Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 288
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Była propozycja domu dla onka i pomyślałam o Morisku lub Kajce, albo o którymś z psów którejś fundacji, ale okazało się, że w tym domy psy były kilkakrotnie trute w celu kradzieży ozdobnego ptactwa...Moris nadal więc siedzi bezpiecznie u mnie ;)

Posted

Morisku, odwiedzam Cię :) Widzę, że jeszcze na sierpień na pobyt u czarodziejki jest, a wrzesień? Morisku śliczny, ciocia bierze się za wysyłanie PW dla Ciebie na pobyt u Czarodziejki na wrzesień ;) Mizianki dla Ciebie :*

• 1 month later...
  • 4 weeks later...
Posted

ewa36 napisał(a):
Wszystko ok !
Nawet bardzo ok.
Morsu jest całkowicie zdrowy i nie taki wiekowy zatem - szuka domu !
Przydałyby się ogłoszenia :)

Luzia niedługo rusza z bazarkiem ogłoszeniowym,może do Niej uderzyć?

Posted

ewa36 napisał(a):
Wszystko ok !
Nawet bardzo ok.
Morsu jest całkowicie zdrowy i nie taki wiekowy zatem - szuka domu !
Przydałyby się ogłoszenia :)

Właśnie wcale nie jest zdrowy. Kilka dni temu w niewyjaśnionych okolicznościach wypadł mu kieł. Tak jakby mu go coś od środka go wypchnęło. Jak tylko zauważyłam, że jest smutny, obmacałam całego od czubka nosa po ogon i nic nie zauważyłam. Dopiero przy piciu wody dostrzegłam, że chlipie ją bokiem. Otworzyłam pysk, a tam kość na wierzchu. Nie ma ropy, krwi, czyściutko, tylko dziura jak po wyrwaniu. Przez 2 dni dostawał przeciwbólowey Traumeel, wetki przez telefon poradziły Encoron, bo jeżeli mu wypadł, albo ułamał, to boli, ale szybko powinno się zagoić. Na lekach działał stabilnie. Chodził, jadł, a wczoraj nie podałam, bo wydało mi się, że wszystko się już w miarę zagoiło. A dziś już był osowiały, na wieczór nie chciał wstać, mało zjadł i pysk mu troszkę spuchł, oczy zaropiałe....Dałam więc znów Traumeel i Encorton w szynce - zjadł grzecznie. Popił i położył się na posłanku. Śpi z Ząbalem. Jutro rano przyjadą wetki. Moris był samą radością i okazem zdrowia. Okrąglutki, z błyszczącą sierścią, uśmiechnięty na pyszczku. Miałam wam tylko napisać, że on raczej chyba nie słyszy, albo słyszy bardzo słabo....żeby było do ogłoszenia :( Boję się, że może to być jakiś nowotwór kości...Jedna z moich suń miała w łapie. Łapa od kości wybuchła....Moris jest na środkach przeciwbólowych i módlmy się, żeby wyzdrowiał....