Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 565
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Spędzamy ten czas razem, tak najbliżej, jak się tylko da!
Tak najbliżej jak się tylko marzy, że Bóg z najbliższymi da...

Mili moi, ten czas jest bardzo smutny dla mnie, ale choć nie ma blisko mnie najbliższych ludzi, są wspaniałe stworzenia, dzięki którym lżej...

Posted

Bilans świąteczny:
Babel zauroczył moich przyjaciół z Chorzowa. Niestety nie moga go zabrać, jedno z nich jest uczulone na wszystko, co się rusza i ma sierść (mają żółwia), drugie - pracuje po 24 godziny na dobę, ale opinie ocenę naszemu słodziakowi wzorową. Bąbelek był przemiły dla gości - nie narzucał się nikomu, nie żebrał ani o jedzonko, ani o spacerek, ani o pieszczotki... No może troszkę pańci... :p W ogóle dementuję wszelkie podejrzenia, jakoby był to kundel kanapowy! Bąbel to rasowy kolanowiec! :lol:
Bilansu ciąg dalszy:
W czwartek pańcia toszkę zaniemogła, połozyła się na chwilkę i zasnęła w otoczeniu swojego stadka z pilotem w ręku. Kiedy się obudziła, stadko wiernie drzemało przy pańci, tylko Platon czuwał... a raczej przeżuwał... pilota :mad: Cóż, będziemy zdrowsi wstając każdorazowo do telewizora, nieprawdaż?...
Pod choinkę zwierzaki dostały pańcię na wyłączność! Żadnych wyjść, żadnych samotnych godzin oczekiwania, pańcia cała i na każde zawołanie... Spanko, wtulanko, spacerki i ulubione żarełko (cóż, że w czwartek trochę przypalone)...
Jednym słowem... raj...
Z choinki zrezygnowałam... Tym, którzy się dziwią powiem, że nie żałuję! Wiecie, ile jest igieł w choince? Ja na pewno bym się dowiedziała, na razie wiem, ile jest włosów w szczotce do podłogi... :evil_lol:
A na koniec informacja dla operatora PLUSa: w najbliższym czasie raczej nie skorzystam z promocji wysyłania sms-ów za 5 groszy! I najprawdopodobniej w ogóle zaoszczędzę... albo sprawię sobie najnowszy typ komórki, bo w tej kupionej w tamtym roku Platon odkrył jej wewnętrze bleee... i to całe fuuuj... niestety, nie tylko to metaforyczne (trudne słowo!)... :shake:
No to WESOŁEGO PO ŚWIĘTACH!!!...

Posted

Moi znajomi są jacyś dziwni, ciągle coś tam do siebie przebąkiwali, że ja niby nie oddam Bąbla... Ciekawe dlaczego? :razz:
Czy dlatego, że on jak małpka trzyma się mojej nogi i, stojąc na swoich tylnych łapkach (A! na razie usztywnienie zostało zdjęte) przednimi czepia się pańci... a może dlatego, że kiedy biorę go na kolana, to trzymam zupełnie jak niemowlę... i mówię do niego, a on wpatruje się we mnie tak miłośnie... a może dlatego, że każdy kawałek smakołyka dzielę uczciwie na cztery części i Bąbel dostaje ten największy... zupełnie przypadkiem... a może dlatego, że Bąbel nie chce iść na spacerek z gośćmi jak ten zdrajca Platon, tylko kładzie się na krześle w kuchni albo nawet na kaflach w łązience, byle by tylko być przy pańci... no... zupełnie nie wiem, dlaczego tak myślą ci moi znajomi...
Mam tylko do nich żal, że mówią to głośno przy Bąblu, a ja muszę zaprzeczać... :-(

Posted

Biedny Bąbel, tak się stara byc grzeczny i kochany a musi szukac sobie domku. A ten Platon - mega rozrabiaka, chyba uslyszał, że tu mieszka na zawsze i ma takt i wyczucie w nosie.
Może zacznij przy nim gadać, że mu domu poszukasz. może podsłucha.

Posted

Niestety, Bąbel musi znaleźć dom i to szybko! Pobyt u mnie wyraźnie mu nie służy. Znowu nie czuje się dobrze, tym razem dokucza mu kaszel. Chyba zaraził się od Platona, bo ma takie same objawy jak Platon kiedyś, a i teraz czasem tak się zatchnie i przez chwile prawie dusi... U Platona zdarza się to tak raz na jakiś czas, ale widać nie wyleczył się zupełnie, mimo antybiotyku i prawie miesięcznej kuracji syropem prawoślazowym.
Co to może być?...
A Bąbelek męczy się coraz bardziej. Znów trzeba będzie prosić Kasię o pomoc. Wstyd mi. Chyba nie opiekuję się zwierzakami najlepiej... :oops:

Posted

nie wiem dalczego się nie napisało.. Drugi raz pisze odpowedź. Chłopaki dostali interwencyjna szczepionkę + antybiotyk . Najprawdopodobniej zarazłi Babla Platon swoim kaszlem wirusowym jak widac
myslę ,ze bedzie wszystko dobrze.
Halbinko nie martw sie to jeszcze nie jest tragedia ,ja mieszkam z weterynarzem ;) a pomimo grzybica pół mojegoz wierzyńca sie zaraziło :)

Posted

Ach ten Platon... :mad:
Za co ja go tak kocham, niech mi ktoś łaskawie przypomni, bo mam Alzhaimera, czy jak tam temu Niemcowi, co mi słowa kradnie...
A Formicy ktoś ukradł... śnieg! Uczciwego znalazcę lub złodziejaszka prosimy o oddanie - najlepiej dostarczyć na Sylwestra w góry! :evil_lol: