Mysia_ Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 Ale tu się zakociło :evil_lol: A ja tylko przypominam, że Bąbelek szuka domku, w górę! :cool3: Quote
halbina Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 :x-mas: :tree1: Mikołaju Święty! Przynieś nam prezenty, a Bąblowi dobry dom! Quote
Mysia_ Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 O tak, domki dla tych wszystkich biedactw byłyby największymi i najwspanialszymi prezentami :razz: Quote
halbina Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 I minął miesiąc... :mad: Gdzie ten domek?... Quote
Mysia_ Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 o rany... to już miesiąc? :crazyeye: ale zleciało.... a domku jak nie było tak nie ma :-( Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 gdzie domki? :mad: :mad: :x-mas: :x-mas: :x-mas: :x-mas: :x-mas: :x-mas: :x-mas: :x-mas: :x-mas: :x-mas: :x-mas: :x-mas: :x-mas: :x-mas: ????!!! Quote
halbina Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 Dziś mija miesiąc od czasu, kiedy w naszym domu gości Bąbel. Bąbel to psiak niekłopotliwy, przeuroczy, kochany i przytulny taki, że i tak nie uda mi słowami oddać ani tego spojrzenia pełnego miłości i prośby o wzajemność, ani tej pieszczoty delikatnej wyrażanej lizaniem rąk i twarzy, jeśli tylko się uda dosięgnąć... Dziś mija miesiąc, jak dzielimy z Bąblem i michę, i posłanie. Taka mała rocznica pierwszego spotkania... Ale smutny to czas... czas refleksji nad dolą i niedolą naszych braci mniejszych... Tych porzuconych w cierpieniu jak Bąbel właśnie, tych "humanitarnie" uśpionych, tych skazanych na śmierć w męczarniach głodu i tęsknoty, tych wypchniętych z samochodu na środku autostrady, tych wreszcie wegetujących w schroniskach aż po kres istnienia... Prześladują mnie też oczy orlenowskiego Kuby... Patrzę w te oczy pełne przerażenia Świadome jakby życia zagrożenia I pełne jeszcze niemego błagania o jeden gest litości za lata oddania! Patrząc w te oczy smutnie zadumane Nad dolą zwierząt na tym łez padole, Wspominam wszystkie hasła wydumane… I myślę sobie: tam w rurze, na dole, Gdzie Kuby serce rozpękło na dwoje, Zdechło gdzieś dumne człowieczeństwo moje! http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=35101& http://www.orlenowskikuba.pl/ http://www.orlenowskikuba.pl/ PS: Przepraszam za powtórzenie własnego postu z wątku Platona, ale tak się jakoś nakręciłam... Chciałam się podzielić twórczością, refleksją i wzruszeniem z jak największą ilością osób. Quote
karusiap Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 smutne to fakt...ale to wszytsko robia "ludzie" a moze ludzie... przepiekny wiersz Halbinko.. Quote
MARCHEWA Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 Bąbelku,może Mikołaj o tobie nie zapomni i domek dla ciebie znajdzie.:x-mas: :x-mas: :x-mas: Quote
Formica Posted December 6, 2006 Author Posted December 6, 2006 Oj Babel chyba byłes niegrzeczny w tym roku :roll: :evil_lol: Halbino umówimy się jakoś na łikend na sesyję zdjęciowa dla Bąblastego :) ja byłam super grzeczna i mam czym zdjęcia teraz robic ;) Quote
Mysia_ Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 oj Bąbeleku, za kilka godzin kończy się ten dzień... czy Mikołaj zapomniał o Tobie? :-( Quote
karusiap Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 Babelek grzeczny byl??ciekawe co Mikus przyniosl??? Quote
syla00 Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 cześć Bąbelku:lol: I jak?? Mikołaj zapomniał czy nie? Jak nie domek to może jakąś kosteczkę przyniósł?? Quote
halbina Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 przyniósł kosteczki, gryzaczki i uszka świńskie... poszedł jeszcze na długi spacer ze swoimi urwisami, jak tylko ogarnął jako tako chałupę... tylko czy to był święty Mikołaj?... Quote
karusiap Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 tak tak to On...do moich urwisow tez dotarl:) Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 biedny ten Kubuś z Orlenu. Wiersz piękny:( Bąbuś miał więcej szczęścia w nieszczęściu Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted December 7, 2006 Posted December 7, 2006 :tree1: :tree1: :tree1: :tree1: :tree1: :tree1: :tree1: :tree1: :tree1: :tree1: :tree1: :tree1: :tree1: :tree1: :tree1: :tree1: :tree1: :tree1: :tree1: :tree1: :tree1: :tree1: :tree1: :tree1: :tree1: :tree1: :tree1: :tree1: :tree1: :tree1: Quote
Mysia_ Posted December 7, 2006 Posted December 7, 2006 czy ktoś w ogóle interesował się Bąbelkiem czy cały czas cisza? :roll: Quote
MARCHEWA Posted December 7, 2006 Posted December 7, 2006 Ja cały czas trzymam kciuki za domek Bąbelka,którego na razie ani widu,ani słychu:shake: Quote
karusiap Posted December 7, 2006 Posted December 7, 2006 Babelek ma cudowny tymczas ale gdzie domek na stale??? Quote
Formica Posted December 7, 2006 Author Posted December 7, 2006 Na p[oczatku był odzew ale nikły. Teraz nic , mimo tego ze cały czas Bąbel "wisi" na allegro :( porobie mu nowe zdjęcia m,oze to coś da :roll: Babel nie badź taki , szukaj domku :) albo sie przepieknie prezentuj coby nmowy domek znaazł Ciebie:) Quote
Mysia_ Posted December 7, 2006 Posted December 7, 2006 niektóre psiaki już tak mają, że cały czas są ogłoszana, a nawet nikt nimi się nie interesuje :( szkoda :( Niech nowy domek znajdzie wreszcie Bąbelka, bo on czeka! :roll: Quote
halbina Posted December 7, 2006 Posted December 7, 2006 Bąbel i tak ma szczęście! Żyje, ma gdzie spać i co jeść... Nie marznie... Ba! ma się do kogo przytulić! :lol: Quote
halbina Posted December 7, 2006 Posted December 7, 2006 Formico! Miłe stadko, całkiem miłe!... W sobotę będę w domu, więc może by tak wizyta domowa weterynarza? z aparatem?... niekoniecznie rentgenowskim... :evil_lol: Quote
MARCHEWA Posted December 8, 2006 Posted December 8, 2006 W górę Bąbelku!I ładnie się uśmiechaj na tej sesji zdjęciowej!:evil_lol: Quote
Recommended Posts