a_ga.isk Posted January 3, 2007 Posted January 3, 2007 Yyy jak sie nie uczylo to sa ^^ Na szczescie to nie koncowe.... koncowe beda jak sie myle gdzies w maju... Quote
mar....ka Posted January 3, 2007 Posted January 3, 2007 Zrelaksuj sie po pracy i zrób zdjęcia gremlince:) Mnie też się nie chce pracować, cały czas coś odkładam i mam strtę zaległości, a siedzę i tak po 10 godzin. Quote
Imbirka Posted January 3, 2007 Posted January 3, 2007 pociesz się, że ja cały czas muszę przyswajać jakieś nowe wiadomości i nowe wynalazki naszego systemu legislacyjnego, a ostatnio jeszcze śledze interpretacje urzędów skarbowych żeby się obronić w razie kontroli:razz: Quote
Kate I Luka Posted January 3, 2007 Posted January 3, 2007 Imbir1 napisał(a):pociesz się, że ja cały czas muszę przyswajać jakieś nowe wiadomości i nowe wynalazki naszego systemu legislacyjnego, a ostatnio jeszcze śledze interpretacje urzędów skarbowych żeby się obronić w razie kontroli:razz: Julia, a ja tak niecierpię naszej księgowej... najbardziej upierdliwa kobita w całej firmie... Ty chyba taka nie jesteś, co? ;) ;) ;) Quote
Imbirka Posted January 3, 2007 Posted January 3, 2007 hehe, chyba nie, ale jak jeszcze troszkę poczytam to też się taka zrobie, wierz mi, że ona napewno nie robi tego złoślie, ale np brak jakiegoś znaczka w opisie na fakturze i już fiskus się na czepia, niestety trzeba dbać o szczegóły, bo po kilku latach, jak są już cali wyszkoleni, wpadają na kontrolę, a człowiek może nie pamiętać czego dotyczył zakup i czy Vat odliczasz czy ładujesz np. w koszty (wiem nudna jestem:oops:) Quote
Kate I Luka Posted January 3, 2007 Posted January 3, 2007 Imbir1 napisał(a):hehe, chyba nie, ale jak jeszcze troszkę poczytam to też się taka zrobie, wierz mi, że ona napewno nie robi tego złoślie, ale np brak jakiegoś znaczka w opisie na fakturze i już fiskus się na czepia, niestety trzeba dbać o szczegóły, bo po kilku latach, jak są już cali wyszkoleni, wpadają na kontrolę, a człowiek może nie pamiętać czego dotyczył zakup i czy Vat odliczasz czy ładujesz np. w koszty (wiem nudna jestem:oops:) jesssu... oj bym się na księgową nie nadawała... już i tak chora jestem jak mam faktury wystawiać- tylko jakies 800 na rok, plus jakieś drugie tyle not obciążeniowych i uznaniowych, ale dla mnie to i tak o te trochę za dużo... Quote
Imbirka Posted January 3, 2007 Posted January 3, 2007 hehe, jak masz inny vat niż 22% to strasznie trzeba uważać z wystawieniem faktur, musi być symbol klasyfikacji wpisany, a jeszcze pytanie czy dobry jest uzyty:razz:, my mamy 3 stawki vat-u:cool3:, a tak wogóle to ja wyliczam płace i muszę się z Zus-em szarpać jeszcze do tego:razz: Quote
Kate I Luka Posted January 3, 2007 Posted January 3, 2007 Imbir1 napisał(a):hehe, jak masz inny vat niż 22% to strasznie trzeba uważać z wystawieniem faktur, musi być symbol klasyfikacji wpisany, a jeszcze pytanie czy dobry jest uzyty:razz:, my mamy 3 stawki vat-u:cool3:, a tak wogóle to ja wyliczam płace i muszę się z Zus-em szarpać jeszcze do tego:razz: Oj tak, część faktur idzie na 22 %, część na 7%, a jeszcze część na ZW.... Dla mnie to czarna magia... Tym bardziej, że przepisy mamy takie, że co rok inaczej faktury wystawiamy, jednego roku np wszytskie obozy młodzieżowe fakturowaliśmy na 7%, w zeszłym roku część na 7, reszta na 22... Koszmar...Pilnować się trzeba co chwilę, bo jak nie - telefon od księgowej wszytskim ciśnienie podnosi :roll: :roll: :roll: Quote
Medorowa Posted January 3, 2007 Posted January 3, 2007 Dobry pracusie;) A ja dziś stwierdziłam, że zrobie interes swojego życia, tylko jeszcze nie wiem co:megagrin: i tak myślę, ze jeszcze rok, dwa i będe obrzydliwie bogata8-) Jejku, ja chyba głupieję na satrość;) Quote
teqquila Posted January 3, 2007 Posted January 3, 2007 witajce :) ja siem na tym nie znam dla mnie to czarna magia heh a moze zdjecia jakies ??:P Quote
Kate I Luka Posted January 4, 2007 Posted January 4, 2007 Cześć dziewczyny :multi: :multi: :multi: Jak tam kolejny dzień w nowej pracy? Quote
DORRAG Posted January 4, 2007 Author Posted January 4, 2007 cześć dziewczyny:multi: Kolejny dzień minął i całe szczęscie:evil_lol: Imbirku u mnie też co chwilę są nowe normy których trzeba sie nauczyć, a ja że jestem nowa muszę nauczyć ich wszystkich :roll: . Dobrze że kobiety które tam pracujące są w porządku, wszystko tłumaczą i mówią , bo bez tego było by bardzo trudno. Ale jaką mamy kierowniczkę:diabloti: ....to szkoda słów. Ja za chwilę lecę się pouczyć, bo może będę jutro pytana:placz: ....no normalnie czuję sie jak w szkolę:shake: Quote
DORRAG Posted January 4, 2007 Author Posted January 4, 2007 Mam jeszcze tylko jedną foteczkę, ale jak będę mieć wolne i pogoda będzie ładniejsza to trochę zdjeć postaram sie zrobić. noseczek:loveu: Quote
Imbirka Posted January 4, 2007 Posted January 4, 2007 dokładnie:multi:, aż mi się usteczka ułożyły do cmoknięcia w ten Fionowy nochalek:diabloti: Quote
DORRAG Posted January 4, 2007 Author Posted January 4, 2007 No to wycałowałam Fionowy nosek od wszystkich cioteczek:p Quote
leemonca Posted January 5, 2007 Posted January 5, 2007 dzieńdoberek w ten ciemny , mokry i zimny dzionek :nerwy: Quote
Kate I Luka Posted January 5, 2007 Posted January 5, 2007 Cześć i czołem :) A u nas leje...i leje... i leje... cały dzień... Paskudnie jest od samego rana.... Quote
tygra Posted January 5, 2007 Posted January 5, 2007 buzi w nochalek u nas tyż pada :( zrobiłąm fotki spacerkowe ale tak wyszły że nie wiem czy je wogóle wklejać :( Quote
DORRAG Posted January 5, 2007 Author Posted January 5, 2007 cześć dziewczyny:multi: dzisiaj piątek....wolne:multi: wreszcie się wyśpię:p :evil_lol: Quote
Recommended Posts