klusek04 Posted January 17, 2007 Posted January 17, 2007 To wspaniale że maluchy jadą. ale co z tą Bertą powsinogą? Żeby tylko jej się nic nie stało złego. Nie ma jej już dosyć długo. Quote
Majaa Posted January 17, 2007 Author Posted January 17, 2007 klusek04 napisał(a):To wspaniale że maluchy jadą. ale co z tą Bertą powsinogą? Żeby tylko jej się nic nie stało złego. Nie ma jej już dosyć długo. Niestety ! Nic o niej nie wiem od dłuższego czasu .... A i sama nie mam czasu jej poszukać .... Moze ktoś by się tego podjął z dogomaniaków starachowickich - zebrało nas się już kilka osób ! :multi: Quote
KamaG Posted January 18, 2007 Posted January 18, 2007 Majaa a gdzie trzeba by jej szukać? W jakich okolicach? Quote
Majaa Posted January 18, 2007 Author Posted January 18, 2007 Berta na mojej wsi gdzieś się błaka :placz: - czasami ludzie ją widują Quote
Majaa Posted January 18, 2007 Author Posted January 18, 2007 No i dzisiaj przyjechały córeczki Berty od Chrzan! Są na DT u nas. Wyglądają okrutnie – chodzące szkielety! Po Miśce to tego tak nie widać, bo futerko skrywa skórę i kości! Natomiast druga jest strasząca ludzi swoimi wystającymi żebrami i biodrami. Zastanawiam się z czego, to wynika .... Sunie na dodatek miały w drodze potworne rozwolnienie ... Wet badał je dokładnie i nie stwierdził, żeby było podejrzenie parwo. Suczki zostały odrobaczone .... może to coś pomoże.... Zdjęcia są robione w okrutnych warunkach pogodowych, ale wstawię kilka ... Może jutro przestanie tak wiać i padać albo będziemy mieli choć trochę czasu więcej, żeby suniom porobić porządniejsze zdjęcia! No i wielkie buziaki dla Aquirrowego TZ za transport, zmianę planów i dowiezienie suczek od razu do Starachowic i cierpliwość ... Quote
Aquirre Posted January 18, 2007 Posted January 18, 2007 :placz: :placz: :placz: :angryy: :angryy: :angryy: Quote
KamaG Posted January 19, 2007 Posted January 19, 2007 Miałam dziś okazję poznać kruszyny. Śliczne ale rzeczywiście chudzieńkie niesamowicie! Quote
Majaa Posted January 19, 2007 Author Posted January 19, 2007 Zdjęcia może będą jutro! Dzisiaj czasu zabrakło! Ale w każdym razie test suczy na kota przebiegł idealnie, a jeszcze lepiej kota na sucze! A to co się działo dzisiaj przy michach z żarełkiem jest nie do opisania! :cool3: Quote
andzia69 Posted January 19, 2007 Posted January 19, 2007 może mają tasiemca???? i wtedy zwykłe odrobaczenie nie pomoże...a rozmawiałaś Maja z chrzan co może być przyczyną takiego szkieletorstwa???? Quote
klusek04 Posted January 19, 2007 Posted January 19, 2007 Napewno Chrzan ma najlepszą orientację w temacie. One wyglądają rzeczywiście okrutnie. :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: Ale jak maja apetyt to chyba nie są chore. Quote
Majaa Posted January 19, 2007 Author Posted January 19, 2007 andzia69 napisał(a):może mają tasiemca???? i wtedy zwykłe odrobaczenie nie pomoże...a rozmawiałaś Maja z chrzan co może być przyczyną takiego szkieletorstwa???? Może! Wczoraj próbowałam dzwonić do Chrzan, ale to wiem, że tam gdzie jest, nie ma zasięgu, a dzisiaj złapałam takiego nerwa, jak w dzień obejrzałam sucze, że nie dzwoniłam ! Dla dobra matki i dziecka! W sumie telefon nic nie zmieni ! A psiaki sa pod obserwacją weta już ! A na jedzenie się rzucają tak nieziemsko, ze musieliśmy je rozdzielać, kotu zabrać michę, bo wchłaniają wszystko, jak opętałe ! Co jak co Uważam, ze powinnam była być zawiadomiona, że sucze chudną w sposób przeokrutny i jestem w stanie zrozumieć unikanie wysiłku przez kobietę w ciąży,ale kupienie tabletek na odrobaczenie porzadne nie było problemem. Mam nadzieję, że to rzeczywiście tasiemiec! Jutro znów wet i nie wiem czy się nie skończy kroplówkami .... Na szczęście suczki rozrabiają! Są w niezłej kondycji, ale jak się złapie za skórę ;( Quote
Aggie Posted January 19, 2007 Posted January 19, 2007 oj a co sie dzieje z Bertą?? ja tu mysle jak zapłacić za sterylkę bo pierwszą stronę przeczytałam....:shake: Quote
saga_86 Posted January 20, 2007 Posted January 20, 2007 Aggi pieniążki na sterylkę już są, no chyba że Maja zrobiła z nich inny użytek;) Trzeba tylko ją złapać i jak się domyślam będzie problem z przechowaniem Berty po sterylce. A szczeniorki to faktycznie chudziny:roll: Quote
Majaa Posted January 20, 2007 Author Posted January 20, 2007 Aggie napisał(a):oj a co sie dzieje z Bertą?? ja tu mysle jak zapłacić za sterylkę bo pierwszą stronę przeczytałam....:shake:Aggie Faktycznie kase przekazała saga_86 na sterylkę Berty a Berty jak nie było tak nie ma :shake: Zaraz zmienię pierwszy post i wstawię zdjęcia chudzinek z dzisiaj ! Quote
Majaa Posted January 20, 2007 Author Posted January 20, 2007 Skasowało mi kilka zdjęć suczynek z dzisiaj:angryy: , ale trzy mam! Quote
pajunia Posted January 21, 2007 Posted January 21, 2007 Boshe, jakze one sa potwornie wychudzone. :placz: Co sie z nimi dzialo? Chrzan, mimo ciazy, nie rozumiem, jak mozna bylo doprowadzic maluchy do takiego stanu? Przeciez to psie dzieci :placz: Quote
Majaa Posted January 22, 2007 Author Posted January 22, 2007 pajunia napisał(a):Boshe, jakze one sa potwornie wychudzone. :placz: Co sie z nimi dzialo? Chrzan, mimo ciazy, nie rozumiem, jak mozna bylo doprowadzic maluchy do takiego stanu? Przeciez to psie dzieci :placz: Sunie przybierają na masie Chociaż Miśka tylko ! Jutro mam nadzieję się spotkać z wetem! Quote
klusek04 Posted January 23, 2007 Posted January 23, 2007 Maja. Gdzie je trzymasz? Ztym chyba największy problem. Są rzeczywiście chude. Ale myślę że jest na to jakieś racjonalne wytłumaczenie. Chrzan dobrowolnie wzięła je na DT więc niemożliwe żeby o nie nie dbała. Quote
Majaa Posted January 23, 2007 Author Posted January 23, 2007 klusek04 napisał(a):Maja. Gdzie je trzymasz? Ztym chyba największy problem. Są rzeczywiście chude. Ale myślę że jest na to jakieś racjonalne wytłumaczenie. Chrzan dobrowolnie wzięła je na DT więc niemożliwe żeby o nie nie dbała. Suczynki są w domku u znajomego, choć tam nie mieszka jeszcze Po tym jak przybierają sądzę, że równie szybko traciły na wadze ! Moze podczas nieobecności Chrzan coś się wydarzyło takiego ... zresztą nie będę dywagować na ten temat! Bida z Nędzą, bo tak je nazywamy, przybierają na wadze ! Wczoraj zostały zaszczepione (łącznie 50 zł - podaję dla celów dalszych rozliczeń) i ufocone :cool3: Vanorton_pl ma te zdjecia i czekamy .... wczoraj się pojawiły i nie wiem czemu zniknęły Hehehe Dzisiaj się ubawiłam przy okazji wieczornego karmienia z dziewczynek .. Psia awanturka się zrobiła na ulicy npo i co zrobiły dziewczyny? Miśka vel Nędza uciekła do budy, a Bida odstawiła wycie na całe osiedle nie wyjmując głowy z michy! Quote
KamaG Posted January 24, 2007 Posted January 24, 2007 One takie cichociemne, że ich wogóle na tym podwórku nie widać! Za każdym razem przejeżdzając zaglądam i tylko raz mi się pokazały! No chyba, że w chałupce siedzą, albo takie w budzie zbunkrowane! Quote
klusek04 Posted January 25, 2007 Posted January 25, 2007 No to podniosę Bidę z Nędzą. Na pierwszą dziewczynki prosimy. Quote
KasiaM Posted January 25, 2007 Posted January 25, 2007 Bidka i Nędzka do góry!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:razz: Quote
Recommended Posts