Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 272
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

NORTON
Młody, przystojny, prawie bez wad (bo któż ich nie ma?) - szuka domu!
Genialny i piękny sznaucer średni, odrobinę wyrośnięty - ma 55 cm w kłębie.
Przeszłości Nortona nie znamy - wiemy tyle, ze zbyt długo czekał w schronisku, niechciany, brudny, pokrywający się coraz grubszą warstwą sfilcowanego futra... ludzie odwracali od niego wzrok, a on popadał w coraz większe odrętwienie i obojętność... leżał i czekał
Doczekał się! Udało się go zabrać do hotelu, uwolnić od przeszłości i teraz z optymizmem patrzymy w przyszłość - szukamy najlepszego domu! Bo na taki zasługuje Nortonek!

Jest zachwycający! Bardzo, bardzo łagodny - podczas strzyżenia ani razu nie warknął, nie buntował się - stał cierpliwie i czekał aż skończę, uszy, łapy, broda - czesanie, strzyżenie maszynką - nic mu nie przeszkadza!
Może zamieszkać w domu z dziećmi, ale nie może zamieszkać w domu z kotami - koty goni. Z innymi psami nie wdaje się w sprzeczki.
Uwielbia spacery, zabawę, przytulanie - to całkiem inny pies niż ten zobojętniały w schronisku - teraz domaga się kontaktu i widać, że najszczęśliwszy jest będąc blisko ludzi - świetny kompan! Wesoły i sznaucerowo energiczny.
Jest psem domowym - w hotelowym kojcu tęskni i jest smutny - on POTRZEBUJE kontaktu z człowiekiem tak samo jak wody czy pożywienia!
Na smyczy jeszcze ciągnie, ale jest posłuszny i zna podstawowe komendy więc i to jest do naprawienia - po prostu teraz próbuje nadrobić czas, który stracił w schronisku. Bardzo grzecznie jeździ samochodem.
Jest wykastrowany, odrobaczony i zaszczepiony.
Przebywa w okolicy Miechowa/Krakowa woj. małopolskie
Kontakt: 608 464 683
[email protected]

Posted

Malawaszka czego narzekasz,że cicho skoro to Ty zamilkłaś,ani słowa o moim mixe,poza tym czekaliśmy na wieści o Nortonku

jak widziałam go na schroniskowych fotach to mówiłam,że to ładny pies i jest ładny :loveu:

jak ja bym chciała aby nasz dał sobie tak zrobic ucho-ma podwójnej długości :shake:

Posted

zerduszko napisał(a):
Ale d\o mojego? :evil_lol:

może być i do Twojego :loveu:

wilczy zew napisał(a):
Malawaszka czego narzekasz,że cicho skoro to Ty zamilkłaś,ani słowa o moim mixe

a zapomniałam w końcu napisać o nim - nic nie widać na zdjęciach - tylko ten łańcuch widać!

Posted

zerduszko napisał(a):
Też potrzebujesz pomocy przy związywaniu? :roflt:

strasznie wierci głową,nie chcę pomocy bo nie planuję wiązania :eviltong:

malawaszka napisał(a):
nic nie widać na zdjęciach - tylko ten łańcuch widać!

widać,tylko trzeba się przyjrzeć,uciekał przed zdjęciami,zobaczę może mam ma coś lepszego

tak myślałam,że ktoś się czepi tego łańcucha :shake:

Posted

on w ogóle był bardziej rottkowy,łeb też tylko nie miał zadartego nosa,był czarny jak smoła i miał twardy włos i brodę tak rzadką,że żaden przyzwoity sznauc z taką nie wyszedłby z domu :no-no-no: charakter też rottkowy(teraz wiem dlaczego ludzie lubią rottki)

zerduszko napisał(a):
A ja myślałam, że to w poprzednim miejscu, w którym mieszkał :lol:

:lmaa: