megii Posted October 27, 2006 Share Posted October 27, 2006 [url=www.miesodlapsow.pl]Co myślicie o tej stronie?[/url] Jest to firma produkująca mięso dla psów. nie mogłam nigdzie znaleźć takiego tematu.. czy może to być dobry sposób żywienia psa?? Ew dodatek do suchej karmy? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ktrebor Posted October 27, 2006 Share Posted October 27, 2006 Bardzo fajny sposób dokarmiania psiaków. Tutaj problem z tą firmą jest taki, że minimalne zamówienie to bodajże 50kg, pakowane po 1kg. Tak więc jest to rozwiązanie dla większych hodowli z wolną zamrażarką :) II problem z tego typu firmami, jest to, że sprzedają produkt zamrożony i w przypadku nieuczciwego dostawcy, może się w paczkach znaleźć sporo wody. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cathedral Posted October 27, 2006 Share Posted October 27, 2006 Ja kupuję 10 kg dziczyzny dla [B]jednego [/B]psa - co wystarcza na ok. 1,5 miesiąca. A w międzyczasie dostaje ryby i suchą karmę. Więc wydaje mi się, że te 50 kg to nie jest tak znowu dużo, jeśli się ma zwierzaka rasy dużej, albo dwa psy. Zawsze można wziąć to zamówienie na spółkę z kimś. Osobiście uważam, że to super pomysł i byłabym zadowolona mogąc kupować mrożonki ze świeżego mięsa drugiego sortu dla psa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
megii Posted October 27, 2006 Author Share Posted October 27, 2006 bo ja się własnie zastanawiam, czy nie kupić.. ale 50kg?? toż to cała ciezarówka :lol: a ja mam ledwie beagielka.. choć pewnie jak by mu pozwolić, to by się szybko zaopiekował całym transportem :evil_lol: a nie wiecie, jak jest z dostawą? kupuje się u nich, czy w sklepach, czy jak? wysłałam maila, ale jak na razie nie mam odpowiedzi.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bercia Posted October 27, 2006 Share Posted October 27, 2006 ja kupuje podobne miesko, tylko ze kilo po 2,50 a pakowane jest w paczki po pol kilo . mozna kupic ile sie chce. tyle ze jest to dosc daleko demnie (Zelisławice) wiec ja kupuje zapas na ok miesiac. daje to mieso surowe z makaronem-piesek jest wniebowziety :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shami Posted November 3, 2006 Share Posted November 3, 2006 W Krakowie mięso tej firmy można kupić na 100% w sklepie Karusek. [URL="http://www.karusek.pl"][/URL] Wiem bo kupowalam :)kilkawersji, w paczuszkach 1kg, cena w zaleznosciod wersji 4-5,50zł.Paczkihermetycznie "zgrzane" bardzo ściśle, więcraczej nie ma mowy ooszustwiew postaci zmrożonej wody. Mięcho śmierdzi i smakuje - wedlug mojego psa - wysmiecicie :lol: A skoro jest w Karusku to podejrzewam ze w innych sklepach tez uda sie znalezc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
puli Posted November 3, 2006 Share Posted November 3, 2006 [quote name='shami']W Krakowie mięso tej firmy można kupić na 100% w sklepie Karusek. [URL="http://www.karusek.pl"]www.karusek.pl[/URL] Wiem bo kupowalam :)kilkawersji, w paczuszkach 1kg, cena w zaleznosciod wersji 4-5,50zł. A skoro jest w Karusku to podejrzewam ze w innych sklepach tez uda sie znalezc[/quote] Tylko,że to już nie jest cena hurtowa a za 5 zł mozna juz kupić coś lepszego niz niewiadomą mielonkę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anna. Posted November 3, 2006 Share Posted November 3, 2006 Ja kupiłam kilka kg tego mięsa w Karusku właśnie (z polecenia właściciela firmy Aspol )i nigdy więcej.Moje psy są na to mięso uczulone.Objawiało się to zwiększonym świądem i plamami czerwonymi na brzuchu u whippeta ,który alergikiem do tej pory nie był....na szczęście wszystko minęło bezpowrotnie po odstawieniu tego mięsa. Dodam jeszcze tylko,że mięso jest stosunkowo tłuste .Nie polecam. Tak jak napisała Puli za tę cenę mozna kupić choćby serca wołowe ,które są z pewnością zdrowsze i na pewno nie tak tłuste . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bercia Posted November 3, 2006 Share Posted November 3, 2006 biedny piesiu, ale dobrz ze przeszlo. moze ten kto ci to sprzedal dodal do miesa wieprziwny. moj psiak mial wlasnie takie uczulenie ( a wlasciwie gorsze bo mial az rany) po tym rodzaju miesa. bo wolowina raczej niepowinna uczulac. mnie sie skonczylo kupne miecho , wiec poszlma i kupilam pluca i serce - wyszlo troszke drozej ale bardzo niewiele, a wiem przynajmnieje co daje :p Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
puli Posted November 3, 2006 Share Posted November 3, 2006 [quote name='Bercia'] bo wolowina raczej niepowinna uczulac. [/quote] Wołowina jest najbardziej alergennym mięsem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bercia Posted November 3, 2006 Share Posted November 3, 2006 moj pies jest alergikiem ale na wolowine niejest uczulony-pisalam na swoim przykladzie. a co do plam u psiaka anna2 to plamy mogl wywolac nadmiar bialka z miesa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karenina Posted November 3, 2006 Share Posted November 3, 2006 Ja tez kupiłam kiedys to mieso w karusku. W czasie gotowania pojawił sie kwasny "skisły" zapach i oblesna piana na powierzchni. Nigdy wiecej tego produktu. No chyba ze to efekt magazynowania w karusku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bulwinka Posted November 4, 2006 Share Posted November 4, 2006 [quote name='puli']Wołowina jest najbardziej alergennym mięsem[/quote] zgadzam sie!! moje psiaki też :p ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AM Posted November 4, 2006 Share Posted November 4, 2006 Ja też kiedyś, jak jeszcze gotowałam, kupiłam to mięso w Karusku i.... więcej nie kupiłam :shake: Smród w trakcie gotowania okropny - całe mieszkanie smierdziało. Psu tego nie dałam bo się bałam, że dostanie biegunki. Zresztą mięso 3 i 4 klasy tłuszcz i mięsa krwawe, ścięgna, powięzi, węzły chłonne - więc cena nie jest taka dobra... Obecnie psy są na BARFie i w tej cenie (no, może 80 groszy drożej :razz:) kupuję serca wołowe czy ogon wołowy i widze jak on on wygląda. Panowie z mięsnego zostawiają mi tez szponder wołowy, który jest obeschnięty i dla ludzi się nie nadaje - psy zjedzą :cool3: a cenę ma dobrą (5,5zł/kg). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
saJo Posted November 4, 2006 Share Posted November 4, 2006 [quote name='Bercia']moj pies jest alergikiem ale na wolowine niejest uczulony[/quote] A moja kolezanka jest uczulona na pylki, a ja nie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bercia Posted November 4, 2006 Share Posted November 4, 2006 Gratuluje braku alergi na pylki, masz sie czym szczycic [quote name='saJo']A moja kolezanka jest uczulona na pylki, a ja nie.[/quote] czytaj wszystkie posty a nie wycinaj z nich po kawalku...jezeli go niezrozumialas to juz twoj problem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sota36 Posted November 5, 2006 Share Posted November 5, 2006 A juz chcialam sie przyjzec temu miesku, ale widzac owa strone i czytajac Wasze posty - dziekuje. Zostajemy przy udkach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mokisia Posted November 13, 2006 Share Posted November 13, 2006 Ja mieszkam na śląsku i u mnie można dostać mięso As-pol w wielu sklepach. Nie tylko zoologicznych, bo np. również sklep miesny "oplerek" sprzedaje mieso as-pola. Kiedyś się skusiłam i kupiłam kilka razy. Zdecydowanie NIE POLECAM! po pierwsze tam jest prawie sam tłuszcz. Jesli ktos da na surowo to tego tak nie widać, ale po ugotowaniu miesa jest 3 razy mniej, a woda jest aż gesta od tłuszczu. Jak wsadziłam taką psią zupe do lodówki to na górze utworzyła sie chyba z 3 centymetrowa warstawa simierdzącego tłuszczu. Po takim gotowaniu nie mogłam domys gara i zlewu- sam tłuszcz! Producent poleca by mięso gotować w opakowaniu, co zapobiega powstawaniu nieprzyjemnego zapachu. Pomysł dobry, ale za kazdym razem sie ten worek w gotowaniu rozwala. No i zawsze pozostaje zgadką CO naprawde tam zostało zmielone. Już lepiej kupić drobiowe korpusy,czy jakieś inne częsci z kurczaka. ja kupuje mieso w makro- o wiele taniej niż w sklepach i w 100% świeże. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
psokot Posted November 13, 2006 Share Posted November 13, 2006 Jeden z moich psów jest alegikiem. Nie może jeść ani wołowiny, ani żadnych podrobów. Dobrze mu służy tylko drobiowe (kurczak, indyk) z ryżem. Słyszałam kiedyś, że nie uczula także konina i baranina. Prawda to? I czy ktoś z Trójmiasta zna miejsca gdzie takie mięso sprzedają? To w woreczkach kidyś testowałam na drugiej psicy, nie alergiczce. Jej smakowało, ale smród okropny. Tłuszcz jak zastygł to zbierałam i wyrzucałam, więc tłuszczu tyle nie jadła, ale zrezygnowałam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shami Posted November 15, 2006 Share Posted November 15, 2006 Jak czytam co piszecie to.. :-o Kiedys podczas wyjazdu kupilam w Karusku paczuszke, wrzucilam do garnka z gotującym sie ryzem i marchewką z groszkiem(tez z mrozonki) i pies byl zachwycony, a ja glupia sie cieszylam ze ma taką pyszną "odmiane" od suchej karmy :shake: I jeszcze caly czas, po powrocie do Katowic szukalam tego miesa w sklepach i strasznie zalowalam ze nie moge znalezc :shake: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sisay Posted November 15, 2006 Share Posted November 15, 2006 Wiecie, ja nie testowalam tego miesa, ale tak sobie mysle - jak maja pachniec podroby, scinki, kawalki przelykow i innych wnetrznosci?... nawet drobiowe zoladki czy inne takie smierdza przy gotowaniu. A wedlug powszechnej opinii takie "smieci" sa lepsze dla psow, niz czysciutkie mieso 1 klasy, takie jak dla ludzi. Gotowanie takich rzeczy ma swoje uroki. Ja zawsze dorzucam jakas jarzyne, to zapach jest troche bardziej znosny. No, ale jak mowie, tego akurat miesa nie probowalam. A sprobuje i zobacze jak to naprawde jest :diabloti: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karenina Posted November 16, 2006 Share Posted November 16, 2006 Kupowane w całosci przełyki, płuca z rurą i sercem czy zołądki drobiowe nie śmierdzą nawet w 10% w czasie gotowania tak jak to mieseczko. Przedewszystkim są swierze a nie sprzed tygodnia czy 2. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sisay Posted November 16, 2006 Share Posted November 16, 2006 OK, got it :p Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mokisia Posted November 17, 2006 Share Posted November 17, 2006 [quote name='ma-ja'] A wedlug powszechnej opinii takie "smieci" sa lepsze dla psow, niz czysciutkie mieso 1 klasy, takie jak dla ludzi. [/quote] To "powszechna opinia" bardzo, ale to bardzo się myli... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Katarzyna Posted November 22, 2008 Share Posted November 22, 2008 Hmm...mialam zamowic wieksza ilosc. Chyba dobrze ze sie nie skusilam... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.