inga.mm Posted December 2, 2011 Posted December 2, 2011 [IMG]http://img818.imageshack.us/img818/6809/091120111175.jpg[/IMG] [B][URL="http://www.dogomania.pl/threads/218778-Chmielewska-i-inne-fajno%C5%9Bci-na-sierotki-Ingi.mm-11.-12-11-21.00"]Chmielewska i inne fajności na sierotki Ingi.mm - 11./12/11-21.00[/URL][/B] Quote
magda222 Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 Przychodzę do Was po poradę. Wiem, że tu jest dużo doświadczonych dogomaniaczek. W hoteliku u zuziM mamy starszą sunię Mikę. Od niedawna nasza dziewczynka zaniemogła i nie chodzi. Była oczywiście zdiagnozowana i jest leczona, ale może ktoś nam coś doradzi... Może można jej jeszcze jakoś pomóc... [url]http://www.dogomania.pl/threads/175721-MIKA-nie-ma-ju%C5%BC-pecha!-Mo%C5%BCe-cieszy%C4%87-si%C4%99-%C5%BCyciem-w-hoteliku-ale-szuka-domu.../page60[/url] Jeśli ktoś ma czas to od strony 60 zaczyna się problem. Będę wdzięczna za każdą radę i pomoc. Quote
inga.mm Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 [B][URL="http://www.dogomania.pl/threads/220181-MACIEJOWICE-gmina-szuka-dobrego-schroniska-dla-swoich-bezdomniak%C3%B3w.-POM%C3%93%C5%BBCIE%21%21%21%21"]MACIEJOWICE - gmina szuka dobrego schroniska dla swoich bezdomniaków. POMÓŻCIE!!!![/URL][/B] Quote
_Goldenek2 Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 [INDENT]Zbieramy na sterylkę goldenki. Zapraszam na bazarek [URL="http://www.dogomania.pl/threads/220128-Różności-na-sterylkę-Axy-podopiecznej-FPR-Złoty-Pies"]http://www.dogomania.pl/threads/2201...PR-Złoty-Pies[/URL] [/INDENT] Quote
barbarela Posted July 26, 2012 Posted July 26, 2012 chciałam poinformować jeżeli ktoś przez przypadek tu zaglądnie że Dunia a właściwie to Dalia bo takie imię teraz nosi jest po operacji i widzi na oba oczka Quote
ania shirley Posted July 26, 2012 Posted July 26, 2012 [quote name='barbarela']chciałam poinformować jeżeli ktoś przez przypadek tu zaglądnie że Dunia a właściwie to Dalia bo takie imię teraz nosi jest po operacji i widzi na oba oczka[/QUOTE] :loveu: Cudownie!!! Ale sie Jasza ucieszy!!! Quote
gosia2313 Posted July 26, 2012 Posted July 26, 2012 [quote name='barbarela']chciałam poinformować jeżeli ktoś przez przypadek tu zaglądnie że Dunia a właściwie to Dalia bo takie imię teraz nosi jest po operacji i widzi na oba oczka[/QUOTE] SUPER ! :multi::multi: Quote
__Lara Posted July 26, 2012 Posted July 26, 2012 Niesamowite!!!!! :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Quote
barbarela Posted July 26, 2012 Posted July 26, 2012 niesamowity jest odzew i to tak szybki, jestem zaskoczona Quote
Dorin91 Posted July 26, 2012 Posted July 26, 2012 O rany, jakie fantastyczne wieści, cudnie że malutka widzi :) A w ogóle to tak sobie teraz pomyślałam - niedawno po sieci krążył filmik o znalezionym pudelku, który odzyskał wzrok, może zrobiłabym filmik o Duni/Dalii? Jeśli oczywiście Pani się zgadza :) Myślę, że to będzie fajne podsumowanie pięknej historii i pokazanie, że warto pomagać ;) Quote
gosia2313 Posted July 26, 2012 Posted July 26, 2012 A to ja jeszcze dodam, że ten pies od Duni, który zaraz przy schronisku uciekł do lasu to podobno ma dom, ktoś się tam nim zajmuje :-) Więc jest raczej bezpieczny i nie błąka się nigdzie :) Quote
feliksik Posted July 27, 2012 Posted July 27, 2012 no jak na piątek - to ukojenie dla mnie takie wiadomości. MOgę spokojnie zacząć weekend już teraz haha Quote
barbarela Posted July 27, 2012 Posted July 27, 2012 [quote name='gosia2313']A to ja jeszcze dodam, że ten pies od Duni, który zaraz przy schronisku uciekł do lasu to podobno ma dom, ktoś się tam nim zajmuje :-) Więc jest raczej bezpieczny i nie błąka się nigdzie :)[/QUOTE] To dobrze że ktoś się nim zaopiekował, może reszcie też się poszczęściło bo tam chyba były jeszcze dwa pieski? Quote
gosia2313 Posted July 27, 2012 Posted July 27, 2012 [quote name='barbarela']To dobrze że ktoś się nim zaopiekował, może reszcie też się poszczęściło bo tam chyba były jeszcze dwa pieski?[/QUOTE] Dwa dziadki (w typie ONka pies i w typie charta suczka) niestety tkwią w schronisku :( Ale przynajmniej chude nie są i mają pełne brzuchy, a ich boks ma największą częstotliwość w wychodzeniu na spacer :D Quote
barbarela Posted July 27, 2012 Posted July 27, 2012 Teraz już wiem dla czego Dalia na samym początku jak ją wzięłam biegła do dużych psów a jak widziała je z daleka nie mogąc ich obwąchać to popłakiwała. na osiedlu jej miłością jest duży wilczur taki czarny jak ona, jak się spotkają zawsze dają sobie buzi, wygląda to niesamowicie. wiedząc że Dalia żyła w gronie wzięłam dla niej wyrzuconą z pseudo hodowli cavalierkę, myślę że jest jej rażniej chociaż nie okazuje tego. Quote
maciaszek Posted July 27, 2012 Posted July 27, 2012 [quote name='barbarela']Dunia a właściwie to Dalia bo takie imię teraz nosi jest po operacji i widzi na oba oczka[/QUOTE]Wspaniałe wieści :multi: :multi: :multi:. Quote
magda222 Posted July 29, 2012 Posted July 29, 2012 Dunia/Dalia ma ogromne szczęście, że trafiła na Ciebie Barbarelo :) Pozdrawiam :) Quote
Jasza Posted July 30, 2012 Author Posted July 30, 2012 Ja też jestem oczywiście. Byłam na urlopie, stąd ... Barbarela - tego się nie spodziewałam!!! Bardzo, bardzo proszę o zdjęcia Dalii!!! Jak zniosła zabieg? Był w Krakowie? Jak Wam się żyje? Cavalierka jest z Wami?? Quote
feliksik Posted July 30, 2012 Posted July 30, 2012 oooom marnotrawna córka powróciła!!!! Witaj Jaszka!!!! Quote
barbarela Posted July 30, 2012 Posted July 30, 2012 [quote name='Jasza']Ja też jestem oczywiście. Byłam na urlopie, stąd ... Barbarela - tego się nie spodziewałam!!! Bardzo, bardzo proszę o zdjęcia Dalii!!! Jak zniosła zabieg? Był w Krakowie? Jak Wam się żyje? Cavalierka jest z Wami??[/QUOTE] Dalia miała zabieg w czerwcu w Krakowie u dr Stefanowicza. Wszystko przebiegło pomyślnie, na początku nie mogła przyzwyczaić się do kołnierza ale potem doszła do wniosku że to nie takie złe bo przynajmniej wszystkie psy się jej boją. Jak dr Stefanowicz pozwolił ściągnąc kołnierz to w pierwszej chwili sama wsadziła do niego głowę z powrotem.Cavalierka Kejsi jest z nami od lutego była w okropnym stanie ale już jest ok. nie rozumiała co sie do niej mówi, uczy się od Dali jak okazywać radość jak się witać zaczyna rozumieć jak sie żyje w domu gdzie jest przytulana i się o nią dba. Nic ją nie boli i nie ma wiecznego obowiązku rodzić i zajmować się szczeniakami. Oczywiście Dalia rządzi, ciągle za coś ją karci, nieraz za nic ją kąsa. Odkąd Kejsi jest z nami można je zostawić same w domu, wcześniej Dalia nie została sama nawet na 5 min. Zdjęcia wyślę jak córka wróci z wakacji bo ja nie umiem./środa lub czwartek/ Pozdrawiam Quote
Jasza Posted July 31, 2012 Author Posted July 31, 2012 Barbarela - czapki z głów! Ale się fajnie czyta o Duni, która rządzi ;-) Zaraz ją sobie przypominam z tego pierwszego zdjęcia.... A skąd cavalierka u Was? Jak się o niej dowiedzieliście? Na zdjęcia czekam z niecierpliwością! Quote
MALWA Posted July 31, 2012 Posted July 31, 2012 Dunia - Dali anie mogła lepiej trafić! Wspaniała Pani, kochający dom i jeszcze inne psie towarzystwo! Gratuluję i podziwiam! Quote
Recommended Posts