terra Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 [quote name='feliksik'][B]terra[/B], przesyłam ci konto do rozliczeń - na moje konto wszystko dla Duni zbieramy. [B]Jasza[/B] napisze wszystko dzisiaj tzn. za godzinę, trochę się martwiłam i napisałam sms czy wszystko w porządku[/QUOTE] feliksik, Jasza: dziękuj za dane do przelewu. Przelew poszedł, jak dojdzie proszę o wpis na wątku bazarkowym. Quote
Jasza Posted July 19, 2011 Author Posted July 19, 2011 Jaaga - dziękuję. Terrea - oczywiście - napiszę na bazarku. Zapraszam - bazarek dla podopiecznego - kolejnego - Jaagi - Fila. [URL]http://www.dogomania.pl/threads/211395-Ciuszki-gadĹĽety-dla-Fila-do-31-lipca-do-godziny-20.00?p=17280053#post17280053[/URL] Quote
Jasza Posted July 19, 2011 Author Posted July 19, 2011 [FONT=Palatino Linotype][SIZE=6][COLOR=teal][B][I]Dobranoc Dunia.[/I][/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] Quote
feliksik Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 no i dzień dobry Dunia - dzisiaj poznamy termin twojej operacji miejmy nadzieję. Mamy nową wpłatę od Terry za bazarek 36zł Quote
Jaaga Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 Jaszo, do mnie na pocztę nic nie przyszło. Może zadzwoń do p. doktor? Quote
henikar Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 Agnieszko albo Haniu prześlijcie mi szybciutko nr konta gdzie mogę wpłacic na Dunieczkę. Ja wiem że już miałam podane nr konta ale nie umiem się odnaleźc po ślubie mojej Moniczki. Powili postaram się do Was dołączy. Quote
Jaaga Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 Dostałam maila od p. doktor: Zapoznałam sie z wynikami bad. ERG-są bardzo dobre, nie ma przeciwskazań do zabiegu. W badaniu okulistycznym zauważono nadżerkę na rogówce, przed zabiegiem musimy ją wyleczyć , gdyż może ona wpłyną na szybkośc gojenia się rogówki po zabiegu.IOP 11 mmHg-to za mało, musimy ciśnienie wewnątrzgałkowe wyrównac lekami. Zróbmy tak:prosze wykonać podstawowe badanie krwi ( morfologia i biochamia)po uzyskaniu wyników prosze dac mi znać Zaczniemy podawanie leków miejscowo i ogólnie ( leków p/zap. i antybiotyku przedoperacyjnie).Myślę , że realny termin zabiegu to koniec sierpnia. Dziewczyny, Wy chcece to oko z urazem operować? Nie lepiej to zdrowe? Jaszo, daj później znać mamie, kiedy ją weźmiecie na badania. Quote
zebrazebra Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 Przelew 64 zł z bazarku poszedł [url]http://www.dogomania.pl/threads/210470-b%C4%99dzie-si%C4%99-robi%C5%82-powoli-na-Kajtuna-i-Cielaka-do-11.07[/url]. Proszę o potwierdzenie na bazarku, jak dojdzie :) Quote
Jasza Posted July 20, 2011 Author Posted July 20, 2011 Jestem. Jutro rano zadzwonię do dr. Łobaczewskiej i dopytam. Oczywiście, że chcemy zoperować to zdrowe oko. Na badania ktoś musiałby Dunię zawieźć, bo ja nie mam prawa jazdy, a mąż remontuje mieszkanie urlopowo i powiedział, że nie zawiezie mnie nigdzie . Jaaga, wiem, że przy tylu psach masz urwannie głowy - ale czy moglabyś za zwrotem kosztów za benzynę zawieźć Dunię na badania do Twiojej Pani weterynarz? Koniec sierpnia niedługo - mam nadzieję, że wtedy już wszystko dopniemy na ostatni guzik. Quote
feliksik Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 uff, termin mniej więcej wiadomy, to teraz przygotować do operacji Dunię potrzeba. A czy zostały wykonane też badania drugiego oka,bo czemu dr nie zasugerowała operacji na drugim tylko leczenie chorego? Quote
_Goldenek2 Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 Trzeba przycisnąć panią doktor i się dopytać.... Quote
__Lara Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 Czyli w sumie już niewiele zostało do operacji :) Quote
Jasza Posted July 21, 2011 Author Posted July 21, 2011 Dzwonilam do Pani doktor, nie mogę się dodzwonić, odzywa się tylko automatyczna sekretarka i informuje, że linie sa zajęte i musze czekać. Potem dzwonilam do mamy Jaagi - przerwało nam w połowie rozmowy...ja już nie mam nic na karcie mojego telefonu, musze doladować, na razie jestem bankrutem telefonicznym. Leki które ma przyjmować Dunia to nie leczenie tego chorego oka, tylko przygotowanie organizmu i oka do operacji. Leki wyrównujące ciśnienie w gałce ocznej i antybiotyki. Już podczas pierwszej rozmowy Pani doktor powiedziała, że tydzień przed zabiegiem Dunia taką kurację musi przejść. Napisałam do _Dody - czy moglaby zawieźć Dunię na badania, na razie nie mam odpowiedzi. [B][U]Jaaga[/U][/B] - może Slay mógłby z małą pojechać? Tak jak pisałam - za benzynę zwrócimy. Quote
Nutusia Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 Oczy to "naczynia połączone". Nie może być stanu zapalnego w jednym, jeśli drugie ma być operowane. Może dlatego?... Quote
Jasza Posted July 21, 2011 Author Posted July 21, 2011 Może dlatego.. Zaraz napiszę do dr. Łobaczewskiej. Tak, czy tak - muszę wykombinować transport Duni na badania. Napisałam, do Dody. Jeżeli nie będzie mogla, poproszę Szczepona albo Slaya. Wieczorem będę na Dogo. Quote
Jasza Posted July 21, 2011 Author Posted July 21, 2011 Napisałam do dr. Łobaczewskiej. Doda zgodziła się pojechać jutro z Dunią - umawiamy szczegóły. Quote
inga.mm Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 Kiedy miałaby byc w warszawie? W razie potrzeby alarmujcie, tyle, że nie bedzie mnie w Wawie do 15-tego, a mój Wąż raczej nie zajmie się, bo próbuje łapac jakies lewizny Quote
feliksik Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 mamy kolejne wpłaty od: Eva 2406 70zł Kajtun/Cielak 64zł przekroczyliśmy magiczną kwotę [B]4000zł:loveu:[/B] [B]:loveu:dziękujemy wszystkim wpłacającym:loveu:[/B] oba są z bazarków. Jasza czy ja mam Tobie już przesłąć te 28zł, bo z tamtych bazarków o których pisałaś to nie wpłaciła Pliszka, Rozi i Marta a inne widzę siępojawiają ,to może tamte już sprawy wysyłki zakończmy, że przeslę ci kwotę na wysyłkę Quote
Jasza Posted July 21, 2011 Author Posted July 21, 2011 Dobrze - prześlij teraz. dziękuję. Umowilam sie wstepnie z Dodą, że przelejemy Jej 100 PLN za benzynę i na badania Duni - a ile zostanie - przeleje z powrotem. Napisała mi, że zajrzy na Dogo zaraz. Dziękuję wszystkim wpłacającym, dziękuję Inga. Quote
Jasza Posted July 21, 2011 Author Posted July 21, 2011 Wizyta przesunięta jednak na poniedziałek... Teraz mi Doda napisała. Quote
inga.mm Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 Zapraszam wszystkich na wątek niewidzącego Kajtka ze schronu w Koninie [URL="http://www.dogomania.pl/threads/210406-Kajtek-widz%C4%99-nie-oczami-a-sercem-Inga.mm-ma-miejsce-na-DT-prosimy-o-deklaracje%21"][IMG]http://img18.imageshack.us/img18/406/beznazwy1ex.jpg[/IMG][/URL] prawdopodobnie przyjedzie do mnie i będziemy walczyć o jego oczy. Oby miał takie szczęście jak Dunia Quote
feliksik Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 [quote name='Jasza']Dobrze - prześlij teraz. dziękuję. Umowilam sie wstepnie z Dodą, że przelejemy Jej 100 PLN za benzynę i na badania Duni - a ile zostanie - przeleje z powrotem. [/QUOTE] ok to tylko namiary banokowe prosiłabym na nią do przelewu Quote
unixena Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 Hej malutka czarna kruszynko :bye:...juz za niedlugo bedziesz widziec .:lol:. Quote
__Lara Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 [quote name='unixena']Hej malutka czarna kruszynko :bye:...juz za niedlugo bedziesz widziec .:lol:.[/QUOTE] Huraaaaa :) :) :) Quote
Recommended Posts