Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Lilek konto do wpłat może być to co w pierwszym poście czyli fundacji zwierzaki w potrzebie. Z gory dziękuję...:)
Tak jak napisala Brzozka, zabieram ja w wawie , jedziemy po Malinkę potem teresin -lecznica a potem bialobrzeska...mam nadzieje że wszystko bedzie ok...
wiecie co tylko boje sie spojrzec na Malinkę...

Posted

dopiero weszlam do domu. Malinka jakąs godzinę temu pojawiłą się w nowym dt i chyba jej się podoba. Pozniej napiszę wiecej...a jak zasnę to napiszę jutro bo o 12 w poludnie wyszlam z domu i troche km zrobilysmy:)

Z Malinką wszystko ok.

Posted

Bardzo dziękuję Brzózce za pomoc i towarzystwo w podróży i oczywiście za zaopiekowanię się ślepotką:) mam nadzieję że noc jej minie spokojnie i Malinka dalej będzie olewała kotki:)

Posted

Witajcie :)
Jakby to powiedzieć .... Malinka właśnie zaanektowała moje łóżko do spania !!!!! Wdrapała się na nie i zaległa szczęśliwa :D Tym razem aparat był pod ręką, więc jest dokument na ten fakt. Ale fotkę wrzucę dopiero jutro, bo dzisiaj oczy mi się już zamykają ....

Właśnie wróciłyśmy ze spaceru. Niunia spacerowała sobie prawie 50 min. w tym było też trochę truchtania. Dwa razy zrobiła sioo, ale to nic dziwnego, bo jak przyjechałyśmy to trochę wody jednak wypiła. Coopal też był. Lekko mniej zwarty niż ten przed lecznicą, ale myślę, że na to złożył się i dzisiejszy stres, i leki, i inna karma (hmmm... trochę kociej zniknęło z miski ;) ).

Na razie to wszystko :) Szykujemy się do spania. Kolorowych senków wszystkim :)

Kinia - nie masz mi za co dziękować :)

Posted

Witam wszystkie cioteczki i wszystkich wujków :)))

Noc przespana bezproblemowo. Rano miałam wrażenie, że w domu prócz mnie nie ma nikogo ;) - to tak w odróżnieniu od pewnego tymczasowicza Tigera :D

Rano jak wstałam Malinka albo się wstydziła, albo mnie kokietowała ale leżała na swoim posłanku (w nogach mojego łóżka) i chowała nosek. Generalnie nie w głowie jej było wstawanie. Później długo się zastanawiała czy jeść śniadanie czy też nie .... ale jak się zorientowała, że szykuje się spacer to od razu pobiegła do michy :D
Poranny spacer też trwał ok 50 min. Ewidentnie niunia nie jest przyzwyczajona/nauczona do spacerowania. Szybko się męczy. Boi się też tych wszystkich odgłosów samochodów, rowerów itp. itd .. ale jest dzielna :) Na spacerku się wyczesałyśmy i nawet młoda przez chwilę się rozbrykała :D Odrobinę truchtamy (jak powiedziałam Kini, do świąt obie musimy wrócić do właściwej brzóskowej liniii :D ). Było sioo i coopal (taki jak pod lecznicą). Po powrocie do domu niunia zajęła miejscówkę na pufie i leży zadowolnięta :)
Koty nadal w szoku. Oczywiście najodważniejszy z nich to Max. Przeszedł nawet dzisiaj koło Malinki, a ta się nawet nie zorientowała. Natomiast Milusia, chyba z nerwów, zrzygała mi się na .... Kodeks Pracy :D A Smolik to chyba tak do końca nie wie jak ma się zachować.
Wszystkie koty są skołowane bo Malina zachowuje się inaczej niż przypuszczały.
Poniżej kilka fotek :) Miłego oglądania

tak jak wczoraj pisałam Malinka zajęła moje łóżko, czym zszokowała nawet Maxa (po lewej obok łóżka)

fruwające futerko Maliny po czesaniu

tak wygląda zadowolony, wyczesany pies

zadowolona Malinka

Posted

[quote name='Brzózka']

Koty nadal w szoku... Milusia, chyba z nerwów, zrzygała mi się na .... Kodeks Pracy

Wiedziała, że Kodeks Pracy jest do niczego więc ustosunkowała sie właściwie

[quote name='Brzózka']

tak wygląda zadowolony, wyczesany pies
żadne zdjęcie wcześniejsze nie oddaje tak urody Malinki jak dzisiejsze

Posted

No i super :loveu: lubię jak jest normalnie. Tym razem jest bardzo normalnie :loveu:, Brzóska buziaki dla Ciebie i całego stada, specjalistce od kodeksu znęcania się nad ludźmi - podwójne.

Posted

[quote name='Brzózka']A dziękować, dziękować :)
A te buziaki to dla mnie ??? bo ja kadrowa, czy dla Milusi, bo zrobiła to, na co ja czasami miałam ochotę czytając KP ;) :D[/QUOTE]
dla obu.
Ja nie kadrowa, ale mam uprawnienia bhp, wiec KP jest na podorędziu i czasem mam ochotę znaleźć jakieś krematorium dla aktów prawnych