Fiera Posted June 4, 2011 Posted June 4, 2011 [quote name='Kinia1984']a które się kończą kropelki ? pewnie azopt... Fiera dziś gadałam z wetką i jeśli oko sie nie zmieniejszyło to nic...u naszego psiaka miesiac się zmieniejszalo...boleć też już powinno coraz mniej bo difadol to lek przeciwbólowy i przeciwzapalny.[/QUOTE] Uffffffff, to dobrze że nic złego się nie dzieje, dzięki za info:) Ona jest taka wesoła, myślę że powoli zaczyna lepiej się czuć. Dziś rano na spacerku fikała koziołki;) I Azopt i te drugie kropelki się powoli kończą, bo Az. 3 razy dziennie do jednego oczka, a F. dwa razy dziennie, ale do obu oczek , więc wychodzi prawie tak samo. Napisz proszę co z kolejnymi kroplami, bo we wtorek chciałabym albo już je mieć od Ciebie, albo pieniążki na zakup nowych, żeby nie przerywać leczenia. Quote
Pies Wolny Posted June 4, 2011 Posted June 4, 2011 Reakcja organizmu na ból podlega przeróżnym procesom. Tu jest zjawisko tzw. torowania bólu i kompensacji. W wyniku długotrwałego bólu jego odczuwanie się zmniejsza. Organizm stosuje jakby blokowanie tego toru bólowego do następnych impulsów. Skoro jest radosna i nie 'pokazuje' bolącego oka - można uznać, że ból jest 'opanowany' przez organizm. Jednak miesiąc czekania na badanie i decyzję to trochę długo. Quote
Fiera Posted June 4, 2011 Posted June 4, 2011 [quote name='Pies Wolny']Reakcja organizmu na ból podlega przeróżnym procesom. Tu jest zjawisko tzw. torowania bólu i kompensacji. W wyniku długotrwałego bólu jego odczuwanie się zmniejsza. Organizm stosuje jakby blokowanie tego toru bólowego do następnych impulsów. Skoro jest radosna i nie 'pokazuje' bolącego oka - można uznać, że ból jest 'opanowany' przez organizm. Jednak miesiąc czekania na badanie i decyzję to trochę długo.[/QUOTE] Jak to m-c? Zabrana ze schronu 30.05. , dostała lekarstwa, które ma podawane regularnie, kolejna wizyta u wetki 13.06. - to równo 2 tygodnie... Quote
Pies Wolny Posted June 4, 2011 Posted June 4, 2011 [quote name='Fiera']Jak to m-c? Zabrana ze schronu 30.05. , dostała lekarstwa, które ma podawane regularnie, kolejna wizyta u wetki 13.06. - to równo 2 tygodnie...[/QUOTE] Fakt, dwa tygodnie. Czas mi się dłuży w takich przypadkach. Quote
Fiera Posted June 5, 2011 Posted June 5, 2011 Malinka zadowolona z życia, merda ogonkiem i podskakuj, z moją sunią leżakują na posłankach obok siebie - do wczoraj zajmowały dwa przeciwległe brzegi kuchni;) Buntuje się na kropelki, ale nic jej to nie da - uparta ciotka Fiera się nie poddaje :diabloti: Quote
Kinia1984 Posted June 6, 2011 Author Posted June 6, 2011 Fiera wysłałam ci dziś krople azopt i difadol listem poleconym priorytetem, zapłaciłam 57,1 z konta fundacji. W piatek puściłam przelew za aniprazol 40 zł z mojego konta. Dzwonili do mnie z Bemowa że 13,06 nie da rady połaczyć wizyty okulistycznej i usg. Będzie to możliwe dopiero 20.06 , konsultacja o 17.30 a na usg trzeba bedzie poczekać do 18.40. Fiera czy ty mogłabyś przywieżć malinę swoim samochodem oczywiście za zwrot kosztów paliwa czy trzeba szukać innego transportu? Ja oczywiście na Bemowo dojadę na wizytę. Quote
sleepingbyday Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 nie lepiej do marcińskiego pojechać na usg przed 13? to jeszzce długi czas,a umówic się z nim można w bodaj 3 róznych miejscach w wawie. Quote
Kinia1984 Posted June 6, 2011 Author Posted June 6, 2011 a co z konsultacja okulistyczną?SBD udało by ci się załatwić kogoś kto w razie co poczeka na konsulatcję lub przywiezie psa 2 razy? zawsze wszystko można tylko nie wiem czy znajdą się osoby chętne do transportowania psa przed 13 czyli w godzinach pracy... Quote
malibo57 Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 Dzwonił do mnie kurier, więc mniemam, że karma dotarła. Quote
Kerian Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 Aktualizacja Płacę z Allegro: [B] Maria S., Warszawa - 5 zł Błażej Z., Warszawa - 5 zł Agata G., Warszawa - 35 zł Joanna K., Warszawa - 50 zł[/B] Bardzo proszę o uzupełnienie posta rozliczeniowego. Quote
Fiera Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 Karma dojechała - dziękujemy bardzo:) jeszcze nie otwierałam chrupów, bo kończymy najpierw te, które z nią przyjechały, ale smakołykami Malinka była zachwycona, chrupała i glumiła dziś pierwszego przez pół godziny. Nie znam W-wy i szczerze nie cierpię po niej jeździć, chętnych do transportu co najmniej dwóch kojarzę z FB, możemy skorzystać z ich pomocy? Na kropelki czekamy, jeszcze nie dotarły, ale są jeszcze poprzednie, więc nie ma problemu. Quote
Kinia1984 Posted June 7, 2011 Author Posted June 7, 2011 Troszkę Maliny:) [IMG]http://images47.fotosik.pl/910/3eead6a6d63ca042gen.jpg[/IMG] [IMG]http://images47.fotosik.pl/910/ca782063c43ca51fgen.jpg[/IMG][IMG]http://images47.fotosik.pl/910/763a73f1c8bb70e4gen.jpg[/IMG] coś w tej szafce ładnie pachnie:) [IMG]http://images46.fotosik.pl/858/9111da7b758501f9gen.jpg[/IMG] Quote
Lilek Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 Śliczna z niej sunia. I z ogromnym wdziękiem. Oby tylko zdrowie jej się poprawiło, bo prawdziwa z niej Malinka. Quote
Kinia1984 Posted June 7, 2011 Author Posted June 7, 2011 Kerian mam zapytanie na FB o to czy zostanie wznowiona aukcja cegiełkowa?:) Fiera doszły krople? Napisałam wiadomość do wszystkich osób z wydarzenia czy ktoś mógłby pomóc w transporcie . Jeszcze troche dziewczynki:) [IMG]http://images40.fotosik.pl/891/28ac1713f2f04cc4gen.jpg[/IMG] [IMG]http://images47.fotosik.pl/910/36db5ada22045cd1gen.jpg[/IMG] [IMG]http://images45.fotosik.pl/911/bd4de01c774bcd3cgen.jpg[/IMG] [IMG]http://images47.fotosik.pl/910/32c05f7f8cf0388egen.jpg[/IMG] Quote
Fiera Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 [quote name='Kinia1984'] Fiera doszły krople?[/QUOTE] Mam awizo w skrzynce, to pewnie te krople, zaraz pojadę na pocztę i odbiorę. Karma nowa bardzo Malince smakuje, jak wszystko zresztą - nadal rzuca się na jedzonko, chociaż karmię ją trzy razy dziennie i jeszcze w międzyczasie smakołyki podjada. Zwrot 40 zł za A.na odrobaczenie dostałam - dziękuję. Oczko nadal powiększone, trochę zaczerwienione od wczoraj popołudniu - cały wieczór pracowałam przy kompie i ją widziałam / słyszałam , ale nie zarejestrowałam żadnego urazu - martwić się tym? Quote
Kinia1984 Posted June 8, 2011 Author Posted June 8, 2011 to normalne...mógł się zrobić wylew ...albo zatarła łapką ...zaczerwienienia beda się pojawiać, u naszego tymczasa przynajmniej raz na tydzień coś się dzieje ale szybko przechodzi bo ciągle dostaje krople...4 rodzaje... mamy trochę ofert transportu dla suni na 20 czerwca. Dwie oferty takie nie na 100% ale dwie na bank:) jedna oferta jest od Pana strażaka który ma mistrzostwo w wbieganiu na 30 piętro PKiN:) Quote
Gosia. Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 PROSZĘ O POMOC DLA SZCZENIACZKA !!! [URL]http://www.dogomania.pl/threads/208004-SZCZENIAK-SZUKA-DT-LUB-DS-i-znaleźć-nie-może-kto-mu-pomoże[/URL] Quote
sleepingbyday Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 no tak, bo to trzeba połączyć, a szybsze usg nic nie pomoże malince. z mojego bazarku uzbierało sie 70zł dla maliny, dziewczyny mają wpłacać do fundacji, prosimy, dajcie znać, jak dojdzie, musze zamknąć bazarek. sama nie wierzę, ale 20 czerwca jestem znów w delegacji, cholera, co to, fatum jakieś, czy co!? bardzo bym chciała malinkę zobaczyć. nie wiem, chyba nastepnym razem, tfu tfu. Quote
Kinia1984 Posted June 8, 2011 Author Posted June 8, 2011 ciągle się zastanawiam czy Malina znajdzie kiedyś dom który zaakceptuje jej ślepotę.. SBD a napisałaś żeby zaznaczali w tytule ze to za bazarek dla Maliny? Quote
sleepingbyday Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 tak, zaznaczyłam. ja uważam kinia, ze malince teraz i na już trzeba szukać domu. po prostu - na fali zainteresowania medialnego. przecież ona jest praktycznie do adopcji! co wy na to? Quote
Kinia1984 Posted June 8, 2011 Author Posted June 8, 2011 ja jestem za:) tylko zabijcie mnie ale tekstow to ja nie umiem pisac.... Quote
Ellig Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 [quote name='Kinia1984']to normalne...mógł się zrobić wylew ...albo zatarła łapką ...zaczerwienienia beda się pojawiać, u naszego tymczasa przynajmniej raz na tydzień coś się dzieje ale szybko przechodzi bo ciągle dostaje krople...4 rodzaje... mamy trochę ofert transportu dla suni na 20 czerwca. Dwie oferty takie nie na 100% ale dwie na bank:) jedna oferta jest od Pana strażaka który ma mistrzostwo w wbieganiu na 30 piętro PKiN:)[/QUOTE] Swietnie!:) Oby juz bylo po badaniach, dzielna sunia:) Quote
sleepingbyday Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 kinia, przede wszystkim na fejsbuku tzreba napisac wołami, że szukamy dla niej domu, niech ludzie pomogą. [B]czy jest chetny do zrobienia ogłoszeń?[/B] ja na razie napisałam temat adopcyjny na goldenline. kaska bazarkowa została przelana, powinna niedługo dojść. Quote
malvaaa Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 ja moge porobic ogloszenia... ale potrzebuje tekstu, chyba ze ja mam cos napisac, ale robicie to na wlasne ryzyko :) sunia napewno znajdzie domek, nie widzi ale nadrabia swoim cudownym charakterem, podejsciem do swiata, to taka mala iskierka :) Quote
Recommended Posts