doddy Posted August 8, 2011 Posted August 8, 2011 Aniu, wszystko dobrze u Was? Jak Topazik? Pewnie cisza w sprawie jego adopcji? Ze zdrowiem wszystko w porządku? Quote
doddy Posted August 8, 2011 Posted August 8, 2011 Tu doczytałam, że Ania na urlopie. Miłych wakacji kochana. Kasia, Topaz jest zachipowany. Quote
Katcherine Posted August 8, 2011 Posted August 8, 2011 Rany boskie Ania mi da po lbie... zazartowalam ze Ania na urlopie bo domyslam sie ze potrzebuje ciut odetchnac... a tu niedlugo bedzie ze Ania na jakis Kanarach z reszta stada wczasuje sie lol....;) Quote
Ania+Milva i Ulver Posted August 8, 2011 Posted August 8, 2011 haha ....no o urlopie to ja mogę sobie pomarzyć jedynie przed snem;) po prostu musiałam troszkę zwolnić tempo choć na weekend , ale nadal jestem cały czas w domu Tak jak wspomniane: jutro na 8 rano Szejk ma kastrację, dostaje antybiotyk na ranę i inny preparat na przemywania , który to żywe mięcho trochę ma załagodzić- i rzeczywiście już widać poprawę. Rana długo zanim się zagoi niestety. Szejk u weta był trochę zestresowany , ale daliśmy radę. Waży 16 kilo- chudziutki. Został odrobaczony. Mam foty z weekendu, postaram się dziś pozrzucać i powstawiać. Quote
Ania+Milva i Ulver Posted August 8, 2011 Posted August 8, 2011 U nas ok, wszystko po staremu . Topaz bardzo dobrze- śpi, biega i je:) Po rance od guziolka na łopatce nie ma śladu, ładnie zarasta sierścią. Dziadzio jest na prawdę bezproblemowy. Quote
Katcherine Posted August 8, 2011 Posted August 8, 2011 czyli Idealny Dziadek Topaz szuka idealnego domku :). kolejka powinna sie zaczac ustawiac- wyleczony, odremontowany, wyfroterowany.... Quote
Katcherine Posted August 8, 2011 Posted August 8, 2011 :loveu: beda fotecki. To ja jutro trzymam mocno kciuki zeby sie obylo bez zadnych przygod. Jak u was pogoda? Quote
Ania+Milva i Ulver Posted August 8, 2011 Posted August 8, 2011 Dziś mniej duszno , bo wczoraj wieczorem strasznie zlało- akurat u psiaków byłam i wróciłam mokra do samych majtek....;) Quote
Katcherine Posted August 8, 2011 Posted August 8, 2011 a wogole jest sens chodzic w ubraniu?;) moze po prostu lataj w kostiumie kapielowym ;) ... trzeba bylo Topaza namydlic i wystawic na deszcz Lol- bylby juz wyszorowany ;) Quote
Ania+Milva i Ulver Posted August 8, 2011 Posted August 8, 2011 [quote name='Katcherine']a wogole jest sens chodzic w ubraniu?;) moze po prostu lataj w kostiumie kapielowym ;) ... trzeba bylo Topaza namydlic i wystawic na deszcz Lol- bylby juz wyszorowany ;) fakt, ale takie rzeczy to mogłam robić przed zaciążeniem i 6 kilogramami mniej;-) bo teraz to bym wyglądała jak hipcio w błotku hahah Z Topazem w sumie dobry pomysł hehe Biegał i szalał z Anią z godzinę, widać było , że ma dosyć....ale jak go zamknęłam, to był tak zły , że dalej wyżywał się na posłanku.... Quote
Katcherine Posted August 8, 2011 Posted August 8, 2011 Alez on odzyl Ania. Alez jest piekny! Grysiek tak robil- poslanko potrafilo stac pionem - to byla egzaltacja ;). Ania- tak patrze na to jego futro, i patrze... moze jak on bedzie w przyspaniu itd- to go ogolic z tego futra? daje sie czesac ten lobuz? Widze tam podszerstek wiec to ten z tych pracochlonnych...ech. A tak to powietrze by doszlo do skory, nowy wlos za jakis czas odrosnie, moznaby go szczotkowac miekka szczotka, no i jak karma dojedzie- oby juz niedlugo to wtedy by juz wzrastal nowy, lepiej odzywiony wlos... ...jedyny mankament to to ze on przez jakis czas bylby baaaaaardzzooo niewygledny . Jak swego czasu Serwus ;) oto watek i zeby nie byc goloslownym: http://www.dogomania.pl/threads/24504-Serwo-zasnął...?p=1595275&viewfull=1#post1595275 Quote
Ania+Milva i Ulver Posted August 8, 2011 Posted August 8, 2011 ojj nie- golić to my tu nic nie będziemy:) on ma bardzo ładne futro-przez to jest kudłaczem;) daje się szczotkować , ale nie linieje za bardzo teraz. sierść poprawiła się tez jakościowo, jest bardziej miękka i zaczyna się świecić. jak dojdzie karma to już w ogóle będzie ładnie. Quote
Katcherine Posted August 8, 2011 Posted August 8, 2011 Ufff- juz myslalam ze bedzie golasek ;). To super. On ma niesamowity kolor, no i ten blysk w oku . Hoho. to jak bedzie nastepna ulewa...namydlic i pod prysznic ;)- niech sie splukuja;) hihihi. ps. swego czasu czytalam na temat swetrow robionych z podszerstka psiego...Lol. Quote
Katcherine Posted August 8, 2011 Posted August 8, 2011 :mad::mad: czy ja dostrzeglam Hipcia...gdzies? Oj wiem, wysylam, wysylam :razz:. Ja wlasnie obserwuje jak taki jeden Hipcio zjada swoja stope ogladajac bajeczke...pomimo kraglosci gietki jest bardzo ;):cool3: :roll: Tyz bym tak chciala lol Quote
Ania+Milva i Ulver Posted August 8, 2011 Posted August 8, 2011 Jedyne o co mogę weta dodatkowo poprosić , to aby mu wyciął struny głosowe:diabloti::razz::evil_lol: Quote
Wadercia Posted August 8, 2011 Posted August 8, 2011 oj jak sie jakis na to zgodzi to daj znac mojej suni tez by sie to przydalo :) Czasem zastanawiam sie nawet czynie da się ustawic otwierania domofonu na jej szczekanie :) Wszystkim ulatwiloby to zycie :) Quote
Katcherine Posted August 8, 2011 Posted August 8, 2011 Bo mu kupie gigantofon ! :eviltong: Ania+Milva i Ulver napisał(a):Jedyne o co mogę weta dodatkowo poprosić , to aby mu wyciął struny głosowe:diabloti::razz::evil_lol: Quote
doddy Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 Dzisiaj powinna być karma. Od 7 rano już kurier omyłkowo do mnie dzwonił :) Quote
Ania+Milva i Ulver Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 tak, do mnie też dzwonił o 7.30;) miał szczęście , że byłam na nogach haha ostatnio wysłał sms o 5.30!! a potem dzwonił o 6.15 - rozmowa miła nie była:diabloti: Szejk u weta, mam nadzieję, że jest grzeczny bo nie chciał zostać....bał się. On jest lękliwy, u mnie już nabrał pewności siebie, ale nowe miejsca i sytuacje są dla niego stresowe. Szejk nie nadaje się do małych dzieci, jak rozkręca się w zabawie, to nie potrafi odpuscić, a nie rozumie żadnych komend. Potrafi zacząć ciągnąć za nogawki u spodni , skakać i przy tym kłapać zębami-wczoraj drasnął Anię-oczywiście nie z agresji ale skoczył bo chciał aby sie z nim nadal bawiła. Ja nie mam z nim problemów , ale w stadzie psim moje słowo jest górą, Szejk łapie to szybko -musi tylko mieć odpowiedniego ludzia przy sobie;) Quote
Katcherine Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 Kurde no. to bierz Anie- smaczki i moze zacznijcie szkolenie posluszenstwa? i np.pogon za zabawka dopiero na sygnal nie na rzut? ;). Burek jeden .... Quote
Ania+Milva i Ulver Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 hahah Burek - dobre określenie;) a smaczki to on ma w .....;) może jak go między nogami poboli teraz to zmądrzeje? :) Quote
Katcherine Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 Grysiek byl gorszy- ale dal sie spokojnie szybko wyprowadzic na psy ;). alez Ty go nie lubisz? ;) Quote
Ania+Milva i Ulver Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 hmmm....do moich ulubieńców nie należy:diabloti: nie to co Topazik:loveu: Szejk ma szczęście , że ja z tych co szybko zapominam;) Quote
Katcherine Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 Ciekawe czemu... az tak zalazl za skore? ;) No Topaz jest idealem... ciekawe jak Ty go oddasz jak domek sie zglosi ;) Lol Quote
Recommended Posts