TERESA BORCZ Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 Kuba już się ostatecznie zadomowił, a co najbardziej mnie cieszy zawarli pakt przyjazni z moim jamniulem rudziakiem, mój go jakoś dziwnie polubiał i leżą sobie na fotelu jeden obok drugiego i się liżą po łepkach, nareszczie nie muszę się bać o dwóch zazdrośników, bardzo sie do Kubusia można przywiązac, to psiak idealny, jak troche odrobię zaległości na dogo porobie mu znowu trochę zdjęć, i doświadczenia z reakcją na koty, tak by miał jak to określamy full service/ Nie wiem jeszcze napewno kiedy ale mu się szykuje kastracja, jutro drugie odrobaczenie/ Quote
jofracy Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 dostałam dziś kolejnego maila w sprawie Kubusia. Przekazałam go Klaudus. Nie chce mi się wierzyć, że nie ma zainteresowania tym psiakiem. Ma najwięcej wejść ze wszystkich ogłoszeń, które robiłam psiakom i regularnie odnawiam... Pani Tereso, może zrobić te ogłoszenia z kontaktem do pani? Pies się przywiązuje, myśli, że jest w docelowym domu, a tu potem znów trauma i przeniesienie do nowego domu, ludzi, warunków. On już się mocno zasiedział... edit: sprawdziłam : jest w DT od 06.06.2011. To już CZTERY MIESIĄCE z hakiem... Quote
Sarunia-Niunia Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 Rozmawiałam ostatnio z Terenią na temat Kubusia. Mówiła, że Kubuś jest jak najbardziej gotowy do adopcji i że to kochany i bardzo grzeczny psiaczek:) A może ten domek z Warszawy, który chciał Pierniczka (też nie wiadomo co z psinką) i kontaktował się z Piesią byłby zainteresowany Kubusiem właśnie? Quote
TERESA BORCZ Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 Tak zasiedział się ale jest tak bezproblemowym, kochanym psiakiem że wogóle się tego nie czuje, pieszczoch ogromny z morzem uczuć w spokojnych ślicznych oczach, bardzo się do niego można przywiązać, to frajda, posiedzieć z Kubą wtulonym ufnie przed telewizorem, nie odchodzi zawsze przyklejony sympatycznie/ można na mnie podać tez namiary, zawsze mówię każdy nasz podopieczny musi trafić na swoje 5 minut i ten JEDYNY DOMEK, wierze że tak się stanie i w Kubunia przypadku/ 502526010/ Quote
jofracy Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 zmieniam dane kontaktowe na jamniki.eadopcje.com w taki razie. Quote
.blueberry. Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 słuchajcie dziewczyny miałabym zainteresowany domek Kubusiem. Starsi państwo stracili swojego psiaka. Był z nimi kilkanaście lat. Pan pracuje Pani jest cały czas w domu i jak stwierdziła brakuje jej gadzinki przy boku. Co wy na to? Dodam że państwo mieszkają blok obok mnie. Quote
Sarunia-Niunia Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 Uściski dla Kubunia! Niech Terenia decyduje, bo Kubulek musi mieć superowy domek, a "Twój" domek blueberry zapowiada się fajnie i na dodatek "pod okiem";):roll::lol: W każdym razie ja trzymam kciuki:thumbs::thumbs::thumbs:!!! Quote
TERESA BORCZ Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 ja też uważam że musi mieć najlepszy, będzie mi się z nim trudno rozstać, jesteśmy w kontakcie z cioteczka bb i prawdopodobnie jak najszybciej tam jedziemy zobaczyć, choć i na słowo brzmi pięknie, wszelkie zapotrzebowania na jamniory mile widziane, mamy pod dostatkiem! jutro jedziemy w gości z Kubusiem do potencjalnego nowego domku, sprawdzimy czy kanapka wygodna, trzymanko kciuków mile widziane za szczęście KUBY!! Quote
Klaudus__ Posted October 20, 2011 Author Posted October 20, 2011 [size="4"]kubuś uciekł z ds!!!! Dogomaniacy z jaworzna i okolicy błagani o pomoc w poszukiwaniach!! Quote
yunona Posted October 20, 2011 Posted October 20, 2011 Nie!!!!!!!!!!! No jak to mogło się stać! Kubuś wracaaaaaaaaaaaj!:modla::modla::modla: Quote
BUDRYSEK Posted October 20, 2011 Posted October 20, 2011 ile On tam byl? znajdzie droge powrotna? Quote
Klaudus__ Posted October 20, 2011 Author Posted October 20, 2011 Kubuś po zaledwie kilku godzinach w ds po wyjściu na spacerek nawiał. Szukamy dogomaniaków z okolicy by pomogli w poszukiwaniach i chwytaniu. To niewielki,przerażony psiak, który pozostał teraz sam w ciemną,chłodną noc. Proszę pomóżcie!!!! Blueberry jeździ autem i go szuka,zaangażowała też dwie znajome - na razie nie mam żadnych informacji. Więc Kubuś nie został namierzony. Quote
.blueberry. Posted October 20, 2011 Posted October 20, 2011 Dopiero teraz wrocilam do domu. Juz w kazdym psie widze Kubusia. Nie wiem gdzie on moze byc. Powiadomilam straz miejska ze gdyby tylko dostali sygnal o takim psiaku maja dzwonic o kazdej porze. Pani wyszla z psiakiem na spacer na smyczy. Wchodzac do klatki chciala go zabrac na rece. Kubus ja dziabnal w reke , wysunal lepek z obrozy i uciekl w strone gdzie odwozilam Pania Terese. Przygotuje w pracy plakaty i jutro bede je rozwieszac. Porozsylam tez prosby do dogomaniaczek z miasta zeby pomogly. Chyba mi serce peknie. Rycze jak glupia :( Quote
Klaudus__ Posted October 20, 2011 Author Posted October 20, 2011 Blueberry przestań! Kubuś był skołowany - biedak się przeraził. Najważniejsze,żeby krzywda Mu się nie stała... Niech pomoże każdy kto może... :modla: Quote
TERESA BORCZ Posted October 20, 2011 Posted October 20, 2011 Rany boskie, wołajcie kogo się da do pomocy, dopiero co dojechałam do domu i nie mam tam czym jechać spowrotem, aby pomóc w poszukiwaniach, może jeszcze go odzyskamy, to cudowny spokojny pies , nigdy nawet nie zawarczał na nikogo nie wróci sam jest za nowy , widać zmiana domu to dla niego szok, jak mam pomóc ? Zawiadomcie schronisko o zaginięciu, plakaty trzeba rozwiesić w szkole też najbliższej, straciłam glowę zupełnie i nie wiem co robić, z takiego cudnego domku łobuziak nawiał a on przyzwyczajony do wersalki co za rozpacz!!! Blueberry nie mam nr wymazały mi sie wszystkie prosze o kontakt i numer telefonu pani nowej, Nawet sama tam nie trafię choćbym chciała pojechać rano , dajcie na nowo namiary Quote
hebanowa Posted October 20, 2011 Posted October 20, 2011 No co to za ludzie....kurcze..załamka!!! Mróz jest w nocy:-(:-(:-( A ma adresówkę???? Quote
TERESA BORCZ Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 Dziś o świcie dzwoniłam do Radia Katowice, do dyżurnego reportera, sam dyżurny nie decyduje, ale nie wykluczył że otrzymamy pomoc,muszę czekać do godz ósmej aby ubłagać o pomoc radiową zaraz jadę do jaworzna, może choć trafię tam gdzie wsiadłam do busa i będę szukać dokąd się nie dodzwonie do blueberry, nie wiem jaka to dzielnica w plakacikach trzeba wspomnieć o nagrodzie kaskowej za pomoc w odnalezieniu psa, oraz nasze telefony oraz o powiadomieniu straży miejskiej niezaleznie od tego gdzie pies się znajdzie, zaraz napiszę także maila do radia tak bym mogła wcześniej jechać, może dzwońcie ktokolwiek zobaczy ten post na nr 32 2005 400 z prosbami, o pomoc im wiecej telefonów tym lepiej był beż obrozy i smyczy bo sie wymsknał i poleciał, czarny bardzo błyszczący i zadbany, podpalane tylko łaki na stopach, łapki krótkie jamnikowate, cały jamnikowaty, z podpalanymi kropkami po obu stronach pyszczka, pod ogonkiem biała plama/ Quote
Klaudus__ Posted October 21, 2011 Author Posted October 21, 2011 Pani Tereso dziękuję,że rzuca Pani wszystko i jedzie Go szukać - strasznie mi przykro,że nie mogę Pani pomóc. Dodzwoniła się Pani do blueberry wczoraj?? Quote
Olena84 Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 Podrzucam wątek! Kubus tak sie przyzwyczail do pani Teresy ze pobiegl jej szukac:(, biedak, nie wie ze wszystko bylo robione dla jego dobra... Quote
Klaudus__ Posted October 21, 2011 Author Posted October 21, 2011 [quote name='Olena84']Podrzucam wątek! Kubus tak sie przyzwyczail do pani Teresy ze pobiegl jej szukac:(, biedak, nie wie ze wszystko bylo robione dla jego dobra... Kubuś od pierwszego dnia jak Go poznałam był zastraszony i zaszczuty - u Pani Teresy zaznał serca i przeraził Go zapewne Jej brak wczorajszego wieczora... Oby się znalazł - może na dźwięk głosu Pani Teresy przybiegnie do Niej... Quote
TERESA BORCZ Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 dzwońcie na podany numer RK bombardujemy błaganiem, napisałam też maila i dzwoniłam drugi raz, pędzę, dodzwoniŁam sie do blueberry, robi plakaty moj tel 502526010 jak ktos chce pomóc na miejscu, będę tam jak moge najszybciej Quote
Recommended Posts