A&L Posted June 6, 2012 Author Posted June 6, 2012 A Wy dajecie psu zawsze taką samą dawkę czy tak na oko? Ja Lenie daję rano i koło 19, ale sypię na oko, nie używam miarki. Quote
Yuveza Posted June 6, 2012 Posted June 6, 2012 ja daje rano, i około 16 po południu. Dostaje jakoś tak 50g, ważę to na wadze kuchennej, a potem juz wiem ile danych chrupków ma być w misce. Quote
Kasi i Lena Posted June 6, 2012 Posted June 6, 2012 Ja daje na oko ale mniej więcej tyle ile jest w tabelce na opakowaniu. Fifka zjada tyle ile powinna. Lenie się nigdy to nie zdarzyło, zawsze zje mniej. Quote
rashelek Posted June 6, 2012 Posted June 6, 2012 Moja niby powinna dostawać 200gram, ale nie ma opcji, żeby tyle zjadła. 100-150 to jest max. A używam takiej wypaśnej miarki z ProPlanu :D Quote
Evelynkaa Posted June 6, 2012 Posted June 6, 2012 Ja tez mam taki fajny kubeczek w którym się mieści akurat 100 gram ;) Quote
A&L Posted June 6, 2012 Author Posted June 6, 2012 Ja nawet nie wiem ile daję :hmmmm: Ale na pewno mniej, niż jest na opakowaniu podane. Lena wie lepiej ile ma zjeść i sypię jej tyle ile zjada. Chcecie kilka fotek ze ostatniego spotkania Leny z siostrą? :razz: Quote
Yuveza Posted June 6, 2012 Posted June 6, 2012 a moja je 100g/dzień :lol: rano 50 i po poludniu 50. Quote
A&L Posted June 6, 2012 Author Posted June 6, 2012 Chyba poszukam w zoologach miarki i zobaczę ile Lena je, z ciekawości. Justyna dostałaś ode mnie PW? Quote
Natalia&Cody Posted June 8, 2012 Posted June 8, 2012 A&L napisał(a):Ja nawet nie wiem ile daję :hmmmm: Ale na pewno mniej, niż jest na opakowaniu podane. Lena wie lepiej ile ma zjeść i sypię jej tyle ile zjada. Chcecie kilka fotek ze ostatniego spotkania Leny z siostrą? :razz: Taak!!! Chcemy :D Cody je 120g :D Quote
A&L Posted June 8, 2012 Author Posted June 8, 2012 To proszę ;) Ta większa i bardziej zarośnięta, to Lena. Quote
Natalia&Cody Posted June 8, 2012 Posted June 8, 2012 Ale miałyście bajeranckie spotkanko :D :loveu: Quote
A&L Posted June 8, 2012 Author Posted June 8, 2012 Natalia&Cody napisał(a):Ale miałyście bajeranckie spotkanko :D :loveu: To już drugie spotkanie Leny z siostrą ;) Niestety Kropka (siostra) miała wtedy ciążę urojoną i nie była skora do zabawy. Mam nadzieję, że nasętpnym razem będzie lepiej. westie_justa napisał(a):ojejć ale zaroślaczki :lol: No, przy Dotce, to one wyglądają jak chow-chow przy jamniku :evil_lol: (pod względem zafutrzenia). Dot bardzo fajne wygląda w nowej fryzurce, ale ja jestem zwolenniczką typowej westowej fryzury ;) Tak btw mam pytanie do właścicieli psów bez rodowodu. Macie kontakt z ludźmi od których kupowaliście psy, albo z jakimiś opiekunami rodzeństwa? To tak z ciekawości ;) Quote
Yuveza Posted June 8, 2012 Posted June 8, 2012 A&L napisał(a):To już drugie spotkanie Leny z siostrą ;) Niestety Kropka (siostra) miała wtedy ciążę urojoną i nie była skora do zabawy. Mam nadzieję, że nasętpnym razem będzie lepiej. No, przy Dotce, to one wyglądają jak chow-chow przy jamniku :evil_lol: (pod względem zafutrzenia). Dot bardzo fajne wygląda w nowej fryzurce, ale ja jestem zwolenniczką typowej westowej fryzury ;) Tak btw mam pytanie do właścicieli psów bez rodowodu. Macie kontakt z ludźmi od których kupowaliście psy, albo z jakimiś opiekunami rodzeństwa? To tak z ciekawości ;) haha, no racja, ale ogólnie, to nawet uszy jak ryś ma :eviltong: Ja nie mam, nic w ogóle nie wiem, jak oni się nawet nazywali, kto byl ojcem itd :lol: A ja myslalam ze to spotkanie z Evelynką i resztą westikarzy? Quote
A&L Posted June 8, 2012 Author Posted June 8, 2012 Bo była wtedy mega zarośnięta, kilka dni przed wizytą u fryzjera. Oglądałąm dzisiaj zdjęcia z początków Twojej galerii. Doti była już łysa, zarośnięta, teraz jest sportowa - ciekawe co jeszcze wymyślisz :lol: edit. Spotkanie westikowe w niedziele (5 westów i JRT :loveu:). Ja mam bardzo dobry kontakt z babką od której brałam Lenkę i sporadyczny właśnie z właścicielami siostry ;) Quote
Yuveza Posted June 8, 2012 Posted June 8, 2012 A&L napisał(a):Bo była wtedy mega zarośnięta, kilka dni przed wizytą u fryzjera. Oglądałąm dzisiaj zdjęcia z początków Twojej galerii. Doti była już łysa, zarośnięta, teraz jest sportowa - ciekawe co jeszcze wymyślisz :lol: edit. Spotkanie westikowe w niedziele (5 westów i JRT :loveu:). Ja mam bardzo dobry kontakt z babką od której brałam Lenkę i sporadyczny właśnie z właścicielami siostry ;) No bo to było jeszcze jak jeździłam z nią na odfutrzanie, a teraz robię ją sama i niema czasu zarosnąć:diabloti: myślę że na tym sportowym już zostanie:) Yhymm fajnie:):) a ten JRT to przypadkiem nie od Ani od Beza? No to miałas farta:) Quote
A&L Posted June 8, 2012 Author Posted June 8, 2012 westie_justa napisał(a):No bo to było jeszcze jak jeździłam z nią na odfutrzanie, a teraz robię ją sama i niema czasu zarosnąć:diabloti: myślę że na tym sportowym już zostanie:) Yhymm fajnie:):) a ten JRT to przypadkiem nie od Ani od Beza? No to miałas farta:) Ja się zaczynam uczyć sama trymowania :diabloti: Tzn. Evelynka ma mi dać lekcję w niedzielę i zobaczymy jak mi pójdzie później. Biedna Lenka... :-? Powiem szczerze, że nie wiem co to za JRT. Wiem, że 2 białasy Evelynki, Maja forumowej Kingi, moja Lena a kolejny west i JRT to nie wiem czyj :niewiem: Quote
Aleksa. Posted June 8, 2012 Posted June 8, 2012 http://desmond.imageshack.us/Himg228/scaled.php?server=228&filename=dsc03456c.jpg&res=landing jakie zabawy.:) Quote
Kasi i Lena Posted June 9, 2012 Posted June 9, 2012 http://desmond.imageshack.us/Himg195/scaled.php?server=195&filename=jeef.jpg&res=landing Dwie białe księżniczki na tronie:loveu::) Quote
rashelek Posted June 9, 2012 Posted June 9, 2012 http://desmond.imageshack.us/Himg195/scaled.php?server=195&filename=jeef.jpg&res=landing super :loveu: Ja tam nie mam kontaktu z hodowcami mojego nierodowodowego potwora :diabloti: Nie miałam farta pod tym względem :diabloti: Quote
cockermaister Posted June 9, 2012 Posted June 9, 2012 Świetne białaski :loveu::loveu: Z Koki hodowcami nie mam kontaktu,ale z Lusi hodowcą mam;) Quote
Evelynkaa Posted June 9, 2012 Posted June 9, 2012 westie_justa napisał(a): Yhymm fajnie:):) a ten JRT to przypadkiem nie od Ani od Beza? No co ty przecież Ania jeszcze nie ma żadnego Jacka :P A&L napisał(a):Ja się zaczynam uczyć sama trymowania :diabloti: Tzn. Evelynka ma mi dać lekcję w niedzielę i zobaczymy jak mi pójdzie później. Biedna Lenka... :-? Powiem szczerze, że nie wiem co to za JRT. Wiem, że 2 białasy Evelynki, Maja forumowej Kingi, moja Lena a kolejny west i JRT to nie wiem czyj :niewiem: Z miłą chęcią pomogę już szykuję sprzęt żeby pokazać co i jak :D A co do Jacka to jednak go nie będzie ale będzie forumowa Chatita czyli Kasia też ma galerię tu na dogo, a ona miała miec jeszcze JRT bo "dzierżawi" takiego młodzieńca z hodowli i ćwiczy z nim agi... A&L napisał(a): Tak btw mam pytanie do właścicieli psów bez rodowodu. Macie kontakt z ludźmi od których kupowaliście psy, albo z jakimiś opiekunami rodzeństwa? To tak z ciekawości ;) Tak mam kontakt, z rodzicami od Alexa jak i prawie całym rodzeństwem prócz brata (3 siostry) i wiem że tylko Alex jest podobno alergikiem, bo ostatnio rozmawiałam z hhooddoowwccąą Olą. Żaden z rodzenstwa nie jest trymowany wszystkie są golone jak i z resztą rodzice a jedna to trafiła do rodziny z dziećmi i chyba tylko raz na rok ją odfutrzają :( Quote
Recommended Posts