Asiaczek Posted April 1, 2012 Posted April 1, 2012 Tak, baski to takie indywidualiści:) Każdy jest inny. Trudno mi napisac, którego kocham/lubię najbardziej. Nie da się. każdego (nawet te, których juz nie ma, są za TM) kocham i każdego mi żal, gdy zachoruje... I kazdego bym zabiła, gdy mi cos poważnego spsocą;) pzdr. Quote
A&L Posted April 21, 2012 Author Posted April 21, 2012 Wrrr... :angryy: Napisałam mega posta i oczywiście gdzieś go wywaliło. Ciągle coś się psuje, szkoda słów. Nie będę się powtarzać, bo to głupie forum nie potrafi normalnie funkcjonować. Już mi się nie chce tu zaglądać. Quote
ania90 Posted April 22, 2012 Posted April 22, 2012 A&L napisał(a):Wrrr... :angryy: Napisałam mega posta i oczywiście gdzieś go wywaliło. Ciągle coś się psuje, szkoda słów. Nie będę się powtarzać, bo to głupie forum nie potrafi normalnie funkcjonować. Już mi się nie chce tu zaglądać. nie tylko Ciebie zjadlo posty..... Quote
saltwater Posted April 22, 2012 Posted April 22, 2012 Nie zrażaj się - łódzkie dziewczyny są nie do złamania :) Quote
Molowe Posted April 22, 2012 Posted April 22, 2012 ehh wszystkim coś wcięło ale jak dla mnie to jeszcze nie powód żeby odchodzić jasne nikt nikogo nie trzyma tu na siłę ale czy jest sens się obrażać ? :) ja bym chętnie pooglądała jakieś fotki Lenki albo poczytała co tam u Was słychać za jakiś czas możemy się na wspólny spacer umówić czy coś :loveu: Quote
A&L Posted April 22, 2012 Author Posted April 22, 2012 A ja się wkurzyłam i już :angryy: Jeszcze nie odchodzę, dam dogo szansę, ale się zraziłam, bo kurde to nie tak powinno wyglądać. Poza tym już komoletnie nie mam czasu śledzić wszystkich galerii, a nie lubię mieć zaległości, szczególnie w niektórych galeriach, gdzie posty leją się jak woda. Zdjęć na razie nie ma, bo jakoś nie mam weny no i czasu. U nas w sumie nic ciekawego, Lenie kończy się cieczka, po cieczce idziemy na szczepienia i badania krwi. Ola, na spacerek jestem chętna oczywiście, trzeba będzie coś wymyślić :) Byłaś dzisiaj na wystawie? Quote
Asiaczek Posted April 26, 2012 Posted April 26, 2012 Ja przyjełam taką zasadę: wkurzam się na to, na co mam wpływ. Ale na działanie DGM nie mam wpływu, więc.... Pzdr. Quote
rashelek Posted May 23, 2012 Posted May 23, 2012 Co tu taka straszna cisza? Nie gniewaj się już na dogo i napisz, co u Lenora :D Jak tam jej karmienie? No i jakieś zdjęcia by się przydały! Quote
A&L Posted May 25, 2012 Author Posted May 25, 2012 rashelek napisał(a):Co tu taka straszna cisza? Nie gniewaj się już na dogo i napisz, co u Lenora :D Jak tam jej karmienie? No i jakieś zdjęcia by się przydały! A gniewam się i gniewać będę :angryy: Nie mam zamairu się rozpisywać, wstawiać zdjęć itd. skoro i tak za pare dni pewnie to gdzieś przepadnie... A u Leny w sumie chyba bez zmian. Ostatnio była cieczka, ale o tym chyba już pisałam. Co do karmienia, to obecnie je 1st choica, teraz kupię jej to http://allegro.pl/nd-dla-psa-8kg-mix-smakow-3-wiaderka-kurier-i2370775980.html bo jest super promocja, a i tak chciałam kiedyś kupić tę karmę. Później wypróbuję Pronature Holistic i Wolfsbluta. Ogólnie nie będę się skupiać na jednej karmie i będzie dostawać różne karmy. Zdjęć nie mam nowych, jak będę miała, to wstawię ;) Do wszystkich galerii zaglądam i staram się być na bieżąco, ale bardziej udzielam się na terierkowie. W każdym razie żyjemy i mamy się dobrze ;) Quote
Evelynkaa Posted May 25, 2012 Posted May 25, 2012 Hehe widzę że się zdecydowalaś ;) my od dwóch tygodni ją jemy u Alexa wszystko w pożądku z alergią itp a młody ma trochę gazy nieciekawe ale już coraz to mniej :P kupki bardzo ładne i dużo mniejsze niż po innych karmach. Quote
A&L Posted May 27, 2012 Author Posted May 27, 2012 Zdecydowałam się, ale jeszcze nie zamówiłam :P Mamy jeszcze jakieś 4 kg 1st choica. Podejrzewam, że jakaś część tego N&D nam się zmarnuje, bo do października raczej nie zdąży zjeść całości, ale dzwoniłam do wet i powiedziała, że do daty podanej na opakowaniu może spokojnie dostawać i nie powinna stracić na wartości. Stwierdziam, że nawet jak nam się troche zmarnuje, to się opłaca za taką cenę. Co do zdjęć, to 10 czerwca jadę do Tychów (tak to się odmienia? :P) na spacerek z Evelynką i innymi - będzie w sumie 6 westów i 1 jrt :loveu: Choć mam nadzieję, że może jeszcze ktoś dołączy ;) Także po spacerze możecie się spodziewać zdjęć :) Quote
Evelynkaa Posted May 27, 2012 Posted May 27, 2012 Albo do Tychów albo do Tych nigdy nie wiem :P ktoś kiedys powiedział że druga wersja jest poprawna a ktoś kiedyś stwierdził że obie :P więc sama nie wiem... Jak zamówisz do tego 10 czerwca to 1 worek chętnie weźmiemy bo one pakowane sa po 2,5 kg i tak dostaniesz 3x 2,5 i reszta małych próbek tylko zaznacz sobie że nie chcesz z kurczakiem i już. Tak jak pisałam chętnie możemy jeden worek wziąć(znaczy się odkupić ma się rozumieć :P ) i już też się nie umiemy doczekać na spacerek :D mam nadzieję że pogoda dopisze. Quote
A&L Posted May 28, 2012 Author Posted May 28, 2012 Raczej do tego czasu powinnam to zamówić ;) I chyba spróbuję też tego kurczaka, bo Lena nie ma alergii (jadła RC Mini Junior i nie było problemów). Jeden worek mogę odstąpić, bo nie sądzę, żeby to zdążyła zjeść, tym bardziej, że mamy też trochę próbek w domu i je też musi zjeść. Jak chcesz, to mogę Ci przywieźć na spróbę Wolfsblut Wild Duck, kupiłam Lenie 500 g, żeby sobie spróbowała i smakuje jej bardzo (a to niejadek okropny jest). Ma fajny skład, ale pojawia się w nim wątroba kurza, więc nie wiem czy dla Twojego Alexa będzie ok (SKŁAD). Fajnie pachnie ta karma - ziołami. Mam też inne próbki, ale karmy badziewne i oparte w dużej mierze na kurczaku. Właśnie, oby pogoda była, bo jak nie, to lipa :shake: Sprawdzałam pogodę długoterminową i twierdzą, że 10.06 w Tychach burza z deszczem (jakby bywała bez deszczu :-?), ale 31 stopni :P Piesom chyba deszcz nie będzie przeszkadzał :diabloti: Quote
Evelynkaa Posted May 28, 2012 Posted May 28, 2012 No młody trochę deszczu nie lubi ale musi się hartować bo na wystawach też różnie może być więc nam deszcz przeszkadzać nie będzie :P najwyżej siądziemy pod parasolem na pifko :P A więc bo tam sobie możesz zażyczyć jakiego smaku najwięcej to my byśmy prosili o dziczyznę bo jej nie mieliśmy i nie próbowaliśmy ;) a wolfsbluta też chętnie spróbujemy, choć staram się teraz podawać karmę szczególnie Aleksowi o trochę podwyższonej dawce białka i tłuszczu, bo przez tą weterynaryjną karmę strasznie zmarniała jego szata :( ale za to na dzień dzisiejszy z alergią mamy spokój, tfu tfu...pomimo lata, znaczy pyleń i w ogóle. Quote
A&L Posted May 28, 2012 Author Posted May 28, 2012 Lepiej by było bez deszczu, ale myślę, że jak trochę pokropi, to nic się nie stanie ;) Ja właśnie chcę zobaczyć dla odmiany karmę niskobiałkową, ale to i tak na spróbowanie wzięłam, bo w kolejce po n&d, a przed wolfsblutem stoi jeszcze pronature holistic. A próbowaliście Orijena? On ma dużo białka i według mnie to super karma. Mogę Ci wziąć jeszcze próbkę 1st choica sensitive skin & coat, bo mamy worek rozpoczęty ;) Dla Aleksa chyba by była okej ta karma. Kurde, w moim przypadku pifko odpada, bo ja zmotoryzowana będę :sad: Pociągiem mi się nie opłaca, bo z przesiadkami, poza tym nie wiem czy bym trafiła pod tę piramidę czy gdzie tam mamy się umówić, a tak to wbiję w nawigację i jakoś dojadę :) Quote
Evelynkaa Posted May 28, 2012 Posted May 28, 2012 Oj Ty biedna :P ale gdybyś pociągiem się wybrała to....czekaj moja koleżanka jeździ pociągiem do....no właśnie częstochowy, dlaczego myślalam że jesteś z częstochowy? Myślę że na lato mniej białka może być ale na zimę bym nie kombinowała już potem :) generalnie teraz się nie rozczulam nad smakiem karmy, bo Alex przy młodym musi jeść to co on, nie ma miejsca na grymaszenie :P ważne tylko żeby mu służyła a przy okazji i małemu :) bo też nie może być mało białka dla małego który to niedawno dopiero skończył jeść juniora z 30% białkiem. Dlatego myślałam o TOTW z kaczką lub dziczyzną, ale to też dopiero potem, choć też nie chcę za dużo kombinować przy Alexie bo to potem różnie się kończy ale nieuniknione że też wrócę jeszcze do zwykłego Ariona którego młody wcinał w hodowli i nawet Alexowi nic po niej nie było... Quote
A&L Posted May 28, 2012 Author Posted May 28, 2012 Pewnie dlatego, że zazwyczaj piszę o Częstochowie, bo nie chcę mi się pisać, że mieszkam w Poraju koło Częstochowy, a to tuż obok ;) Bliżej 10 zobaczę jak te pociągi kursują, ale średnio mi się widzi nim jechać, bo nie lubię mieć określonej godziny o której muszę skądś wracać, nie lubię tłuc się pociągami i przede wszystkim nie wiem czy bym z PKP trafiła pod tę piramidę. Ale to się później pomyśli, bo z drugiej strony pociągiem pewnie by było taniej, niż samochodem i mogłabym się skusić na to piwo haha :D Ja kombinuję ze smakami, bo Lena grymasi :roll: Orijena wcinała aż miło. Jadła wersję z dziczyzną i z rybą. Karma naprawdę ekstra, tylko Lena dostała później od niej gazów, ale pod koniec ostatniego worka jej przeszło, za to zaczęła robić częściej kupę. Ale kondycja włosa i wszystko inne naprawdę fajnie. Ja znowu chcę jej urozmaicać dietę i będę zmieniać karmę co duży worek. Oczywiście wybiorę kilka takich, które jej służą i będę stosować wymiennie. TOTW też będę musiała kiedyś kupić, miałam próbkę rybnej wersji i średnio jej pasowała. Daj mi znać czy będziesz chciała też próbkę tego 1st choica. Quote
Asiaczek Posted June 3, 2012 Posted June 3, 2012 [quote name='A&L'] Co do zdjęć, to 10 czerwca jadę do Tychów (tak to się odmienia? :P) na spacerek z Evelynką i innymi - będzie w sumie 6 westów i 1 jrt :loveu: Choć mam nadzieję, że może jeszcze ktoś dołączy ;) Także po spacerze możecie się spodziewać zdjęć :) Mmmmmm, juz czuję, że pewnie będzie super! tyle psiaków.... pzdr. Quote
A&L Posted June 3, 2012 Author Posted June 3, 2012 Na pewno :painting: Także zapraszam na 10/11 na fotorelację ;) Quote
Błyskotka Posted June 4, 2012 Posted June 4, 2012 Ja właśnie zamówiłam dla mojej czarnej diablicy Taste of the Wild z rybą. Najprawdopodobniej nie może jeść kurczaka i przez to wygląda jak wygląda czyli masakrycznie :(. Arion jej nie pasuje a szkoda bo reszta psiaków jest na nim i wszystko super. Po Joserze kupy ogromne i puszcza bąki :(. Czekam więc na Taste ! Quote
A&L Posted June 4, 2012 Author Posted June 4, 2012 No, właśnie. To reszta jest na Arionie, a czarnula na TOTW? Ja się zastanawiałam zawsze jak to jest przy kilku psach, jak jedne muszą jeść jedną karmę, a drugie inną. Karmisz je osobno czy jak? Ja TOTW też mam w planach, ale na później (miałam próbkę wersji z rybą i średnio Lenie smakowała), bo póki co mam zapas karmy na dobrych kilka miesięcy ;) Ja do Josery nie jestem przekonana. Quote
rashelek Posted June 4, 2012 Posted June 4, 2012 No to się wam niezły spacer szykuje. Już się nie mogę doczekać relacji :D A tak jeszcze co do tych karm - jesteś pewna, że takie ciągłe zmienianie nie podrażni Lenie żołądka? Mimo wszystko każda karma się inaczej trawi. Chyba, że konsultowałaś to już z wetem? Sama jestem ciekawa jak to jest, bo moja ostatni tydzień codziennie miała inną karmę, bo jechałyśmy na próbkach :) Quote
A&L Posted June 4, 2012 Author Posted June 4, 2012 Są dwie szkoły - jedna mówi, żeby trzymać psa ciągle na jednej karmie, a druga, żeby zmieniać ją co jakiś czas. Rozmawiałam z wetem, kilkoma hodowcami i z panem, który ma hodowlę i bardzo dużą wagę przykłada do żywienia (zresztą można w necie znaleźć jego artykuły na temat karm). Ja nie podejmuję żadnych poważnych decyzji dotyczących Leny samodzielnie, zawsze radzę się osób kompetentnych, także o to się nie musisz martwić w naszym przypadku ;) Wracając do karmy - zacytuję może co mi napisał ten pan, o którym wyżej pisałam: "[FONT=Courier New]Alergia pokarmowa lub nawet pewnego rodzaju niedobory, najczęsciej uaktywniaja się podczas stosowania długoterminowego jednego rodzaju karmy.[/FONT](...) [FONT=Courier New]Osobiście swojej suczce podaję prakycznie za każdym razem inna karmę, aby wyeliminować niedobory o których nie wiemy nic (warto by zbadać krew psa) lub nabawienie się alergii.[/FONT](...) [FONT=Courier New]Proszę pamiętać, że na forach każdy moze napisac co tylko mu na język slina przyniesie. Sam czytuję rózne fora w których wypowiadają się ludzie na temat dietetyki i trafiam na takie bzdury, które zamiast pomóc psom, to moga im szkodzić.[/FONT] [FONT=Courier New]Tez kiedys podobnie myślałem, wreszcie zdecydowałem się trzymać dwóch zaufanych dietetykow psich i to co oni powiedzą stosuję i przekazuję dalej, modyfikując w miarę zdobywania doświadczenia i ulepszając.[/FONT] [FONT=Courier New]Kiedys byłem przekonany, że karmy zmieniac się nie powinno. Po pewnym czasie zmieniłem zdanie. Uważam ,że to jest lepszy sposób utrzymania mocnego organizmu psa.[/FONT]" A Ty czasem nie gotujesz Mice? Stosowanie kilku karm naraz jest niezdrowe. Ja zmieniam karmę co duży worek (mówiąc duży mam na myśli około 8 kg). Lena wygląda dobrze, badania krwi super, mimo tych sterydów, także uważam tę metodę żywienia za jak najbardziej udaną. edit. Tak jeszcze jako ciekawostka. Jakiś czas temu zastanawiałam się czy Lenie nie gotować. Pisałam do wielu wetów i kilku dietetyków. Zdziwiło mnie co powiedzieli, bo żaden mi tego nie polecił. Także ja jako osoba nie mająca kompetencji wolę się słuchać tego, co mówią lekarze i ludzie doświadczeni. Quote
Recommended Posts