magda z. Posted July 24, 2007 Posted July 24, 2007 Bismarck dzisiaj rwał jamniczkę na spacerze:crazyeye: Taki z niego amant, a ona oczywiście jamnicza księżniczka, niby nie zainteresowana, ale za nami truchtała, mój niuniek mało co mi reki nie wyrwał, tak się puszył:razz: Quote
magda z. Posted July 25, 2007 Posted July 25, 2007 Wczoraj po południu do domu na chwilę przyszedł znajomy do mamy, ta przezornie przymknęła dzwi do przedpokoju, a Bismarck zaczął szczekać:crazyeye: i postanowił dom przed nieznajomym obronić, po kilku minutach się zwiesił i zwiał do łazienki:eviltong: poza tym zaczyna zaczepiać psy spokojnie obok niego przechodzące:crazyeye: , dzisiaj rano to już nawet na niego nakrzyczałąm, bo on postanowił, że będziemy pędzić za jakimś innym spcerującym psem, bo on przecież wszystkie kąty po nim musi obsikać:shake: Quote
Seaside Posted July 26, 2007 Posted July 26, 2007 zaczyna wychodzić szydło z worka :diabloti::diabloti::diabloti: Quote
magda z. Posted July 26, 2007 Posted July 26, 2007 Seaside napisał(a):zaczyna wychodzić szydło z worka :diabloti::diabloti::diabloti: Coraz bardziej;) Aktualnie chodzi w obroży, bo mu szelki powycierały sierść, ale już ma zagrożene, że jeszcze kilka akcji z ciągnięciem i wraca z powrotem w szelki:eviltong: . Za małe są, a w miejscu, w którym potrzeba, nie da się powiększyć:shake: , na razie mu nowych nie zasposoruję-musi schudnąć:cool3: A wczoraj Hubert pukał do dzwi i Bismarck znów szczekał:diabloti: , na razie domofonu nie kojarzy z bezpośrednią wizytą kogokolwiek, bo często ktoś dzwoni w innych sprawach-mieszkanie pod numerem 1:shake: Quote
magda z. Posted July 30, 2007 Posted July 30, 2007 Niuniek wczoraj obszczekał mamę i brata jak powrócli wieczorem z kilkudniowego wojażu:diabloti: musi pańci pilnować, a przecież po nocy nikt mu nie będzie po domu się szwędał:evil_lol: wczoraj tez kąpanko było i miś jest bardzo puszysty:eviltong: ostatnio wchodzi w fazę, nie podoba mi się i się obrażam:shake: Quote
zuziaM Posted August 2, 2007 Author Posted August 2, 2007 Swietnie mi sie czyta te sprawozdania z postepow i ... niesamowitych zmian :crazyeye: w zachowaniu Kamulka. Jest naprawde inteligentnym psiakiem. I pewnie pokazalby jeszcze wiecej, na co go stac, ale jednak to nabyte przez lata asekurowanie i poczucie zagrozenia, zachowywanie wszelkich srodkow ostroznosci ... nieco mu w tym przeszkadzaja. Aczkolwiek i to swiadczy o jego inteligencji i zyciowej madrosci. Biedny psiak.... musial naprawde bardzo wiele zlego przezyc, ze nie potrafi tak zupelnie do konca poczuc sie bezpiecznie.... wyluzowac..... cieszyc sie beztrosko z obecnego ( tak wspanialego dzieki Magdzie :loveu: ) zycia :shake: . Magdziu, a jak zdrowko Twojego dzielnego rycerza ? ? ? Skoro nic na ten temat nie piszesz, to wydaje mi sie, ze nic mu nie dolega ? Quote
magda z. Posted August 2, 2007 Posted August 2, 2007 Zdrowie w porządku (odpukać:roll: ), co przejawia się notorycznym puszczaniem gazów i zdrowym odbijaniem po zjedzeniu posiłków:shake: . Skóra coraz lepsza, sierść się świeci, coraz więcej czarnych kłaczków:-o Po 10 idziemy sie zakroplić prowizorycznie na pchełki i kleszcze oraz obejrzeć jednego pazura, bo okazało się, że jest martwy i tak sobie był, a teraz spod spodu zaczął wyrastać nowy, niech weterynarz zadecyduje co z nim zrobić. Nie widać, żeby mu to przeszkadzało. Siwych kłaczków też przybywa, połowa wąsów juz w tej barwie:shake: Ostatnio Bismarck zaobserwował, że psy mniejsze się go boją, więc teraz zaczepia każdego i jaka radośc jak odchodzą przestraszone:diabloti: Nie warczy na nie, ale jest duży i to im wystarcza. Złapał tez fazę na poszukiwania panienek, w niektórych miejscach to każde z nas zapiera się w swoją stronę i sie przeciągamy, bo przecież on musi i już:evil_lol: Quote
zuziaM Posted August 6, 2007 Author Posted August 6, 2007 Widzialam w sobote Bismarka !:multi: Jejciu, jaki on jest piekny ! ! ! :loveu: W najmniejszym calu nie przypomina juz tego zastraszonego psiaka, ktorym byl ! ! ! Puszysty i lsniacy..... PRZEPIEKNY ! ! ! A zebyscie widzialy, jak on sie cieszyl, kiedy Mgda weszla do domu :crazyeye: ! ! ! Skakal , jak szczeniaczek ! ! ! Zakochany w Magdzi bez pamieci ! ! !:loveu: Na mnie spogladal troszke ze strachem i probowal uciekac, ale w koncu zostal, ale na dystans sie trzymal.... Nie robilam mu zdjec, bo nie chcialam starych wspomnien w nim przywolywac ..... tych zlych, kiedy jezdzilam do niego do Lwowka i robilam mu zdjecia ..... on to pamieta :shake: ..... Nasz stary Kamus odmlodnial o polowe ! I jest teraz Bismarckiem - w srednim wieku ! Quote
magda z. Posted August 6, 2007 Posted August 6, 2007 Gosia nie miała okazji widzieć i słyszeć jak cieszył się później, bo wtedy się rozkręcił:razz: Aktualnie jest zakochany, suki mają cieczki i Bismarck postanowił poddać się naturze i sępi spacer co 2 godziny:shake: Quote
Jowita Poznań Posted August 8, 2007 Posted August 8, 2007 dba zeby jego Pani mogla sie przewietrzyc :evil_lol: :diabloti: Quote
magda z. Posted August 8, 2007 Posted August 8, 2007 Jowita Poznań napisał(a):dba zeby jego Pani mogla sie przewietrzyc :evil_lol: :diabloti: Chyba tak:diabloti: a dzisiaj pokazał swoją demolancką naturę, mama miała jakiś papierowy centymetr ze sklepu meblowego, i mówi zmierz psa, ale Bismarck postanowił,, ze może warto złapa w pycha jeden koniec i tak po kawałeczku porwał cały, przez cały czas machał przy tym ogonem:evil_lol: Quote
Jola_K Posted August 12, 2007 Posted August 12, 2007 prosze wybaczyc, ze ostatnio rzadko zagladam do Bismarcka, a powinnam czesto, bo to radosny watek, takie czyta sie z radoscia, podnosza na duchu nasz bohater przeszedl niesamowita metamorfoze, wszystko sie odmienilo, charakter a i z zewnatrz jest jak nowy! wzorcowy przyszklad adopcji! dzieki Magda! Quote
magda z. Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 dzięki Jolu:oops: Bismarck zgubił swojego martwego pazura i teraz mu już rośnie nowy:) Zapomniałam wcześniej napisać, ale jak jest szaro na podwórku to on ze swoim kolorem sierści jest jak kamizelka panów drogowców-świeci się:evil_lol: wtedy jest rudy jak wiewiór:p Quote
magda z. Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 Wczoraj wieczorem na spacerze Bismarck zobaczył z przodu przed nami jakieś 100m dzieciaki, które świeciły latarką po krzakach, włączył taką ucieczkę, że nie mogłam go namówić, abyśmy poszli za nimi. Tak się zaparł i ciągnął w odwrotnym kierunku, ze musieliśmy zmienić trasę:shake: Mam podejrzenie, że on chodził z jakimiś ludźmi po smietnikach i ta latarka wywołała taką reakcję. Jeszcze nigdy sie tak nie zachowywał, ledwo go utrzymałam:shake: Quote
magda z. Posted August 18, 2007 Posted August 18, 2007 ten weekend jest straszny-mamy święto ceramiki, czyli tłumy, wielkie tłumy, a ja mam scenę i całośc imprezy kilkaset metrów od okien. Z niuńkiem tak do 16 da jeszcze radę wyjść, ale potem to nie ma nawet gdzie sie przemknąć, aby nie trafić na ludzi-dużo ludzi, a dla niego czasami problematyczne jest, gdy musi przejść pomiędzy dwoma osobami:shake: ale jest chłopak dzielny, nie nabroił nic, chociaż został sam w czasie koncertu, dzisiaj też będzie miał wartę, ale wszystkie okna ma pozamykane, kocyk w łazience i śpi sobie. Poza tym mamy gości, też tłumnych, bo chyba cała okolica tutaj zjeżdza i kupuję ceramikę;) Ponieważ moja mama to pierwszy wynalzca wszelkich okazji kupi cos niecos na bazarek-są ceramiczne koty w kwiaty ręcznie malowane:cool3: Quote
Seaside Posted August 21, 2007 Posted August 21, 2007 No i po święcie Ceramiki :) Teraz teściowa jest u mnie tydzień ale przysięgam jak tylko znajdę chwilę wystawię bazarki - jeszcze raz wielkie dzięki :loveu: Quote
magda z. Posted August 21, 2007 Posted August 21, 2007 nie ma sprawy, a co z Jowitką? a mój niuniek to dzisiaj prawie wścieku dostał-najpierw bawił się miśkiem, no i mis zaliczył raz wpadkę do miski w łazience(stała na szafce:cool3: ), drugi raz dostał się na komodę w dużym pokoju(ok 1 metr). Tak mój psiak traktuje swoje maskotki, a jaka trauma była jak nie mógł go z komody ściągnąć, bo pod ścianę poleciał:razz: .Obraz pełnej destrukcji. Później wzięłam się za prezygotowywanie mu obiadu i gotowałam wątróbkę, to tak juz piszczał i namawiła mnie na szybsze wyciąganie, że jak mu dałam kawałek na spróbowanie to szybko złapał, a potem się zastanawiał, czy wypadło czy może zjadł:evil_lol: Quote
Seaside Posted August 21, 2007 Posted August 21, 2007 Napisałam jej wxzoraj i dałam Twój nr tel;efonu :) Ale nie miałam nawet czasu zadzwonić i pogadać (teściowa :roll: ) Quote
magda z. Posted August 25, 2007 Posted August 25, 2007 Dziękuję Jowitko za odwiedziny:loveu: :loveu: :loveu: Twojemu mężowi również:lol: . Bismarck jak zwykle zwiał do łazienki, ale zaraz po Waszym wyjściu wyleciał i rozpoczął żebry o ciastka-apatycik to on ma:shake: Teraz się wziął za spanie-może kiedyś dojdzie do wniosku, że nikt go już nie odda, a kolejni goście to nie potencjalni chętni na niego. wysłałam Ci film z pochłanianiem biszkopcika, ale nie wiem czy doszedł, bo raport nie chce przyjść:roll: Quote
magda z. Posted August 26, 2007 Posted August 26, 2007 Bismarck dziękuje bardzo za psi McDonald's:loveu: :loveu: :loveu: Wcinał dzisiaj na śniadanie, a jaką miał minę jak się skończyło;)Ja mu wcześniej nie dawałam, bo moja mama miała straszne wyrzuty sumienia, bo Cenzorowi czasami kupowała, a potem ten nowotwór i winę zwaliła na saszetki-więc Bismarck jedynie dostaje czasami suche chrupki i psie ciacha. Od kilku dni robi żebracze miny, ale nie w stylu jestem biednym i przestraszonym psem, ale takie łobuzerskie z postawionymi uszami i wesołymi oczkami:cool3: Mam nadzieje, ze się rozrusza i przestanie chować sie do łazienki przy gościach:shake: Quote
Jowita Poznań Posted August 27, 2007 Posted August 27, 2007 to my dziekujemy Madziu za przyjecie :loveu: i tak sie ciesze ze moglam poznac Bismarca- to taki slodki misiu, tylko szkoda ze siedzial wystraszony w lazience- pewnie sie bal ze go zabierzemy :evil_lol: :diabloti: :evil_lol: a tu niespodzianka- nikt go nie wzial :diabloti: ale sliczny jest teraz - widac ze wychuchany :D Quote
magda z. Posted August 29, 2007 Posted August 29, 2007 Bismarck rozkręca się ze szczekaniem:diabloti: Oczywiście trenuje nieświadomie na Hubercie:eviltong: Przedwczoraj hubert siedział u mojego brata w pokoju i chciał z niego wyjść, a my z Bismarckiem wcześniej byliśmy na spacerze i nie wiedział kto tam jest, ale postanowił raz na osobnika szczeknąć i zwiał do pokoju Huberta;) A wczoraj ok 20(godzina już nie dla gości;))Hubert pukał do domu no i Bismarck rozwinął swoje możliwości, bo szczeknął aż 4 razy i nawet głos mu sie poprawia:razz: Quote
zuziaM Posted August 29, 2007 Author Posted August 29, 2007 [quote name='Jowita Poznań']to my dziekujemy Madziu za przyjecie :loveu: Widze, ze Jowitka nie proznowala ale to super spedzanie urlopu ! Sama bym chciala kiedys objechac domy wszystkich znajomych psiakow i podziwiac je teraz, kiedy juz sa szczesliwe..... Pozdrawiamy Jowitke i Poznan ! Calusek dla Majeczki :loveu: ! A tu zdjecie , ktore juz jakis czas temu dostalam od Magdy, ale nie mialam czasu wkleic. Niestety to fajne, na ktorym Bismark bawi sie miskiem ... z brzuchem do gory ... gdzies mi przepadlo ...:oops: Quote
zuziaM Posted August 29, 2007 Author Posted August 29, 2007 Alez z Ciemie szybki Bill :lol: ! Dzieki, szkoda by bylo nie zobaczyc tego zdjecia ! Jest swietne :lol: ! (Magda, dzieki za kontakt do kliniki . Napisze , jak znajde dluzsza chwilke, bo musze dokladnie opisac wszystko). Quote
Recommended Posts