Jump to content
Dogomania

Luna-niebieskooka- w swoim wspanialym DOMU !...ODSZEDL nasz Aniolek..(*)..(*)..(*)..

Recommended Posts

Posted

A ja będę pierwszy w końcu
W następnym tysiącu

Dech odjęlo mi wzruszenie
W następnym tauzenie

1001 1001
Co to jest ktoś się zapyta
Nic, tylko w dwie strony się czyta

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

NOBEL LITERACKI DLA PUCHATKA!!!!!!!!

Wiedząc, że zabłyśniesz tak wspaniałą fraszką Puchatku, odstąpiłam ci ten tysięczny pierwszy post :eviltong:

A tak serio, to chyba jeden z lepszych tekstów w tym wątku, a jak wszyscy wiemy utalentowane rodzeństwo napisało ich tu wiele :loveu: :loveu: (i zakosiło dwa najważniejsze posty w nagrodę ;))

Posted

sie nie oglada, przyznaje sie bez bicia...

rzadko mam czas na inne wątki niż tylko te, ktore mam w subskrypcjach
czasami ktos podesle cos nowego - to wchodzę

sporo czasu spedzam szperajac po necie za informacjami zwiazanymi z budowa domu, instalacje aktualnie przerabiam.... bo ja "baba - budowniczy"

ale wjechałes mi na ambicje - teraz na pewno poczytam

Posted

Nie było mnie owszem, ale nie z powodu podróży poślubnej niestety. Od tygodnia nie możemy z psami wygrzebać się spod gruzu, pyłu i innych takich, robimy z Tomkiem generalny remont swojej części domu. Jestem bezduszną właścicielką - odebrałam psom ich mieszkanko - właśnie robimy z niego kuchnię, jeżeli jest ktoś kto przyjmie pod swój dach dwa urocze bezdomne psy to proszę o telefon :diabloti:.
A tak serio to muszę przenieść psy gdzie indziej, jeszcze nie zdecydowałam, ale bez obaw, są conajmniej trzy miejsca w których mogę je umieścić i nie zamarzną tam zimą, ja to bym je najchętniej zostawiła z nami w domu, ale rodzina kręci nosem. Jedno wiem, Lunka ze swoim reumatyzmem musi mieszkać w ciepełku, a Marian też do budy nie pójdzie bo serce by mi pękło i pewnie w ramach solidarności postawiłabym sobie budę koło niego.
Czytam, że i Jola_K jest budowniczym, wydaje mi się, że my kobiety mamy do tego jakiś dar, nic nie chcę ujmować mojemu mężowi, ale mam wrażenie, że zdecydowanie głębiej w tym wszystkim siedzę.

Zrobię dziś może jakie fotki psów pod gruzem to wstawię, teraz narazie będę codziennie w pracy, więc będę relacjowować.

Posted

[quote name='maartuusia']Czytam, że i Jola_K jest budowniczym, wydaje mi się, że my kobiety mamy do tego jakiś dar, nic nie chcę ujmować mojemu mężowi, ale mam wrażenie, że zdecydowanie głębiej w tym wszystkim siedzę.
[/quote]
wiesz, ze masz racje? i w naszym przypadku ja bardziej w budownictwo jestem wdrozona niz moj tz (tez ze wzgledu na wyksztalcenie), on wyjechal na kontrakt, a ja sama z budowa zostalam (kontaktujemy sie codziennie i zdaje mu relacje z postepow), buduje firma, ale wiele decyzji podejmuje sama, obecnie przerabiam instalacje :roll:

oj, zuziaM wie co nieco o moich dylematach, sama niedawno skonczyla budowe domu i teraz ja ją zarzucam setka pytan :roll: (ale jest dla mnie anielsko cierpliwa :loveu: )

sama budowa bardzo mnie ciekawi ;)
na poczatku ludzie z firmy malo powaznie mnie traktowali, jak mnie zobaczyli pewnie pomysleli: przychodzi dziewczatko, pewnie zielone jest w temacie budowy :cool1: ale teraz? juz calkiem rzeczowo ze mna rozmawiaja

generalnie, baba na budowie nie ma lekko, nie jest traktowana powaznie

powodzenia zycze :)

Posted

Jola_K napisał(a):

generalnie, baba na budowie nie ma lekko, nie jest traktowana powaznie

Dokładnie tak jak mówisz. Fachowcy spoglądają na mnie z rozbawieniem, nawet niektórzy sprzedawcy w sklepach budowlanych. Potem dopiero rzedną im miny kiedy nie daję się oszukać na ich sztuczki.
Im to się zdaje, że jak baba to głupsza od buta.

Posted

No i wątek feministyczny nam się zrobił ;-)
Myślę że raczej chodzi o to iż kobiety rzadziej zajmują się takimi sprawami w związku z czym jest większa szansa że się na tym nie znają i można popróbować upchnąć coś niechodliwego albo gorszej jakości. Z mężczyznami jest tak samo. Jak sprzedawca wyczuje amatora to będzie próbował tych samych numerów.

PS. Miałem znajomą która znała się na budowaniu bardzo dobrze i to nie tylko teoretycznie ale i praktycznie. Kiedyś wzięła kafelkarza do łazienki. Gość zaczął robić pod jej nieobecność. Przyszła, zobaczyła zaczętą robotę i powiedziała że to jest położone źle. Gość zaczął się wymądrzać. Kazała mu zerwać to co położył. Położyła pierwsze trzy rządki i powiedziała że reszta ma tak wyglądać. "Fachurze" szczęka opadła do podłogi ale o dziwo udało mu się położyć dalej tak jak chciała.

Posted

Wiem Puchatku, że prawie każdy kombinuje jak by tu wykorzystać laika w danym temacie, ale jak dla przykładu pytam fachowca ile weźmie za położenie gresu na konkretnym metrażu, on podaje kwotę, następnie pytam czy to z olistwowoaniem (bądź cokolikiem) a on robi niewinną minę i twierdzi, że zapomniał dodać koszt olistwowania to troszeczkę się wkurzam bo ewidentnie próbuje mnie zrobić w balon.
Może faktycznie trochę się zrobiło feministycznie, ale zdaje się, że szukałam ujścia dla moich frustracji związanych z remontem :) już nie będę.

Posted

O remontach to sobie możemy rozmawiać bo właśnie podjąłem na nowo, rozgrzebany remont łazienki i WC :-(
PS. Ciesz się że się znasz i nie jesteś staruszką której trzeba wymienić uszczelkę w kranie za 30pln (ewentualnie cały kran wymienić bo na uszczelce cieknie i to się inaczej nie da zrobić).

Posted

Puchatek napisał(a):
O remontach to sobie możemy rozmawiać bo właśnie podjąłem na nowo, rozgrzebany remont łazienki i WC :-(
PS. Ciesz się że się znasz i nie jesteś staruszką której trzeba wymienić uszczelkę w kranie za 30pln (ewentualnie cały kran wymienić bo na uszczelce cieknie i to się inaczej nie da zrobić).

Puchatku, a moze Ty zony szukasz ? ? ? :roll: :lol:
Bo u Ciebie duzo , widac talentow ! O moim mezu raczej tego nie moge powiedziec, chociaz dobry z niego chlopak :roll: ....
Troche jestem juz leciwa, ale jeszcze niczego sobie, chyba :roll: ....
I dziewczyny ! Trzymac sie z daleka od Puchatka ! ! !:mad:

Posted

Jesteś Zuziu bardzo atrakcyjną kobietą sądząc ze zdjęcia na którym się ujawniłaś. Moja żona jest nawet dość podobna do Ciebie, szczególnie z figury. :-)
PS. A Puchatek też swoje lata ma. :-(

Posted

Oj, to mnie zasmuciles :roll: ..... juz zajety :roll: ..... ale tak zawsze jest, ze Ci fajni faceci ..... zaklepani :shake: !

Dobra, zarty na bok !
Wiec pozostaje mi tylko pozdrowic szczesliwa malzonke ! :lol: :loveu:

..... i dziekuje za komplement :loveu:

Posted

Puchatek napisał(a):

PS. A czy ci zaklepani są tacy fajni to trzeba by pogadać z ich żonami :-)

Lepiej nie, bo ..... kobietom bardzo trudno dogodzic ... szczegolnie przez mezow.... zawsze cos sie wynajdzie nawet u aniola .....:lol: :evil_lol:

Posted

Figa Bez Maku napisał(a):
Zuziu potwierdzam Twoje podobieństwo do Joli:loveu: ( przynajmniej fizyczne)...i ja tez uważam ,że moja bratowa jest baaardzo atrakcyjna;)
P.S. ja też jestem zaklepana:diabloti:

Zaklepana... znaczy tez fajna :lol: .... jak brat :roll: ;) .
Pozdrowienia dla " polowek " :lol: :loveu: !

Posted

Przepraszam za offa, ale ...

PUCHATKU ! ! ! Moze jakis poruszajacy bannerek ? ? ? ?
Tym dziewczynom i .... niestety juz tylko tej pozostalej przy zyciu suni :shake: trzeba pomoc :modla: :modla: :modla: ! ! !

Psiaki od Villasowej .... pousypiali :placz: .... zostala jedna .... strasznie potrzebuje pomocy.
Wiemy dobrze, jakie sa zastraszone, bo same mialysmy trzy u siebie.....
ale tak niewiele im potrzeba czasu, zeby odzyly ! W schronisku im nie dali szansy .... uspili, bo sie baly i byly w depresji :placz: ! ! !
Nasze tez byly w depresji, ale tak niewiele im wystarczylo, zeby " znormalniec " :shake: .
Tutaj watek : http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=46087

Posted

Wątek robi nam się feministyczno-budowlano-matrymonialno-niewiemjaki, ale to nic, fajnie jest :)
Mam nowe fotki :cool1:, chcecie pooglądać? Jestem dumna z jedengo portretu Lunki.

Żaba

To właśnie ten, spójrzcie tylko na nią

Marian

Ni pies ni wdra

Sen

I obiecane fotki na budowie