zuziaM Posted October 19, 2006 Posted October 19, 2006 MOJ TELEFON - 0695 555 221 Luna w schronisku przesiedziala ponad dwa lata ! Te lata oplacila wysoka cena - choruje - bola ja lapki i trudno jej chodzic. Ale czemu sie dziwic .... lata spedzone na zimnych mokrych kaflach w schronisku ... i efekty juz sa ! Jej lapki juz dawno zapomnialy, jak czuje sie trawke .... miekka i przyjemna ......:-( . Pomozmy Lunie pozostac w hoteliku - potrzebujemy pomocy na jego oplacenie .... 10,- zl - to dzien spokoju, ciepla i pelnej miseczki dla Lunki. Bedziemy leczyc jej lapki i szukac dla niej jak najlepszego domku ... To Luna - sliczna sunia , ktorej futerko powinno razic biela - a jest zolte i pozlepiane od psich odchodow .... Jej oczka ( jedno ciemne, a drugie blekitne, jak niebo :loveu: ) sa smutne..... Tutaj Luna juz bezpieczna w hoteliku. Odwazyla sie jesc z reki... okazala sie bardzo lagodna i milutka psinka .... trzeba jej tylko dac szanse ... LUNA ma skarpetke wspolna z innymi psiakami wyciagnietymi ze schroniska w Jeleniej Gorze : Dziekujemy darczyncom za kazda zlotowke, bo 10 uzbieranych zlotowek to dla LUNKI - 1 dzien spokoju i pelnej miseczki w hoteliku. Quote
Jowita Poznań Posted October 19, 2006 Posted October 19, 2006 Sliczna psinka- Zuzia czyzby kolejna bida wyciagnieta ze schroniska w jeleniej? :) Quote
zuziaM Posted October 19, 2006 Author Posted October 19, 2006 Jowita Poznań napisał(a):Sliczna psinka- Zuzia czyzby kolejna bida wyciagnieta ze schroniska w jeleniej? :) Tak - wczorajsza interwencja i trzy psiaki - szukaj jestcze: "Terierek Lucky" , "Zloty..." Quote
zuziaM Posted October 19, 2006 Author Posted October 19, 2006 Jowita Poznań napisał(a):Zuzia jestes niesamowita! Oj, nie nie nie - to zasluga calej grupy dziewczyn - wspanialych ! I fajnie by bylo, jakby do nas dolaczylo jeszcze pare osob - prosimy o wsparcie na hotelik i lekarza dla kochnej Lunki.... ona tak nam ufa ... ! Quote
daisy Posted October 19, 2006 Posted October 19, 2006 Boze jak mi zal tej suni :-( Tak bardzo sie ciesze, ze jest juz bezpieczna:loveu: Te lapki :shake: ile ta sunia musiala sie nacierpiec :shake: Czy mozemy jej zalozyc skarpetke na AFN, a moze zamiast na poszczegolne psiaki lejlepiej zalozyc jedna ogolna na psiaki z Jeleniej ? Quote
zuziaM Posted October 19, 2006 Author Posted October 19, 2006 daisy napisał(a):Boze jak mi zal tej suni :-( Tak bardzo sie ciesze, ze jest juz bezpieczna:loveu: Te lapki :shake: ile ta sunia musiala sie nacierpiec :shake: Jest przemila i taka ufna - jak sie ja glaszcze, zastyga w bezruchu i patrzy tymi pieknymi - roznymi :loveu: slepciami, ze serce mieknie :lol: . _____________________________________ Luna, Lena, Lucky, Chudzina i Zloty - wszystkie cudowne i wszystkie czekaja na milosc ! Quote
Seaside Posted October 19, 2006 Posted October 19, 2006 Daisy ma rację - załóżmy skarpetkę psy z Jeleniej. ŚLICZNIE PROSIMY O WSPARCIE!!!! Psiaki potrzebują na hotelik i najważniejsze - NA WETERYNARZA!!! Szukamy domków, po to, żeby kolejne bidy mogły opuścić schron!!!!! Quote
Jowita Poznań Posted October 19, 2006 Posted October 19, 2006 ze tez tak trudno z domkami a zobaczcie- wystarczyloby zeby na jedna dorosla osobe przypadalo jedno zwierzatko i juz pewnie by bylo po klopocie. jak tylko kiedys sie wybudujemy to napewno wezme jeszcze dwie bidy. Narazie ciesze sie moimi dwoma kocimi znajdami :) Quote
daisy Posted October 19, 2006 Posted October 19, 2006 Jowita Poznań napisał(a):ze tez tak trudno z domkami a zobaczcie- wystarczyloby zeby na jedna dorosla osobe przypadalo jedno zwierzatko i juz pewnie by bylo po klopocie. jak tylko kiedys sie wybudujemy to napewno wezme jeszcze dwie bidy. Narazie ciesze sie moimi dwoma kocimi znajdami :) Przyspiesz ta budowe ;) Quote
Jola_K Posted October 19, 2006 Posted October 19, 2006 Już w wątku Złotego podawałam. Tu nr konta AFN do wpłat: Numer konta: 31 1140 2017 0000 4902 0527 0923 MultiBank Dorota Romaniuk Karabeli 4 m 97 01-313 Warszawa nr konta dla przelewów z zagranicy BREXPLPWMUL31114020170000490205270923 Z dopiskiem: "Chudzina i inne z Jeleniej G." Proponuję odwołanie do Chudziny bo on tam już ma skarpetę, i całe 110zl znowu na koncie (OlaiTomek dziękujemy :multi: ). Quote
zuziaM Posted October 19, 2006 Author Posted October 19, 2006 Luna czeka .... i inne psiaki wyrwane z koszmaru schroniska .... Lena, Chudzina, Lucky i Zloty ....wszystkie cierpialy ... teraz sa bezpieczne, ale potrzebuja nadal pomocy. Quote
Jowita Poznań Posted October 19, 2006 Posted October 19, 2006 no to Luncia hopsa do gory i prosi o domek! Quote
Jola_K Posted October 19, 2006 Posted October 19, 2006 Ale dzis było zamieszanie, nie zajrzałam do Lunki przez cały dzień! Wybacz maleńka, śpij dobrze, już jesteś bezpieczna! Quote
zuziaM Posted October 20, 2006 Author Posted October 20, 2006 Jola_K napisał(a):Ale dzis było zamieszanie, nie zajrzałam do Lunki przez cały dzień! Wybacz maleńka, śpij dobrze, już jesteś bezpieczna! Juz sie nie moge doczekac soboty ! Pojade wtedy do Lunki ... i innych naszych psinek. A Lunke zabiore do p. doktor. Zobaczymy, co bedzie dalej..... pewnie leczenie i moze przynajmniej odrobine ulgi . Mysle, ze teraz, kiedy Lunka jest juz w cieple, na suchym miekkim chodniczku ... bedzie sie czula lepiej. Quote
Jola_K Posted October 20, 2006 Posted October 20, 2006 Witaj różnooka, w ramach wczorajszych wyrzutów sumienia zaglądam do Ciebie jako pierwszej :p Juz niedługo cioteczki cię odwiedzą i zrobią zdjęcia, by móc je wszystkim pokazać i szybciutko znaleźć domek. Quote
Jowita Poznań Posted October 20, 2006 Posted October 20, 2006 Luncia - slicznoto! Czy nikt sie nie zdecyduje na piekna róznooką Lunę? Quote
Seaside Posted October 20, 2006 Posted October 20, 2006 Podnosimy koachaną psinkę - jutro pani weterynarz zajmie się twoimi łapeńkami :( Quote
Jola_K Posted October 20, 2006 Posted October 20, 2006 Witaj Lunia, jutro dojadą cioteczki i się tobą zajmą, ja niestety nie :shake: Jestem daleko ale myslami przy tobie... :p Quote
Jowita Poznań Posted October 21, 2006 Posted October 21, 2006 Hop malenka- moze prosto po domek?? Quote
Seaside Posted October 21, 2006 Posted October 21, 2006 Kochana psinka - dzisiaj już będzie wiadomo co z twoimi ąłpeńkami. I może ciotki jakieś zdjęcia wkleją? :razz: Quote
Jola_K Posted October 21, 2006 Posted October 21, 2006 zuziaM niestety nie ma internetu w domu, więc zdjęcia będą najpóźniej w poniedziałek Dostałam od niej sms: była z Luną u weta w sprawie łapek i na ogólny przegląd, Luncia ma emperaturę :( , dostała antybiotyk i zastrzyk p/alergiczny na pchełki. Wszystkie pieski dostały środek na pchły i na intruzów w układzie pokarmowym :cool1: Trzymajmy kciuki za jej powrót do zdrowia :kciuki: Quote
zuziaM Posted October 23, 2006 Author Posted October 23, 2006 Lunke tak malo cioteczek dogomaniackich odwiedza, a mowie Wam - ta psina to najwiekszy skarb, jaki czlowiek moglby dostac - przyjaciel - wierny i przymilny i najkochanszy, ufny i slodki ...:loveu: :loveu: :loveu: . Ja juz slow nie mam, jaka to wspanoala sunieczka ! Mimo ogromnego strachu u p. doktor ... byla tak grzeczna, jakby niczego innego poza wizytami w gabinetach nie robila....:loveu: . Psiunka jest zdrowa ( poza mala infekcja i temperatura, ktora wyleczy antybiotyk ). Nozki nie sa chore raczej - jedyne, co mozna powiedziec, to to, ze moga to byc zmiany reumatyczne. Lata spedzone przez ta delikatna psinke na mokrych i zimnych kaflach ! ! ! Ale Luna cieszy sie strasznie biegajac po zielonej miekkiej trawie ! Nie macie pojecia, jaki to cudowny widok ! Zdjecia beda nastepnym razem, bo bylam sama, a ona jest tak zywa, ze nie dalam rady zrobic sama zadnego zdjecia na dwoze - za kazdym razem czmychala mi z obiektywu :loveu: . Lunka jest bardzo szczekliwa suncia, wiec bylaby wspanialym strozem w domku :roll: ! ! ! Lunka na swoim miekkim i cieplym legowisku wykapana - wyglada na szczesliwa...... ale jeszcze nie wie, ze moze byc szczesliwsza ..... kiedy znajdzie sie dla niej kochajacy domek ! Quote
Jowita Poznań Posted October 23, 2006 Posted October 23, 2006 hop Luneczko do gory! aby jak najwiecej osob Cie odwiedzilo! Quote
zuziaM Posted October 23, 2006 Author Posted October 23, 2006 Jowita Poznań napisał(a):hop Luneczko do gory! aby jak najwiecej osob Cie odwiedzilo! Lunka juz wystarczajaco duzo czasu spedzila w zamknieciu ! Teraz co prawda juz jej nic zlego nie grozi, ale nadal jest w kojcu ... sama i smutna :-( . Prosimy o domek dla tej najcudowniejszej psiny ! Ona tak sie tuli i tak ufa czlowiekowi - nie ma w niej nawet odrobiny agresji ... tylko oddanie i calkowite zaufanie czlowiekowi .... Quote
Recommended Posts