mmd Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 Mamy wakat w gumtree, Nutusia wróci to coś zarzuci mam nadzieję. Quote
unixena Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 Lunetko ..badz grzeczna w nowym domku .Czekamy jeszcze na wiesci cioteczki Natusi ..i swietujemy!!!!:BIG::cunao::drink1: Quote
Nutusia Posted August 1, 2011 Author Posted August 1, 2011 Jestem! Przepraszam, że wczoraj nie napisałam, ale wróciłam o 22-giej!!! Potworny korek, roboty drogowe, potem pojechałam na objazd, bo bym chyba jeszcze z godzinę stała w korku. Od Nieporętu lało tak, że wycieraczki nie nadążyły zbierać wody. Do domu wjazdu nie mam - droga zalana - pokonujemy ją w gumowych klapkach, z podwiniętymi nogawkami, wsiadamy do samochodu przy główniejszej ulicy, wycieramy nogi ręcznikiem i dopiero zakładamy buty - KOSZMAR! Ale wracając do Lunety... Oczywiście były w drodze malownicze hafty:diabloti: Na miejscu trochę nieśmiało, ale weszła na teren posesji, obwąchała kąty, trochę z rezerwą pozwoliła się pogłaskać nowej rodzince. Potem weszliśmy do domu - też jak to Luneta - spokojniutko, powolutku zajrzała tu i tam, coraz pewniej pozwalała się głaskać. Wychodziła z pokoju, tracą mnie z oczu, całkiem spokojnie. Ze stoickim spokojem znosiła harce najmłodszego członka rodziny - 4-letniego Eryka. W końcu Pan Henryk usiadł na podłodze, trochę poczesał, potem zaczął głaskać i kupił Lunę całkowicie - wywaliła się na boczku, położyła łepetynę na jego udzie i zamarła w błogostanie :razz: Zanim wyszłam, Luni dostała kolację i wtedy się wymknęłam... Pan Henryk zachwycony! To będzie JEGO PIES. Trochę był skonsternowany, bo Luna częściej na głaski podchodziła do Pani Moniki, ale myślę, że uda mu się ją skutecznie przekabacić na swoją stronę ;) Pan Henryk twierdzi, że Luneta jest jeszcze piękniejsza niż na zdjęciach i wygląda dokładnie tak, jak sobie wymarzył :lol: Dziewczynka prawdopodobnie będzie nosić imię Igła (ze względu na igiełkowatą sierść). Była też opcja Mucha (po unicestwieniu packi na muchy :diabloti:). Decyzja jeszcze nie została podjęta na 100%. Dziś zadzwonię koło południa zapytać co słychać i co już panna była uprzejma... zwędzić :diabloti: No, chyba mogę z czystym sumieniem zwolnić Ciotki z trzymania kciuków. Ale tytuł zmienię dopiero jak zadzwonię co słychać... Quote
unixena Posted August 1, 2011 Posted August 1, 2011 Kciuki ..juz puscilam :cool3:.teraz trzeba swietowac .Lunka (Igla ,Mucha) w nowym domku .Oby tylko miala tam tak dobrze ,jak u Ciebie Natusiu .Bylas najlepsza balonowa mama tego kukulczego jaja ;)...Nie dziwie sie panu ,ze sie tak Lunka zachwycil ..ona jest piekna ,jak malowana ...pysio slodki i jeszcze ten jej fajny charakterek ..kleptomansko -przytulasny:loveu: .Moze niebawem dostaniemy jakies fotki z nowego domku ...Poki co ..cioteczki swietujemy !!!:cunao::laola: Quote
Nutusia Posted August 1, 2011 Author Posted August 1, 2011 No trąba jestem jerychońska!!!! Miałam wczoraj aparat ze sobą, ale byłam tak przejęta tym wszystkim (w tym ulewą, przez którą droga zajęła mi godzinę dłużej :(), że... zapomniałam cyknąć fotki :( Ale myślę, że Pan Henryk stanie na wysokości zadania i obfoci swoją Piękność :) Quote
feliksik Posted August 1, 2011 Posted August 1, 2011 ale wieści - Nutusia!!!! super że Ci się udało z kolejną psiunią Quote
Jasza Posted August 1, 2011 Posted August 1, 2011 Gratuluję Nutusiu. Tobie, Lunetce i Panu Henrykowi. Quote
Nutusia Posted August 1, 2011 Author Posted August 1, 2011 Jeszcze nie ma kandydata... Ale coś mi mówi, że wakat długo się nie utrzyma :) Quote
Nutusia Posted August 2, 2011 Author Posted August 2, 2011 Witanko! Wielbicielki Lunety - teraz jednak Igiełki - zapraszamy na bazar dla kobiet LUKSUSOWYCH! (w moim podpisie) A ja wieści z Igiełkowego domku mam następujące: - baaardzo za mną chciała iść (czuję się okropnie, że tak podstępnie ją zdradziłam i zawiodłam :(); wypuszczana do ogrodu biegła pod furtkę, wąchała... - w końcu jednak zasnęła i spała grzecznie do rana - rano pierwsze kroki skierowała do pokoju dzieci, stanęła przy łóżeczku małego Eryka i... merdała ogonkiem! Może kiedyś miała dom, gdzie były dzieci... - ładnie zjadła śniadanie - powoli zaczęła pozytywnie reagować na otocznie, zwracała uwagę co i w ogóle że się do niej mówi - potem się okazało, że Państwo muszą wyjść na godzinę. Igła została sama w wiatrołapie. Po godzinie we framudze i drzwiach brakowało... 40 cm!!!!!!!!!!!!!! Już myślałam, że Pan zapyta o adres, pod który ma odwieźć szkodniczkę, ale Pan się roześmiał i powiedział, że... jest stolarzem i drzwi naprawi! :) - potem palnął jej kazanie, że tak się nie robi, że drzwi nie są do obgryzania i... chyba zrozumiała, bo za kilka godzin znów musiała zostać na pół godziny i wtedy już nie było problemu :) Doszliśmy do wniosku, że to był Igiełkowy test na Pana i najwyraźniej Pan ZDAŁ! :) Quote
Mysza2 Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 Nutusia napisał(a):Doszliśmy do wniosku, że to był Igiełkowy test na Pana i najwyraźniej Pan ZDAŁ! :) Oby już takich więcej testów na panu nie robiła :evil_lol::evil_lol: Quote
mmd Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 Wiecie, że te psiaki chyba serio tak testują? One zawsze wyczyniają jakieś straszne rzeczy, a jak już się okazuje, że kochamy, oczywiście, nigdzie nie wyrzucimy, damy jeść i jeszcze pogłaszczemy - ale prosiaku jeden nie musisz zjadać drzwi - okazuje się, ze to aniołek :) Quote
Jasza Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 Dzielny Pan Henryk ;-) Może zdradzi co i jak Lunetce powiedział, że zrozumiała za pierwszym razem :razz: Quote
unixena Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 Luneta tj Igielka na pewno zrozumiala ,ze drzwi sie nie pozera .To madra dziewczynka i fajnie ,ze pancio jest taki wyrozumialy . Quote
Nutusia Posted August 3, 2011 Author Posted August 3, 2011 [quote name='Jasza']Dzielny Pan Henryk ;-) Może zdradzi co i jak Lunetce powiedział, że zrozumiała za pierwszym razem :razz: Ja wiem co powiedział! "Igła, nie wolno tak rozrabiać. Drzwi służą do innych celów. Państwo zawsze wrócą do psa" :lol: Quote
Ellig Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 mmd napisał(a):Nutusiu, nie poznałam Cię :) Nutusia mówi: "To dobrze - będę wreszcie bogata :)" Quote
mmd Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 Ellig napisał(a):Nutusia mówi: "To dobrze - będę wreszcie bogata :)" Aaaa, dzisiaj Dzień Edukacji Nutusi :diabloti: - stąd takie cuda. Quote
Ellig Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 Honoris Causa mam już prawie :) I doktoryzować się będę oraz habilitować :) A tak w ogóle to kawkę popijamy i sobie gawędzimy. A Ty zmykaj marki luksusowe sprzedawać! :) To pisałam ja, uczona Nutusia! Quote
Nutusia Posted August 4, 2011 Author Posted August 4, 2011 Szukamy pomocy dla chorego, zagłodzonego Cezara: http://www.dogomania.pl/threads/212339-Cezar-cie%C5%84-boksera-czy-wywinie-si%C4%99-%C5%9Bmierci Quote
mmd Posted August 4, 2011 Posted August 4, 2011 Na gumtree Kimi (ogłoszeniowej następczyni Lunety) od wczoraj weszło 150 osób. Jutro wyróżnienie wygaśnie; odczekam trochę i wyróżnię znowu. Quote
Recommended Posts