Nutusia Posted June 5, 2011 Author Posted June 5, 2011 No właśnie - hotel to - rzekłabym nawet - pójście na łatwiznę :) A tu już niedzielne popołudnie i co będzie dalej?... Quote
jola_li Posted June 5, 2011 Posted June 5, 2011 Gdyby ABSOLUTNIE nie było żadnej innej możliwości, to może w miarę bliski hotelik byłby jakimś rozwiązaniem? Choćby na okres rekonwalescencji (na to na pewno zbierze się kasa), który dałby czas na szukanie funduszy, lub inne decyzje. Quote
dominikabankert Posted June 5, 2011 Posted June 5, 2011 boze pomocy nie chce jutro otworzyc dogo i sie dowiedziec ze Lunuś na ulicy,Magda idzie do pracy i naprawde nie moze zostac:( Quote
bela51 Posted June 5, 2011 Posted June 5, 2011 Czas niestety ucieka i sunia musi gdzies znaleźc miejsce. Bliski hotelik z opcja płatnosci " z dołu" byłby jakims rozwiazaniem. Quote
Ewa Marta Posted June 5, 2011 Posted June 5, 2011 Co będzie z sunią? Gdzie się podzieje od jutra rano? Czy coś już wiadomo? Quote
bela51 Posted June 5, 2011 Posted June 5, 2011 [quote name='Nutusia']No właśnie - wiadomo już coś?...[/QUOTE] Nutusiu, moze rzeczywiscie zadzwonic do yumanji lub megii1 ? Albo do Donki? Nie wiem, gdzie byloby najblizej od Ciebie. Quote
fibi:) Posted June 5, 2011 Posted June 5, 2011 do megii1 jest chyba bliżej.... No hotel na kilka dni, a potem znowu Świercze? i Ostrowia? Quote
Nutusia Posted June 5, 2011 Author Posted June 5, 2011 No właśnie :( Tylko, że niedziela właśnie się kończy nieubłaganie. Ja wolałabym się zająć psem niż dzwonić po hotelach... Tym bardziej, że ja jako ja, Magda, nie mam tym hotelom nic do zaoferowania finansowo. Nie umiem umieścić psa w hotelu i za niego nie płacić. Quote
edek Posted June 5, 2011 Posted June 5, 2011 Witaj Nutusia widzę, że chciałaś pomóc a teraz sama masz problem :( . Biedna sunia. Quote
danavas Posted June 5, 2011 Posted June 5, 2011 jestem tu na prośbę unixeny...jak mogę pomóc dziewczyny???? Quote
Nutusia Posted June 5, 2011 Author Posted June 5, 2011 Dwie godziny czesania i panna jak nowa! Cierpliwa jak anioł! Gdyby jeszcze można było ją wykąpać... Nie daje moim psom do mnie podejść, gdy jestem blisko niej. Powstaje też problem przy rozdzielaniu misek :( Idziemy spać, bo jutro znów jest dzień - w dodatku dzień pracy :( Edek - witaj! Ano, wyszło jak zwykle :) Danavas - dzięki, że wpadłaś. Nieocenioną pomocą byłby DT. No i ogłoszenia, bo sunia młoda i ładna... Quote
danavas Posted June 5, 2011 Posted June 5, 2011 no jeśli chodzi o dt to wydaje mi się(ale na stówe pewna nie jestem) że tam gdzie sa trzy psiaki z mojego polecenia jest jedno miejsce.....koszty do negocjacji ale nie wyższe niż 350 zł już z wliczonym jedzonkiem...płatne tygodniowo....to jest pod Warszawą.....dziewczyny obecne na tym wątku znają opis tego miejsca...dt u Pana Henia.... nie ma też problemów z transportem suczki bo dt dysponuje autem przystosowanym do transportowania psów i liczy tylko za paliwo.... tyle z dt... jeśli ewentualnie będzie aprobata na to miejsce to zadzwonię i spytam czy przyjmą.... mogę zadeklarować 20 zł stałej do końca roku, a potem się zobaczy.... chętnie też zrobię Lunie bazarek.... a jak z finansami Luny...zróbcie jakiś post rozliczeniowy na wątku, bo widzę że na fb pytali o konto może jest już nazbierane na 2 tygodnie chociaż? Quote
Nutusia Posted June 5, 2011 Author Posted June 5, 2011 Sprawy suni "prowadzi" fibi:) U mnie ona po prostu jest... Quote
bela51 Posted June 5, 2011 Posted June 5, 2011 Nutusiu, mam wykupiony pakiet ogloszen. Moge go ofiarowac dla suni, tylko niech ktos skleci tekst, bo ja nie mam talentu. Quote
danavas Posted June 5, 2011 Posted June 5, 2011 fibi:) wysyłam Tobie mój nr na pw.....jeśli będziesz zainteresowana tym dt.....bo nic innego niestety nie jestem w stanie zaoferować a jutro cały dzień jestem w pracy wiec jakby co to dzwoń do mnie w sprawie dt śmiało..... Quote
Ewa Marta Posted June 5, 2011 Posted June 5, 2011 Nutusiu, czy ja się mylę czy sunia zostaje na jutro u Ciebie? Jak sobie poradzisz z rozdzieleniem psiaków? Quote
unixena Posted June 5, 2011 Posted June 5, 2011 Cioteczko danavas jak to dobrze ,ze tu jestes .Tak cichusio liczylam,ze moze da sie Lunke dac do pana Henia ...moze zrobi nam jakas znizke na bidule ..w koncu bylby to juz nasz 4 pies ...u niego . Quote
Ewa Marta Posted June 5, 2011 Posted June 5, 2011 [quote name='unixena']Cioteczko danavas jak to dobrze ,ze tu jestes .Tak cichusio liczylam,ze moze da sie Lunke dac do pana Henia ...moze zrobi nam jakas znizke na bidule ..w koncu bylby to juz nasz 4 pies ...u niego .[/QUOTE] A jakie warunki oferuje Pan Henio? Czy to DT domowy, czy psy są w kojcach? Ta sunia zdaje się bardzio proludzka jest, nie odtsępuje Nutusi na krok... Quote
danavas Posted June 5, 2011 Posted June 5, 2011 [quote name='unixena']Cioteczko danavas jak to dobrze ,ze tu jestes .Tak cichusio liczylam,ze moze da sie Lunke dac do pana Henia ...moze zrobi nam jakas znizke na bidule ..w koncu bylby to juz nasz 4 pies ...u niego .[/QUOTE] dał już zniżkę na Tobiego...ale nie zaszkodzi spytać;) warunki dla każdego psa są dobierane indywidualnie wg potrzeb....i w miarę możliwości...do domu Luny raczej nie da rady zabrać, w domu jest tylko Fox....więc myślę ze kojec ...ale to nie są typowe kojce z wybiegiem...bo do kojców pieski idą tylko na noc, jeśli zgadzają się z innymi psami to cały czas swobodnie razem spacerują po podwórzu....dt jest cały czas w fazie przebudowań i co rusz warunki się polepszają mimo iż i tak są fajne....starają się żeby z psami ktoś był cały czas.... jedzonko gotowane, transport do weta gratis i jak dotąd nie policzono nam za wizyty ani grosza...płacimy tylko za leki... Quote
Nutusia Posted June 5, 2011 Author Posted June 5, 2011 [quote name='Ewa Marta']Nutusiu, czy ja się mylę czy sunia zostaje na jutro u Ciebie? Jak sobie poradzisz z rozdzieleniem psiaków?[/QUOTE] Ano zostaje - przecież jej za furtkę rano nie wystawię :shake: Zostawię ją w domu, a swoje zwierzaki, z kotem włącznie, na dworze. Trzymajcie kciuki, żebym miała gdzie mieszkać gdy wrócę...:cool3: Ja się na dogo nie nadaję... Jak oddać do schronu czy do boksu psa, który zaufał, zobaczył jak to jest być przy człowieku, spać w domu? Ona jeszcze taka obolała cała :-( Luna jest bardzo za człowiekiem - byle go z oczu nie stracić, bo mogłaby stracić na zawsze. Na razie jest cichutka i jakby jej nie było, ale gdy odeśpi, nabierze sił i pewności siebie, może się nieźle rozkręcić, bo to przecież młody psiak jeszcze jest. Quote
jola_li Posted June 5, 2011 Posted June 5, 2011 Chciałam wpłacić parę groszy na pieskę - może niech to będzie opłata za wyróżnione allegro? Quote
Ewa Marta Posted June 5, 2011 Posted June 5, 2011 Kochana Nutusiu, to oczywiście piękne i wspaniałe, co robisz, ale ja osobiście jestem zła, że jakby nie patrzeć zostałaś postawiona pod murem:-( Dla suni, to wspaniale, ale Twoje stadko jest spore, do tego Sławek w końcu nie wytrzyma.... Mam nadzieję, że dopóki choć 2 tymczasy nie znajda domu, nie przygarniesz kolejnej bidy, co? Quote
danavas Posted June 5, 2011 Posted June 5, 2011 dziewczyny przesuńcie datę na fb bo się to wydarzenie Luny jako minione ustawia i ludzie mogą nie zaglądać, dajcie tam jakieś dwa miechy w przód.... Quote
Recommended Posts