Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Litterka']Ja mogę. Kup, co Ci się wyda najlepsze i wrzuć skan paragonu. :)[/QUOTE]

Dzięki Litterka, kupię w czwartek, zostawię w schronie, i wstawię skan :)

Itske- jak TZ przyjedzie po małą to niech się upomni o obróżkę/krople na kleszcze! Żeby nie było że sie zapomniało :) Zresztą w miarę możliwości postaram się być w poniedziałek i przypilnuję ;)

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='Pinesk@'] Zresztą w miarę możliwości postaram się być w poniedziałek i przypilnuję ;)[/QUOTE]

Dobrze, żebyś była, bo ja tylko trzymam kciuki, zeby TZ nie zapomnial po nią pojechać :-)
Krople, obróżka, a jeszcze pies, umowa, książeczka ze szczepieniami??? Zbyt duże wymagania, a jak mu sami nie dadzą transportera to też się nie upomni i pojedzie bez suki :-)

Posted

Podniosę dziewczynkę i przy okazcji poproszę:
Mam do wszystkich mających konto na facebooku prośbę o kliknięcie na stronie: [URL="http://zwierzaki.a4z.pl"]http://zwierzaki.a4z.pl[/URL], "lubię to". Chciałabym ją bardziej rozreklamować i rozwijać, a do tego potrzeba więcej "lubiących". Jeżeli ktoś ma jakiś pomysł, co by się jeszcze przydało na takiej stronie, to proszę o propozycje. :bye:

Posted

ja też właśnie byłam na stronce i kliknęłam :)

Soniu, jeszcze tylko kilka dni i pojedziesz na DT do Jaaga :)
Tam zostaniesz pewnie ładnie przystrzyżona, zmienisz się z brzydkiego kaczątka w piękną panią łabędziową :lol::p

Posted

[quote name='Akrum']Soniu, jeszcze tylko kilka dni i pojedziesz na DT do Jaaga :)
Tam zostaniesz pewnie ładnie przystrzyżona, zmienisz się z brzydkiego kaczątka w piękną panią łabędziową :lol::p[/QUOTE]

Akrum, no nie wiem ;). U nas przysłowiowo "szewc bez butów chodzi". Po strzyżeniu cudzych psów, nie mogę zmusić się, zeby wziąć się za swoje. Koniec maja, a połowa psów włochata :oops:.

Dziś rozmawiałam z mamą i Sonia będzie mogła do niej przyjechać, zamiast do nas. Będzie się miała jeszcze lepiej, bo mama mieszka na parterze i psy chodzą na spacer co 2 godz. Poza tym wiekszość śpi z nią w łóżku, jest cisza i spokój. Dla niewtajemniczonych adres ten sam, tylko piętro niżej.

Może zmienić tytuł na bardziej dramatyczny? Przydałyby się również deklaracje stałe, choć 5 zł. Sonia ze względu na wiek może dłużej czekac na dom, a jeść coś musi.

Cioteczki i wujkowie drodzy, nie trzeba zbierać 300-350 zł na hotelik domowy, tylko na samą karmę. Może ktoś pomoże Soni w starcie po nowe życie?

Mam jeszcze prośbę do osób zabierających Sonię ze schronu. Chodzi o zdjęcia. Nie mam dobrego aparatu i nie zrobie dobrych zdjęć do ogłoszeń. Gdyby ktoś dysponował lepszym sprzętem, to prosiłabym o obfocenie suni, zanim dojedzie do nas. To ważne, bo dobre zdjęcia, to podstawa adopcji.

Posted

[quote name='Jaaga']Akrum, no nie wiem ;).

Mam jeszcze prośbę do osób zabierających Sonię ze schronu. Chodzi o zdjęcia. Nie mam dobrego aparatu i nie zrobie dobrych zdjęć do ogłoszeń. Gdyby ktoś dysponował lepszym sprzętem, to prosiłabym o obfocenie suni, zanim dojedzie do nas. To ważne, bo dobre zdjęcia, to podstawa adopcji.[/QUOTE]

Piechcia, obfocisz sunię?
Jak zdązę dojechac po pracy do schronu ( a szanse na to takie sobie) to przymusze TZ do fotek, sam z siebie, to nie wiem, poaz tym będzie mu się spieszyło do w-wa, bo musi tam być na 21, aby zdązyć pzrekazą sunię

Posted

Również mogę wziąc aparat i małą obfocic przed wyjazdem. Aczkolwiek teraz to ona jeszcze za bardzo reprezentacyjna nie jest..

Jaaga nie zrozum mnie proszę źle ale po akcji z Arktyką.. wolę się upewnić- miałaś już psiaki wcześniej na DT, masz może jakiś wątek?

Mała musi pojechać z wyprawką, nie może byc tak, że potem będziemy dramatycznie szukać finansów.. Na animalii jest 20kg karmy Bosch My Friend za 78,50zł. Nie wiem jak duże są tam jednak chrupki, żeby mała sobie z nimi poradziła.. Czy raczej będzie konieczne coś z wyższej półki? Dzisiaj odszukam mój zaginiony bazarek, który się tworzył, postaram się wieczorem go już 'uruchomić', coś się uzbiera może na karmę.

brit care lamb & rice 7,5kg
Karma byc musi, przecież nie możemy zostawic DT samemu sobie bez jedzonka dla małej..

Co do zabezpieczenia przed kleszczami w zoologu proponowano mi Contra-Tix, 75cm bodajże, Obroża podobno działa 3msc, można tę długość podzielic na dwa więc razem około 5-6msc. Jest bezzapachowa także nie będzie pszeszkadzac domownikom. Cena około 20zł (dokładnie mi nie powiedziano bo mają mieć dostawę w poniedziałek). Może taka byc?

Posted

Cioteczki a wiec tak napisałam o do skarpety Tallot o pomoc w karmie, mam nadzieje ze pomoga mam na koncie 50zł od Anuli to na pierwszy miesiac starczy.
Pozniej mozna robic bazarki ja mam tez pare fantow.

Mysle ze pomysł Jaagi jest dobry ja zamowie karme, zapłace i wysle do cioteczki.

Jaaga podasz jaka karme mam zamowic,jaka bedzie dobra dla suni.

Ja wiem ze sunia nie ma zadnego zabezpieczenia finansowego,ale to nie sa opłaty hotelikowania wiec mysle ze damy rade.

Posted

Pinesk@, wejdź sobie w moje posty, to bedziesz na wątkach naszych tymczasowiczów. Dwie są w podpisie. Aktualnie są Oskar, Muszka, Muki, Gina, Teri i Albinka.

Boscha My Friend nie kupujcie, bo to paskudztwo i tak tego nikt nie chce jeść. U mnie nawet największe psy tego nie jadły, a co dopiero taki mały. Może Purinę lub cos podobnego cenowo?

Posted

To Sonia taki kawałek drogi jedzie na dt :) ?
A dla niej to trzeba specjalną karmę chyba kupić, skoro jest uczuleniowcem.
Podobne problemy miał chyba kudłaczek na dt u DIF, nie pamiętam imienia, z Głogowa. Może Ty Lika, pamiętasz ?

Posted

Secia dziekuje

Skarpeta Tallot rozpatrzyła prosbe pozytywnie wniskowałam o kwote 100zł
wiec na karme dla Soni bedziemy miały 180zł:lol:

To starczy na jakis okres,cioteczki jezeli ktos bedzie robił bazarek pamietajcie o Soni nawet najmniejsze kwoty,sunia nie ma zadnych deklaracji:shake:

Zmieniłam tytuł jezeli ktos ma pomysł na bardziej drastyczny to prosze o propozycje:cool3:

Posted

[quote name='Dogo07']To Sonia taki kawałek drogi jedzie na dt :) ?
A dla niej to trzeba specjalną karmę chyba kupić, skoro jest uczuleniowcem.
Podobne problemy miał chyba kudłaczek na dt u DIF, nie pamiętam imienia, z Głogowa. Może Ty Lika, pamiętasz ?[/QUOTE]

Dogo wet stwierdził ze to na tle hormonalnym po sterylce stan suni sie poprawił wiec to chyba była faktycznie przyczyna stanu skory.
Kudłaczka tez nie pamietam

JUZ JUTRO TRZYMAM KCIUKI BARDZO MOCNO

Posted

[quote name='Itske']Piechcia będziesz w schronie, jak TZ po nia pzryjedzie? (wiesz, transporter, wyprawka itp)[/QUOTE]

Chyba Itske chodziło Ci o mnie... ;) Tak, będę na 100% od około 15ej (chyba, że mam byc wcześniej?). Załatwię transporter, obróżkę jeszcze jutro kupię na kleszcze, wszystkiego przypilnuję także spokojnie :)

Posted

Czyli Sonia dotrze do nas jutro?
Dziewczyny, jak Sonia będzie już u nas, to bardzo proszę o szybką i szeroką akcję ogłoszeniową.

Proszę równiez okreslić zasady szukania domu dla Soni. Czy ogłoszenia maja być na mame, czy któraś z Was? Jeśli na mamę, to czy same podejmujemy decyzję, czy chcecie rozmawaiać z potencjalnymi kandydatami?
Umowę adopcyjną dla DS da też schronisko?

Wole wszystko dopytać, żeby później nie było niedomówień. Zazwyczaj mamy psy tylko z Kielc i Starachowic, relacje mamy dograne, tutaj wolę opytać się wszystkiego.

Do tego od razu napiszę, ze nie dowozimy psów do nowych domów. Wychodzimy z założenia, że jesli ktoś dostaje zdrowego, zadbanego, zaszczepionego, odrobaczonego, wysterylizowanego psa, to powinien wykazać minimum zaangażowania i po psa przyjechac osobiście. jeśli więc w ogłoszeniach chcecie pisać o mozliwym transporcie, to prosze o jego zorganizowanie. Wjątkiem oczywiście są rózne sytuacje losowe, ale wtedy transport mozliwy po uzgodnieniu i za zwrot kosztów paliwa.

No i nie mam czasu ani mozliwości na wizyty przedadopcyjne. Trzeba kogoś szukac. Jedynie mój mąż jest kierowcą, a on nie zgodzi się przeprowadzić takiej wizyty.

Jeszcze chciałam dodac, zeby przy zakupie karmy zwrócić uwage na wielkość granulek, bo większość jest za duża dla małego psa i trzeba wybierac wersje mini. Ktos, kto ma większe psy moze na to nie zwrócic uwagi.

Posted

Jagga ja sie zajme ogłoszeniami zamowie Jej pakiet i postaram sie o allegro,tylko niech minie troche czasu i poznamy charakterek suni
Mysle ze kontakt na Twoja mame jezeli tylko sie zgodzi to u Niej bedzie sunia i tylko i . Twoja mama bedzie mogła konkretnie odpowiedziec na pytania zainteresowanego.

Co do transportu zgadzam sie z Toba,a co do wizyt to bedziemy szukac.

Jaaga z karma nie wiem moze zamowie takie jakie jedza Twoje psiaki,bo faktycznie zamowie nie taka jak trzeba........

[COLOR="#0000ff"][B]TRZYMAM KCIUKI[/B][/COLOR]