Anula Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 I ja też kibicuję sunieczce - może się uda Soni mieć prawdziwy domek i wspaniałych opiekunów,którzy wyciągnął ją z tej choroby. Quote
malawaszka Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 wow to byłoby coś pięknego - trzymam :kciuki: Quote
Jaaga Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 Chciałam zapytać się, co z finansami Soni na jutrzejsza wizytę z Figu? Powiedziałam, że Sonia bedzie zdiagnozowana, wiec trzeba się wziąć za to. Quote
lika1771 Posted June 7, 2011 Author Posted June 7, 2011 Pieniazki beda tylko nie jutro. Jaaga niech Figu wezmie rachunek i np.zapłace w ciagu 2 tyg. Sa robione dwa bazarki,czekam na allegro cegiełkowe. Pieniadze ktore miałam na koncie wysłałam na karme. Quote
Jaaga Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 Pani niestety nie odezwała się wczoraj. Może zadzwoni jeszcze dziś. Wypadałoby zmienić tytuł, ze Sonia pilnie potrzebuje pieniędzy na diagnozę i leki. Jak w końcu jest z jej FB, ma? Pogubiłam się juz kto ma, bo w ciągu kilku dni trafiło do nas 5 psów. Nasz Oskar po kilku dniach juz miał wpłaty, a nie jest w takim stanie, jak Sonia. Powinien być więc odzew. Quote
__Lara Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 No kurcze, a tak liczyliśmy na Panią....może się jeszcze odezwie. Quote
Akrum Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 żebym miała więcej czasu, to zajęła bym się FB Soni i ogłoszeniami, ale sama tonę w ogłoszeniach i akcjach na psiaki pod moją opieką i już nie wyrabiam. Quote
Onaa Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 Sonia nie ma wydarzenia na FB, ma tylko zdjęcia i krótki opis w profilu kudłaczy. Jedna osoba z fb chciała wspomóc sunie ale nie wiem w jakiej kwocie, podałam jej więc na pw konto. Quote
Jaaga Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 Trzeba więc byłoby zrobić jej wydarzenie, bo przecież potrzebuje pieniędzy na diagnozowanie i pewnie na leczenie. Do tego przydałby się jej jakis preparat wzmacniający na chora skórę i włosy, np. Viacutan. To wydatek ok. 40 zł. Czy Figu wie, ze nie ma na razie pieniędzy na badania? Nie porosnie bez tego wszystkiego. Ja daję tymczas, ale trzeba cos z psem robic, bo nie mam mozliwości trzymac psa w nieskończoność, dlatego że jest łysiejący. Inni maja 2-3 psy, a ja mam 10 razy tyle. Wydaje mi się, ze najważniejsze teraz jest zrobienie wydarzenia na FB. Konto trzeba tam podac jakiejś organizacji, nie prywatne. Prosze osoby umieszczające Sonie u mnie o poproszenie jakiejś organizacji, np. zarządzającej schroniskiem o udostepnienie konta na zbiórke pieniędzy i proszenie ludzi o FB. Potem trzeba rozsyłać zaproszenia, ale przecież sam tu nikt nie dotrze. Moi inni tymczasowicze mają tak wszystko organizowane i np. na Albinkę jedna osoba wpłacila kiedyś 500 zł. Potem są pieniądze na spokojne leczenie. Quote
lika1771 Posted June 8, 2011 Author Posted June 8, 2011 Jaaga nie martw sie wszystko bedzie dobrze,wszystko bedzie zapłacone,wykupione. Czekam na karte z banku z kodami moze juz cos jest na koncie.... Quote
lika1771 Posted June 8, 2011 Author Posted June 8, 2011 Cioteczka Dogo robi wydarzenie(ja sie na tym zupełnie nie znam)napisałam pw do cioteczki o udostapnienie konta czekam........ Quote
Jaaga Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 Byłoby super, gdyby wszystko się połapało. pani niestety nie odezwała się już. Figu była z Sonia na badaniach. na razie ma zrobione normalne badanie krwi i pobrany materiał na badanie mykologiczne. Figu, dziekuję. Quote
lika1771 Posted June 8, 2011 Author Posted June 8, 2011 Szkoda ze sie nie odezwała........ Jaaga jak doprowadzimy mała do zdrowia,zrobimy fryc to domki beda sie biły zobaczysz. Mamy jeszcze allegro cegiełkowe ktore robi Isadora damy rade nie martw sie. Figu rowniez dziekuje. Jaaga pytałas Figu o fakture, zeby mozna było wkleic....... Czekamy na wyniki cioteczki trzymajcie kciuki Quote
mari23 Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 po raz kolejny zabrakło mi słów.... bo cóż napisać widząc maleńkie, bezbronne i chore stworzenie okrutnie porzucone przez.... no właśnie - człowieka ??????? chyba potwora raczej... :( Quote
lika1771 Posted June 8, 2011 Author Posted June 8, 2011 [B][COLOR="#8b0000"]Dogo,Isadora jezeli potrzebne jest konto to cioteczka Mari uzyczyła nam konta swojej organizacji. Mari bardzo dziekuje[/COLOR][/B] Quote
Litterka Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 Poproszę nr konta, więcej niż 20 zł w tym miesiącu nie mogę, zobaczymy, co dalej. Quote
lika1771 Posted June 8, 2011 Author Posted June 8, 2011 [quote name='Litterka']Poproszę nr konta, więcej niż 20 zł w tym miesiącu nie mogę, zobaczymy, co dalej.[/QUOTE] Bardzo dziekuje konto wysłałam Quote
Akrum Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 przepraszam ciotki, że się tutaj mało udzielam, ale niestety jestem zalatana organizacją kasy na nasze bezdomniaki, które siedzą w BDT i PDT i hotelikach i niestety doby mi nie wystarcza na to wszystko... a niestety deklaracje ostatni ciężko zebrać, tak samo odzew z FB mam mały... Widzę, że nad wątkiem Soni pilnie czuwa lika1771. I mam nadzieję, że kaskę uda się zebrać z allegro cegiełkowego. Jednak cały czas podczytuje co się u małej dzieje. Quote
Jaaga Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 [quote name='lika1771']Jaaga pytałas Figu o fakture, zeby mozna było wkleic....... Czekamy na wyniki cioteczki trzymajcie kciuki[/QUOTE] Skoro bedzie udostępnione konto organizacji, to może podaj Figu SMS-em dane do wystawienia faktury? Figu miała dac znać, co wyszło z badania krwi. Nie wiem, jak było z płatnoscią, chyba Figu wyłozyła od siebie, ale nie jestem pewna. Jak przywiozła Sonię, to miała akurat psa strzyzonego na stole, więc nie miałam jak rozmawiać. Quote
Onaa Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 Jeśli pieniążki będą zbierane na konto fundacji to musi być faktura za leczenie, badania wystawiona na tą fundację. Jeśli jest już konto fundacji to podajcie je a ja je dam na wydarzenie na fb, publicznie będzie udostępnione, bo prywatne to trzeba rozsyłać na pw, a wiadomo że obcy ludzie bardziej ufają organizacjom. Bazarek na Sonię już jest, proszę o podnoszenie, bo nikt tam od wczoraj nie zajrzał :(. I jeszcze zapraszam do Kowu , 8-letniego kudłaczka, na łańcuchu całe życie, może i jemu damy szansę: [url]http://www.dogomania.pl/threads/209147-KOWU.-Ca%C5%82e-swoje-%C5%BCycie-na-%C5%82a%C5%84cuchu-%28.-A-on-potrzebuje-tylko-odrobiny-czu%C5%82o%C5%9Bci-...?p=17031622#post17031622[/url]. Quote
Jaaga Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 Własnie o to chodzi, że oficjalne konto budzi wieksze zaufanie i ludzie zdecydowanie chętniej na nie wpłacają. Przecież w lecznicy jest obojętne, czy weźmie się rachunek, czy fakturę, więc to nie problem. Ja też wszędzie prosze o faktury, bo większość psów jest tak rozliczna. Diety tez tak maja kupowane. Quote
Onaa Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 Tutaj link do wydarzenia na fb: [url]http://www.facebook.com/event.php?eid=215982571775583#!/event.php?eid=215982571775583[/url]. Jak coś trzeba zmienić do dajcie znać :). Quote
lika1771 Posted June 9, 2011 Author Posted June 9, 2011 [quote name='Dogo07']Tutaj link do wydarzenia na fb: [url]http://www.facebook.com/event.php?eid=215982571775583#!/event.php?eid=215982571775583[/url]. Jak coś trzeba zmienić do dajcie znać :).[/QUOTE] Dziekuje bardzo Dogo Quote
Recommended Posts