Sarunia-Niunia Posted January 3, 2012 Posted January 3, 2012 (edited) Miejmy nadzieję, że Kubulek się "wyliże"!!! Jestem sercem i myślami z Wami Danavas!!! Edited January 17, 2012 by Sarunia-Niunia Quote
danavas Posted January 3, 2012 Posted January 3, 2012 [quote name='Sarunia-Niunia']Miejmy nadzieję, że Kubulek się "wyliże"!!! Jestem sercem i myślami z Wami Danavas!!![/QUOTE] dzięki Kochana.... Quote
feliksik Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 o BOże Danavas strasznie mi przykro. Trzymaj się Quote
Lili8522 Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 [quote name='Sarunia-Niunia']Co u Kubusia? Wiemy już coś???[/QUOTE] Właśnie jak się chłopak trzyma? Quote
danavas Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 dzwoniłam dziś do kliniki...podobno drze japę...szczeka na wszystkie psy...stwierdzili ze to terrorysta jest.... ma zwichnięte trzy stawy w tym dwa biodrowe i to jest pikus bo ma tez połamany kręg w tylnej części kręgosłupa....ten kręgosłup jest bardzo nieładny...wet stwierdził że jeśli go nie uśpimy to będzie bardzo cierpiał ...a próba postawienia na nogi to będzie ogromny ból.... nie wiem co robić...mam duże wątpliwości co do tej eutanazji bo drugi dzień po wypadku schodził po schodach gdzie przy takich obrażeniach lekarze mówili że nie wiedzą jakim cudem on się utrzymuje na łapkach...na dwór go wynosiłam ale chodził sam...fakt że się chwiał na boki i łapy do sikania nie zadzierał ale sam się załatwił....jest wesoły i ma apetyt....boli go ale nie wiem co bardziej bo jest świeżo po kastracji.....zaraz po wypadku przeciskał sie pod jakimś płotem i wykastrował sobie jedno jajko wystającym prętem....wet dokończył drugie....Kuba przeżył ogromny ból tego dnia.....gdy go ratowaliśmy u weta moi rodzice szukali Demola.....jego ciałko znalazło się dopiero w nowy rok dużo dalej niż nasza najbliższa okolica... ustaliliśmy ze do póki Kuba będzie wesoły to go nie uśpimy...jeśli zobaczymy ze cierpi to się z nim pożegnamy ale jeszcze walczymy.... Quote
Sarunia-Niunia Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 Okrutnie trudna decyzja..... Ja chyba "na teraz" nie zdecydowałabym o eutanazji... Może warto poczekać... Skoro Kubuś ma w sobie tyle energii i chęci do życia? Tak, ja dałabym Mu szansę!!! Quote
moni12 Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 Danavas trzymam kciuki , żeby wszystko było ok. Trzymaj się kochana. Quote
marra Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 Brak mi słów, taka tragedia :( ale wiem jedno, WALCZCIE o niego bo warto ! Quote
jusstyna85 Posted January 6, 2012 Author Posted January 6, 2012 [quote name='danavas']w sylwestra Demol zrobił podkop pod płotem....razem z Kubą uciekli do sąsiada.....a potem na ulice....biegli całą watahą.....wtedy uciekło u nas wiele psów ludziom z całej miejscowości...niektóre do tej pory nie wróciły......biegały wystraszone fajerwerkami.....wybiegły na drogę.....między auta....i Demolek maleńki...nie przeżył:(:(....mój mały syneczek......serce mi pęka.... Kubuś też został potrącony.....jest teraz u doktora Fabisza...rano będzie operowany...to będzie jego drugi zabieg.....w slwestra miał jedną operację w Częstochowie a jutro drugą w Chorzowie....ja już wysiadam.... ile człowiek może znieść...?[/QUOTE] :( Bardzo mi przykro....współczuje :( Quote
Sarunia-Niunia Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 I co z Kubusiem Danavas? jak On się czuje? Quote
danavas Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 jest lepiej....Kubuś wesoły...wszyscy w szoku...miał nie chodzić a on chodzi:).....nawet chce biec jak jesteśmy na siku...chwieje mu się dupina na lewo i prawo ale stawia kroczki śmiało...nie ma problemów z wypróżnianiem...czucie głębokie zachowane....jest na kuracji antybiotykowej a jutro mamy kontrolę u Fabisza.... wiem ze nie boli go tak jak podejrzewano...to jest twarda sztuka...wczoraj miał już zdjęte szwy z jajeczek i jest ładnie zagojone....niestety ma okropne krwiaki po tej operacji...robią mu sie wielkie baniaki pod skóra...jeździmy do weta na ściąganie tego płynu....oj nie lubi tego Kubuś... zobaczymy co jutro Fabisz powie..trzymajcie kciuki ciotunie.... Bobinek chyba jest za gruby....kupiłam mu z jego skarbonki dobrą karmę... Purine na dobre trawienie i regulacje metabolizmu z prebiotykiem.... dziś miał małą bieguneczkę...chyba po ostatnich smaczkach....ciotki jak on szczeka...to jest masakra jakaś ...już nie wyrabiam pomału.....jak chce coś wymusić na człowieku to szczeka...jak nie wie co się dzieje to szczeka...jak mu się nudzi to szczeka...i jak tu ślepemu wytłumaczyć, że szczekanie jest nie fajne....??? Quote
Sarunia-Niunia Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 [quote name='danavas'][B]jest lepiej....Kubuś wesoły...wszyscy w szoku...miał nie chodzić a on chodzi:)[/B].....nawet chce biec jak jesteśmy na siku...chwieje mu się dupina na lewo i prawo ale stawia kroczki śmiało...nie ma problemów z wypróżnianiem...czucie głębokie zachowane....jest na kuracji antybiotykowej a jutro mamy kontrolę u Fabisza.... wiem ze nie boli go tak jak podejrzewano...to jest twarda sztuka...wczoraj miał już zdjęte szwy z jajeczek i jest ładnie zagojone....niestety ma okropne krwiaki po tej operacji...robią mu sie wielkie baniaki pod skóra...jeździmy do weta na ściąganie tego płynu....oj nie lubi tego Kubuś... zobaczymy co jutro Fabisz powie..trzymajcie kciuki ciotunie....[/QUOTE] Kochany, dzielny i twardy Kubulek:sweetCyb:!!! Brawo Zuchu:klacz:!!! Kciuki za Kubunia zaciśnięte baaaarrrdzo, baaarrrdzo mocno:kciuki::kciuki::kciuki:!!!! A może by nas tak Ciocia Danavas jakimiś fotkami uraczyła:hmmmm:????? [quote name='danavas']Bobinek chyba jest za gruby....kupiłam mu z jego skarbonki dobrą karmę... Purine na dobre trawienie i regulacje metabolizmu z prebiotykiem.... dziś miał małą bieguneczkę...chyba po ostatnich smaczkach....ciotki jak on szczeka...to jest masakra jakaś ...już nie wyrabiam pomału.....[B][COLOR=black]j[/COLOR]ak chce coś wymusić na człowieku to szczeka...jak nie wie co się dzieje to szczeka...jak mu się nudzi to szczeka...i [COLOR=blue]jak tu ślepemu wytłumaczyć, że szczekanie jest nie fajne....???[/COLOR][/B][/QUOTE] Oj tam, oj tam... A co ślepy ma niby robić:shake:? Siedzieć w oknie i patrzeć co się dzieje na zewnątrz:???::mad:??? Ciocia, co się czepiasz:eviltong::mad::angryy:??? hihihi... Quote
danavas Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 heheheheh...a to sory....:) niech se szczeka..... zrobię fotki...może jutro mi się uda....myślałam też żeby zamówić Bobiemu jakąś dobra karmę dla psów mało ruchliwych, bo serio ...już niedługo będzie jak beczka...nie dostaje ani grama więcej niż do tej pory...on z Demolkiem zawsze się wylatał jak szalony po ogrodzie z teraz nie ma już kompana do harców....z nami troszkę pochodzi i chce do domu....może doradzicie co by mu wybrać.... Quote
marra Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 Kubulek wiedziałam ze dasz rade!! trzymaj się tam dzielnie, zdrowiej i ciesz się życiem ;) U siebie mam teraz takiego tymczasowicza szczekacza i powiem Wam że to naprawdę jest masakra :D Quote
danavas Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 ja mam dwóch...Bobi szczeka a Remik piszczy...już nie wiem co gorsze:) a Kuba twardziel z każdym dniem coraz lepiej...:) Quote
Sarunia-Niunia Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 [quote name='danavas']ja mam dwóch...Bobi szczeka a Remik piszczy...już nie wiem co gorsze:) a Kuba twardziel z każdym dniem coraz lepiej...:)[/QUOTE] Super! Dobrze, że Kubuś się wylizuje - dzielny i mocny z Niego chłopak!!! Danavas! Wyprzytulaj ode mnie mojego Ulubieńca Bobiczka:):):), proszę.... Quote
danavas Posted January 17, 2012 Posted January 17, 2012 [quote name='Sarunia-Niunia']Super! Dobrze, że Kubuś się wylizuje - dzielny i mocny z Niego chłopak!!! Danavas! Wyprzytulaj ode mnie mojego Ulubieńca Bobiczka:):):), proszę....[/QUOTE] właśnie teraz mama go przytula i "oglądają" jakąś telenowele....staramy się nie wpuszczać ich na górę ...a zwłaszcza teraz kiedy Kuba wymaga spokoju raczej.... ale dziś dzień dziecka...Remik kima z moim TZ-em w sypialni...Remigiusz ciśnie doopala pod kołderkę...i podjada Frankowi jego kocie żarcie...:) a Kuba niepocieszony w kenelu obrabia smaczka z nudów.... Quote
Sarunia-Niunia Posted January 17, 2012 Posted January 17, 2012 [INDENT] [CENTER][B][SIZE=6][COLOR=darkorchid][B][IMG]http://nelly96.blox.pl/resource/dsddd.gif[/IMG] [IMG]http://republika.pl/blog_cv_4269363/6041635/tr/napis_zapraszam.gif[/IMG] [IMG]http://nelly96.blox.pl/resource/dsddd.gif[/IMG][/B][/COLOR][/SIZE][/B] [B][URL="http://www.dogomania.pl/threads/221281-Mega-Kiermasz-dla-dw%C3%B3ch-chorych-jamniczek-do-31.01.2012r.-do-19.00"]Mega Kiermasz dla dwóch chorych jamniczek do 31.01.2012r. do 19.00[/URL][/B] [SIZE=5][COLOR=darkorchid][B] Gabuni i Deli/Dusieńki[/B][/COLOR][/SIZE][/CENTER] [/INDENT] Quote
marra Posted January 18, 2012 Posted January 18, 2012 [quote name='danavas']właśnie teraz mama go przytula i "oglądają" jakąś telenowele....staramy się nie wpuszczać ich na górę ...a zwłaszcza teraz kiedy Kuba wymaga spokoju raczej.... ale dziś dzień dziecka...Remik kima z moim TZ-em w sypialni...Remigiusz ciśnie doopala pod kołderkę...i podjada Frankowi jego kocie żarcie...:) a Kuba niepocieszony w kenelu obrabia smaczka z nudów....[/QUOTE] Korzystają psiska z dnia dziecka i bardzo dobrze ;) Quote
moni12 Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 Bobinku mizianka. W poniedziałek pójdzie stała bo chyba wreszcie juz pora coś wpłacić ślicznocie :diabloti: Quote
marra Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 (edited) Witaj Bobinku :) Kochani zajrzyjcie proszę do mojego tymczasowicza, życie miał nie lekkie, stracił łapę, pół życia przesiedział uwiązany na półmetrowym sznurku do muszli klozetowej, zjadany przez pchły, regularnie bity :( [URL]http://www.dogomania.pl/threads/220960-Życie-wątpliwie-usłane-różami-przywiązany-do-ubikacji-i-bity-Dżeki-szuka-DS.?p=18457081#post18457081[/URL] Edited January 23, 2012 by marra Quote
danavas Posted January 26, 2012 Posted January 26, 2012 tak się dziś Bobolut kłócił ze światem... [URL=http://imageshack.us/photo/my-images/853/dsc02964j.jpg/][IMG]http://img853.imageshack.us/img853/7300/dsc02964j.jpg[/IMG][/URL] nie wydaje Wam się że przypomina trochę Elma z ulicy sezamkowej? [URL=http://imageshack.us/photo/my-images/69/dsc02965yh.jpg/][IMG]http://img69.imageshack.us/img69/3464/dsc02965yh.jpg[/IMG][/URL] Quote
Recommended Posts