zerduszko Posted June 3, 2011 Author Posted June 3, 2011 Dodam jeszcze, ze kilka dni wcześniej została znaleziona w lesie prawie zamarznięta. Pan który ja znalazł rozmasowywał ją cała drogę, bał się, ze łapki odmrożone :( Ważyła nieco ponad 4 kg (teraz prawie 9, ale ważyła też 11) i była całą czarna:hmmmm: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6d8116e55967e2a8.html Zrobiło to na niej jak widać ogromne wrażenie. Do tego stopnia, że do tej pory jak nie pilnuję to ucieka w lesie :mad: Quote
jambi Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 ale w sensie, że jak cała czarna? :hmmmm: bo mie sie w oczy rzuca takie białe.... dużo białego.... a wogóle to ta mina na fotce ...... :loveu: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6d8116e55967e2a8.html Quote
zerduszko Posted June 3, 2011 Author Posted June 3, 2011 Taka brudna była, że aż cała czarna. Przez to łatwiej było jej nabrać, że ze sznupem ma wiele wspólnego ;) Jak ją znaleziono, to była biała od lodu i śniegu, jak stopniało czarna, to po kąpieli musiała okazać się czarno-biała ;) Miny ma mistrzowskie, urodzona modelka :) http://i805.photobucket.com/albums/yy335/kmlz/Spacerjesienny1062.jpg Quote
malawaszka Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 no nie gadaj, że cała czarna była???? :mdleje: Quote
zerduszko Posted June 3, 2011 Author Posted June 3, 2011 Tak była cała czarna, jak ją kąpałyśmy to woda też czarna leciała. Może z kopalni uciekła? Śmiałyśmy się, ze może ona jest całkiem biała :lol: bo brud stopniowo się zmywał i co namydlanie więcej białego się odsłaniało. Quote
*Monia* Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 zerduszko napisał(a):- Lizka 1 letnia kundelka, zero obeznania z cywilizacją, idealnie łagodna, cichutka, głupiutka i grzeczniutka, idealna do dzieci i dla leniwych, jedyna z moich tymczasów bez osobowości, trafiła w bardzo dobre ręce i obecnie przygotowywana jest do startu w zawodach agility :evil_lol: Co się nie chwaliłaś? :mad: Pewnie skromność Ci nie pozwoliła :evil_lol: Gabrysia ostatnio chyba słyszałam (już byłam kawałek za jego posesją), odgrażał się że jak jeszcze raz będę tamtędy szła to mi bardziej nawrzuca :lol: Za Teosia trzymam kciuki żeby mu się dobrze z nowym pańciostwem układało ;) Quote
zerduszko Posted June 3, 2011 Author Posted June 3, 2011 *Monia* napisał(a):Co się nie chwaliłaś? :mad: Pewnie skromność Ci nie pozwoliła :evil_lol: A bo... zostałam nakłoniona z 2 tyg. temu :lol: *Monia* napisał(a):Gabrysia ostatnio chyba słyszałam (już byłam kawałek za jego posesją), odgrażał się że jak jeszcze raz będę tamtędy szła to mi bardziej nawrzuca :lol: Ustrzel go fotaską, plissss :) Quote
*Monia* Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 zerduszko napisał(a):A bo... zostałam nakłoniona z 2 tyg. temu :lol: Ustrzel go fotaską, plissss :) To czekam na relacje i może fotki jak się uda :razz:. A gdzie na zawody? Jak mi psy przytrzymasz to chętnie, bo dzisiaj już prawie w rowie z brudną wodą leżałam jak kot pieski rozzłościł a ja miałam tylko jedną rękę wolną :evil_lol:. Postaram się, ale nie wiem w jakich godzinach polować ;) Quote
zerduszko Posted June 3, 2011 Author Posted June 3, 2011 Zawody w Chorzowie, naszi klub organizuje, więc będzie wesoło :lol: Relacje to ja Ci mogę już teraz zdać: albo Lizka się zamknie w sobie i ucieknie z toru, albo nakręci i poleciiiii... sobie gdzie jej się spodoba. Znaczy się same dis ;) No chyba, ze w niedzielę coś jej się odblokuje. To idź polować an Gabrysia bez psów :D Quote
wieso Posted June 4, 2011 Posted June 4, 2011 wilczy zew napisał(a):ja też chcę relację z zawodów ja tez i zdjatka niech beda :) Quote
zerduszko Posted June 4, 2011 Author Posted June 4, 2011 Hahahaha, ale wpadłam ;) Jak już pisałam mój klub będzie organizował te zawody, więc oprócz biegania, będę też musiała pomagać przy obsłudze, więc na zdjęcia mojego autorstwa nie ma co liczyć. Jak mam pójdzie, to napisze w Lizkowym wątku, jeśli jej nie zabiję.... bo mi franca stłukła lampę, której szukałam pół roku ;( Także kupię lampę, jakbyście widziały bazarek z takową :lol: Quote
Saththa Posted June 4, 2011 Posted June 4, 2011 wilczy zew napisał(a):nie znam Lizkowego wątku :shake: ja tez :(.............. Quote
zerduszko Posted June 4, 2011 Author Posted June 4, 2011 No cóż :D Mało tam piszę, więc wątek nie jest topowy :lol: http://www.dogomania.pl/threads/137607-Liza-z-ruchliwej-ulicy-wprost-do-WSPANIA%C5%81EGO-domu-STA%C5%81EGO! Lubię sie od tamtej pory rozgadywać na wątkach tymczasów, bo to super pamiątka jest. Pamiętnik :eviltong: Quote
jambi Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 http://i805.photobucket.com/albums/yy335/kmlz/Spacerjesienny1062.jpg boska boska boska :loveu: zerduszko napisał(a):Jak mam pójdzie, to napisze w Lizkowym wątku, jeśli jej nie zabiję.... bo mi franca stłukła lampę, której szukałam pół roku ;( Także kupię lampę, jakbyście widziały bazarek z takową :lol: no właśnie ten Lizkowy wątek warto by odkurzyć, bo mi nawet w subskrypcjach spadł na samo dno... a co ma lapmpa do wątku ? :hmmmm: ja tez chce zdjęcia Gabrysia !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Postuluję :razz: Quote
Agucha Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 Witam Od kilku dni mamy w domu nowego członka rodziny Teoś Zabrany z domu tymczasowego gdzie trochę sobie już podjadł ale i tak szkieletorek z niego Teo ma około 8 miesięcy, jest bardzo grzecznym pieskiem, śpi z mężem , rewelacyjnie dogaduję z Sebastiankiem ( we wrześniu kończy 3 lata) Największy pieszczoch na świecie!!!! Jest trochę problemu z jedzeniem - nie je karm suchych ani puszek , tylko gotowane ale też nie wszystko , nie wiem co jadł/ nie jadł w schronisku ale chyba dobrze by było jakby wcinał suchą karmę ? ( :megagrin::megagrin::megagrin:------> )W domu tymczasowym Pani mu gotowała , wydziwiała żeby trochę nabrał masy ale wybredny strasznie jest ;) , sama też kombinuję ale z marnym rezultatem :) kiełbaska ale nie każda polecam , Liczę że pozostaniemy przyjaciółmi na długie lata :):evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
zerduszko Posted June 7, 2011 Author Posted June 7, 2011 A skąd Ty to masz i czemu ja nie mam :placz: Dobrze mnie podsumowali, bo serio musiałam wydziwiać :mad: Ale 3,5 kg ważył, to co miałam robić? Napisz im Agucha, że jadł froliki, ja się łobraziłam :obrazic:<wiem, wiem... froliki to świństwo, ale on nic poza mięsem innego nie tykał>. Kochany mój, wietrzydzwoniec Quote
jambi Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 iii tam świństwo! moje psy mają inne zdanie na temat frolica ;) nie karmie ich tym na codzień, ale z racji odpowiedniego kształtu i wielkości frolic był stosowany w ramach edukacji ;) "wydziwiała" :megagrin: :roflt: Quote
Recommended Posts