zerduszko Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 Dziś byłam w schronisku obejrzeć pewnego psiaka i wtopiłam :D Malutki, czarnuszek, powarkujący i chowający się przed nami ze strachu - musiałam go zabrać. Jak się okazało, to jeszcze dzieciak :-( Sika jeszcze jak dziewuszka. Jest bardzo przylepny, garnie się do ludzi, psy tez lubi, koty toleruje, ale takich zaczepnych szaleńców się boi i potrafi obszczekać, ale nie tknie :lol: W aucie jeździ super, nie wymiotuje, w mieszkaniu też grzeczny, tylko sioo i koo jeszcze nie bardzo wie gdzie się robi ;) Na razie jest cicho jak wychodzę. Daje się wykapać, wyczesać. Schody, winda, drzwi - nic go nie przeraża. Waży tylko 4 kg, ale musi przybrać co nieco. Kontakt: 519 186 694 [email protected] Uszyska ma boskie, ale jedno jeszcze żyje własnym życiem czasem :loveu: Rozliczenie: Wydatki: 36 zł - 7.05 "wykup" ze schroniska 40 zł - 8.05 wizyta wet + leki p. wymiotne&biegunkowe 5 zł - 14.05 odrobaczenie Prazitel plus 22 zł - 14.05 FIPREX 80 zł - 27.05 kastracja Razem: 183 zł Wpływy 10 zł - 20.05 obraczus87 254 zł - z bazarku http://www.dogomania.pl/threads/208115-Dla-domu-kremy-ciuszki-dla-ch%C5%82opaka-i-dziewczyny-%C5%82adowarka-na-Teo-do-3.06 Razem: 264 zł SALDO: +81 zł (przekazane mojej kolejnej tymczasowiczce http://www.dogomania.pl/threads/208047-Kilku-miesi%C4%99czna-koteczka-szuka-dt-i-ds-male%C5%84ka-czarno-bia%C5%82a.) Quote
Margi Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 Fajniutkie to czarne maleństwo :lol: TZ nie eksmitował was :evil_lol: Quote
wieso Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 o jejku, nie wiekszy niz trawka :) i te uchole.....sliczny morusek :) Quote
zerduszko Posted May 7, 2011 Author Posted May 7, 2011 [quote name='Margi']TZ nie eksmitował was :evil_lol:[/QUOTE] Jakby to rzec... to on go wypatrzył i adoptował :hmmmm: Chyba oszalał, bo od tygodnia mam jeszcze kotką na tymczasie :icon_roc: Ale jak kazał brać któregoś, to nie wybrzydzałam póki mu się na mózg rzuciło :evil_lol: Quote
Agucha Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 Cóż za odmiana po Swiss' taśnym :lol: ;) Piękny jest! Quote
malawaszka Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 [quote name='zerduszko']Jakby to rzec... to on go wypatrzył i adoptował :hmmmm: Chyba oszalał, bo od tygodnia mam jeszcze kotką na tymczasie :icon_roc: Ale jak kazał brać któregoś, to nie wybrzydzałam póki mu się na mózg rzuciło :evil_lol:[/QUOTE] :roflt: brawo Damian :klacz: Quote
brazowa1 Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 normalnie zdębiałam,byłam przekonana,ze to bedzie sznup. Quote
*Monia* Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 Zerduszko ze sznupów na czarnuchy a'la Lizka się przerzuca :evil_lol: Jaki dobrze wychowany TZ :loveu: Quote
zerduszko Posted May 7, 2011 Author Posted May 7, 2011 [quote name='brazowa1']normalnie zdębiałam,byłam przekonana,ze to bedzie sznup.[/QUOTE] Ha, sznupy sznupami, ale przecież ja nawet nie mam sznupa :lol: tylko czarnego kundla :loveu: Quote
lilo Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 Brawo Zerduszko i brawo Damian :) kochanego masz tego TZ-ta a maleńtasek też cudowny:) Quote
zerduszko Posted May 8, 2011 Author Posted May 8, 2011 No niestety maluszek jest chory :( Chyba to nic poważnego, ale wizyta wet była konieczna. Wczoraj już wymiotował, ale ponieważ dziś się nie poprawiło, to nie było już sensu czekać. Biedulek, ale dalej jest radosny i kochany :loveu: Nie ma temperatury, na mięsko ma apetyt, pije, no dziś to już trochę wymęczony, ale nie jest apatyczny. W nocy był bardzo grzeczny, po kilku piskach zasnął w klateczce, rano sioo na dworze :multi: na drugim spacerku też... tylko kooo, a właściwie woda zamist kooo :shake: w domku. No ale chory jest, więc i tak postępy w załatwianiu są, wczoraj chodziliśmy kawał czasu zanim coś zrobił. Taki maluszek, ech... dobrze, że jednak go wzięliśmy. A tam jeszcze takie zupełne maluszki zostały, kilkutygodniowe. Nikt o nie nie zadba :( Quote
lilo Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 O Zerduszko to tym lepiej że go zabrałaś bo biedak taki chory w schronie miałby dużo gorzej... dobrze że ma dobry humor Quote
wieso Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 to pewnie jeszcze po schronie,,,,,teraz inne jedzonko i stress tez,,,,,bidulinek,,,,, Quote
wilczy zew Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 Taki liskopodobny a uszka świetne. Wychowałaś TZ-a Jak został przyjęty przez resztę gromady? Quote
zerduszko Posted May 8, 2011 Author Posted May 8, 2011 [quote name='wieso']to pewnie jeszcze po schronie,,,,,teraz inne jedzonko i stress tez,,,,,bidulinek,,,,,[/QUOTE] A jeszcze go zaszczepili wczoraj i maluszek odchorował. Teraz już chodzi po kuchni, szuka papu - czyli lepiej. [quote name='wilczy zew']Jak został przyjęty przez resztę gromady?[/QUOTE] Zabiłaś mnie tym pytaniem, bo w sumie... jak zwykle :lol: Już się trochę zwierza przez dom przewinęło, przywykły. Z takim młodziakiem, to się nawet nie certolę z zapoznawaniem, tylko przynoszę, stawiam i się mają kochać :diabloti: Jadwiga jak zwykle mu dokucza, ale to jest cyborg koci. Ale przejdzie jej do jutra ;) Quote
WATACHA Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 Witamy się z maluszkiem ślicznym czarnuszkiem.Życzymy dużo zdrowia :) Quote
zerduszko Posted May 8, 2011 Author Posted May 8, 2011 No witam u nie-sznupka :D Kocham tego psa :iloveyou: :iloveyou: Nie oddam :wink: Aniołek malutki, nawet jak na moje wysokie wymagania i jego młodziutki wiek, no anioł nie pies. Odżył, wyjadł mięsko z ryżu i śpi. I chyba zakułam, że siadanie popłaca, mądrala. Sikanie załapał już ładnie, no prze-mądry psiak. I oczy wywala, kokietek. Taki dojrzalszy, a jednak urok szczonkowy. Ale rzygańsko przelazło na Lizkę, to pewnie wirusisko jakieś wstrętne :shake: Quote
lilo Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 noo elegancki maluch, a w nocy jak ?? - oby szybko wyzdrowieli obydwoje :) Quote
zerduszko Posted May 8, 2011 Author Posted May 8, 2011 W nocy też anioł :) Nie buntuje się nic, ale pod kołderką lubi najbardziej :) A jutro zostanie sam, oby nie rozwalił chałupy :lol: Quote
lilo Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 da radę napewno ( nie rozwalic ) :) to już pod kołderkę się załapał no no no :) Quote
wieso Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 no po Swissie to chyba wszystkie aniolki sa :).....ale maly przesliczny taki tyci :) dobrze ze mu lepiej a niedobrze ze przeszlo na Lizke....za nia teraz kciukamy zeby szybko przeszlo.... Quote
wieso Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 [quote name='zerduszko']W nocy też anioł :) Nie buntuje się nic, ale pod kołderką lubi najbardziej :) A jutro zostanie sam, oby nie rozwalił chałupy :lol:[/QUOTE] samiusienki sam ???? sa przeciez dziewczyny to jak co to sie nim pewno zajma :) Quote
Recommended Posts