maxxel Posted January 2, 2008 Posted January 2, 2008 Karmi!! W prymitywnych wycieczkach siegnelas wyzyn.Przypisywanie komus wlasnych tendencji jest smutne(w odniesieniu do kradzionych komorek i dania w gebe sasiadowi..) [quote]=Karmi;9201749]Wątpić jest rzeczą ludzką. Tak słyszałam. :diabloti: Osobiste wycieczki?...cóż... też o tym słyszałam. Podobno stosuje się gdy rzeczowych argumentów brak.:diabloti: ap mojej pracy często mam ,,takie sytuacje" co jest w moim fachu normalne.[/quote]Podalem ostatnio zrodlo,w ktorym pewien profesor stwierdza,ze szczeniaki nie odczuwaja bolu podczas kopiowania i kilka jego argumentow za kopiowaniem.Dlaczego wiec nie podjelas tematu,narzekajac na ciagly brak argumentow..Rozumiem ,ze w Twojej pracy podobnie stosuje sie pokretne praktyki..Co z panem Weisse i jego teoria o boxerach,tez kupuje kradzione komorki?? [quote name='niceravik']Założysz się :mad:?[/quote] Jasne tylko,ze nie jestem pewien,czy masz cos godnego do zaoferowania co by moglo mnie po wygranej zadowolic [[quote]quote=Karmi;9199409]Nic dziwnego, ze nie rozumiesz bo to nie było skierowane do Ciebie tylko do maxxela. Jeśli chcesz zrozumieć to przeczytaj jeszcze raz o czym pisaliśmy i wyciągnij wnioski.[/quote][/quote] Dowiesz sie wtedy,ze ten co ma kopiowanego psa spuszcza oklep :mad:sasiadowi za posrednictwem "Gruchy" Quote
niceravik Posted January 2, 2008 Posted January 2, 2008 [quote name='maxxel']Jasne tylko,ze nie jestem pewien,czy masz cos godnego do zaoferowania co by moglo mnie po wygranej zadowolic[/quote] Zwariowałeś! [COLOR=black][FONT=Verdana]Co mnie obchodzi twoje zadowolenie?[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Sam się zadowalaj :evil_lol:?[/FONT][/COLOR] Quote
Basia.sk8 Posted January 2, 2008 Posted January 2, 2008 [quote name='la_pegaza']Z przerażaniem obserwuję, że hodowca zostawia szczeniakom ogonki, a w nowym domu w wieku 3-4 miesięcy kopiuję się psu ogon :shake:[/quote] Ojj tak to jest coraz częstsze zjawisko. Często jest tak że ktoś kopiuje uszy a przy okazji ogon, znam dwa takie psiaki i chociaż nic im nie było to jednak jestem zdania że jak kopiować ogon to do 3 dnia po urodzeniu. PS. Marzena ty się tak zataiłaś pod tym nickiem że gdyby nie te twoje " brzydaki" to bym nie skapła się że to ty :) Quote
Karmi Posted January 2, 2008 Posted January 2, 2008 [quote name='maxxel']Karmi!! W prymitywnych wycieczkach siegnelas wyzyn.Przypisywanie komus wlasnych tendencji jest smutne(w odniesieniu do kradzionych komorek i dania w gebe sasiadowi..)[/quote] Maxxel może dziś lotniej myślisz. Jakiemu ,,komuś". Pisałam o sytuacji. Nieprzestrzeganie prawa istnieje. Gdyby było inaczej więzienia byłyby puste a panowie policjanci zajmowaliby się jedynie przeprowadzaniem staruszek przez jezdnię. Zrozumiałeś? :razz: Zrozum proszę bo już mi sie nie chce prościej Ci tego wykładać :cool3: Quote
Karmi Posted January 2, 2008 Posted January 2, 2008 [quote name='maxxel'][[/quote] Dowiesz sie wtedy,ze ten co ma kopiowanego psa spuszcza oklep :mad:sasiadowi za posrednictwem "Gruchy"[/quote] eee... jakby Ci to powiedzieć. Troszeczkę upraszczasz i zbyt szybko wyciągasz wnioski. Jestem jednak pod wrażeniem znajomości ,,branżowego" słownictwa.:razz: Gdyby jednak głębiej się nad tym zastanowić co napisałeś to może masz odrobinę ( ale tylko odrobinę) racji. ABS, fura, komóra i na kolczatce ,,pies morderca" (oczywiście kopiowany) dobrze do siebie pasują.:diabloti: Lubisz wszystko brać do siebie (niepotrzebnie zresztą) więc wole od razu zastrzec, że Ty nie wpisujesz się w ten schemat. Jeśli masz takiego psa jak na zdjęciu obok to nic z tego nie będzie. ;):diabloti: Quote
maxxel Posted January 2, 2008 Posted January 2, 2008 [QUOTE] [quote name='Karmi']Maxxel może dziś lotniej myślisz. Jakiemu ,,komuś". Pisałam o sytuacji. Nieprzestrzeganie prawa istnieje. Gdyby było inaczej więzienia byłyby puste a panowie policjanci zajmowaliby się jedynie przeprowadzaniem staruszek przez jezdnię. Zrozumiałeś? :razz: Zrozum proszę bo już mi sie nie chce prościej Ci tego wykładać :cool3:[/quote] [/QUOTE] Czy nie zauwazasz,ze popadasz w skrajnosci??Imputujesz mi jakies hipotetyczne sytuacje,tylko dla tego,ze mam i chce miec kopiowanego psa??Ze wszyscy glosiciele populistycznych teorii z Empatja na czele ,wiedza najlepiej co psu jest potrzebne,i jaka jest recepta na jego szczescie??W ktorym miejscu tego wszystkiego jest wlasciciel psa??.Ilu z krzykaczy tu obecnych posiada psy bedoce(sa nadal)kopiowane? Jakie sa Twoje odpowiedzi na wymienionych wczesniej min.Weisse`a czy Dr.Fritsh`a?Czy to kolejni ignoranci w sprawie? Quote
maxxel Posted January 2, 2008 Posted January 2, 2008 [QUOTE] Dzieki za ta wnikliwa ocene psychologiczna..Moze wlasnie jestem ubrany w sarii.Musze Cie rozczarowac,pies w zalaczonym obrazku bardzo mi sie podoba moj sznaucer uszy ma nazwijmy klapniete( jest jeszcze troche czasu do podjecia decyzji o dalszym ich losie:diabloti:) Quote
onek Posted January 2, 2008 Posted January 2, 2008 [quote name='TuathaDea'][B] Art. 31. Konstytucji RP [/B]Wolność człowieka podlega ochronie prawnej. Każdy jest obowiązany szanować wolności i prawa innych. Nikogo nie wolno zmuszać do czynienia tego, czego prawo mu nie nakazuje. Ograniczenia w zakresie korzystania z konstytucyjnych wolności i praw mogą być ustanawiane tylko w ustawie i tylko wtedy, gdy są konieczne w demokratycznym państwie dla jego bezpieczeństwa lub porządku publicznego, bądź dla ochrony środowiska, zdrowia i moralności publicznej, albo wolności i praw innych osób. Ograniczenia te nie mogą naruszać istoty wolności i praw. i [B]Art. 42.[/B][LIST=1] [*]Odpowiedzialności karnej podlega ten tylko, kto dopuścił się czynu zabronionego pod groźbą kary przez ustawę obowiązującą w czasie jego popełnienia. Zasada ta nie stoi na przeszkodzie ukaraniu za czyn, który w czasie jego popełnienia stanowił przestępstwo w myśl prawa międzynarodowego.[/LIST]natomiast zasada "[I]To co nie jest dopuszczalne jest zakazane[/I]" dotyczy możliwości ingerencji organów władzy publiczno-prawnej w sferę wolności obywatelskich.[/quote] TuathaDea:lol:, nie bądź wybiórczy. Jest jeszcze taki artykuł: [B][CENTER]Art. 83.[/CENTER] [/B]Każdy ma obowiązek przestrzegania prawa Rzeczypospolitej Polskiej. Niezależnie od tego z jaką normą prawną masz do czynienia: nakazującą, zakazującą czy przyzwalającą ( i to tyle o normach) - prawa należy przestrzegać:roll: I nie piszę o "możliwości ingerencji organów władzy publiczno-prawnej w sferę wolności obywatelskich":diabloti: Quote
Jasiek Posted January 2, 2008 Posted January 2, 2008 [quote name='Karmi'] Wiele autorytetów prawa wypowiedziało się w tej kwestii. Ich zdaniem zakaz jest. [/quote] Czekam, obiecałaś przypomnieć wypowiedzi autorytetów prawa:user: Quote
Karmi Posted January 2, 2008 Posted January 2, 2008 [quote name='maxxel']Czy nie zauwazasz,ze popadasz w skrajnosci??Imputujesz mi jakies hipotetyczne sytuacje,tylko dla tego,ze mam i chce miec kopiowanego psa??Ze wszyscy glosiciele populistycznych teorii z Empatja na czele ,wiedza najlepiej co psu jest potrzebne,i jaka jest recepta na jego szczescie??W ktorym miejscu tego wszystkiego jest wlasciciel psa??.Ilu z krzykaczy tu obecnych posiada psy bedoce(sa nadal)kopiowane? Jakie sa Twoje odpowiedzi na wymienionych wczesniej min.Weisse`a czy Dr.Fritsh`a?Czy to kolejni ignoranci w sprawie?[/quote] Nic Ci nie imputuje. Czy Ty cierpisz na manię prześladowczą? Stwierdziłeś, że jak będziesz chciał to i tak kupisz kopiowanego psa. Przyznałam Ci w tym rację bo.... eee dam spokój bo musiałabym zacząć od początku. :diabloti: Wesisa pominełam bo chyba tak trochę na siłę wtłoczyłeś go w rozmowę o kopiowaniu we Francji. Francuzi już zaakceptowali niekopiowanego beaucerona. Populacja po chwilowym spadku wróciła do normy. Nie krzyczą, że trzeba wrócić do kopiowania bo to zdrowo dla psa. Pogodzili się z faktem choć to ich rasa i to oni wypracowali sposób kopiowania ucha. Czyli jednak można?;) Podziwiam, że stało się to w tak krótkim czasie - 3 lata. Tak ja posiadam. A teraz wybacz Empat[B]i[/B]a-tii.Ta mała złośliwość jest za to, że czepiasz się organizacji, które robią wiele dobrego. A masz !:diabloti: [quote name='onek']TuathaDea:lol:, nie bądź wybiórczy. Jest jeszcze taki artykuł: [B][CENTER]Art. 83.[/CENTER] [/B]Każdy ma obowiązek przestrzegania prawa Rzeczypospolitej Polskiej. ZK też ;) to tak ap kopiowania, ale też przynależności do innych stowrzyszeń. [quote name='Jasiek']Czekam, obiecałaś przypomnieć wypowiedzi autorytetów prawa:user:[/quote] Jasiek teraz jestem strasznie zajęta tłumaczeniem maxxelowi, że nie jest ... wielbłądem ;) Oj, nie napisze niczego innego bo znowu mi sie dostanie od niego. Musisz więc a) odwrócić kilka ,,kartek" - wszystko już było na tym forum, b) wyciągnąć sobie komentarz do u.o.z. c) czekać cierpliwie dalej. Wybór należy do Ciebie :razz: Quote
maxxel Posted January 2, 2008 Posted January 2, 2008 [QUOTE]Wesisa pominełam bo chyba tak trochę na siłę wtłoczyłeś go w rozmowę o kopiowaniu we Francji. Francuzi już zaakceptowali niekopiowanego beaucerona. [/QUOTE] W Weisse`a nie wtlaczalem na sile.Podalem go jako pewien autorytet ktoreg glosu warto posluchac.. Malo do mnie przemawia,ze jakas nacja zaakceptowala pewien stan rzeczy .Historia pokazuje,ze czesto przyjmowali pewne fakty z pokora.. [QUOTE] A teraz wybacz Empat[B]i[/B]a-tii.Ta mała złośliwość jest za to, że czepiasz się organizacji, które robią wiele dobrego. A masz !:diabloti:[/quote] [/QUOTE] Mam swiadomosc,ze robie byki,ale na tyle jestem poprawnie wychowany,ze nie wytykam ich osobom ktore same maja z tym problemy.Mysle jednak,ze w tym wypadku Pan Walt Weisse nie mialby Ci za zle:lol: Quote
Jasiek Posted January 2, 2008 Posted January 2, 2008 [quote name='Karmi'] c) czekać cierpliwie dalej. Wybór należy do Ciebie :razz:[/quote] Ok poczekam mnie się aż tak nie pali. Quote
TuathaDea Posted January 2, 2008 Posted January 2, 2008 [quote name='Karmi']Francuzi już zaakceptowali niekopiowanego beaucerona. Populacja po chwilowym spadku wróciła do normy. Nie krzyczą, że trzeba wrócić do kopiowania bo to zdrowo dla psa. Pogodzili się z faktem choć to ich rasa i to oni wypracowali sposób kopiowania ucha. Czyli jednak można?;) Podziwiam, że stało się to w tak krótkim czasie - 3 lata.[/quote] O tych chodzi: [URL]http://adsh.virtuaboard.com/[/URL] Wiem, na razie ich mało, tak jak początkowo mało było przeciwników kopiowania :evil_lol: - jak poczekamy to zobaczymy Quote
niceravik Posted January 2, 2008 Posted January 2, 2008 [quote name='onek']TuathaDea:lol:, nie bądź wybiórczy. Jest jeszcze taki artykuł: [CENTER][B]Art. 83.[/B][/CENTER] Każdy ma obowiązek przestrzegania prawa Rzeczypospolitej Polskiej. ":diabloti:[/quote] A jeżeli nie daje rady przestrzegać... [quote name='TuathaDea']Z odpowiedzi Pana Sekretarza Stanu (zastępującego Ministra): [CENTER][SIZE=5][COLOR=red][B]"Obcinanie uszu i ogonów psom pochodzącym z hodowli psów rasowych jest innym zabiegiem wynikającym z technologii produkcji"[/B][/COLOR][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=3][COLOR=red]"ust. 2 tego (27) artykułu zezwala na wykonywanie na zwierzętach zabiegów lekarsko-weterynaryjnych i zootechnicznych lub innych zabiegów wynikających z technologii produkcji wyłącznie przez osoby posiadające kwalifikacje do ich wykonywania, nakładając na te osoby obowiązek zachowania koniecznej ostrożności oraz przeprowadzania tych zabiegów w sposób zapewniający ograniczenie cierpień i stresu zwierzęcia. Nie wprowadza on jednak zakazu wykonywania takich zabiegów"[/COLOR][/SIZE][/CENTER] [/quote] ... to kombinuje i wyszukuje sobie flexa - idola :lol:. Prawda TuathaDea :p? Quote
xxxx52 Posted January 3, 2008 Posted January 3, 2008 [B]"Technologia Produkcji"chyba snie ,czy zle widze :shake::angryy::angryy:[/B] co za m...........!!to napisal ,nie wiem czy sie smiac czy plakac,ale mysle ze temu nieukowi kamienia lupanego naleza sie:mad::mad::mad: czy kazdy nakaz sie przestrzega -to jedno jezeli nakazy i zakazy ustalaja urzednicy za biurkiem ,to nic dziwnego ,ze polskie zwierzeta MUSZA CIERPIEC przez ich glupote bezmyslnosc i ograniczenie!!!sama im bym cos poobcinala to wtedy by zrozumieli i wprowadzili zmiany Moze natomiast ci urzednicy przebudza sie z ciaglego letargu i pomysla o zminach na rzecz polepszenia losu psow i kotow w Polsce,ale mysle ze ten letarg jest dlugoletni,i oprocz biurka ,stolku,wyplaty auta itd nic nie widza!1 Quote
niceravik Posted January 3, 2008 Posted January 3, 2008 [quote name='xxxx52'][B]"Technologia Produkcji"chyba snie ,czy zle widze :shake::angryy::angryy:[/B] co za m...........!!to napisal ,nie wiem czy sie smiac czy plakac,ale mysle ze temu nieukowi kamienia lupanego naleza sie:mad::mad::mad: czy kazdy nakaz sie przestrzega -to jedno jezeli nakazy i zakazy ustalaja urzednicy za biurkiem ,to nic dziwnego ,ze polskie zwierzeta MUSZA CIERPIEC przez ich glupote bezmyslnosc i ograniczenie!!!sama im bym cos poobcinala to wtedy by zrozumieli i wprowadzili zmiany Moze natomiast ci urzednicy przebudza sie z ciaglego letargu i pomysla o zminach na rzecz polepszenia losu psow i kotow w Polsce,ale mysle ze ten letarg jest dlugoletni,i oprocz biurka ,stolku,wyplaty auta itd nic nie widza!1[/quote] [COLOR=black][FONT=Verdana]Jeden urzędnik w ramach [B]„Technologii Produkcji”[/B] akceptuje obcinanie psom ogonów i uszu, a za chwilę drugi, idąc na całość ogłosi publicznie, że „[B]Produkcja Smalcu z Psów”[/B], też wynika z technologii produkcji i w pewnych rejonach naszego pięknego kraju - jest dozwolona.[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Wiesz, urzędnik może być durny ale jego apologeta, który przytoczył tutaj tę wypowiedź, to bardzo bystry facet, który w innych kwestiach prezentuje nadzwyczajnie racjonalny sposób myślenia![/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Jak to możliwe? Tego nie kumam.[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Czyżby własny „pryzmat” oglądu kynologicznej rzeczywistości rozszczepiał mu ją z felerem :shake:? [/FONT][/COLOR] Quote
Azawakh Posted January 3, 2008 Posted January 3, 2008 No cóż urzędnicze i zagmatwane gadanie to czysty kwacz jak mawiają Niemcy. A tu mamy do czynienia właśnie z takim kwaczem czyli "pieprzeniem trzy po trzy" i to nie tylko w tej kwestii bo urzędnicy serca nie mają nawet dla zwierząt albo inaczej, oni serca nie mają do ludzi a co dopiero do zwierząt. Quote
TuathaDea Posted January 3, 2008 Posted January 3, 2008 [quote name='Azawakh']A tu mamy do czynienia właśnie z takim kwaczem czyli "pieprzeniem trzy po trzy"[/quote] Nie oburzaj się. Lektura tego wątku pokazuje, że to tu właśnie można do woli "kwaczyć" - byle wierszem, bo to ponoć [I]kurturarnie[/I] i [I]yntelygentnie[/I] :razz: [I][FONT=Verdana][SIZE=2][COLOR=seagreen][B]„Poecie wolno szkód przyczynić, [/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][/I] [I][FONT=Verdana][SIZE=2][COLOR=seagreen][B]Wolno się załgać i ześwinić,[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][/I] [I][FONT=Verdana][SIZE=2][COLOR=seagreen][B]Merdać ogonem i uciekać,[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][/I] [I][FONT=Verdana][SIZE=2][COLOR=seagreen][B]Pod stół wleźć i hau-hau odszczekać,[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][/I] [I][FONT=Verdana][SIZE=2][COLOR=seagreen][B]Wolno ze słowa zrobić łajno —[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][/I] [I][FONT=Verdana][SIZE=2][COLOR=seagreen][B]Jak tylko wierszem, to już fajno![/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][/I] [I][FONT=Verdana][SIZE=2][COLOR=seagreen][B]Wolno mu zdradzać — jak do rymu,[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][/I] [I][FONT=Verdana][SIZE=2][COLOR=seagreen][B]To nie weźmiemy za złe my mu,[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][/I] [I][FONT=Verdana][SIZE=2][COLOR=seagreen][B]To już nie błąd, to już zaleta,[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][/I] [I][FONT=Verdana][SIZE=2][COLOR=seagreen][B]Bo pan poeta! Pan poeta!..."[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][/I] [SIZE=1]Marian Hemar - "Do poety reżimu"[/SIZE] Quote
xxxx52 Posted January 3, 2008 Posted January 3, 2008 ach to nieslychane ,czyzby pan sekretarz ,zastepca ministra byl rowniez poeta:crazyeye:czy to nie za duzo jak na "kwadratowa "glowe ministra;)na pewno to przesila umysl ,dlatego jest tak jak jest w polskim ustawodawstwie:shake: Quote
niceravik Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 [quote name='TuathaDea']Nie oburzaj się. Lektura tego wątku pokazuje, że to tu właśnie można do woli "kwaczyć" - byle wierszem, bo to ponoć [I]kurturarnie[/I] i [I]yntelygentnie[/I] :razz: [I][FONT=Verdana][SIZE=2][COLOR=seagreen][B]„Poecie wolno szkód przyczynić, [/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][/I] [I][FONT=Verdana][SIZE=2][COLOR=seagreen][B]Wolno się załgać i ześwinić,[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][/I] [I][FONT=Verdana][SIZE=2][COLOR=seagreen][B]Merdać ogonem i uciekać,[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][/I] [I][FONT=Verdana][SIZE=2][COLOR=seagreen][B]Pod stół wleźć i hau-hau odszczekać,[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][/I] [I][FONT=Verdana][SIZE=2][COLOR=seagreen][B]Wolno ze słowa zrobić łajno —[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][/I] [I][FONT=Verdana][SIZE=2][COLOR=seagreen][B]Jak tylko wierszem, to już fajno![/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][/I] [I][FONT=Verdana][SIZE=2][COLOR=seagreen][B]Wolno mu zdradzać — jak do rymu,[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][/I] [I][FONT=Verdana][SIZE=2][COLOR=seagreen][B]To nie weźmiemy za złe my mu,[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][/I] [I][FONT=Verdana][SIZE=2][COLOR=seagreen][B]To już nie błąd, to już zaleta,[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][/I] [I][FONT=Verdana][SIZE=2][COLOR=seagreen][B]Bo pan poeta! Pan poeta!..."[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][/I] [SIZE=1]Marian Hemar - "Do poety reżimu"[/SIZE][/quote] [COLOR=black][FONT=Verdana][COLOR=black]Krytykujesz „kwacz” z lubością „kwacząc”? Pyszne![/COLOR][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][COLOR=black][FONT=Verdana]Ironia wzięta niby z Gogola? Mało odkrywcze. Tak jak teoria względności Hemara.[/FONT][/COLOR][/COLOR] [LEFT][B][FONT=Verdana][B][COLOR=green]Gdy się sprawę ocenia[/COLOR][/B][/FONT][/B] [B][B][FONT=Verdana][COLOR=green]Z różnych punktów widzenia --[/COLOR][/FONT][/B][/B] [B][B][FONT=Verdana][COLOR=green]Ciekawa rzecz, jak się skala[/COLOR][/FONT][/B][/B] [B][B][FONT=Verdana][COLOR=green]Pewnych wartości zmienia.[/COLOR][/FONT][/B][/B] [B][B][FONT=Verdana][COLOR=green]Wada staje się cnotą,[/COLOR][/FONT][/B][/B] [B][B][FONT=Verdana][COLOR=green]A zaletą -- głupota.[/COLOR][/FONT][/B][/B] [B][B][FONT=Verdana][COLOR=green]...[/COLOR][/FONT][/B][/B] [FONT=Verdana][B][COLOR=green]Nasza zasada: siebie[/COLOR][/B][/FONT] [B][FONT=Verdana][COLOR=green]Ze wszystkiego rozgrzeszać,[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Verdana][COLOR=green]Ale na przeciwniku[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Verdana][COLOR=green]Psy -- o to samo -- wieszać.[/COLOR][/FONT][/B] [FONT=Verdana][SIZE=1][COLOR=green]/Tenże sam Marian Hemar: Teoria względności/[/COLOR][/SIZE][/FONT][/LEFT] Quote
lutomskak Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 pytanko do przeciwnikow........ urodzily sie szczeniaki ........duzej rasy jeden pies ma szczatkowy ogon i do tego jeszcze dwa ostatnie kregi sa zrosniete......-ogon jest krzywy..... jak myslicie-czy wiedzac ,ze w przyszlosci ten ogon bedzie duuuuuzy-szczeniak znajdzie nabywce szybciej,pozniej ,czy tez wcale.....:mad: no i drugie pytanie -co z takim zrobic-jesli nikt go nie kupi a hodowca ma juz tyle psow ,ze tego jednego zostawic sobie nie moze.......:diabloti: Quote
maxxel Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 [QUOTE] [quote name='lutomskak']pytanko do przeciwnikow........ urodzily sie szczeniaki ........duzej rasy jeden pies ma szczatkowy ogon i do tego jeszcze dwa ostatnie kregi sa zrosniete......-ogon jest krzywy..... jak myslicie-czy wiedzac ,ze w przyszlosci ten ogon bedzie duuuuuzy-szczeniak znajdzie nabywce szybciej,pozniej ,czy tez wcale.....:mad: no i drugie pytanie -co z takim zrobic-jesli nikt go nie kupi a hodowca ma juz tyle psow ,ze tego jednego zostawic sobie nie moze.......:diabloti:[/quote] [/QUOTE] ..odpowiedz dostaniesz wierszem :lol: Quote
xxxx52 Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 jezeli hodowca ma tyle psow to po jakie licho ciagle rozmnaza te biedaki:mad::mad::mad::mad:co to za produkcja masowa :angryy::angryy::angryy:co ma obcinanie ogonkow do tego?czy to chodzi tylko o kase?TO chodzi tylko o kase ,gdyz z ogonkiem go nie sprzeda :mad:Co za srednowieczne rozumowanie .Gdzie wtym wszystkim jest dobro zwierzecia,jego bol i cierpienia??:placz:Ale do kogo te slowa :shake: Quote
maxxel Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 [QUOTE][quote name='xxxx52']jezeli hodowca ma tyle psow to po jakie licho ciagle rozmnaza te biedaki:mad::mad::mad::mad:[/QUOTE] Wielu hodowcow ma kilka psow,co nie oznacza,ze robi produkcje.Oczywiscie trzeba wystartowac ze skrajnoscia..typowe!!! [QUOTE] co to za produkcja masowa :angryy::angryy::angryy:co ma obcinanie ogonkow do tego?czy to chodzi tylko o kase?TO chodzi tylko o kase ,gdyz z ogonkiem go nie sprzeda :mad:Co za srednowieczne rozumowanie .Gdzie wtym wszystkim jest dobro zwierzecia,jego bol i cierpienia??:placz:Ale do kogo te slowa :shake:[/quote] [/QUOTE] Tu sie pogubilem.Masz jakis wiersz na poredziu?? Quote
maxxel Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 [QUOTE] [quote name='lutomskak']pytanko do przeciwnikow........ [/QUOTE] Moze ja odpowiem prozaicznie;)poki ONI nie zaczna.. [QUOTE] urodzily sie szczeniaki ........duzej rasy jeden pies ma szczatkowy ogon i do tego jeszcze dwa ostatnie kregi sa zrosniete......-ogon jest krzywy..... [/QUOTE] Jezeli hodowca trafi na laika moze mu wmowic,ze wszystko jest ok,sumienie uspokojone bo pies caly a,ze bedzie wygladal karykaturalnie to juz sprawa tamtego co psa kupil... [QUOTE] no i drugie pytanie -co z takim zrobic-jesli nikt go nie kupi a hodowca ma juz tyle psow ,ze tego jednego zostawic sobie nie moze.......:diabloti:[/quote] [/QUOTE] oddac za darmo jakiemus niezdecydowanemu gosciowi(kiedys ewentualnie moze mu sie pies odwidziec i zasili szeregi jakiegos schronu..) Sumienie j/w Quote
Recommended Posts