Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Apbt sól - spoko :)
Ja to w sumie zauważyłam dopiero niedawno że dzikie zwierzęta mają uszy stojące ( nigdy jakoś na to nie zwracałam takiej uwagi, kiedyś podczas jednej z rozmów o kopiowaniu to zauważyłam) jest to istotne bo ta "stojąca" skóra sprawia że zwierze lepiej słyszy to jest taki radar ( często idzie zauważyć jak pies uszy kieruje w różne strony w zależności od tego skąd dochodzi odgłos) :) Jak my sobie do uszy przystawimy dłonie to też dźwięk jest jakby bardziej wyraźny.

• Replies 7.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='niceravik'][B][COLOR=green]Co uzasadnij? [/COLOR][/B]
[B][COLOR=green]Uzasadnienie podałam w tymże poście.[/COLOR][/B]
[B][COLOR=green]To wypowiedź samego Pana Prezesa.[/COLOR][/B]
[B][COLOR=green]Chcesz polemizować z najdłużej żyjącym kynologiem w Polsce :p?[/COLOR][/B][/quote]

Nie uzasadniłaś. Żródła nie były podane. Argumenty nie były podane. Mam odwagę polemizować ale z faktami. Konkretnymi faktami.

Proszę o konkretne argu za całkowitym zakazem kopiowania. Ja wówczas przytoczę argumenty za "nie".

pozdrawiam i z poszanowaniem!
ursa

Posted

[quote name='niceravik'][B] Kolejne dziwolągi wymyślasz![/B]
[/quote]

[quote name='niceravik'][COLOR=black][FONT=Verdana][COLOR=green][B] artykuł.[/B] [SIZE=3][B][I]„ŁOWIEC POLSKI” nr 12/2007[/I][/B][/SIZE].[/COLOR][/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana][COLOR=green][B]- „Musimy zdawać sobie sprawę, że niektóre rasy psów myśliwskich są o wiele częściej narażone na różnego rodzaju urazy podczas polowań[/B][/COLOR][/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Verdana][COLOR=green][B]![/B][/COLOR][/FONT][/COLOR][/quote]

[B]lek. wet.[/B] Wiesław Jurga o ile dobrze pamiętam...

Posted

[quote name='Basia.sk8']już przestańcie się czepiać [B]Apbt_sól i tych słoni :) każdemu może się zdarzyć
[/B][/quote]

Ja się nie czepiam. Absolutnie. Przykład mi sie spodobał. A wzburzone komentarze jeszcze bardziej. Wesoło było :razz:

Posted

[quote name='Amber']Wyobraź sobie, że kiedyś nie było psów niekopiowanych i nie jest to wina psa, że nie ma idealnych uszu i ogona, skoro nigdy go nie miał...[/quote]

Tak 10 lat temu nie bylo ale teraz sa !

[IMG]http://www.flw.com/christmas/anigifmed/9.gif[/IMG]

Posted

[quote name='ursa81']Nie uzasadniłaś. Żródła nie były podane. Argumenty nie były podane. Mam odwagę polemizować ale z faktami. Konkretnymi faktami.

Proszę o konkretne argu za całkowitym zakazem kopiowania. Ja wówczas przytoczę argumenty za "nie".

pozdrawiam i z poszanowaniem!
ursa[/quote]

Źródła? Argumenty? Ta dyskusja już trwa dłuższy czas. Zarówno przeciwnicy jak i zwolennicy kopiowania podawali swoje argumenty. Źródła też się znajdą. Wystarczy poczytać. Chcesz polemizować a wpadasz w środek dyskusji i pytasz o co chodzi. Mamy zacząć od początku? :roll:

Posted

[quote name='aisia']Tak 10 lat temu nie bylo ale teraz sa !

[IMG]http://www.flw.com/christmas/anigifmed/9.gif[/IMG][/quote]

10 lat temu? Na polskich wystawach? To chyba jeździmy na inne :lol:

Posted

[quote name='ursa81'] ale psy faktycznie mają klapnięte uszy "nienaturalnie"?[/quote]

Skoro maja nienaturlane to chyba sa z plastiku i doczepiane po porodzie:diabloti:

Wiesz jak "powstaly " te nienaturalne uszy?? Jak najbardziej naturlnie czyli podczas selekcji na charakter ;)

Posted

[quote name='Amber']10 lat temu? Na polskich wystawach? To chyba jeździmy na inne :lol:[/quote]

No na to wychodzi ;)

Posted

[quote name='Karmi']Źródła? Argumenty? Ta dyskusja już trwa dłuższy czas. Zarówno przeciwnicy jak i zwolennicy kopiowania podawali swoje argumenty. Źródła też się znajdą. Wystarczy poczytać. Chcesz polemizować a wpadasz w środek dyskusji i pytasz o co chodzi. Mamy zacząć od początku? :roll:[/quote]

Zapytalam o argumenty za[B] calkowitym[/B] zakazem kopiowania. Nie znalzalam takich w tej dyskusji. Calej. Przeczytalam caly temat.

Posted

[quote name='Basia.sk8']moim zdaniem to powinna być sprawa indywidualna każdego właściciela [/quote]

zadawanie bolu nigdy nie powinno byc sprawa indywidualan! To samo moze powiedziec ten co skatowal psa, gwlacicel ,pedofil itd.....

Posted

[quote name='ursa81']Zapytalam o argumenty za[B] calkowitym[/B] zakazem kopiowania. Nie znalzalam takich w tej dyskusji. Calej. Przeczytalam caly temat.[/quote]

Po czy sadzisz, ze piszę o niecałkowitym zakazie?
Nie myslę, żeby ktoś z przeciwników kopiowania dopuszczał jakieś wyjątki.
Muszę jednak zaznaczyć, ze mówię sama za siebie.
To raczej zwolennicy kopiowania szukają argumentów dopuszczających w danej rasie kopiowanie. Tak było w przypadku psów myśliwskich czy nawet ... dobermana.

Posted

[quote name='Basia.sk8']ucho klapnięte to takie którego kanał słuchowy jest zasłonięty tak więc słonie odpadają.
niceravik o jakie wnioski ci chodzi bo nie rozumiem ??[/quote]

:multi::multi::multi::multi::multi::evil_lol:

Posted

[quote name='aisia']zadawanie bolu nigdy nie powinno byc sprawa indywidualan! To samo moze powiedziec ten co skatowal psa, gwlacicel ,pedofil itd.....

Nie może to tamten robi to na żywca a ten czysto, sterylnie, w narkozie, bezboleśnie i dla dobra psa.;)

Posted

[quote name='aisia']zadawanie bolu nigdy nie powinno byc sprawa indywidualan! To samo moze powiedziec ten co skatowal psa, gwlacicel ,pedofil itd.....

Czy ty wiesz co piszesz ??
Jeśli dla ciebie katowanie psa albo gwałt jest na równi z kopiowaniem pod narkozą no to super.
W takim razie jestem sadystką skatowałam swojego psa ja proponuje mnie podać do jakiegoś towarzystwa opieki nad zwierzętami żeby mi ją odebrali bo jest strasznie nieszczęśliwa a jak oni się jeszcze dowiedzą że mam w domu pająki i węże i karmie je świerszczami i gryzoniami to pójde siedzieć na długie lata.

Posted

Nie podniecaj sie tak, bardzo dobrze wiem co pisze natomiast mysle ze ty nie bardzo. Nie porownuje ciebie do niczego i nikogo, wyrazilam swoje zdanie na temat tego co napisalas i jak bys pomyslala zanim zadajesz mi pytanie( osadzajc mnie za razem) i zanim siebie osadzasz to bys wiedziala o co mi chodzi. Ale co niektorym te uszy i ogony zaslaniaja caly swiat i nie potrafia myslec logicznie jak sie pisze o zakazie kopiowania.

Posted

[QUOTE]Ale co niektorym te uszy i ogony zaslaniaja caly swiat i nie potrafia myslec logicznie jak sie pisze o zakazie kopiowania.[/QUOTE]

Moim zdaniem to działa raczej w drugą stronę :p

[QUOTE] No na to wychodzi ;-)[/QUOTE]

Kurcze, to na takie ty jeździsz? :hmmmm:

Posted

hm... moze :oklapłe ucho" jest niesione drogą genetyczną z inna cechą? - jesli tak ciekwake jak to wygląda - rozmnazanie.

po tych słoniach to teraz nikt mnie powaznie nie potraktuje... :razz:

Posted

Mi się wydaje wydaje że poprzez krzyżówkę różnych ras w celu uzyskania jakiegoś danego charakteru uszy stawały się coraz cięższe i w końcu oklapły. Ale to tylko moja teoria tak naprawdę to trzeba by gdzieś poszukać chociaż nie wiem czy to gdzieś będzie.

Posted

[quote name='aisia']
A co to za hodowle? I skoro w PL nie ma dobrych to gdzie są, w Niemczech? Bo przecież nie w Rosji...[/quote]

W ciągu ostatniego tygodnia w obu urodziły się maluchy, wiec nie chcę być posądzona o reklamę:eviltong: Naprawdę dobre hodowle są np. w Niemczech, Danii, Szwecji... w Rosji może też by się jakaś znalazła, ale ja jeszcze na taką nie trafiłam... Zresztą, co będę tu się rozpisywać, wszędzie jest normalne, że nawet exterierowe repy miewają IPO3, u nas nawet jednego takiego nie znajdziesz:shake: to o czym my tu mówimy?:niewiem::roll:

aaaa, zapomniałam, mówimy o kopiowaniu... to znajdziesz duuuużo kopiowanych "użytków" przepchniętych przez egzamin IPO1, najczęściej na własnych placach i pozorantach:evil_lol: