Marycha35 Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 No przyznam, że trochę się dziwię, że nic nie wiadomo jeszcze....Mam jutro wizytę u psinki w DT, u znajomych i madzik też tam ma być. Zapytam na pewno:) Może Ci Państwo wybierają.... Quote
szafranekm Posted May 31, 2011 Author Posted May 31, 2011 Deklaracje: 20 zł. - Poker dekl. stała, 20 zł - motyleqq, dekl. stała, 20 zł. - szafranekm - dekl. stała - wpłacone, 15 zł. - Eva2406 - dekl. stała- wpłacone za 3 m-ce. 20 zł. - Nooks - dekl. jednorazowa. 10 zł - grzenka - dekl. stała, WPŁACONE: 35 ZŁ. Jednorazowe wpłaty: 200 zł od Yv1958 - wpłacone 148 zł z bazarku paniMysza - wpłacone 50 zł od szafranekm 20 zł od paniMysza - wpłacone 50 zł od mojego znajomego W.Tataka - wpłacone 5 zł. od paniMysza - pozostała kwota z bazarku Pelego,wpłacone, 100zł. od bico,wpłacone 20 zł. od Urszula D. - wpłacone. 20 zł.od Pola53 10 zł od grzenka RA_DUNIA 50 zł. - wpłacone AnnaA - 15 zł. - wpłacone. Zosia123 - 10 zł.- wpłacone, kmurdz - 30 zł - wpłacone, Andegawenka - 50 zł. Anna K. Z. - 20 zł - wpłacone. Jolanta P.(pay pal) - 50 zł - wpłacone. RAZEM - 848 ZŁ. wpłacone 848 ZŁ + 35 zł =883 zł. WYDATKI: Transport z Opola Lub. do Józefowa k/Otwocka - 400 zł. smycz dla szafranka - 9,50 zł. kaganiec - ( był niestety potrzebny) - 16.00 zł. RAZEM: 425,50 ZŁ. POZOSTAŁO: 457,50 ZŁ. stan na dzień 31.05. Wydatki do uregulowania: transport do ośrodka fundacji- 150 zł. opłata za hoteli u Ulka12 ok. 300 zł/m-c: 10 zł/doba,za okres od 26.05 do 25.06. transport z ośrodka fundacji do Ulka12 - 30 zł. RAZEM:480 zł.. Brakuje nam 22, 50 zł. Będę jutro rozmawiała z Ulką, w tym tygodniu kończy się okres kwarantanny i niewykluczone, że szafranka trzeba będzie zaszczepić: podstawowe szczepienia( których piesek pewnie nie ma)- wścieklizna, choroby zakaźne.Zobaczymy co powie Ulka, co z jego charczeniem. Quote
ULKA12 Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 Charczenie jakby mniejsze, ale jest. Psiak cały czas otrzymuje biostyminę. Innych objawów chorobowych nie ma, pies jest radosny, je z apetytem zachęca do zabawy. Tylko mu strasznie gorąco bo futro ma bogate z podszerstkiem a ja jeszcze nie próbowałam go wyczesać. Ja na razie wstrzymałabym się ze szczepieniami aż całkowicie wyleczę to charczenie. Jeśli chodzi o ceny to wygląda to tak, że wścieklizna koszt 20 zł, wirusówki 50zł no i przydałoby sie go wykastrować koszt ok 100zł, ale to wszystko przyszłość, jeśli do końca tego tygodnia nie ustąpi to charczenie trzeba będzie znowu podac antybiotyk, ale jestem dobrej myśli. Gdyby jutro była ładna pogoda to porobię mu zdjęcia jak bawi się z jedną z moich tymczasowiczek. A i jeszcze jedno dzisiaj Szafranek poznał się z moja mama, pies nie okazywał agresji, wręcz przeciwnie rozsiadł sie obok niej i tak sobie siedzieli :-) Quote
Marycha35 Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 Huraaa, huraaa, zdrowiej Dzwońcu...towarzyski:) Quote
zuzlikowa Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 ULKA12 napisał(a):Charczenie jakby mniejsze, ale jest. Psiak cały czas otrzymuje biostyminę. Innych objawów chorobowych nie ma, pies jest radosny, je z apetytem zachęca do zabawy. Tylko mu strasznie gorąco bo futro ma bogate z podszerstkiem a ja jeszcze nie próbowałam go wyczesać. Ja na razie wstrzymałabym się ze szczepieniami aż całkowicie wyleczę to charczenie. Jeśli chodzi o ceny to wygląda to tak, że wścieklizna koszt 20 zł, wirusówki 50zł no i przydałoby sie go wykastrować koszt ok 100zł, ale to wszystko przyszłość, jeśli do końca tego tygodnia nie ustąpi to charczenie trzeba będzie znowu podac antybiotyk, ale jestem dobrej myśli. Gdyby jutro była ładna pogoda to porobię mu zdjęcia jak bawi się z jedną z moich tymczasowiczek. A i jeszcze jedno dzisiaj Szafranek poznał się z moja mama, pies nie okazywał agresji, wręcz przeciwnie rozsiadł sie obok niej i tak sobie siedzieli :-) ... coraz więcej argumentów potwierdzających, że smarkacz mógł mieszkac ze starszą osobą... bardzo prawdopodobne, że z samotną... ON i Pani lub Pan. Acha, a co do szczepień, to myślę,że ULKA słusznie wskazuje na potrzebę wcześniejszego wyeliminowania wszelkich wątpliwości co do stanu zdrowia. Quote
EVA2406 Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 Z radością się czyta takie dobre wieści o Szafranku. Quote
Szarotka Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 Zajrzyjcie na watek Pixelka bo tam jest pewne zainteresowanie malymi kudlatymi pieskami :):)Pixelek to ten przystojniak po prawej:):) Quote
funia Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 http://www.dogomania.pl/threads/208777-Panterki-i-bluzki-dla-Pere%C5%82ki?p=16989380#post16989380 Zapraszam na bazarek Quote
zuzlikowa Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 Pokazuję malucha, bo znowu mnie wywieje i wpadnę za czas jakiś... korzystam więc i podnoszę Szafranka. Szarotka, a mnie się coś innego otwiera jak klikam na Pixelka... ale ja już tak mam- zawsze na opak. Quote
Szarotka Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 Szarotka napisał(a):Bo moze klikasz na ten napis co jest obok?? Masz racje, co sie porobilo i idzie do mojej strony. Zaraz ide poprawic. Quote
Marycha35 Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 Dziewczyny przepraszam, że zrobiłam Wam nadzieję na DS. Prosiłam koleżankę parokrotnie o wejście do Was na wątek....Nie wiem co się dzieje! Teraz też napisałam PW. Jest zabiegana, no ale prosiłam tyle razy! Quote
Szarotka Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 Jezeli nie ma czasu, to nie wiadomo czy sie uda........... Quote
Marycha35 Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 Tylko po co prosić o szukanie zwierzaków......Zła jestem! Przepraszam Was:( Quote
Yv1958 Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 Jak komus zalezy na piesku, to nie trzeba za tym kims wydzwaniac, pisac, itp... Quote
Marycha35 Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 No prosiłam jeszcze o odpowiedź, może tamci Państwo tak zwlekają? Już sama nie wiem:( Jak tylko się dowiem, oczywiście dam znać! Quote
szafranekm Posted June 2, 2011 Author Posted June 2, 2011 Jestem i zaglądam do szafranka.Dziś rozmawiałam z Ulką i jak szafrankowi nie polepszy się do niedzieli( mamy na myśli to charczenie) to w przyszłym tygodniu obejrzy go weterynarz.Poza tym piesek nie sprawia Uli problemów, chodzi chętnie na spacerki, ma apetyt i bardzo polubił sunię dobermankę, która też jest u Uli.Razem sobie dokazują, bawią się i biegają.Oby szafranka nie chwalić za bardzo ( co by nam się chłopak nie popsuł) na razie jest wszystko w porządku. Słuchajcie od czasu, jak rozdałam listonoszom ulotki o szafranku - na razie cisza, nikt się nie odzywa.Tak sobie myślę po cichutku po rozmowie z Ulką, że jak lada dzień skończy się kwarantanna, można by ruszyć z ogłoszeniami szafranka. Quote
malawaszka Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 podjadę i porobię mu zdjęcia do ogłoszeń w najbliższym tygodniu - mam nadzieję, że nie pożre mnie razem z aparatem :D Quote
szafranekm Posted June 2, 2011 Author Posted June 2, 2011 malawaszka napisał(a):podjadę i porobię mu zdjęcia do ogłoszeń w najbliższym tygodniu - mam nadzieję, że nie pożre mnie razem z aparatem :D malawaszka, dziękujemy, bądź spokojna szafranek już przyzwyczaił się pewnie do pozowania, miał pokaźną i ładną sesję zdjęciową, a chłopak nie wykazuje agresji( no chyba, że ktoś by zmusił go do tego),będzie dobrze. Quote
Marycha35 Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 Dziewczyny wiem wreszcie, że niestety Państwo wybrali innego psiaka, a drudzy...wycofali się. Super:( Bardzo mi przykro. Quote
danka4u1 Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 Szafranku, zapraszam ludzików do Ciebie. Czekamy na zdjęcia od cioteczki malawaszki......może przy okazji zrobisz naszym dwupakowym slicznotom, pięknie prosimy:loveu::loveu: Quote
zuzlikowa Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 Marycha35 napisał(a):Dziewczyny wiem wreszcie, że niestety Państwo wybrali innego psiaka, a drudzy...wycofali się. Super:( Bardzo mi przykro. Życie... trudno. Najważniejsze, że maluch bezpieczny i pokazuje już jak fajnym jest psiakiem... fotki malawaszka zrobi cudne i wszystko co dobre przed maluchem!... a szansy nie przegapiłyśmy! :) Quote
zuzlikowa Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 malawaszka napisał(a):podjadę i porobię mu zdjęcia do ogłoszeń w najbliższym tygodniu - mam nadzieję, że nie pożre mnie razem z aparatem :D O ludzie- zapomniałam!:oops:... ULKA, wykorzystaj te kilka dni i poinstruuj malucha, by co najmniej aparat wypluł... choć dobrze byłoby i malawaszkę, bo przecież Birmankiem się cioteczka opiekować musi! Quote
zuzlikowa Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 Och, maluszku- Ty nawet nie wiesz co rozpętałeś:shake: Ale może, dzięki Tobie i Nordi, powoli pokaże jak cudną jest suczką... może, ale jej zajmie to troszkę czasu i ona będzie potrzebowała jeszcze wiekszej pomocy niż Ty... Może będziecie mogli pomóc i Nordi? http://www.dogomania.pl/threads/198508-Nordi-sunia-po-tragicznych-przej%C5%9Bciach-JU%C5%BB-W-HOTELU!TRAGICZNA-SYTUACJA-FINANSOWA?p=16997828#post16997828 Quote
andegawenka Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 OSTRZEŻENIE z FB. "Ostrzeżenie ze schroniska w Gaju, że jeździ po schroniskach facet z zamiarem adopcji szczeniąt. Psy podobno jadą do Niemiec jako przynęta dla amstafów szkolonych do walk !!! Ten facet to Lukasz C. lub zona Ewa z Krzywinia kolo Gostynia. Może kontaktować się ze schroniskami w całej Polsce.... uprzedź znajome schroniska !" Quote
Recommended Posts