danka4u1 Posted May 12, 2011 Posted May 12, 2011 Masuimi33, nikt się nie gniewa. Jesteśmy zdesperowani. Szafranekm jest tam sama.... Quote
masuimi33 Posted May 12, 2011 Posted May 12, 2011 szafranekm zaraz napiszę maila do Mrunia i zapytam czy mamy tam kogoś w okolicach, nic nie obiecuję, ale zawsze co dwie głowy w kłopocie to nie jedna Quote
szafranekm Posted May 12, 2011 Author Posted May 12, 2011 Tak właśnie piesek odprowadza do bramy i cofa się.[IMG]http://s1.zmniejszacz.pl/102/img_2116__277574.jpg[/IMG][IMG]http://s1.zmniejszacz.pl/102/img_2114__169215.jpg[/IMG] Quote
danka4u1 Posted May 12, 2011 Posted May 12, 2011 Napisz, nie możemy pozwolić, by Gosia tam sama zmagała się..moze ktoś pomoże .. Quote
masuimi33 Posted May 12, 2011 Posted May 12, 2011 napisałam, jeśli ktoś od nas tam będzie na pewno pomoże, odpowiedź dostanę zapewne jutro, jeśli tak dam namiary i szfranekm się umówi na łapankę, żeby miała wsparcie. Nie obiecuję cioteczki naprawdę żeby potem nie było, jeśli ktoś tam z Mrunia mieszka pomoże napewno, jeśli okaże się, że nie mamy tam nikogo...to musimy jakoś to nagłośnić, szafranekm nie zostaniesz z tym sama, trzeba poważnie przemyśleć ten sedalin w jedzonku...coś trzeba będzie zrobić... uciekam jutro na pewno dam znać dziewczyny, tyle że będę po południu całusy Quote
bico Posted May 12, 2011 Posted May 12, 2011 [quote name='Yv1958']Masuimi33 nie pisz w liczbie mnogiej, bo Szafranekm jest sama z psem! Zostawiona sama sobie![/QUOTE] Zapewniam Cię, że nie jest pozostawiona sama sobie...:razz: Nie muszę na okrągło klepać w klawiaturę i lamentować, żeby innym udowadniać, że coś robię w tej konkretnej sprawie. I nie będę tutaj wszystkiego pisać, bo już się przekonałam, że nie opłaca się tego robić, ponieważ cokolwiek się zrobi w sprawie tego psa i tak zawsze tym samym osobom na wątku to nie odpowiada. Łatwo jest się mądrzyć na odległość, narzekać na innych i pisać patetyczne slogany.... Quote
bico Posted May 12, 2011 Posted May 12, 2011 [quote name='Yv1958']A po co bylo to machanie obroza - petla przez plot?[/QUOTE] No jak to po co!?:crazyeye: Dla rozrywki, żeby sobie pomachać...:diabloti: Przecież dziewczyny tylko po to tam jechały...:razz::D:D Quote
Yv1958 Posted May 12, 2011 Posted May 12, 2011 [I]Łatwo jest się mądrzyć na odległość, narzekać na innych i pisać patetyczne slogany.... [/I][B]Wlasnie![/B][I]:evil_lol: [/I] Quote
Yv1958 Posted May 12, 2011 Posted May 12, 2011 [quote name='bico']No jak to po co!?:crazyeye: Dla rozrywki, żeby sobie pomachać...:diabloti: Przecież dziewczyny tylko po to tam jechały...:razz::D:D[/QUOTE] Obronczyni ucisnionych...:eviltong: Quote
bico Posted May 12, 2011 Posted May 12, 2011 Ja nie muszę się spowiadać z tego co robię, żeby jakoś tego psa złapać, bo jeśli się to uda, to efekt będzie raczej widoczny i namacalny - schwytany pies, a jeśli się znów nie uda, to ponownie zacznie się mądrzenie na odległość, co by można lepiej zrobić i że szafranekm znów została pozostawiona sama itp, itd. Im więcej jątrzenia i podpuszczania, tym mniej wiedzy na wątku...proste:evil_lol: Uda się, to pies będzie złapany, a jak się nie uda, to nawet o tym wiedzieć nie będziecie i spokojnie sobie polamentujecie, jaka to szafranekm sama sobie pozostawiona:evil_lol: Quote
dusje Posted May 12, 2011 Posted May 12, 2011 Jakos tak kabaretowo sie zrobilo [IMG]http://www.animaatjes.nl/plaatjes/g/grappig/animaatjes-grappig-61164.gif[/IMG] Quote
bico Posted May 12, 2011 Posted May 12, 2011 [quote name='dusje']Jakos tak kabaretowo sie zrobilo[/QUOTE] Kabaretowo to już jakoś wcześniej było:evil_lol: bo na prawdę niektórych dogomaniaczek lamenty i naiwne, w kółko te same pytania na poziomie 5-latki mogą nieźle rozbawić:D Quote
Yv1958 Posted May 12, 2011 Posted May 12, 2011 [I]"Uda się, to pies będzie złapany, a jak się nie uda, to nawet o tym wiedzieć nie będziecie i spokojnie sobie polamentujecie, jaka to szafranekm sama sobie pozostawiona" [/I][B] No prosze! Nawet sie nie dowiemy![/B][I][url=http://www.picturesanimations.com/laughing][img]http://www.picturesanimations.com/l/laughing/bugsbunny0214nm.gif[/img][/url] [/I] Quote
bico Posted May 12, 2011 Posted May 12, 2011 [quote name='bico'] [B]Im więcej jątrzenia i podpuszczania, tym mniej wiedzy na wątku...proste:evil_lol:[/B] Uda się, to pies będzie złapany, a jak się nie uda, to nawet o tym wiedzieć nie będziecie i spokojnie sobie polamentujecie, jaka to szafranekm sama sobie pozostawiona:evil_lol:[/QUOTE] Zacytują sama siebie i zaproponuję czytanie ze zrozumieniem - jeśli pies będzie złapany, to jak najbardziej się wszyscy o tym dowiedzą - wtedy i tylko wtedy się dowiedzą, ale jak się nie uda, w przypadku działań podjętych lecz nieskutecznych(a taką możliwość dopuszczam, bo niestety nie mam optymizmu przedszkolaka), to okoliczności te nie zostaną na wątku podane, bo po co...? Żeby się kolejne steki bzdur i "dobrych rad" komuś na głowę posypały... Tym sposobem nawet nie będziecie wiedzieć czy i ile takich prób złapania tego psa było czy będzie lub kto np. został proszony o pomoc, co odpowiedział itp. ...i ja ze swej strony kończę tą jałową dyskusję, choć wiem, że inni dopiero zaczną się w niej "rozsmakowywać". Życzę wszystkim zgromadzonym miłej nocki:bye: Quote
Ra_dunia Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 A nie sądzicie, że takie teksty i przepychanki sprawią tylko, że wszyscy przestaną tu zaglądać. Ja szczerze mówiąc jestem już zmęczona tym wątkiem. Żal mi psa ogromnie, ale jestem za daleko, więc nie mam prawa się wypowiadać. Myślę, że skoro jest takie podejście to najlepszym wyjściem jest zamknięcie wątku (w końcu i tak nie będzie informacji o próbach łapania a wszelkie sprawy będą załatwiane przez telefon albo pw). Załóżcie nowy wątek jak psa złapiecie, albo jak odejdzie za TM. Tak będzie najuczciwiej. Zaproszenie wszystkich i proszenie o pomoc a teraz stwierdzenie "siedźcie cicho i czekajcie, może wam coś powiemy, albo i nie" wydaje mi się dość niestosowne. Życzę powodzenia. EOT Quote
kaja555 Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 ja wręcz przeciwnie - wcale nie jestem zmęczona tym wątkiem :) jak na moje doświadczenia, to jest on dośc krótki - ja łapię sunię już od listopada 2010 i na razie sunia wygrywa :) :( Quote
andegawenka Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 Tylko spójrzcie na fotkę jakie szczęśliwe pycho piesek ma:loveu:. Miska wody i jedzenia, plus święty spokój ;) Quote
bico Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 [quote name='Ra_dunia']A nie sądzicie, że takie teksty i przepychanki sprawią tylko, że wszyscy przestaną tu zaglądać. Ja szczerze mówiąc jestem już zmęczona tym wątkiem. Żal mi psa ogromnie, ale jestem za daleko, więc nie mam prawa się wypowiadać. Myślę, że skoro jest takie podejście to najlepszym wyjściem jest zamknięcie wątku (w końcu i tak nie będzie informacji o próbach łapania a wszelkie sprawy będą załatwiane przez telefon albo pw). Załóżcie nowy wątek jak psa złapiecie, albo jak odejdzie za TM. Tak będzie najuczciwiej. Zaproszenie wszystkich i proszenie o pomoc a teraz stwierdzenie "siedźcie cicho i czekajcie, może wam coś powiemy, albo i nie" wydaje mi się dość niestosowne. Życzę powodzenia. EOT[/QUOTE] Po pierwsze, ja nikogo na ten wątek nie zapraszałam, tylko sama zostałam zaproszona. Po drugie większość dogomaniaków z Lublina także jest tym wątkiem już szczerze zmęczona, bo zamiast wsparcia, spotykają się tu jedynie z krytyką wszelkich podjętych działań lub z lamentami jak to "nikt nic tu nie robi" i doszło do tego, że wątek owszem jest przez część lublinian czytany ale już raczej z pozycji bezradnego obserwatora, bo po co się wychylać...? To, że o czymś nie piszę wszem i wobec i nie składam "codziennych raportów" by zadowolić wiecznie niezadowoloną część dogomaniaków, nie świadczy o tym, że nic nie robię w danej sprawie. Jeśli nie mam dobrych wiadomości lub nie mam nic konstruktywnego do napisania, co by mogło pomóc w danej sprawie lub ją ułatwić, to też nie piszę. Od kiedy hopanie, narzekanie i zadawanie dziecinnych pytań jest miernikim czyjegoś zaangażowania i zainteresowania danym psem, jego sprawą i jego wątkiem...?:roll: Sądzę, że każdego tutaj obchodzi jedynie sukces, czyli złapanie psa, a więc jak zostanie złapany, to jasne, że się o tym fakcie tu napisze i dla mnie oczywiste jest też to, że jeśli psa złapać się nie da, to wątek zostanie zamknięty. Natomiast jeśli pies umrze, to wybacz ale z tego powodu, to mnie wydaje się niestosowne zakładanie nowego wątku o tej właśnie tematyce...:shake: Quote
MaDi Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 [quote name='Yv1958']A po co bylo to machanie obroza - petla przez plot?[/QUOTE] Jeśli nie jesteś w temacie to proszę nie wypowiadaj się bo bardzo skutecznie zniechęcasz ludzi do jakiejkolwiek chęci pomocy. Niestety nie byłaś na miejscu i nie widziałaś tego,że podeszłam do Szafranka i założyłam mu smycz na szyję po czym zareagował taka a nie inaczej. Doczepiłam również drugą smycz aby czuł się swobodniej i odeszłam za ogrodzenie po to aby dodatkowo go nie stresować, to on podszedł do ogrodzenia i wtedy nagrałam filmik, a dziewczyny pojechały szukać wetów.Tyle w tym temacie. Quote
Yv1958 Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 [quote name='MaDi']Jeśli nie jesteś w temacie to proszę nie wypowiadaj się bo bardzo skutecznie zniechęcasz ludzi do jakiejkolwiek chęci pomocy. Niestety nie byłaś na miejscu i nie widziałaś tego,że podeszłam do Szafranka i założyłam mu smycz na szyję po czym zareagował taka a nie inaczej. Doczepiłam również drugą smycz aby czuł się swobodniej i odeszłam za ogrodzenie po to aby dodatkowo go nie stresować, to on podszedł do ogrodzenia i wtedy nagrałam filmik, a dziewczyny pojechały szukać wetów.Tyle w tym temacie.[/QUOTE] Rozroznij zwykle pytanie od WYPOWIADANIA SIE! Zadalam pytanie, bo nie rozumialam, co dzieje sie na tym krotkim filmiku. Nie ja jedna spostrzeglam, ze tu na tym watku pytac nie wolno! Nie wolno miec watpliwosci, bo od razu nastepuje atak. To nie ja zniechecam Dogomaniaczki! Pamietajcie jeszcze o jednym: zlapac go, to jeden problem, drugi: uzbierac deklaracje! Na Dogo jest wiele osob, ktore nie moge byc na miejscu, a jednak pomagaja [U]skutecznie [/U]w rozny sposob /bardzo wazny np.-. finansowy/. bico- starasz sie bardzo byc silna w buzi i zywie nadzieje/pocieszam sie, ze zadzialasz rownie skutecznie, jak slownie odbierasz wszystkie wg. Ciebie "ataki"! Piszesz:[I] "Ja nie muszę się spowiadać z tego co robię"[/I].... Na Dogo NIKT NIC NIE MUSI! I nie obrazaj Dogomaniaczek, ze pisza wg Ciebie brednie, ze zadaja przedszkolne pytania, bo naturalnym jest, ze denerwuja sie, kiedy jest cisza na watku. Nikt nie jest duchem swietnym, zeby wiedzial, ze bico wlasnie ma swoj plan! Zdaje sobie sprawe, ze to moje pisanie, to jak grochem o sciane, [B]ale mam prawo, tak jak wszyscy wypowiadac sie na tym watku. [/B] Quote
masuimi33 Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 pomijam powyższe posty, bo dużo czytania ale chyba nie o psie, więc tak - szafranekm,napisałam do Pani Eluni -Mrunio-, zostałam poinformowana, że Pani Ela napisała do jakiegoś Pana redaktora z Lublina i czekamy na odpowiedź, jeśli będzie chętny żeby pomóc od razu daję namiar. Jeśli jednak nie będzie chciał fizycznie pomóc musimy pomyśleć nad innym rozwiązaniem. Naprawdę byłabym za tym sedalinem, bo piesek jest negatywnie nastawiony i szafranekm może tylko ucierpieć. Konsultowałam to z wetem dziś i powiedział, że po 1 tablecie nic się mu nie stanie, ale dobrze byłoby od razu po akcji z usypianiem przewieźć do na obserwacje do weta.... ja tylko podrzucam alternatywy, nic nie chce narzucać broń boshe...szafranekm mnie zaprosiła więc jestem, nie chcę się wymądrzać, ale to co zdążyłam zauważyć powyżej jest mało konstruktywne, bezowocne i zaśmieca wątek, nawet chyba nie chce mi się tego czytać, bo wolę służyć radą innemu psu niż tracić czas na to co cioteczki powyżej(to moja subiektywna opinia) Quote
bico Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 [quote name='Yv1958']bico- starasz sie bardzo byc silna w buzi i zywie nadzieje/pocieszam sie, ze zadzialasz rownie skutecznie, jak slownie odbierasz wszystkie wg. Ciebie "ataki"![/QUOTE] ...no to ci powiem, że płonne twe nadzieje i pocieszania, bo ja już nie zamierzam działać w tej sprawie, przebrała się miarka, koniec tłumaczeń, ile można w kółko pisać to samo, lamentujcie i róbcie co chcecie. I finansowych szantaży wobec mnie nie uskuteczniaj, bo ja też mam na utrzymaniu psa w hotelu, za którego płacę 300 zł miesięcznie plus 100 zł miesięcznych pojedynczych deklaracji na inne psy z dogo. Na Szafranka jednorazowo dołożyłam 100 zł, na tyle mnie obecnie stać, a jeśli nie będzie za co opłacić pobytu psa w hotelu i leczenia, to pies po prostu w hotelu długo nie "zabawi" i każdy o tym wie. Skończy w schronie lub zostanie na tym cmantarzu. I tyle. Żegnam. Dla mnie EOT. Quote
masuimi33 Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 źle się tu dzieje;( szkoda, że pomocne cioteczki się kłócą Quote
Yv1958 Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 [I]I finansowych szantaży wobec mnie nie uskuteczniaj... [/I]FINANSOWE SZANTAZE?:crazyeye: Quote
Recommended Posts