Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 608
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Owieczka']Nic jej zarzucic nie mogę, jest śliczna, grzeczna , spokojna , bardzo miła i kochana, mega pieszczocha !!! Tylko głaskać , całować, przytulać itp :loveu: Pięknie się pilnuje na spacerku, tylko przy nodze, nie oddala się. Jedynie to tylko potwornie śmierdzi :mdleje: Normalnie jak stare skaprty ciotki Zenki :diabloti::eek2:[/QUOTE]
To prawda, dzisiaj słyszałam taką opinię, że nasze zamojszczaki czadzą najbardziej :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

[quote name='handzia']Tolu, jeśli masz chęć to bardzo proszę, załóż wąteczek :cool3: Ja dopiero wróciłam z pracy i jestem padnięta ;)[/QUOTE]

Ja dopiero wróciłam ze swojej wiejskiej chałupy, ale chetnie pomogę i założę:)

Posted

[quote name='Tola']Ja dopiero wróciłam ze swojej wiejskiej chałupy, ale chetnie pomogę i założę:)[/QUOTE]
Dzięki :) Przez godzinę wczoraj miałam Puńkę przy sobie i normalnie nie wiem co ona ze mną zrobiła, dzisiaj w pracy, kiedy tylko miałam czas oglądałam jej zdjęcia w komórce. Nie mogę przestać o niej myśleć. Mówię Ci Tola, to taka sunia co zdarza się jedna na sto:) Ona musi mieć wyjątkowy dom.

Posted

[quote name='handzia']Dzięki :) Przez godzinę wczoraj miałam Puńkę przy sobie i normalnie nie wiem co ona ze mną zrobiła, dzisiaj w pracy, kiedy tylko miałam czas oglądałam jej zdjęcia w komórce. Nie mogę przestać o niej myśleć. Mówię Ci Tola, to taka sunia co zdarza się jedna na sto:) Ona musi mieć wyjątkowy dom.[/QUOTE]
To moze jednak chcesz załozyc jej watek?
Wiem, o czym piszesz; wyciagamy psy, wszystkim im zyczymy jak najlepiej - sprawdzamy domy i wysyłamy do tego najlepszego, staramy się, martwimy.
Wszystkie są nasze i wszyskie kochane.
Ale przy niektórych serce bije o wiele szybciej i nie mozemy o nich zapomniec.
Ja miałam takich parę.

Przelałam własnie 30 zł - przepraszam ze tak pózno.

Posted

Handzia - dopiero przeczytałam post w którym napisałas, ze załozysz Puni wątek:oops:
A ja przyjechałam, weszłam na dogpomanię i tak wyskoczyłam z tym wątkiem:evil_lol:
Odpoczniesz i załozysz, a sunia i my wszyscy poczekamy:cool3:

Posted

Owieczko, dzisiaj dostałam maila w sprawie adopcji Lorki za pośrednictwem Zuzka2, od Pani Agaty. Oczywiście jej odpisałam, chociaż nie rozumiem dlaczego nie zadzwoniła do Ciebie - może skontaktowała się jeszcze raz ?

Handzia - wysłałam dzisiaj przelew na Lorkę - 30 zł.

Posted

[quote name='wire fox']Owieczko, dzisiaj dostałam maila w sprawie adopcji Lorki za pośrednictwem Zuzka2, od Pani Agaty. Oczywiście jej odpisałam, chociaż nie rozumiem dlaczego nie zadzwoniła do Ciebie - może skontaktowała się jeszcze raz ?

Handzia - wysłałam dzisiaj przelew na Lorkę - 30 zł.[/QUOTE]
Dziekuję bardzo.:) Mamy już 140 zł :loveu:

Posted

[quote name='handzia']Dziekuję bardzo.:) Mamy już 140 zł :loveu:[/QUOTE]

Czy wiemy mniej więcej ile potrzebujemy - tak dla orientacji ?

Z tego co wiem po Lusi został opłacony pobyt u Owieczki do 9 maja, więc zbieramy teraz na sterylkę :)?

Myślę,że bez względu na adopcję teraz, czy później - trzeba to zrobić jak najszybciej, o wydaniu suni bez, nie może być mowy.

Pani, która chciałaby adoptować Lorcię mailowała wczoraj do mnie, jest w kontakcie z Owieczką, czeka na wizytę przedadopcyjną i decyzję w sprawie sterylki, bo twierdzi, że nie ma na to środków, podobnie jak na transport / trochę mnie to martwi i jak zwykle budzi moją czujność :cool3::cool3:/.
Zawsze się martwię takim podejściem do sprawy, bo wszyscy wiemy, że pies to również wydatki, nie same przyjemności, a gdy na początku już brak możliwości to co będzie później ?? Nie chcę marudzić, ale czy to jest wymarzony domek Lorci ?

Poczekajmy może na relację Owieczki, w koncy miała bezpośredni kontakt z Panią, może bez powodu dmucham na zimne :).

Posted

Pieniążków potrzebujemy o wiele więcej. U Owieczki są dwie sunie w cenie jednej, ale obydwie trzeba wysterylizować, Są zgłoszone do Soemy ale to też chwilkę pewnie potrwa, więc na razie musimy mieć pieniądze. Zapłacić trzeba również za wizyty u weta (odrobaczanie i środki na kleszcze). Muszę również zapłacić za transport teresz (czekam na kwotę, miała podliczyć i dać mi znać) U mnie na koncie jest 140 zł, dusje przesłała chyba 100 od razu do Owieczki.

Posted

[quote name='wire fox']Czy wiemy mniej więcej ile potrzebujemy - tak dla orientacji ?

Z tego co wiem po Lusi został opłacony pobyt u Owieczki do 9 maja, więc zbieramy teraz na sterylkę :)?

Myślę,że bez względu na adopcję teraz, czy później - trzeba to zrobić jak najszybciej, o wydaniu suni bez, nie może być mowy.

Pani, która chciałaby adoptować Lorcię mailowała wczoraj do mnie, jest w kontakcie z Owieczką, czeka na wizytę przedadopcyjną i decyzję w sprawie sterylki, bo twierdzi, że nie ma na to środków, podobnie jak na transport / trochę mnie to martwi i jak zwykle budzi moją czujność :cool3::cool3:/.
Zawsze się martwię takim podejściem do sprawy, bo wszyscy wiemy, że pies to również wydatki, nie same przyjemności, a gdy na początku już brak możliwości to co będzie później ?? Nie chcę marudzić, ale czy to jest wymarzony domek Lorci ?

Poczekajmy może na relację Owieczki, w koncy miała bezpośredni kontakt z Panią, może bez powodu dmucham na zimne :).[/QUOTE]

Dziękuję za czujność i będe wdzięczna jeśli zorganizujecie ta wizyte przedadopcyjną :( Ja musze się szybciutko zająć Punią i nawet nie mam jak szukać kogos na wizytę p.a. do tej właśnie Pani. Troszkę mi się nie podoba że mają nie wysterylizowaną spanielkę ;/ i takie podejście nie do końca przekonywujące :( Pani z dziećmi ( nie wiem czy stać ja na drugiego psa itd. ) Warto ten domek sprawdzić. Czy mogę liczyć na Waszą pomoc ??

Wizyta na Pradze też się przeciąga :( I też jestem zdania ze bez starylki nie ma co wydawać psiny.

Posted

[quote name='handzia']Pieniążków potrzebujemy o wiele więcej. U Owieczki są dwie sunie w cenie jednej, ale obydwie trzeba wysterylizować, Są zgłoszone do Soemy ale to też chwilkę pewnie potrwa, więc na razie musimy mieć pieniądze. Zapłacić trzeba również za wizyty u weta (odrobaczanie i środki na kleszcze). Muszę również zapłacić za transport teresz (czekam na kwotę, miała podliczyć i dać mi znać) U mnie na koncie jest 140 zł, dusje przesłała chyba 100 od razu do Owieczki.[/QUOTE]

Jak ogarne papiery w pracy ( bo już w nich tonę ;p ) to wkleje tu wszystkie wpłaty , co i od kogo żeby była jasność.

Posted

Czy Pani Agata podała Ci Owieczko namiary na siebie ? Ja niestety mam z nią tylko dość lakoniczny kontakt mailowy, nie mam adresu i mam pewne zastrzeżenia, o których trudno pisać wprost na wątku. Może wstrzymajmy się do momentu wysterylizowania suni i wtedy okaże się czy Pani jest dostatecznie zdeterminowana do adopcji. Poczekam, czy i jaką dostanę odpowiedź na mój dzisiejszy list. Bardzo chciałabym, jak my wszystkie zresztą :lol::lol:, żeby Lorcia trafiła do możliwie najlepszego domu, nawet gdyby miała na to jeszcze poczekać.

A tak na marginesie, to wszystkie suńki wzięłabym najlepiej sama i wtedy byłabym spokojna o ich los - ot, co :evil_lol::evil_lol:.

Posted

[quote name='handzia']Pieniążków potrzebujemy o wiele więcej. U Owieczki są dwie sunie w cenie jednej, ale obydwie trzeba wysterylizować, Są zgłoszone do Soemy ale to też chwilkę pewnie potrwa, więc na razie musimy mieć pieniądze. Zapłacić trzeba również za wizyty u weta (odrobaczanie i środki na kleszcze). Muszę również zapłacić za transport teresz (czekam na kwotę, miała podliczyć i dać mi znać) U mnie na koncie jest 140 zł, dusje przesłała chyba 100 od razu do Owieczki.[/QUOTE]

Oczywiście biorę pod uwagę, że sunie są dwie, ale rozliczenia będą oddzielne, więc pytałam tylko o Lorcię :), ale może być też rozliczenie wspólne, jeżeli tak zdecydujecie i będzie to wygodne dla Ciebie. Ja tam zgodna jestem kobieta, choć niektórzy tego nie potwierdzają :evil_lol:.

Posted

[quote name='wire fox']Oczywiście biorę pod uwagę, że sunie są dwie, ale rozliczenia będą oddzielne, więc pytałam tylko o Lorcię :), ale może być też rozliczenie wspólne, jeżeli tak zdecydujecie i będzie to wygodne dla Ciebie. Ja tam zgodna jestem kobieta, choć niektórzy tego nie potwierdzają :evil_lol:.[/QUOTE]
Dziękuję Ci bardzo, że pomagasz.:)

Posted

Wczoraj słonko, świergot ptaszków, pani wiosna królowała,
dziś się chyba przeziębiła i z łóżeczka wstać nie chciała.
Za oknami chłód okrutny, a na niebie chmurek roje.
Sonecikiem swoim Lorko ogrzeję serduszko Twoje.

Czy tej nocki Panna Lorka choć troszeczkę się wyspała?
Czy me czary podziałały i wesołe senki miała?
Mam nadzieję, że o domku tym jedynym dzisiaj śniła.
Ciotki wiedźmy się starają by marzenia swe spełniła.

Już południe, więc sonecik trzeba kończyć powolutku.
Mam nadzieję, że w Twej główce nie ma dzisiaj cienia smutku.
Jeśli jakiś śmiał pozostać, my go szybko wykurzymy,
a tymczasem ślicznej Lorce wesołego dnia życzymy.

Posted

[quote name='wire fox']Ślicznie :)
Niedługo wydamy tomik poezji zebranej / po naszych kolejnych wątkach / tytuł : Poezja kynologiczna ?:evil_lol:[/QUOTE]

Joodith:loveu:
A z tym tomikiem to właściwie super pomysł.
Na wątku Szansy z mojego podpisu zebrało sie tego sporo, prosiłam nawet o dodatkowy post:evil_lol: