handzia Posted May 2, 2011 Author Posted May 2, 2011 [quote name='IVV']sliczna Punieczka :) Handziu wyslalam 80zl na Lorcie i Punie[/QUOTE] Tak potwierdzam, bardzo dziękuję :loveu: Quote
handzia Posted May 2, 2011 Author Posted May 2, 2011 [quote name='Owieczka']Nic jej zarzucic nie mogę, jest śliczna, grzeczna , spokojna , bardzo miła i kochana, mega pieszczocha !!! Tylko głaskać , całować, przytulać itp :loveu: Pięknie się pilnuje na spacerku, tylko przy nodze, nie oddala się. Jedynie to tylko potwornie śmierdzi :mdleje: Normalnie jak stare skaprty ciotki Zenki :diabloti::eek2:[/QUOTE] To prawda, dzisiaj słyszałam taką opinię, że nasze zamojszczaki czadzą najbardziej :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Tola Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 [quote name='handzia']Tolu, jeśli masz chęć to bardzo proszę, załóż wąteczek :cool3: Ja dopiero wróciłam z pracy i jestem padnięta ;)[/QUOTE] Ja dopiero wróciłam ze swojej wiejskiej chałupy, ale chetnie pomogę i założę:) Quote
handzia Posted May 2, 2011 Author Posted May 2, 2011 [quote name='Tola']Ja dopiero wróciłam ze swojej wiejskiej chałupy, ale chetnie pomogę i założę:)[/QUOTE] Dzięki :) Przez godzinę wczoraj miałam Puńkę przy sobie i normalnie nie wiem co ona ze mną zrobiła, dzisiaj w pracy, kiedy tylko miałam czas oglądałam jej zdjęcia w komórce. Nie mogę przestać o niej myśleć. Mówię Ci Tola, to taka sunia co zdarza się jedna na sto:) Ona musi mieć wyjątkowy dom. Quote
Tola Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 [quote name='handzia']Dzięki :) Przez godzinę wczoraj miałam Puńkę przy sobie i normalnie nie wiem co ona ze mną zrobiła, dzisiaj w pracy, kiedy tylko miałam czas oglądałam jej zdjęcia w komórce. Nie mogę przestać o niej myśleć. Mówię Ci Tola, to taka sunia co zdarza się jedna na sto:) Ona musi mieć wyjątkowy dom.[/QUOTE] To moze jednak chcesz załozyc jej watek? Wiem, o czym piszesz; wyciagamy psy, wszystkim im zyczymy jak najlepiej - sprawdzamy domy i wysyłamy do tego najlepszego, staramy się, martwimy. Wszystkie są nasze i wszyskie kochane. Ale przy niektórych serce bije o wiele szybciej i nie mozemy o nich zapomniec. Ja miałam takich parę. Przelałam własnie 30 zł - przepraszam ze tak pózno. Quote
Tola Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 Handzia - dopiero przeczytałam post w którym napisałas, ze załozysz Puni wątek:oops: A ja przyjechałam, weszłam na dogpomanię i tak wyskoczyłam z tym wątkiem:evil_lol: Odpoczniesz i załozysz, a sunia i my wszyscy poczekamy:cool3: Quote
handzia Posted May 2, 2011 Author Posted May 2, 2011 Wątek Puni :) http://www.dogomania.pl/threads/207108-Ma%C5%82a-kud%C5%82ata-Punia-marzy-o-w%C5%82asnym-kochaj%C4%85cym-domku.-Przebywa-w-DT-w-Warszawie?p=16806777#post16806777 Quote
handzia Posted May 2, 2011 Author Posted May 2, 2011 Tolu, dziękuję za wpłatę :loveu: Mamy już 110 zł :) Quote
wire fox Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 Owieczko, dzisiaj dostałam maila w sprawie adopcji Lorki za pośrednictwem Zuzka2, od Pani Agaty. Oczywiście jej odpisałam, chociaż nie rozumiem dlaczego nie zadzwoniła do Ciebie - może skontaktowała się jeszcze raz ? Handzia - wysłałam dzisiaj przelew na Lorkę - 30 zł. Quote
Tola Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 Zapraszam na bazarek dla zamojskich przystojniaków http://www.dogomania.pl/threads/2071...18.05.do-22.00 Quote
handzia Posted May 3, 2011 Author Posted May 3, 2011 [quote name='wire fox']Owieczko, dzisiaj dostałam maila w sprawie adopcji Lorki za pośrednictwem Zuzka2, od Pani Agaty. Oczywiście jej odpisałam, chociaż nie rozumiem dlaczego nie zadzwoniła do Ciebie - może skontaktowała się jeszcze raz ? Handzia - wysłałam dzisiaj przelew na Lorkę - 30 zł.[/QUOTE] Dziekuję bardzo.:) Mamy już 140 zł :loveu: Quote
wire fox Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 [quote name='handzia']Dziekuję bardzo.:) Mamy już 140 zł :loveu:[/QUOTE] Czy wiemy mniej więcej ile potrzebujemy - tak dla orientacji ? Z tego co wiem po Lusi został opłacony pobyt u Owieczki do 9 maja, więc zbieramy teraz na sterylkę :)? Myślę,że bez względu na adopcję teraz, czy później - trzeba to zrobić jak najszybciej, o wydaniu suni bez, nie może być mowy. Pani, która chciałaby adoptować Lorcię mailowała wczoraj do mnie, jest w kontakcie z Owieczką, czeka na wizytę przedadopcyjną i decyzję w sprawie sterylki, bo twierdzi, że nie ma na to środków, podobnie jak na transport / trochę mnie to martwi i jak zwykle budzi moją czujność :cool3::cool3:/. Zawsze się martwię takim podejściem do sprawy, bo wszyscy wiemy, że pies to również wydatki, nie same przyjemności, a gdy na początku już brak możliwości to co będzie później ?? Nie chcę marudzić, ale czy to jest wymarzony domek Lorci ? Poczekajmy może na relację Owieczki, w koncy miała bezpośredni kontakt z Panią, może bez powodu dmucham na zimne :). Quote
handzia Posted May 4, 2011 Author Posted May 4, 2011 Pieniążków potrzebujemy o wiele więcej. U Owieczki są dwie sunie w cenie jednej, ale obydwie trzeba wysterylizować, Są zgłoszone do Soemy ale to też chwilkę pewnie potrwa, więc na razie musimy mieć pieniądze. Zapłacić trzeba również za wizyty u weta (odrobaczanie i środki na kleszcze). Muszę również zapłacić za transport teresz (czekam na kwotę, miała podliczyć i dać mi znać) U mnie na koncie jest 140 zł, dusje przesłała chyba 100 od razu do Owieczki. Quote
handzia Posted May 4, 2011 Author Posted May 4, 2011 Też trochę niepokoi mnie podejście tej pani, która mailuje do Ciebie wire fox. Ale poczekajmy co napisze nam Owieczka. Quote
Owieczka Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 [quote name='wire fox']Czy wiemy mniej więcej ile potrzebujemy - tak dla orientacji ? Z tego co wiem po Lusi został opłacony pobyt u Owieczki do 9 maja, więc zbieramy teraz na sterylkę :)? Myślę,że bez względu na adopcję teraz, czy później - trzeba to zrobić jak najszybciej, o wydaniu suni bez, nie może być mowy. Pani, która chciałaby adoptować Lorcię mailowała wczoraj do mnie, jest w kontakcie z Owieczką, czeka na wizytę przedadopcyjną i decyzję w sprawie sterylki, bo twierdzi, że nie ma na to środków, podobnie jak na transport / trochę mnie to martwi i jak zwykle budzi moją czujność :cool3::cool3:/. Zawsze się martwię takim podejściem do sprawy, bo wszyscy wiemy, że pies to również wydatki, nie same przyjemności, a gdy na początku już brak możliwości to co będzie później ?? Nie chcę marudzić, ale czy to jest wymarzony domek Lorci ? Poczekajmy może na relację Owieczki, w koncy miała bezpośredni kontakt z Panią, może bez powodu dmucham na zimne :).[/QUOTE] Dziękuję za czujność i będe wdzięczna jeśli zorganizujecie ta wizyte przedadopcyjną :( Ja musze się szybciutko zająć Punią i nawet nie mam jak szukać kogos na wizytę p.a. do tej właśnie Pani. Troszkę mi się nie podoba że mają nie wysterylizowaną spanielkę ;/ i takie podejście nie do końca przekonywujące :( Pani z dziećmi ( nie wiem czy stać ja na drugiego psa itd. ) Warto ten domek sprawdzić. Czy mogę liczyć na Waszą pomoc ?? Wizyta na Pradze też się przeciąga :( I też jestem zdania ze bez starylki nie ma co wydawać psiny. Quote
Owieczka Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 [quote name='handzia']Pieniążków potrzebujemy o wiele więcej. U Owieczki są dwie sunie w cenie jednej, ale obydwie trzeba wysterylizować, Są zgłoszone do Soemy ale to też chwilkę pewnie potrwa, więc na razie musimy mieć pieniądze. Zapłacić trzeba również za wizyty u weta (odrobaczanie i środki na kleszcze). Muszę również zapłacić za transport teresz (czekam na kwotę, miała podliczyć i dać mi znać) U mnie na koncie jest 140 zł, dusje przesłała chyba 100 od razu do Owieczki.[/QUOTE] Jak ogarne papiery w pracy ( bo już w nich tonę ;p ) to wkleje tu wszystkie wpłaty , co i od kogo żeby była jasność. Quote
wire fox Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 Czy Pani Agata podała Ci Owieczko namiary na siebie ? Ja niestety mam z nią tylko dość lakoniczny kontakt mailowy, nie mam adresu i mam pewne zastrzeżenia, o których trudno pisać wprost na wątku. Może wstrzymajmy się do momentu wysterylizowania suni i wtedy okaże się czy Pani jest dostatecznie zdeterminowana do adopcji. Poczekam, czy i jaką dostanę odpowiedź na mój dzisiejszy list. Bardzo chciałabym, jak my wszystkie zresztą :lol::lol:, żeby Lorcia trafiła do możliwie najlepszego domu, nawet gdyby miała na to jeszcze poczekać. A tak na marginesie, to wszystkie suńki wzięłabym najlepiej sama i wtedy byłabym spokojna o ich los - ot, co :evil_lol::evil_lol:. Quote
wire fox Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 [quote name='handzia']Pieniążków potrzebujemy o wiele więcej. U Owieczki są dwie sunie w cenie jednej, ale obydwie trzeba wysterylizować, Są zgłoszone do Soemy ale to też chwilkę pewnie potrwa, więc na razie musimy mieć pieniądze. Zapłacić trzeba również za wizyty u weta (odrobaczanie i środki na kleszcze). Muszę również zapłacić za transport teresz (czekam na kwotę, miała podliczyć i dać mi znać) U mnie na koncie jest 140 zł, dusje przesłała chyba 100 od razu do Owieczki.[/QUOTE] Oczywiście biorę pod uwagę, że sunie są dwie, ale rozliczenia będą oddzielne, więc pytałam tylko o Lorcię :), ale może być też rozliczenie wspólne, jeżeli tak zdecydujecie i będzie to wygodne dla Ciebie. Ja tam zgodna jestem kobieta, choć niektórzy tego nie potwierdzają :evil_lol:. Quote
handzia Posted May 4, 2011 Author Posted May 4, 2011 [quote name='wire fox']Oczywiście biorę pod uwagę, że sunie są dwie, ale rozliczenia będą oddzielne, więc pytałam tylko o Lorcię :), ale może być też rozliczenie wspólne, jeżeli tak zdecydujecie i będzie to wygodne dla Ciebie. Ja tam zgodna jestem kobieta, choć niektórzy tego nie potwierdzają :evil_lol:.[/QUOTE] Dziękuję Ci bardzo, że pomagasz.:) Quote
Joodith Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 Wczoraj słonko, świergot ptaszków, pani wiosna królowała, dziś się chyba przeziębiła i z łóżeczka wstać nie chciała. Za oknami chłód okrutny, a na niebie chmurek roje. Sonecikiem swoim Lorko ogrzeję serduszko Twoje. Czy tej nocki Panna Lorka choć troszeczkę się wyspała? Czy me czary podziałały i wesołe senki miała? Mam nadzieję, że o domku tym jedynym dzisiaj śniła. Ciotki wiedźmy się starają by marzenia swe spełniła. Już południe, więc sonecik trzeba kończyć powolutku. Mam nadzieję, że w Twej główce nie ma dzisiaj cienia smutku. Jeśli jakiś śmiał pozostać, my go szybko wykurzymy, a tymczasem ślicznej Lorce wesołego dnia życzymy. Quote
wire fox Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 Ślicznie :) Niedługo wydamy tomik poezji zebranej / po naszych kolejnych wątkach / tytuł : Poezja kynologiczna ?:evil_lol: Quote
Tola Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 [quote name='wire fox']Ślicznie :) Niedługo wydamy tomik poezji zebranej / po naszych kolejnych wątkach / tytuł : Poezja kynologiczna ?:evil_lol:[/QUOTE] Joodith:loveu: A z tym tomikiem to właściwie super pomysł. Na wątku Szansy z mojego podpisu zebrało sie tego sporo, prosiłam nawet o dodatkowy post:evil_lol: Quote
Recommended Posts