marta-t Posted March 16, 2012 Posted March 16, 2012 Pisałyście, że szczeniaki w klinice dostały surowicę dwa dni temu. Więc potrzebujecie tylko dla tych ze schroniska? [quote name='Rudzia-Bianca']Kochani ma ktoś dostęp do surowicy , 4 szczeniaki w klinice z potwierdzonym parwo 2 w schronie jeszcze nie wyciągnięte też pewnie mają :( Gdyby ktoś mógł pomóc proszę kontaktować się z Klaudus_ namiary w pierwszym poście wątku szczeniaków - z mojego linku czerwonego ...[/QUOTE] Quote
Onaa Posted March 16, 2012 Posted March 16, 2012 Domek z ogródkiem, i kotem, szuka pieska, lub lepiej suczki w typie LABKA, wiek ok. 1-2 lat, Kraków, lub okolice. Najlepiej z dt/hoteliku. Może ktoś coś wie ? Quote
Rudzia-Bianca Posted March 16, 2012 Posted March 16, 2012 [quote name='marta-t']Pisałyście, że szczeniaki w klinice dostały surowicę dwa dni temu. Więc potrzebujecie tylko dla tych ze schroniska?[/QUOTE] Dzięki surowica już zdobyta :) Quote
Mona_S10 Posted March 16, 2012 Posted March 16, 2012 [quote name='Dogo07']Domek z ogródkiem, i kotem, szuka pieska, lub lepiej suczki w typie LABKA, wiek ok. 1-2 lat, Kraków, lub okolice. Najlepiej z dt/hoteliku. Może ktoś coś wie ?[/QUOTE] W krakowskim schronisku jest urocza czarna sunia w typie labladora, młodziutka i kochana. Ostatnio widzialam ja na boksie c6, nie jestem w stanie powiedzieć czy dalej jest w schr bo nie bylam już dwa tyg, ale ona troszke siedziala i nikt na nią uwagi nie zwracał kiedy miałyśmy ją z koleżanką na boksie, więc bardzo prawdopodobne że dalej bidulka siedzi. [IMG]http://img31.imageshack.us/img31/5990/p1080041l.jpg[/IMG] [IMG]http://img7.imageshack.us/img7/1940/p1080035a.jpg[/IMG] Quote
wegielkowa Posted March 17, 2012 Posted March 17, 2012 Piszę w imieniu erki :Kto może pojechać do Bochni na wizytę przed adopcyjną ? Jest chętna Pani na nasze dwa szczeniaki kieleckie. Quote
Soema Posted March 17, 2012 Posted March 17, 2012 [quote name='wegielkowa']Piszę w imieniu erki :Kto może pojechać do Bochni na wizytę przed adopcyjną ? Jest chętna Pani na nasze dwa szczeniaki kieleckie.[/QUOTE] W okolicy mieszka Evelka na pewno. Może się ktoś do niej wybiera albo oni by mogli ;) Quote
skrzeli Posted March 17, 2012 Posted March 17, 2012 [quote name='skrzeli']Taki cudak: [IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-xqO1OFGmqiM/T1yk41tIY7I/AAAAAAAAARI/JtI1hw543ic/s640/IMG_3845.JPG[/IMG] [IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-AU2yeASaOR8/T1yk70V6I-I/AAAAAAAAARQ/4wQYKpSmPU4/s640/IMG_3843.JPG[/IMG] [IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-LeAjfPlcHUA/T1ylwiL0kyI/AAAAAAAAATI/23sk7gY4QCk/s640/IMG_3841.JPG[/IMG] [IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-88QPsdY79iQ/T1ylyFbDZsI/AAAAAAAAATQ/hcXvkeTlXyI/s640/IMG_3842.JPG[/IMG][/QUOTE] Czy byłaby szansa na ogłoszenie Małego w jakiejś gazecie? Czas mamy ograniczony - może to dałoby mu szansę na nowe życie. Quote
wojtuś Posted March 18, 2012 Posted March 18, 2012 [quote name='wegielkowa']Piszę w imieniu erki :Kto może pojechać do Bochni na wizytę przed adopcyjną ? Jest chętna Pani na nasze dwa szczeniaki kieleckie.[/QUOTE] [quote name='Soema']W okolicy mieszka Evelka na pewno. Może się ktoś do niej wybiera albo oni by mogli ;)[/QUOTE] Dzieki Karino :) Evelka pójdzie na wizytę p/a - już dałem znać Rudzi i Erce :) Quote
Rudzia-Bianca Posted March 18, 2012 Posted March 18, 2012 [quote name='wojtuś']Dzieki Karino :) Evelka pójdzie na wizytę p/a - już dałem znać Rudzi i Erce :)[/QUOTE] Ślicznie dziękuję :) Quote
majku33krakow Posted March 18, 2012 Posted March 18, 2012 (edited) może jest tu ktoś kto by pożyczył na karmę dla truśa i zapłacenie jego operacji? (500zł),może jest ktoś kto chciałby sobie odłożyć kasę a nie umie(tak jak ja),pożyczył by na spłacenie długu mi (ja oddam w ciągu 2m.c.),oddam na pewno,wiem że karusiap się będzie cieszyć, a ten kto pożyczy też bo pomoże psu a dać pieniędzy nie może bo ma mało,(ktoś wyśle na konto karusiap),co wy na to?(napisze zobowiązanie do zwrotu 500zł plus karma 3kg= 65 zł chyba tyle kosztuje dla wątrobowców z trovet diet. [URL="http://www.dogomania.pl/threads/222915-Le%C5%BCa%C5%82-przy-drodze-czekajac-na-smierc.Staruszek-przez-nowotwor-nie-moze-chodzic-%28"]http://www.dogomania.pl/threads/222915-Le%C5%BCa%C5%82-przy-drodze-czekajac-na-smierc.Staruszek-przez-nowotwor-nie-moze-chodzic-([/URL] w Takim bądz razie COFAM PROŚBĘ.dziękuje Edited March 19, 2012 by majku33krakow Quote
karusiap Posted March 19, 2012 Posted March 19, 2012 Absolutnie prosze na moje konto nie wysylac zadnych pozyczek i nie laczyc mnie z tym co zostalo powyzej napisane. Niestety na pewne rzeczy nie mam wplywu, ale chyba kazdy wie ze nie mam nic wspolnego z tymi dziwnymi postami i pomyslami. Quote
Aga-ta Posted March 19, 2012 Posted March 19, 2012 [quote name='Soema']Czy ktoś może w najbliższym czasie będzie w Nowym Targu, albo ma kogoś, kto by mógł zrobić zdjęcia dwóm bokserom tam?[/QUOTE] [IMG]http://img29.imageshack.us/img29/709/3d67e06ae19470f9f02c978.jpg[/IMG] Quote
Soema Posted March 19, 2012 Posted March 19, 2012 [quote name='Aga-ta'][IMG]http://img29.imageshack.us/img29/709/3d67e06ae19470f9f02c978.jpg[/IMG][/QUOTE] Widziałam to zdjęcie na podhale24, ale nie mogę znaleźć drugiego.. nic o nich nigdzie nie jest napisane. A info u opiekunów takie jak zawsze.. Quote
majku33krakow Posted March 19, 2012 Posted March 19, 2012 [quote name='karusiap']Absolutnie prosze na moje konto nie wysylac zadnych pozyczek i nie laczyc mnie z tym co zostalo powyzej napisane. Niestety na pewne rzeczy nie mam wplywu, ale chyba kazdy wie ze nie mam nic wspolnego z tymi dziwnymi postami i pomyslami.[/QUOTE] Dziekuję karusiap za miły i sympatyczny wpis.przepraszam chciałem pomóc Quote
Zuzka2 Posted March 19, 2012 Posted March 19, 2012 [B]Pilnie potrzebna pomoc - interwencja -dla kieleckiej kotki z DS Kraków os.Kolorowe!!![/B] Proszę o pomoc dla kotki,która w minioną sobotę pojechała do DS do Krakowa os.Kolorowe. Pan przeszedł pozytywnie wizytę PA,przez telefon bardzo sensowny,dzwonił,dopytywał o samopoczucie kotki po sterylizacji,czekał na nią. Na drugi dzień od adopcji na pytanie jak się miewa kotka,czy już nie jest zestresowana,odpowiedział: "Zestresowana to złe słowo-pozbawiona swojej kociej kobiecości-to jest odpowiednie określenie".Zaprzestał odbierać telefony.Dziś miał nalot na dom,wyrzucił wolontariuszy,nie oddał kota.Kotka była przerażona i skulona u niego w domu.On opowiadał,że kotkę bierze do łóżka,że wypatroszyliśmy kotkę,a my nazywamy to sterylizacją.Człowiek pobudzony do granic psychozy (wg opisu).Wezwano policję-policja odmówiła interwencji.Kot został w piekle i w rękach najprawdopodobniej szaleńca. [B]Czy ktoś ma jakiś pomysł???Jak wpłynąć na policję?[/B]Przecież tam istnieje podejrzenie znęcania nad kotem,czyli przestępstwa! tel.[U]DT[/U] kota (osoba z ŚTOZ): [U]698 681 714[/U] Quote
Aga-ta Posted March 19, 2012 Posted March 19, 2012 [quote name='Soema']Widziałam to zdjęcie na podhale24, ale nie mogę znaleźć drugiego.. nic o nich nigdzie nie jest napisane. A info u opiekunów takie jak zawsze..[/QUOTE] 2 tyg temu widzialam tam boksera (ale tylko jednego), mial dlugi ogon i wyrazna szrame na glowie, rowniez byl rudy. Z tego zdjecia trudno stwierdzic, czy to jest ten sam pies... Quote
Isabel Posted March 19, 2012 Posted March 19, 2012 [quote name='Zuzka2'][B]Pilnie potrzebna pomoc - interwencja -dla kieleckiej kotki z DS Kraków os.Kolorowe!!![/B] Proszę o pomoc dla kotki,która w minioną sobotę pojechała do DS do Krakowa os.Kolorowe. Pan przeszedł pozytywnie wizytę PA,przez telefon bardzo sensowny,dzwonił,dopytywał o samopoczucie kotki po sterylizacji,czekał na nią. Na drugi dzień od adopcji na pytanie jak się miewa kotka,czy już nie jest zestresowana,odpowiedział: "Zestresowana to złe słowo-pozbawiona swojej kociej kobiecości-to jest odpowiednie określenie".Zaprzestał odbierać telefony.Dziś miał nalot na dom,wyrzucił wolontariuszy,nie oddał kota.Kotka była przerażona i skulona u niego w domu.On opowiadał,że kotkę bierze do łóżka,że wypatroszyliśmy kotkę,a my nazywamy to sterylizacją.Człowiek pobudzony do granic psychozy (wg opisu).Wezwano policję-policja odmówiła interwencji.Kot został w piekle i w rękach najprawdopodobniej szaleńca. [B]Czy ktoś ma jakiś pomysł???Jak wpłynąć na policję?[/B]Przecież tam istnieje podejrzenie znęcania nad kotem,czyli przestępstwa! tel.[U]DT[/U] kota (osoba z ŚTOZ): [U]698 681 714[/U][/QUOTE] Sprawę trzeba zgłosić do TOZ-u w Krakowie, wysłany zostanie inspektor i kotka może być temu człowiekowi zabrana z interwencji. Quote
Romi Posted March 20, 2012 Posted March 20, 2012 [quote name='Isabel']Sprawę trzeba zgłosić do TOZ-u w Krakowie, wysłany zostanie inspektor i kotka może być temu człowiekowi zabrana z interwencji.[/QUOTE] [quote name='Zuzka2'][B]Pilnie potrzebna pomoc - interwencja -dla kieleckiej kotki z DS Kraków os.Kolorowe!!![/B] Proszę o pomoc dla kotki,która w minioną sobotę pojechała do DS do Krakowa os.Kolorowe. Pan przeszedł pozytywnie wizytę PA,przez telefon bardzo sensowny,dzwonił,dopytywał o samopoczucie kotki po sterylizacji,czekał na nią. Na drugi dzień od adopcji na pytanie jak się miewa kotka,czy już nie jest zestresowana,odpowiedział: "Zestresowana to złe słowo-pozbawiona swojej kociej kobiecości-to jest odpowiednie określenie".Zaprzestał odbierać telefony.Dziś miał nalot na dom,wyrzucił wolontariuszy,nie oddał kota.Kotka była przerażona i skulona u niego w domu.On opowiadał,że kotkę bierze do łóżka,że wypatroszyliśmy kotkę,a my nazywamy to sterylizacją.Człowiek pobudzony do granic psychozy (wg opisu).Wezwano policję-policja odmówiła interwencji.Kot został w piekle i w rękach najprawdopodobniej szaleńca. [B]Czy ktoś ma jakiś pomysł???Jak wpłynąć na policję?[/B]Przecież tam istnieje podejrzenie znęcania nad kotem,czyli przestępstwa! tel.[U]DT[/U] kota (osoba z ŚTOZ): [U]698 681 714[/U][/QUOTE] Ku sprecyzowaniu faktów.... Ponieważ to ja wraz z Beatą (BeataDz) byliśmy na tej "wizycie", więc tak... Wszystko co napisała Zuzka2 jest prawdą, tylko jedno sprostowanie. Policja wcale nie odmówiła nam pomocy i sprawa została przyjęta. W dniu dzisiejszym ma się odbyć wizyta inspektora TOZ-u w asyście Policjanta (dzielnicowego). W dniu wczorajszym nie było takiej możliwości, gdyż ani ja, ani Beata nei jesteśmy inspektorami TOZ-u. Quote
diana79 Posted March 20, 2012 Posted March 20, 2012 Pilna sprawa !!!!!!!!!!! Czy ktoś z krakowa może mi pomóc i przetrzymać w godz. Popołudniowych dwa psy przez 2 godz??? Od tego zależy transport tych psów. Błagam o pomoc tel. 695695062 Quote
wojtuś Posted March 20, 2012 Posted March 20, 2012 [quote name='Romi']Ku sprecyzowaniu faktów.... Ponieważ to ja wraz z Beatą (BeataDz) byliśmy na tej "wizycie", więc tak... Wszystko co napisała Zuzka2 jest prawdą, tylko jedno sprostowanie. Policja wcale nie odmówiła nam pomocy i sprawa została przyjęta. W dniu dzisiejszym ma się odbyć wizyta inspektora TOZ-u w asyście Policjanta (dzielnicowego). W dniu wczorajszym nie było takiej możliwości, gdyż ani ja, ani Beata nei jesteśmy inspektorami TOZ-u.[/QUOTE] Ja byłem na wizycie tydzień temu we wtorek, kotek przyjechał w sobotę, młody chłopak, pracuje w Krakowie, na przyjęcie kotka wszystko przygotowane- kuweta, miski, dopytywał DT i mnie jaką karmę zakupić, tłumaczył też, że kotek jest mniej absorbujący od pieska. Normalny szok dla mnie, że można się tak "przejechać" na wizycie p/a. Quote
MTD Posted March 20, 2012 Posted March 20, 2012 [quote name='diana79']Pilna sprawa !!!!!!!!!!! Czy ktoś z krakowa może mi pomóc i przetrzymać w godz. Popołudniowych dwa psy przez 2 godz??? Od tego zależy transport tych psów. Błagam o pomoc tel. 695695062[/QUOTE] już nieaktualne ;) Quote
Isabel Posted March 20, 2012 Posted March 20, 2012 [quote name='Romi']Ku sprecyzowaniu faktów.... Ponieważ to ja wraz z Beatą (BeataDz) byliśmy na tej "wizycie", więc tak... Wszystko co napisała Zuzka2 jest prawdą, tylko jedno sprostowanie. Policja wcale nie odmówiła nam pomocy i sprawa została przyjęta. W dniu dzisiejszym ma się odbyć wizyta inspektora TOZ-u w asyście Policjanta (dzielnicowego). W dniu wczorajszym nie było takiej możliwości, gdyż ani ja, ani Beata nei jesteśmy inspektorami TOZ-u.[/QUOTE] Dajcie znać, proszę, jak sprawa się zakończyła. Quote
Zuzka2 Posted March 20, 2012 Posted March 20, 2012 [quote name='Romi']Ku sprecyzowaniu faktów.... Ponieważ to ja wraz z Beatą (BeataDz) byliśmy na tej "wizycie", więc tak... Wszystko co napisała Zuzka2 jest prawdą, tylko jedno sprostowanie. Policja wcale nie odmówiła nam pomocy i sprawa została przyjęta. W dniu dzisiejszym ma się odbyć wizyta inspektora TOZ-u w asyście Policjanta (dzielnicowego). W dniu wczorajszym nie było takiej możliwości, gdyż ani ja, ani Beata nei jesteśmy inspektorami TOZ-u.[/QUOTE] Romi,napisałam,że policja odmówiła interwencji "tu i teraz"(nie pomocy w ogóle),czyli takiej jaka była potrzebna w obecnym stanie rzeczy.Osoba w takim stanie psychicznym może stanowić zagrożenie dla siebie,kota czy sąsiadów.Mam nadzieję,że dziś sprawa potoczy się pomyślnie dla kota. Quote
Romi Posted March 20, 2012 Posted March 20, 2012 [quote name='Zuzka2']Romi,napisałam,że policja odmówiła interwencji "tu i teraz"(nie pomocy w ogóle),czyli takiej jaka była potrzebna w obecnym stanie rzeczy.Osoba w takim stanie psychicznym może stanowić zagrożenie dla siebie,kota czy sąsiadów.Mam nadzieję,że dziś sprawa potoczy się pomyślnie dla kota.[/QUOTE] A tak, tak, tak :) Quote
Onaa Posted March 20, 2012 Posted March 20, 2012 [quote name='diana79']Pilna sprawa !!!!!!!!!!! Czy ktoś z krakowa może mi pomóc i przetrzymać w godz. Popołudniowych dwa psy przez 2 godz??? Od tego zależy transport tych psów. Błagam o pomoc tel. 695695062[/QUOTE] PILNE - podobno psy nie mają się gdzie podziać !!! Czy ktoś może pomóc ? Quote
Recommended Posts