Ela_and_Krzys Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 Fuks to tylko niby lab :) Świat jest mały :) Quote
taks Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 Nie wiedziałam gdzie to umieścić ale skoro dotyczy Krakowa... Poprawcie mnie jeśli się czepiam, ale nijak nie mogę pojąć godzin działania krakowskiego TOZ-u. Lokal na Floriańskiej, czyli przedzieranie się na piechotę przez zapchane centrum miasta a godziny otwarcia jak godziny pracy. Czy tylko uczniowie, emeryci i wolne zawody mają psy? Teoretycznie podatek (ponoć gro idzie na Azyl) można przelać na Bank, ale co z zarejestrowaniem psa? Obawiam się ,że taka "organizacja" pracy skutecznie zniechęca do płacenia tegoż podatku. Czy dyżur 1 -2 soboty w miesiącach płacenia podatku to taki straszny wysiłek ( np. kosztem któregoś dnia tygodnia). I jeszcze jedno - na swojej stronie oferują adresy opiekunów ( płatnych, tymczasowych). Znajoma chciała kogoś do opieki nad kotem na tydzień wakacji. Pan pogrzebał w zeszycie i podał 2 namiary - jeden okazało się dotyczył wyłącznie psa a drugi był od 3 lat nieaktualny (Pani zmarła). Piszą co prawda ,że nie biorą odpowiedzialności za podane adresy bo tylko pośredniczą- ale czy to nie jest jednak tylko pozorowanie działania? Ech....:angryy: Quote
Perfi Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 maja beznadziejna nieaktualna od wielu lat [url]www..[/url]. proponowalam pomoc w tym zakresie (moj tz jest programista) ale dano mi do zrozumienia zebym sie wypchala... Quote
Camara Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 [quote name='Camara'][B]dziewczynki, co mam dać do GW na następny tydzień?[/B] jest jedno lub moze nawet 2 miejsca. [B]Dajcie znać do jutra, bardzo proszę[/B]. Jestem trochę nie na bieżąco, po przejściach z kurdupelkami :cool1:[/quote] [B]Dziękuję![/B] 1. Dusia ze schroniska (Foksia i Dżekuś) 2. Czekoladka - Aga-ta (nadal nie mam nr telefonu) 3. Maluszek z reklamówki (Patia - zdjęcie wezmę z wątku, nie musisz przysyłać) Quote
black sheep Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 [quote name='taks'] Znajoma chciała kogoś do opieki nad kotem na tydzień wakacji. Pan pogrzebał w zeszycie i podał 2 namiary - jeden okazało się dotyczył wyłącznie psa a drugi był od 3 lat nieaktualny (Pani zmarła). Piszą co prawda ,że nie biorą odpowiedzialności za podane adresy bo tylko pośredniczą- ale czy to nie jest jednak tylko pozorowanie działania? Ech....:angryy:[/quote] Myślę, że ktoś z krakowa mógłby się zająć kotkiem (?) Ja bym się zajęła, ale mam troche za daleko;) Niestety TOZ to nieźle zakręcone miejsce;) Co do nieaktualnych stron www, to nasze schronisko też mogłoby się troche "odnowić" w necie. Nie wiem jak teraz, ale jak ja rok temu chciałam zostać wolontariuszką, to ten niby formularz był troche przeterminowany. A psy pilnie poszukujące domu, to np. Kępka która jest dawno w domu;) Quote
AgaG Posted February 14, 2007 Author Posted February 14, 2007 Podaję rozliczenie było : 348 złotych ( z czego 335 w czwratek płacę zaległy dług Rocka) ale do tego doszło: 410 wypłata z AFN (psy KRK juz tam pusto) ; + [B]1000 złotych Irenka [/B]:loveu: :loveu: :loveu: (JUŻ PARE DNI TEMU!!!) [B]A 100 ZŁOTYCH PANI MARIA LEJA [/B] [B]oDLICZAJĄC PIENI,ĘDZE ZA HOTEL ROCKA MAMY 1423 ALE W TYM LICZNE DŁUGI HOTELEOWE (mISIEK, oSKAR) [/B] Quote
Perfi Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 [quote name='black_sheep']Myślę, że ktoś z krakowa mógłby się zająć kotkiem (?) Ja bym się zajęła, ale mam troche za daleko;) Niestety TOZ to nieźle zakręcone miejsce;) Co do nieaktualnych stron www, to nasze schronisko też mogłoby się troche "odnowić" w necie. Nie wiem jak teraz, ale jak ja rok temu chciałam zostać wolontariuszką, to ten niby formularz był troche przeterminowany. A psy pilnie poszukujące domu, to np. Kępka która jest dawno w domu;)[/quote] jutro ma ruszyc - wynajeli jakas firme zeby im prowadzila :) Quote
kiwi Posted February 15, 2007 Posted February 15, 2007 [B][I]Elso[/I], bardzo cie prosze, mozesz sie ze mna skontaktowac w sprawie psow z ligoty? :modla: bo ja nie moge zadzwonic :( a masz wylaczone odbieranie pw... :([/B] Quote
kiwi Posted February 15, 2007 Posted February 15, 2007 patrzcie co mi Camara podeslala :( [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=45256[/URL] co robic, co robic??!! Irenko, wielka kobieto o golebim sercu, i wszyscy inni, dziekujemy za wplaty! wydaje sie duzo ale juz 600 zl kosztuje misio i oskarek :splat: ligota przyjezdza, collie czeka, a tu jeszcze taki szkieletorek spi pod chmurka :( Quote
Patia Posted February 15, 2007 Posted February 15, 2007 Jeśli on faktycznie na ziemi , bez budki , to trzeba go brac w pierwszej kolejności. Quote
black sheep Posted February 15, 2007 Posted February 15, 2007 [quote name='Perfi']jutro ma ruszyc - wynajeli jakas firme zeby im prowadzila :)[/quote] Łał, ale zaszaleli!!!;) Quote
mar.gajko Posted February 15, 2007 Posted February 15, 2007 [B]KTOŚ ZDAJE SIĘ ZNALAZŁ TAKIEGO W KRAKOWIE - TU SZUKAJĄ[/B] 11.02.2007r. w niedzielę po godz.17:00 zaginął mały biały terier - westie. Został potrącony przez samochód na osiedlowym parkingu w rejonie ul. Tuchowskiej (Kurdwanów, Wola Duchacka). Piesek po tym zaczął szybko uciekać ulicą Tuchowską w kierunku ulicy Cechowej Wabi się FRODO. Może się bardzo bać ale powinien zareagować na swoje imię. Jest alergikiem w trakcie leczenia. Uczulony jest prawie na wszystko. Proszę o jakąkolwiek informację na nr telefonu 509 51 31 31, mail: [email][email protected][/email] Quote
Perfi Posted February 15, 2007 Posted February 15, 2007 gdzes na zwierzakach krakowskich bylo... Quote
kiwi Posted February 15, 2007 Posted February 15, 2007 ja wstawialam ogloszenie, tez ze zwierzakow, ale tamten drugi zostal znaleziony zanim ten zaginal Quote
kiwi Posted February 15, 2007 Posted February 15, 2007 [COLOR=Red][B]katastrofa :cry: nie ma transportu do kundla, ani padł samochod przed chwila :cry: jesli tak nadal pojdzie to zaden pies nie pojedzie, nie ma czym przywiezc psow :cry:[/B][/COLOR] Quote
black sheep Posted February 15, 2007 Posted February 15, 2007 a to dzisiaj ten kundel czy jutro? Bo jutro będę autem w Krakowie Quote
kiwi Posted February 15, 2007 Posted February 15, 2007 [U][B][SIZE=5][COLOR=Indigo]jest! jest! JEST PAULUS :multi::multi::multi: Na czesc Paulusa! :multi: HIP HIP HURRA! :multi::multi::multi::multi::multi: HIP HIP HURRA! :multi::multi::multi::multi::multi:[/COLOR][/SIZE][/B][/U] Quote
black sheep Posted February 15, 2007 Posted February 15, 2007 Aha, kiedyś był w piątki;) Dzięki Paulus! Hip hip hura;) Quote
Ela_and_Krzys Posted February 15, 2007 Posted February 15, 2007 super - ja bylam w W-wie i dopiero wrocilam Quote
Cez Posted February 15, 2007 Posted February 15, 2007 mam bardzo chorego szczeniaka ze schroniska w Mielcu, od 6 dni jest leczona na Pilsudskiego. Myslicie, ze to dobry weterynarz, czy lepiej zmienic ? Quote
kiwi Posted February 15, 2007 Posted February 15, 2007 u kogo na pilsudskiego? u mlodego weta czy dr slowinskiego albo kujawskiego? z mojego doswiadczenia, jesli tam jej nie wylecza to nikt jej nie wyleczy.. my wszystkie najciezsze przypadki leczyny wlasnie tam - u wyzej wymienionych doktorow, z mlodymi lekarzami nie mialam stycznosci wiekszej niz grzecznosciowej. Quote
kiwi Posted February 15, 2007 Posted February 15, 2007 Ponieważ Elso najbardziej pasuje jechac jutro do Ligoty - wyprawa zaplanowana na jutro. jestesmy umowione na 2 psy, dziewczyny maja nam cos wybrac, gdyby znalazl sie ktokolwiek, kto dalby rade jechac zamiast mnie... bylabym wdzieczna... ja nic nie robie tylko z psami jezdze nie mam kiedy zdawac egzaminow... wyjazd o 14 jutro.. a raczej dzisiaj Quote
Anashar Posted February 16, 2007 Posted February 16, 2007 Szkoda, że dopiero teraz odczytałem bo mógłbym pomóc :( Quote
Asior Posted February 16, 2007 Posted February 16, 2007 kto jedzie jutro do schronu oprócz perfi Quote
Recommended Posts