Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie wiedziałam gdzie to umieścić ale skoro dotyczy Krakowa...
Poprawcie mnie jeśli się czepiam, ale nijak nie mogę pojąć godzin działania krakowskiego TOZ-u. Lokal na Floriańskiej, czyli przedzieranie się na piechotę przez zapchane centrum miasta a godziny otwarcia jak godziny pracy. Czy tylko uczniowie, emeryci i wolne zawody mają psy? Teoretycznie podatek (ponoć gro idzie na Azyl) można przelać na Bank, ale co z zarejestrowaniem psa? Obawiam się ,że taka "organizacja" pracy skutecznie zniechęca do płacenia tegoż podatku. Czy dyżur 1 -2 soboty w miesiącach płacenia podatku to taki straszny wysiłek ( np. kosztem któregoś dnia tygodnia).
I jeszcze jedno - na swojej stronie oferują adresy opiekunów ( płatnych, tymczasowych). Znajoma chciała kogoś do opieki nad kotem na tydzień wakacji. Pan pogrzebał w zeszycie i podał 2 namiary - jeden okazało się dotyczył wyłącznie psa a drugi był od 3 lat nieaktualny (Pani zmarła). Piszą co prawda ,że nie biorą odpowiedzialności za podane adresy bo tylko pośredniczą- ale czy to nie jest jednak tylko pozorowanie działania? Ech....:angryy:

Posted

maja beznadziejna nieaktualna od wielu lat [url]www..[/url]. proponowalam pomoc w tym zakresie (moj tz jest programista) ale dano mi do zrozumienia zebym sie wypchala...

Posted

[quote name='Camara'][B]dziewczynki, co mam dać do GW na następny tydzień?[/B]
jest jedno lub moze nawet 2 miejsca.

[B]Dajcie znać do jutra, bardzo proszę[/B]. Jestem trochę nie na bieżąco, po przejściach z kurdupelkami :cool1:[/quote]

[B]Dziękuję![/B]
1. Dusia ze schroniska (Foksia i Dżekuś)
2. Czekoladka - Aga-ta (nadal nie mam nr telefonu)
3. Maluszek z reklamówki (Patia - zdjęcie wezmę z wątku, nie musisz przysyłać)

Posted

[quote name='taks'] Znajoma chciała kogoś do opieki nad kotem na tydzień wakacji. Pan pogrzebał w zeszycie i podał 2 namiary - jeden okazało się dotyczył wyłącznie psa a drugi był od 3 lat nieaktualny (Pani zmarła). Piszą co prawda ,że nie biorą odpowiedzialności za podane adresy bo tylko pośredniczą- ale czy to nie jest jednak tylko pozorowanie działania? Ech....:angryy:[/quote]

Myślę, że ktoś z krakowa mógłby się zająć kotkiem (?) Ja bym się zajęła, ale mam troche za daleko;)
Niestety TOZ to nieźle zakręcone miejsce;) Co do nieaktualnych stron www, to nasze schronisko też mogłoby się troche "odnowić" w necie. Nie wiem jak teraz, ale jak ja rok temu chciałam zostać wolontariuszką, to ten niby formularz był troche przeterminowany. A psy pilnie poszukujące domu, to np. Kępka która jest dawno w domu;)

Posted

Podaję rozliczenie było : 348 złotych ( z czego 335 w czwratek płacę zaległy dług Rocka) ale do tego doszło: 410 wypłata z AFN (psy KRK juz tam pusto) ; + [B]1000 złotych Irenka [/B]:loveu: :loveu: :loveu: (JUŻ PARE DNI TEMU!!!) [B]A 100 ZŁOTYCH PANI MARIA LEJA [/B]

[B]oDLICZAJĄC PIENI,ĘDZE ZA HOTEL ROCKA MAMY 1423 ALE W TYM LICZNE DŁUGI HOTELEOWE (mISIEK, oSKAR) [/B]

Posted

[quote name='black_sheep']Myślę, że ktoś z krakowa mógłby się zająć kotkiem (?) Ja bym się zajęła, ale mam troche za daleko;)
Niestety TOZ to nieźle zakręcone miejsce;) Co do nieaktualnych stron www, to nasze schronisko też mogłoby się troche "odnowić" w necie. Nie wiem jak teraz, ale jak ja rok temu chciałam zostać wolontariuszką, to ten niby formularz był troche przeterminowany. A psy pilnie poszukujące domu, to np. Kępka która jest dawno w domu;)[/quote]

jutro ma ruszyc - wynajeli jakas firme zeby im prowadzila :)

Posted

[B][I]Elso[/I], bardzo cie prosze, mozesz sie ze mna skontaktowac w sprawie psow z ligoty? :modla:
bo ja nie moge zadzwonic :( a masz wylaczone odbieranie pw... :([/B]

Posted

patrzcie co mi Camara podeslala :(
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=45256[/URL]
co robic, co robic??!!

Irenko, wielka kobieto o golebim sercu, i wszyscy inni, dziekujemy za wplaty!
wydaje sie duzo ale juz 600 zl kosztuje misio i oskarek :splat:
ligota przyjezdza, collie czeka, a tu jeszcze taki szkieletorek spi pod chmurka :(

Posted

[B]KTOŚ ZDAJE SIĘ ZNALAZŁ TAKIEGO W KRAKOWIE - TU SZUKAJĄ[/B]

11.02.2007r. w niedzielę po godz.17:00 zaginął mały biały terier - westie. Został potrącony przez samochód na osiedlowym parkingu w rejonie ul. Tuchowskiej (Kurdwanów, Wola Duchacka). Piesek po tym zaczął szybko uciekać ulicą Tuchowską w kierunku ulicy Cechowej
Wabi się FRODO.
Może się bardzo bać ale powinien zareagować na swoje imię.
Jest alergikiem w trakcie leczenia. Uczulony jest prawie na wszystko.
Proszę o jakąkolwiek informację na nr telefonu 509 51 31 31, mail: [email][email protected][/email]

Posted

[COLOR=Red][B]katastrofa :cry:
nie ma transportu do kundla, ani padł samochod przed chwila :cry:
jesli tak nadal pojdzie to zaden pies nie pojedzie, nie ma czym przywiezc psow :cry:[/B][/COLOR]

Posted

[U][B][SIZE=5][COLOR=Indigo]jest!
jest!
JEST PAULUS :multi::multi::multi:

Na czesc Paulusa!
:multi:
HIP HIP HURRA!
:multi::multi::multi::multi::multi:
HIP HIP HURRA!
:multi::multi::multi::multi::multi:[/COLOR][/SIZE][/B][/U]

Posted

mam bardzo chorego szczeniaka ze schroniska w Mielcu, od 6 dni jest leczona na Pilsudskiego. Myslicie, ze to dobry weterynarz, czy lepiej zmienic ?

Posted

u kogo na pilsudskiego? u mlodego weta czy dr slowinskiego albo kujawskiego?
z mojego doswiadczenia, jesli tam jej nie wylecza to nikt jej nie wyleczy..
my wszystkie najciezsze przypadki leczyny wlasnie tam - u
wyzej wymienionych doktorow, z mlodymi lekarzami nie mialam stycznosci wiekszej niz grzecznosciowej.

Posted

Ponieważ Elso najbardziej pasuje jechac jutro do Ligoty - wyprawa zaplanowana na jutro.
jestesmy umowione na 2 psy, dziewczyny maja nam cos wybrac,
gdyby znalazl sie ktokolwiek, kto dalby rade jechac zamiast mnie...
bylabym wdzieczna...
ja nic nie robie tylko z psami jezdze nie mam kiedy zdawac egzaminow...
wyjazd o 14 jutro.. a raczej dzisiaj