Cekinka13* Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 Sprawdzi ktoś domek w Nowym Sączu? Pilne! Wątek - [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=118861[/URL] Quote
irenaka Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 Poszukuję kogoś do sprawdzenia domu dla psiaka w Brzesku. Zwracam koszty benzyny na dojazd. Quote
mar.gajko Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 Nie mam czasu przglądać watków, sorry. Dzwonił facet z Myślenic po szczeniaczki, tylko, że woleliby sunię. Ja mam pieska - samczyka. Jeżeli ktoś ma suńkę, szczeniora, co wyrośnie na niedużą (pod kolano), to bardzo proszę o pw. Podam jego nr telefonu. Z panem rozmawiałam, nie byłam tam. Trzeba sprawdzić dokładniej. Quote
lizka Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 U mnie na osiedlu od 2 dni koczuje pies (piszę "koczuje" bo wiekszosc dnia spędza pod jednym z bloków) chyba porzucony, ale tego nie wiem dokładnie.Wygląda, jakby czekał na swojego pana :shake: Moj TZ wczoraj rano w czasie spaceru z Borysem go zauważył, po wieczornym spacerze na jakim bylismy juz razem powiedział mi, ze ten psiak tak od rana siedzi i czeka... Zaniosłam mu troche suchej karmy - nic nie ruszył, bo dzis sprawdzałam, wode tez dostał To niewielki psiak, przed kolano, przyjacielsko nastawiony (daje sie pogłaskac itd) ale widac ze wystraszony ta całą sytuacją...strasznie zagubiony Na noc nie mogłam go do siebie zabrac (kto zna Borysa wie o czym mowie) :diabloti:, wczoraj po 22ej byłam tam ale go nie było.Moze sie gdzies ukrył, myslałam nawet ze znalazł sie własciciel, ale dzis psiak znow tam był Dziewczyny, dzwonic do schroniska?Nie brdzo mi sie to widzi, jak jest z miejscami w hotelach? Wieliczka itd? Sa jakies wolne? Sama nie wiem co robic? Aha, pies ma obroże, zero adresownika, nic. Myslałam, ze to psiak jakichs pijaczków co tam bywaja ale tyle czasu by tam siedział?? Quote
wilczyca Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 [B]lizka[/B] a może w bloku mieszka jakaś "pachnąca" teraz sunia i psiak tam się dlatego pojawił Quote
Ank@ Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 Lizka a na którym osiedlu mieszkasz jeśli można wiedzieć ? U mnie regularnie pojawia się pod blokami mały czarny piesek. Przez pewien czas myślałam, że bezdomniak, ale już wiem gdzie mieszka. Chodzi na dziewczyny. :cool1: Quote
lizka Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 [B]wilczyca[/B] no nie wiem, mieszka tam pare psów (suk tez pewnie) ale on wygląda tak jakby na kogoś ewidentnie czekał :shake: Nie podbiega do psów, raz widziałam ze poleciał za jakims facetem ale zrezygnowany wrócił, mysle ze to niestety nie to :roll: On zwraca uwage jedynie na ludzi i to mezczyzn jakby hmm..odpowiedniej budowy i wyglądu ? Quote
lizka Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 Mieszkam na Bieżanowie, os.Zielone Wzgórze (ul.Podłęska)- duzo chodzimy z psem ale jego nigdy wczesniej nie widziałam w dalszej czy bliższej okolicy, sama juz nie wiem... Quote
lizka Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 Ank@2 o, dopiero teraz zobaczyłam ze Ty tez z Bieżanowa :oops: :cool3: Quote
Ank@ Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 mogłabyś bardziej psiaka opisać, może skojarzę. Trochę chodzę po osiedlu. Quote
lizka Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 Hmm...psiak niewielki, do kolana nie dochodzi ;) dosc szczupły, gładkowłosy koloru (nie wiem jak określic :oops:) na moje oko jasny biszkopt (porównując do labków) nie wiem jak z uszami bo zawsze miał oklapnięte końcówki jak go widziałam - szczególnie mu sie niestety nie przyglądałam bo zawsze tylko dawałam mu jesc i pic w asyscie mojego psa przywiązanego "gdzies tam" obroza nie jest jednolitego koloru tylko czarna z domieszka innego jasnego koloru, taka "parciana" Quote
sugarr Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 [FONT=MS Shell Dlg 2]Dostałam maila z ogłoszeń po wydanych tymczasach, napisałam, że chętnie zaproponuję jakieś inne pieski, prześlę zdjęcia. Oto wymagania: [quote]Poszukujemy szczeniaka - suczki średniej wielkości (tak około 55 cm i 15 kg wagi) i w sumie na tym nasze wymagania się kończą, Ważne tylko jeszcze żeby była zdrowa, ruchliwa i radosna. Zaadoptować byśmy mogli ją dopiero w pierwszy weekend września- wcześniej wyjeżdżam.[/quote] Domek niesprawdzony, ale do września coś się wymyśli. Nic jeszcze nie wiem o ludziach, ale jakieś psiaki możnaby im już wstępnie zaproponować. Macie coś "odpowiedniego"? :)[/FONT] Quote
Foksia i Dżekuś Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 Dotaly do mnie informacje o nieetycznym zachowaniu jednej osoby z grupy krakowskich wolontariuszy i jest mi z tego powodu bardzo przykro. Widzilam na innych watkach ,ze ta osoba mowi o lojalnosci i etycznym zachowaniu , a sama postepuje wbrew tym zasadom. Od wielu miesięcy wspópracuje z gazeta krakowska ,wypracowalam ten kontakt ,staram sie zapewnic dostep do tego medium wielu wolontariusza .Dzialania poza plecami i próby odsuniecia mnie od tego medium uważam za korzystanie z efektów mojej pracy i takie postepowanie uważam za nieetyczne. Quote
Tweety Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 [quote name='Foksia i Dżekuś']Dotaly do mnie informacje o nieetycznym zachowaniu jednej osoby z grupy krakowskich wolontariuszy i jest mi z tego powodu bardzo przykro. Widzilam na innych watkach ,ze ta osoba mowi o lojalnosci i etycznym zachowaniu , a sama postepuje wbrew tym zasadom. Od wielu miesięcy wspópracuje z gazeta krakowska ,wypracowalam ten kontakt ,[B]staram sie zapewnic dostep do tego medium wielu[/B] wolontariusza .Dzialania poza plecami i próby odsuniecia mnie od tego medium uważam za korzystanie z efektów mojej pracy i takie postepowanie uważam za nieetyczne.[/quote] potwierdzam, Foksia i Dżekuś sama zaproponowała mi pomoc w ogłoszeniu kocich maluchów i cała kocia rodzinka była kiedyś w krakowskiej. Tak, że przy okazji mogę podziękować publicznie Beacie:loveu: Quote
j3nny Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 Witam! grzebię trochę dzisiaj w wątkach i znalazłam ten krakowski. szukam w zasadzie wątku typowo dotyczącego krakowskiego schroniska, nie wiecie przypadkiem, czy takowy istnieje? Quote
Tweety Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 [quote name='j3nny']Witam! grzebię trochę dzisiaj w wątkach i znalazłam ten krakowski. szukam w zasadzie wątku typowo dotyczącego krakowskiego schroniska, nie wiecie przypadkiem, czy takowy istnieje?[/quote] to ten jest chyba najbardziej "schroniskowy" i najbardziej "krakowski", chyba, że interesują Cię dodatkowo koty, bo ten jest bardziej propsi;) Quote
karusiap Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 ja cos kojarze jeszcze watek zalozony przez Mraulina chyba wlasnie o schronie i wolontariuszach,ale nie moge teraz znalesc:roll: Quote
Jagienka Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 [quote name='karusiap']ja cos kojarze jeszcze watek zalozony przez Mraulina chyba wlasnie o schronie i wolontariuszach,ale nie moge teraz znalesc:roll:[/quote] Chodzi Ci o ten? [url]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=67507[/url] Quote
karusiap Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 [quote name='Jagienka']Chodzi Ci o ten? [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=67507[/URL][/quote] oo wlasnie:p Quote
j3nny Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 dzieki wam bardzo:) ja sie tutaj na razie cichutko przykleje Quote
AniaB Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 Dziewczyny, nie wiem co zrobic - zadzwoniła do mnie dzisiaj Pani, która dostała od kogos mój telefon, ze koło jej domu znalazła jakies kilka dni temu wycienczonego padłego prawie pinczera (wielkosi tak ok. połowy dobka).. Poniewaz pani ma agresywnego wilczura nie moze psiaka zatrzymac, ale odkarmiła go i przechowuje na razie.. Ale prosi nas o pomoc.. Czy ktoś nie chciał pinczera po kontaktach z ogłoszen..? Czy w razie czego mozemy jeszcze wziac tego psiaka do hotelu i szukac mu domu? Ja mam obecnie cztery psy pod opieką - na razie nie moge mu dać DT, ale dołozyłabym sie do hotelu.. Moge tez dowiexć psiaka do hoteliku jakby co, tylko czy są miejsca u p. Tomka?.. Błagam o pomoc!! Obiecałam tej pani informacje.. wilczur tej pani jest agresywny.. Pani mieszka w Aleksandrowicach - koło Balic.. Quote
karusiap Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 musimy mu pomoc:-(miejsca w hotelu to chyba jedna wielka rotacja teraz...Aniu zadzwon najlepiej i spytaj jak wyglada sytuacja... Quote
irenaka Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 [FONT=Calibri][SIZE=3]Potraktujcie mój post jako oświadczenie a nie dyskusję z Foksia i Dżekuś.[/SIZE][/FONT] [FONT=Calibri][SIZE=3]Jak się domyślam, Jej post jest skierowany do mnie po artykule w GK w sprawie Krzyczek oraz dwóch ogłoszeniach jakie wysłałam do GK. Skierowałam zapytanie do osoby która zajmuje się w GK ogłoszeniami, czy w sytuacji kiedy Pani Beata nie ogłasza psów z Niepołomic istnieje możliwość ich ogłaszania w GK. Uzyskałam akceptację i stąd moje maill’e w sprawie psów w hotelu w Niepołomicach. Natomiast propozycja całego artykułu na temat piątki psiaków z Krzyczek wyszła z inicjatywy samej redakcji i można to sprawdzić u autorki artykułu.[/SIZE][/FONT] [FONT=Calibri][SIZE=3]Dlaczego nie przesłałam tekstu ogłoszeń do GK przez Foksię i Dżekuś? Po prostu dlatego, że po konflikcie z właścicielką hotelu w Niepołomicach Foksia i Dżekuś wyraźnie zapowiedziała, że żaden pies który znajduje się w tym hotelu nie będzie przez nią ogłaszany. Uważam faktycznie za nieetyczne aby pozbawiać te psy możliwości ogłoszeń przez konflikt między ludźmi. Gdyby redakcja GK nie przyjęła moich ogłoszeń z pewnością bym zrozumiała to jednoznacznie jako wyłączność Beaty na ogłoszenia w tej gazecie. Dla mnie wszystkie psy w potrzebie mają równe prawa i konflikt międzyludzki nie może wpływać na ich szanse adopcyjne. Tak jak wcześniej napisałam, jest to moje oświadczenie a nie dyskusja i przepraszam, że na wątku krakowskim muszę odpowiadać, bo moim zdaniem to nie jest miejsce na to.[/SIZE][/FONT] Quote
PaulinaB Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 [quote name='Foksia i Dżekuś']Dotaly do mnie informacje o nieetycznym zachowaniu jednej osoby z grupy krakowskich wolontariuszy i jest mi z tego powodu bardzo przykro. Widzilam na innych watkach ,ze ta osoba mowi o lojalnosci i etycznym zachowaniu , a sama postepuje wbrew tym zasadom. Od wielu miesięcy wspópracuje z gazeta krakowska ,wypracowalam ten kontakt ,staram sie zapewnic dostep do tego medium wielu wolontariusza .Dzialania poza plecami i próby odsuniecia mnie od tego medium uważam za korzystanie z efektów mojej pracy i takie postepowanie uważam za nieetyczne.[/quote] Nieetyczny i nielojalny jest ten wpis, a kim Pani jest ze ma Pani prawo wyboru ktore psy mają byc ogloszone i z jakiej okazji to akurat Pani ma wybierac wolontariuszy ktorym laskawie udostepni miejsce w gazecie??? Nie jest Pani wlascicielka gazety i kazdy kto chce umiescic ogloszenie w gazecie jakiejkolwiek gazecie ma prawo zadzwonic i o to poprosic!!!!!!!!! Poza tym nigdy Pani by nie wziela pod uwage psow z Krzyczek poniewaz znajdują sie w hotelu w Niepolomicach, a dlaczego to sama Pani dobrze wie!!!!!!!!!!!!! Te psy przezyly piekło, mają prawo byc oglaszane tak jak wszystkie inne i nikt nie ma zamiaru blagac Pani na kolanach zeby laskawie wziela nasze psiaki pod uwage!!! Prosze sie zastanowic jak Pani bedzie dokonywac kolejnych podobnych wpisow, bo szkodzi Pani psom a nie osobom, a przeciez o ratowanie zwierzaków tu chodzi prawda???czy moze jakies osobiste pogrywki? Bo mniemam uwazac ze tak Te nielojalną, postepującą nieetycznie wolontariuszke wszyscy znają i uważają za wspanialą osobe, ktora ma na uwadze TYLKO I WYŁĄCZNIE dobro psów! Pani Irenko wielkie ukłony w Pani stronę:) ps. tak na marginesie to Pani ogloszenie sie tez ukazalo, wiec o co chodzi? Przesyłam link do wątku psiaków: [url]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=115276&highlight=irenaka[/url] Quote
karusiap Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 bardzo pilnie potrzeba miejsca dla strasznie wychudzonej,zabiedzonej suki,psa "strozujacego":angryy::angryy:bedziemy szukac na spokojnie,ale trzeba ja gdzies zabrac od cholernego chlopa:placz:stoi na 3 m lancuchu.... Quote
Recommended Posts