Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Przepraszam za off...
Prosimy o pomoc przytulisku Znajdki. Jest w bardzo trudnym położeniu.... jakby złego było mało, wczoraj spaliła się przyczepa ze niemal wszystkimi rzeczami osobistymi p.Joli... Pomóżmy jej, proszę... Już można na dogo głosować w wewn. ankiecie. do konkursu Krakvetu... Prosimy o głos na Znajdki: [URL="http://www.dogomania.pl/threads/214317-KrakVet-wybieramy-kandydata-na-wrzesie%C5%84"]http://www.dogomania.pl/threads/2143...-wrzesie%C5%84[/URL]

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

W niedzielę chcemy podjąć kolejną próbę złapania mamy szczeniaków.
Ponieważ klatka przestała być odpowiednim narzędziem i mądrala omija ją z daleka - chcemy zorganizować jak największą grupę osób, które nam w tym pomogą.

[B]KTO MOŻE POŚWIĘCIĆ KILKA GODZIN W NIEDZIELĘ?[/B]

Będę ja, Mru i Paweł z Vivy, SBD.
Zośka - Twój Piotrek też się już określił :) oczywiście z Tobą :)
[B]Atomówka,[/B] ile kasy na koncie ma rodzinka? Kluski trzeba zaszczepić i założyć im książeczki. To najwyższa pora
Ja mogę załątwić szczepienia za 20zł, ale wybywam z Warszawy jutro. Nie będzie mnie aż do piątku/soboty.
Czy ktoś dałby radę przetransportować maluchy z Chełmżyńskiej na Guderskiego (to na Gocławiu, boczna od Fieldorfa)? I z powrotem oczywiście?

Jeśli nie damy rady złapać mamy metodą "na huuuraa", [B]kto optuje za palmerem? Koszt to ok. 500zł.[/B]
Oczywiście nie daje nam to 100% gwarancji, że suczka padnie, uspiona na bank, ale zwiększa prawdopodobieństwo jej schwytania..
Ja mam juz dosyć szczeniaków co pół roku.

Posted

Ja nie mogę, do czwartku mam zwolnienie lekarskie a weekend pracujący
Kasy jest właśnie trochę ponad 500 zł, muszę przelac za wizytę Miśka o weta i 40 zł za szczepienia maluchów więc będzie jakieś 450zł
Palmer to 500 zł nie zastanie Nam nawet 1 zł na sterylkę
Nie wiem czy ten palmer to dobry pomysł, no chyba,żeby się zebrało kilka osób z różnych wątków

Posted

[quote name='Abrakadabra']W niedzielę chcemy podjąć kolejną próbę złapania mamy szczeniaków.
Ponieważ klatka przestała być odpowiednim narzędziem i mądrala omija ją z daleka - chcemy zorganizować jak największą grupę osób, które nam w tym pomogą.

[B]KTO MOŻE POŚWIĘCIĆ KILKA GODZIN W NIEDZIELĘ?[/B]

Będę ja, Mru i Paweł z Vivy, SBD.
Zośka - Twój Piotrek też się już określił :) oczywiście z Tobą :)
[B]Atomówka,[/B] ile kasy na koncie ma rodzinka? Kluski trzeba zaszczepić i założyć im książeczki. To najwyższa pora
Ja mogę załątwić szczepienia za 20zł, ale wybywam z Warszawy jutro. Nie będzie mnie aż do piątku/soboty.
Czy ktoś dałby radę przetransportować maluchy z Chełmżyńskiej na Guderskiego (to na Gocławiu, boczna od Fieldorfa)? I z powrotem oczywiście?

Jeśli nie damy rady złapać mamy metodą "na huuuraa", [B]kto optuje za palmerem? Koszt to ok. 500zł.[/B]
Oczywiście nie daje nam to 100% gwarancji, że suczka padnie, uspiona na bank, ale zwiększa prawdopodobieństwo jej schwytania..
Ja mam juz dosyć szczeniaków co pół roku.[/QUOTE]
Abra w niedzielę musi się udać ale trzeba być przed 8 jak jeszcze jest mało działkowiczów i iść w łapaniu na żywioł. Będę ja z Piotrkiem i Ola też z Piotrkiem i was troje może się uda. Jak by ktoś był jeszcze chętny zapraszamy

Posted

jakbyście myśleli o palmerze, zapytajcie anouk92, załatwiła pana z palmerem za 200 zł (250 zł?) dla duczkowianki, pewnie kilka osób z tego wątku kojarzy tą rodzinkę psią.

Posted

[quote name='tripti']jakbyście myśleli o palmerze, zapytajcie anouk92, załatwiła pana z palmerem za 200 zł (250 zł?) dla duczkowianki, pewnie kilka osób z tego wątku kojarzy tą rodzinkę psią.[/QUOTE]

Kojarzę watek, znam Anouk i Pana od palmera (200-250zł to faktycznie spora, bo prawie 50% zniżka).
Aneczce chyba nikt w nie jest w stanie (zwłasza płeć męska :) ) - Tripti, dzięki za pomoc.

Narobiłam trochę zamieszania... Zapomniałam, że w sobotę rano wyjeżdżam do Wrocławia na koncert Georga Michaela...
Wrócę najprawdopodobniej w niedzielę rano i raczej nie będę się nadawała do łapania suczki. Przekładamy na przyszły weekend?

Przy okazji proszę o pomoc dla podopiecznych Vivy! (psy zostały praktycznie na utrzymaniu Mru i jej TZ-a).
Może ktoś ma jakieś fanty na bazarki? Może pomożecie podnosić watek?
Wszyscy, którzy znają Mru wiedzą jaki kawał dobrej roboty odwala!
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/214578-SENIORZY-pod-opieką-interwencyjnej-podgrupy-Vivy!-Proszą-o-domy-i-pomoc!-(?p=17634182#post17634182[/URL]
Dzięki niej nasza mamusia ma zaklepane miejsce na sterylkę! A Majki jest na BDT u Pauliny78, która też należy do patrolu interwencyjnego.

Posted

Ach ten nasz patrol interwencyjny kochany :loveu:
Ja ma na BDT Micha też przecież i ZOSTAŁAM SAMA Z SZARKIEM... Dzięki pomocy mru Szarik ma hotel, ale nie ma grosza :( KOMPLETNIE NIC :( Reszta psów też ledwo ciągnie, a my w nerwach co będzie dalej... :(

Nic to, zakończę dobrą nowiną - Majki właśnie jedzie do domu :)
Przyjechał po niego Guffi :D - który miał wątek na Dogo :), psiak, którego rok temu wyadoptowałam do super rodziny, minął rok, a tu taka niespodzianka, mail: Paulina masz jakieś maleństwo do adopcji :)? A jakże MAM!
Może nie maleństwo, ale średniak będzie, ale poszedł, poszedł w naprawdę dobre ręce...
Dobrze, że nie odbierałam telefonów jak miałam zapalenie gardła :) hehe, posiedział dłużej, ale zato LOS sprawił, że ma cudowny dom i super właścicieli :)
Majki zostanie przy tym imieniu, bo reaguje na nie :)
W niedzielę jedzie wyhasać się na tydzień na działkę :) będzie cały tydzień z Guffim :)

A jak z resztą rodzinki???

Posted

Paulina no to tylko cieszyc się i tańczyc z tego powodu :):)
Widzisz jak to czasami choroba może czyjś los zmienic :P
Wrzuc wątek kumpla Majkiego z chęcią zerknę z kim nasz przystojniak zamieszka

Paulina numer 2 prosimy o krótkie relację co z pozostała dwójką?

Posted

Oni nie mieszkają razem, są wspólnie rodziną :) i teraz Majki i Guffi jadą razem na urlop :) na tydzień, a jak wrócą Majki będzie sam lokatorem, a Guffi będzie z doskoku :)

Jej nie wiem czy znajdę ten wątek ... poszukam :)

Posted

[url]http://www.dogomania.pl/threads/194379-3-miesi%C4%99czne-SZCZENIE-GUFFI-ju%C5%BC-w-DT-!!!!-SZUKAMY-dobrego-DS-!!!!!-Ma-dom[/url]
:) mam! :)

Posted

MAIL Z NEW HOME :)

"Piesek szcześliwy. My też uradowani. Noc spokojna. Psy zwariowały. Bawią się całymi dniami i nocami. Majki szczęśliwy. Noc spokojna, cztery kupy :) Spał całą noc ze mną. Najpierw się zdrzemnął, potem pobawiły sie dalej. Gufi trochę się zmęczył. Położył się w nogach na łóżku i spał do rana tak do 7. Obudził się jak z Gufim wychodziłem na spacer. Potem zjadły śniadanie i znów kupa :P Dalsze perypetie Majkiego w nowym domu już wkrótce"

:D!

Posted

Atomówka, jaki jest stan finansowy rodzinki?

Jutro maluchy trafią do lecznicy mojej kochanej Zwierzuś, gdzie zostaną wreszcie zaszczepione po raz pierwszy (o ile pomoc logistyczna koleżanki Pauli82 wypali).
To najwyższy czas.
Koszt szczepienia/załozenia książeczki i przegląd vet per szczeniak to 20zł.

Paulina (o ile pojedzie ze swoją znajomą) zabierze również szczeniaki, które przywiozła do niej Bajk21.
W sumie będą 4 kluski (4*20zł = 80zł). Ruda sunia i rudy piesek "naszej" mamusi i 2 szczeniaki od Bajk21.

Ps. Czy szczeniaki Bajk21 mają swój oddzielny wątek?

Posted

[quote name='Abrakadabra']Atomówka, jaki jest stan finansowy rodzinki?

Jutro maluchy trafią do lecznicy mojej kochanej Zwierzuś, gdzie zostaną wreszcie zaszczepione po raz pierwszy (o ile pomoc logistyczna koleżanki Pauli82 wypali).
To najwyższy czas.
Koszt szczepienia/załozenia książeczki i przegląd vet per szczeniak to 20zł.

Paulina (o ile pojedzie ze swoją znajomą) zabierze również szczeniaki, które przywiozła do niej Bajk21.
W sumie będą 4 kluski (4*20zł = 80zł). Ruda sunia i rudy piesek "naszej" mamusi i 2 szczeniaki od Bajk21.

Ps. Czy szczeniaki Bajk21 mają swój oddzielny wątek?[/QUOTE]

A które to szczeniaki ? od Bajk

Posted

[quote name='Atomowka']
Abra gnoje maja sporo kasy ok 500 zł[/QUOTE]

Super! Dzisiaj Otis i Malwinka miały trafić (zaraz potwierdzę to telefonicznie z Paulą, która nie ma dostępu do internetu) na pierwsze szczepienia.
Prosiłam, żeby zapłaciła, a Ty przelejesz jej poniesione koszty. Myślę, że to ok. 40zł.

Ps. Szczeniaki (2 sunie) od Bajk21 są leczone w innej lecznicy. Bardzo z nimi źle. Najprawdopodobniej ich uległy zatruciu po odrobaczaniu...

Posted

oto i ich wątek:
[url]http://www.dogomania.pl/threads/214905-Nila-i-Nira-bardzo-chore-szczeniaki-prosz%C4%85-o-wsparcie-na-leczenie.?p=17662349#post17662349[/url]

jest z nimi bardzo źle, kasa na minusie, prosimy o pomoc.

ps. Miśki zaszczepione, przesmarowane fripexem, książeczki założone, koszt 31zł :D
Bardzo dziękujemypani wet, oraz Gosi za transport maluchów. :*

Posted

Przepraszam Mamuśkę i maluchy, ale może macie jakiś pomysł na DT dla tej bidy:

[url]http://www.dogomania.pl/threads/214913-Wyrzucona-staruszka-koczuje-na-ruchliwym-parkingu-pod-Biedronk%C4%85.-Zielonka[/url].