dorobella Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 Nie ma bezproblemowych zwierząt. Biorąc pod swój dach żywą istotę trzeba się liczyć, że może się wydarzyć milion rzeczy. Nie da się pewnych rzeczy przewidzieć. Nie wszystkie adopcje się udają, to fakt. Jeśli kogoś przerasta sytuacja, zwrot jest formą odpowiedzialności. Były przypadki, że z różnych przyczyn DS zwierząt nie leczyły i zwierzaki umierały. Ja dostałam z DT kota, miał być zdrowy. Taki stan figuruje w umowie. Nie był i nie będzie, leczę go od adopcji. Podejrzewam, że gdyby wrócił do DT, byłby już za TM. Za kasę, którą wydałam na leczenie, kupiłabym kociaka z super hodowli. Dla mnie nie ma różnicy czy choruje rodowodowy pies, czy znajda z ulicy. Rodowodowe psy też chorują. Trzeba się z tym liczyć, że zwierzę może zachorować, mieć wypadek. Luna_wro dobra decyzja. Mam przewlekle chorego tymczasa i wiem jak ciężko może być ze znalezieniem domu, odpowiedzialnego domu, który nie zaniedba badań, diety. A ze dodatkowo ma wstrząsy po użądleniu osy, to dopiero. Tak miało być ;) Quote
jambi Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 [quote name='Luna_wro']Kochane, nie chciałabym Vigusiowi już fundować takich atrakcji:( postanowiłam, że Vigo zostanie u mnie w dt, na tzw.dożycie. Postaram się mu zapewnić spokojne życie:) ponieważ jednak nie poradzę sobie finansowo w razie W, jestem zmuszona poprosić Was o wsparcie. Pomożecie?:) Luna_wro, masz to jak w banku! Quote
_ogonek_ Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 Luna, cudnie :multi: Chyba lepiej niż na Ciebie Vigo trafić nie mógł. Quote
Luna_wro Posted September 28, 2011 Author Posted September 28, 2011 Byliśmy u weta. Vigo ma z lekka zmienione leczenie: - zapalenie ucha leczymy od dzisiaj kropelkami Surolan rezygnujemy z piochtaniny - zapalenie spojówki gentamiciną - a na podwyższony enzym Alat hepatiale forte rezygnujemy z essentiale tak naprawdę to nie jest pewne w 100%, czy Vigo ma chorą wątrobę, ale to zostanie stwierdzone po wykonaniu prób bardzie szczegółowych niż Alat, takich jak ALT/GPT, AP, AST/GOT oraz bilirubina. Poza tym będzie miał pobraną krew na poziom cukru i cholesterolu. Badania robimy za 10 dni. Podczas badania tzw. manualnego lekarz nie stwierdził żadnych bolesności w obrębie wątroby, również usg jamy brzusznej nic nie wykazało. Wszystkie narządy są w dobrym stanie. Zapłaciłam tylko za leki 60,00 pln. Quote
diuna_wro Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 czyli tylko na podstawie wskaźnika ALAT orzeczono, że pies jest tak chory, że należy się go pozbyć? i żadnych dodatkowych badań? żadnych powtórzeń badań? może on ma ALAT podwyższony po lekach jakie dostał podczas ostatniej operacji? często widzę, jak przychodzą ludzie do schroniska. Biorą prosto z boksów, brudne, zalepione odchodami, być może i chore ... a tu? pies wypielęgnowany, przebadany ortopedycznie, po usunięciu kamienia na zębach, po dwóch operacjach, sprawdzony czy nie gryzie mebli, czy nie sika w domu, czy nie atakuje ludzi.... I jeszcze złe słowa pod adresem DT. Współczuję. Quote
Luna_wro Posted September 29, 2011 Author Posted September 29, 2011 diuna_wro napisał(a):czyli tylko na podstawie wskaźnika ALAT orzeczono, że pies jest tak chory, że należy się go pozbyć? i żadnych dodatkowych badań? żadnych powtórzeń badań? może on ma ALAT podwyższony po lekach jakie dostał podczas ostatniej operacji? często widzę, jak przychodzą ludzie do schroniska. Biorą prosto z boksów, brudne, zalepione odchodami, być może i chore ... a tu? pies wypielęgnowany, przebadany ortopedycznie, po usunięciu kamienia na zębach, po dwóch operacjach, sprawdzony czy nie gryzie mebli, czy nie sika w domu, czy nie atakuje ludzi.... I jeszcze złe słowa pod adresem DT. Współczuję. ech...:( szkoda słów... życie może nie warto... z dobrych wiadomości jeszcze jest to, że nerki pracują prawidłowo:) więc nie ma takiej tragedii... Quote
malawaszka Posted September 29, 2011 Posted September 29, 2011 ślicznościowy :loveu: trzymam :kciuki: za zdrówko Quote
WATACHA Posted September 29, 2011 Posted September 29, 2011 Ach niuniuś przesłodki :).Zdrówka mu życzę :). Quote
Luna_wro Posted September 29, 2011 Author Posted September 29, 2011 WATACHA napisał(a):Ach niuniuś przesłodki :).Zdrówka mu życzę :). malawaszka napisał(a):ślicznościowy :loveu: trzymam :kciuki: za zdrówko trzymajcie, trzymajcie...:) idzie jesień... pora przeziębień... ;) Quote
R-oy Posted October 1, 2011 Posted October 1, 2011 Przypadkowo tu trafilem... Sznaucery minaturki poznalem dopiero w UK, to sa przeswietne psy! Mam takie dwa pod swoja opieka a w parkach tez juz spotkalem kilka, jestem wielkim fanem :) Poczytalem sobie troche watek, przykre ale jak juz ktos napisal - zycie.. Vigo jest przuroczym psem i ma super imie.. Pozdrawiam i 3mam kciuki! Quote
Luna_wro Posted October 7, 2011 Author Posted October 7, 2011 Vigo po badaniach:) wyniki są ok. próba wątrobowa ALAT?GPT spadł z 280 do 176:) pozostałe są lekko podwyższone, ale nie ma tragedii. Bilirubina w porządku, cukier również. Następna kontrola za dwa miesiące, a póki co Hepatiale forte:) albo karma dla wątrobowców. EDIT: zapłaciłam 60,00 pln. Quote
malawaszka Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 ło to bardzo ładnie jak na psiaka niemłodego - oby tak dalej :kciuki: :loveu: Quote
WATACHA Posted October 9, 2011 Posted October 9, 2011 A jak uszko i oczko? Na jakieś zdjęcia można liczyć :)? Quote
Luna_wro Posted October 9, 2011 Author Posted October 9, 2011 [quote name='WATACHA']A jak uszko i oczko? Na jakieś zdjęcia można liczyć :)? o! o tym to już zapomniałam:) a Vigo tym bardziej:) wszystko jest w porządku! Teraz tylko dostaje Hepiatale forte. Zdjęcia?! Hm...jak tylko pogoda się wyklaruje...chociaż mam jedno:);) proszę bardzo... Quote
WATACHA Posted October 9, 2011 Posted October 9, 2011 No to dobrze, że wszystko się układa :). Jakie grzeczne pieski, kto by pomyślał ;) Quote
Luna_wro Posted October 9, 2011 Author Posted October 9, 2011 [quote name='WATACHA']No to dobrze, że wszystko się układa :). Jakie grzeczne pieski, kto by pomyślał ;)[/QUOTE] :) no, dosłownie nie do wiary! ale to błysk flesza tak na nie podziałał:diabloti: Quote
Luna_wro Posted October 9, 2011 Author Posted October 9, 2011 [quote name='malawaszka']to ja muszę moim pobłyskać chyba :D[/QUOTE] pobłyskaj, pobłyskaj:) musisz działać przez zaskoczenie:evil_lol: a jak ich nie zaskoczysz, to na pewno oślepisz:diabloti: Quote
jambi Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 ja to mysle, że to nie tylko kwestia flesza... ja tam widze tą ciupaske co wisi jak miecz Damoklesa :diabloti: Quote
malawaszka Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 hahahaha muszę i ja taką powiesić, gorzej... bo nie mam kaloryferów :D Quote
jambi Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 wbij w ściane! ... będzie większy efekt :diabloti: Quote
malawaszka Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 [quote name='jambi']wbij w ściane! ... będzie większy efekt :diabloti:[/QUOTE] jak ja bym go wbiła w ścianę to następny ruch nalezałby do J i On wbiłby mi go w czaszkę :D Ty wiesz ile ona czasu przy tych ścianach spędził - nie wolno nawet ich paluszkiem dotykać :D Quote
jambi Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 [quote name='malawaszka']jak ja bym go wbiła w ścianę to następny ruch nalezałby do J i On wbiłby mi go w czaszkę :D Ty wiesz ile ona czasu przy tych ścianach spędził - nie wolno nawet ich paluszkiem dotykać :D[/QUOTE] a to ma i swoje dobre strony - ominie Cię sprzatanie i ewentualne mycie ścian :grins: Quote
malawaszka Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 [quote name='jambi']a to ma i swoje dobre strony - ominie Cię sprzatanie i ewentualne mycie ścian :grins:[/QUOTE] oo to mnie nie omija! co jakś czas jest pokazywane paluchem i "o zobacz to znowu Twój pies (lub kot) odbiła łapę/nos/etc..." taki tyran :errrr: Quote
Recommended Posts