bros Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 Lunka witaj w klubie matek adopcyjnych :) nie jest latwo oddać futerkowego dzieciaka choćby mieszkal z nami zaledwie kilka dni ale potem widok jego szczęśliwego w nowym domu - KOCHANEGO- wynagradza łezke :) Quote
NikaEla Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 [quote name='malawaszka']bez pobeczenia w poduszkę to chyba się nie da - mało takich twardzieli jest ;)[/QUOTE] ja od samego czytania pociągam nosem Quote
LILUtosi Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 Przepraszam że się wtrącę ale uważam że nie powinno się zawozić psa z całą wyprawką. Skoro pani nic nie ma to powinna się zaopatrzyć w akcesoria dla sznupka. W końcu to będzie jej pies i razem z nim będą z tego korzystać. Quote
malawaszka Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 [quote name='LILUtosi']Przepraszam że się wtrącę ale uważam że nie powinno się zawozić psa z całą wyprawką. Skoro pani nic nie ma to powinna się zaopatrzyć w akcesoria dla sznupka. W końcu to będzie jej pies i razem z nim będą z tego korzystać.[/QUOTE] a to święta racja Quote
LILUtosi Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 Przyzwyczajamy domki że mają full wypas. A później dzwonią żeby opłacić im wizytę u weta lub szczepienie p/wściekliźnie. Nie można tak. Jedyne co to trzeba dać karmę którą do tej pory jadł żeby powoli się przestawiał do jedzenia innej. Ja nawet obroży nie daje, tylko się pytam czy już kupili dla swojego psa obróżkę. Quote
Luna_wro Posted May 10, 2011 Author Posted May 10, 2011 [quote name='LILUtosi']Przyzwyczajamy domki że mają full wypas. A później dzwonią żeby opłacić im wizytę u weta lub szczepienie p/wściekliźnie. Nie można tak. Jedyne co to trzeba dać karmę którą do tej pory jadł żeby powoli się przestawiał do jedzenia innej. Ja nawet obroży nie daje, tylko się pytam czy już kupili dla swojego psa obróżkę.[/QUOTE] ??? myślałam, że to jest właściwie norma, że przekazuje się pieska z jego dotychczasowym dobytkiem:) z tzw. Z"wianem":) Kochane, proszę o wyrozumiałość, to mój pierwszy raz...:( to aż takie faux pas??? czy czeka mnie postowy lincz...?:cry: Quote
zerduszko Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 [quote name='Luna_wro']??? myślałam, że to jest właściwie norma, że przekazuje się pieska z jego dotychczasowym dobytkiem:) z tzw. Z"wianem":) Kochane, proszę o wyrozumiałość, to mój pierwszy raz...:( to aż takie faux pas??? czy czeka mnie postowy lincz...?:cry:[/QUOTE] Wyprawka tak, jeśli on ją ma. A z czym do Ciebie przyszedł? Mi się raz zdarzyło dać psu cokolwiek ze sobą, ale to wyjątkowy przypadek. Takie podstawy jak smycz, obroża, posłanie i miski ludzie sonie sami kupują. Ja bym dała ew. zabawkę, stary kocyk na którym spał czy swoją koszulkę, jeśli pies jest wrażliwy. Daję też troszkę karmy i karteczkę jaka to kama była. Quote
terierfanka Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 Luna jesteś po prostu za dobra mama :) żaden lincz (chyba :roll:) Cię nie spotka...ale faktycznie, nie ma co ludzi rozpieszczać, raczej powiedzieć co mają kupić i jeszcze najlepiej sprawdzić zostawiając psa czy wszystko jest :) Quote
Luna_wro Posted May 10, 2011 Author Posted May 10, 2011 przyszedł goły i wesoły... tylko w kolczatce na szyi! Quote
AnkaG Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 No w schroniskach nie dają wyprawek a Lunę złapało serduszko :) Quote
sybil Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 Jeżeli"nowa" Pani nie ma nic dla Vigo, to myślę, że trzeba jej podpowiedzieć jak ma się przygotować na przyjęcie chłopaczka. Swoją drogą to zastanawiam się, czy Pani miała już pieska i wie jakie są jego potrzeby, bo dziwne jest, że nic dla niego nie ma:niewiem:, no ale Cioteczki pewnie sprawdziły domek:kciuki: Quote
lilo Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 A ja myślę że poprostu Luna chciała dobrze - chciała wydac swojego pierwszego tymczasa z jak najlepszą wyprawką i tyle. Prawdopodobnie Pani się o to nie upominała bo skoro miałą psa to jest osobą świadomą. I nie ma co się zastanawiac nad tym :) najważniejsze że Viguś ma dobry domek i żeby zawsze taki był :) Quote
zerduszko Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 Ma się co zastanawiać, a co ważniejsze rozmawiać, bo to potem my odbieramy tel o 1 w nocy, czy przywieziemy psa 400 km i kiedy ;) Nie ma co ludzi rozpieszczać, oni jeszcze powinni dać datek na inne bezdomniaki ;) A wyprawkę można wystawić na bazarku np. ;) Zresztą, jak ja mam nowego zwierza, to nic mi nie sprawia takiej frajdy, jak kupowanie mu jego rzeczy, zabawek :) Często też się spotykam, że ludzie oddają np. do schroniska rzeczy psa, który odszedł i kupują wszystko nowe. Quote
malawaszka Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 no co wy jaki lincz? po prostu rady na przyszłość bo to naprawdę jest upierdliwe jak ludzie dzwonią i pytają (a przysięgam, że pytają) czy psa przywieziemy, czy ma legowisko ze sobą i smycz bo oni nie mają - ale już nie onteresuje ich skąd bierzemy pieniądze na przygotowanie psa do adopcji i na to wszystko co oni sobie zyczą - ja też kiedyś za własne pieniądze zawoziłam psy i dawałam obroże i wszystko, ale już się z tego wyleczyłam bo ludzie nie doceniają tylko uważają, że im się NALEŻY! :shake: Quote
Luna_wro Posted May 10, 2011 Author Posted May 10, 2011 mam dwie wiadomości: 1. Vigo nie jedzie dzisiaj do nowego domku ( zainteresowanym wyjaśnię decyzję na pw); 2. dalej szukamy DS mam nadzieję, że nadal możemy liczyć na Waszą bezcenną pomoc:) Quote
lilo Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 o matko co za dzień !! co dziś jakiś utajniony 13 piątek jest ?? mogłabym też na pw coś się dowiedziec ?? Quote
Luna_wro Posted May 10, 2011 Author Posted May 10, 2011 [quote name='malawaszka']o matko co się stało? ja chcę na pw[/QUOTE] poszło na e mail:) bo skrzynkę na dogo masz zapchaną:( Quote
NikaEla Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 [quote name='Luna_wro']mam dwie wiadomości: 1. Vigo nie jedzie dzisiaj do nowego domku ( zainteresowanym wyjaśnię decyzję na pw); 2[/QUOTE] no nie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! napiszesz mi PW? Quote
malawaszka Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 Luna_Wro - bardzo dobra decyzja! Żeby mieć psa nie wystarczy dobre serce - trzeba mieć warunki Quote
Luna_wro Posted May 10, 2011 Author Posted May 10, 2011 [quote name='terierfanka']no ja pikolę, co za ludzie :shake:[/QUOTE] to nie oni zrezygnowali, to ja:( Quote
NikaEla Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 [quote name='Luna_wro']to nie oni zrezygnowali, to ja:([/QUOTE] już przeczytałam PW. [U]Uważam, ze to bardzo dobra decyzja[/U]!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
Recommended Posts