Luna_wro Posted May 10, 2011 Author Posted May 10, 2011 [quote name='Nikaragua']już przeczytałam PW. Uważam, ze to bardzo dobra decyzja!!!!!!!!!!!!!!!!! dziękuję za wsparcie:) wierzcie mi, jest bezcenne:calus: Quote
terierfanka Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 [quote name='Luna_wro']to nie oni zrezygnowali, to ja:([/QUOTE] na pewno słusznie, w końcu wiesz najlepiej czego mu trzeba :) opowiesz, jak się spotkamy na spacerku. Na pewno się znajdzie lepszy domek, trzymamy kciuki :) Quote
abilab Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 Luna_wro jeżeli cos cie zaniepokoilo ze piesek miałby niezbyt dobre warunki ze ludzi niepodołaliby z opieką to wszystko w jak najlepszym porzadku jak dla mnie . Quote
Luna_wro Posted May 10, 2011 Author Posted May 10, 2011 [quote name='terierfanka']na pewno słusznie, w końcu wiesz najlepiej czego mu trzeba :) opowiesz, jak się spotkamy na spacerku. Na pewno się znajdzie lepszy domek, trzymamy kciuki :)[/QUOTE] opowiem, opowiem:) trzeba tylko ustalić jakiś pasujący dla wszystkich termin;) Quote
diuna_wro Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 Też popieram decyzję. Co nagle to po diable, jak się człowiek spieszy to się diabeł cieszy, i takie tam... na spokojnie, szukajmy, wybierajmy, Vigo ma czas, jest pod doskonałą opieką i nikt go nie wygania. Minimum socjalne Vigusia, z racji wieku i specyfiki rasy, jest na wysokim poziomie. Wymaga w przyszłości fryzjera, dentysty, lekarza, leków, karmy z najwyższej półki. To był zabiedzony porzucony dziadziuś, któremu należy się już tylko chuchanie, dmuchanie i inwestowanie ;) Luna potrzebuje wsparcia w ogłaszaniu. Quote
Luna_wro Posted May 11, 2011 Author Posted May 11, 2011 dzięki Diunko za zaproszenie:) ale niestety nie skorzystam dzisiaj:( Ogłoszenia zrobione przez _ogonek_ są nadal aktualne - prawie do połowy czerwca;) a potem zobaczymy, co będzie dalej:) Quote
Luna_wro Posted May 12, 2011 Author Posted May 12, 2011 AnkaG napisał(a):Vigusiu co słychać u ciebie? U Vigusia wszystko w porządku:) ranka na grzbiecie po wycięciu kaszak ładnie zarasta. Sierść na łapkach i brodzie też pomalutku, ale rośnie:) oczywiście teraz z niego jest fajny gość, ale będzie jeszcze fajniejszy sznup:) Quote
AnkaG Posted May 12, 2011 Posted May 12, 2011 A co z domkiem w Krakowie? W wolnej chwili prosze o fotkę Vigusia :) Quote
Luna_wro Posted May 12, 2011 Author Posted May 12, 2011 [quote name='AnkaG']A co z domkiem w Krakowie? W wolnej chwili prosze o fotkę Vigusia :) Ponieważ w pierwszej chwili byłam pewna, że Vigo znalazł swój dom, domem w Krakowie zajęła się Malawaszka:) docelowo dla Majlo. Czy udało się umieścić Majlo, nie wiem. Szczerze mówiąc, wolałabym, aby Viguś znalazł swój domek troszeczkę bliżej:) a najlepiej we Wrocławiu:) to nowa fotka ze spacerku ( z soboty) Quote
malawaszka Posted May 12, 2011 Posted May 12, 2011 domek Krakowski sprawdzi AMIGA początkiem tygodnia bo teraz jest chora Quote
NikaEla Posted May 12, 2011 Posted May 12, 2011 Wałbrzyszanki szukają na jutro w południe transportu po Wrocławiu z dworca PKP na ptasią (okolice Nadodrza) http://www.dogomania.pl/threads/207665-kto-jutro-w-poludnie-przewiezie-psa-po-wrocku-pilne!! Quote
Luna_wro Posted May 13, 2011 Author Posted May 13, 2011 Jesteśmy po wizycie u lekarza. Okazuje się, że ciągnięcie tylnej łapki, to nie kwestia wieku, ale niestety dysplazji i to bardzo zaawansowanej, zwłaszcza z prawej strony. Vigo dostał przeciwzapalny lek niesterydowy i mamy dzwonić w poniedziałek do ortopedy, czy będzie leczenie czy zabieg:( ze względu na duże zmiany sugerowany jest zabieg. Poza tym lekarz wykonujący rtg stwierdził, że Vigo nawet nie ma 12 lat, a najwyżej 10 i to jest max:) i to jest dobra wiadomość:):):) Quote
terierfanka Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 Luna_wro napisał(a):Jesteśmy po wizycie u lekarza. Okazuje się, że ciągnięcie tylnej łapki, to nie kwestia wieku, ale niestety dysplazji i to bardzo zaawansowanej, zwłaszcza z prawej strony. Vigo dostał przeciwzapalny lek niesterydowy i mamy dzwonić w poniedziałek do ortopedy, czy będzie leczenie czy zabieg:( ze względu na duże zmiany sugerowany jest zabieg. Poza tym lekarz wykonujący rtg stwierdził, że Vigo nawet nie ma 12 lat, a najwyżej 10 i to jest max:) i to jest dobra wiadomość:):):) trzeba mu chyba założyć nową książeczkę, żeby te 16 lat wpisane przez schron nie straszyło... tylko nie wiem czy świadectwo szczepienia można "przepisać" Quote
malawaszka Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 terierfanka napisał(a):trzeba mu chyba założyć nową książeczkę, żeby te 16 lat wpisane przez schron nie straszyło... tylko nie wiem czy świadectwo szczepienia można "przepisać" przepisać nie bardzo bo ważna jest naklejka - ale może można wyrwać stronę z książeczki i wpiąć do nowej bo ten wiek 16 lat rzeczywiście z kosmosu Quote
Luna_wro Posted May 13, 2011 Author Posted May 13, 2011 jaka naklejka? z numerem czipa? takich naklejek jest kilka:)wpisany ma rok 1996 (niby urodzenia:)) można go chyba przekreślić?! Quote
Luna_wro Posted May 13, 2011 Author Posted May 13, 2011 malawaszka napisał(a):o kurde jeszcze tego brakowało :mdleje: wysłałam toto lotka:) jak wygram... to dopiero będzie szaleństwo:) Quote
AnkaG Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 Jasne, przekreśl i wpisz 2001. :) Czekamy na ocenę ortopedy ale podobno dysplazja u miniatur to nie jest jakiś straszny problem. Ale to wet powie :) Quote
AnkaG Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 No :) mówiłam od początku, że ten typ włosa to nie wskazuje na 16 lat i do tego długość ogona. Kiedyś cięło się krótko ogony a Vigo ma dłuższy. Quote
Luna_wro Posted May 13, 2011 Author Posted May 13, 2011 Kurczę nie mam opisu:(, bo napisałabym dokładnie, jaki jest opis:( wszystko zostało do obejrzenia przez ortopedę. W poniedziałek mam dzwonić, jaka jest decyzja. Prawa strona jest jednak w kiepskim stanie:( dlatego ciągnie łapkę:( Quote
Luna_wro Posted May 13, 2011 Author Posted May 13, 2011 AnkaG napisał(a):Jasne, przekreśl i wpisz 2001. :) Tak zrobię:) problem tylko z zaświadczeniem o szczepieniu przeciwko wściekliźnie, bo tam wpisane jest 16 lat:( ale mam nadzieję, że przez rok nikogo nie pokąsa:) zapomniałam napisać, że za dzisiejsze rtg (opis i płytka), lekka narkoza (głupi jaś), konsultacja lekarska oraz zastrzyk przeciwzapalny nie zapłaciliśmy ani złotóweczki:) bardzo dziękuję lekarzom:loveu: Quote
terierfanka Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 A nie można tak delikatnie z 16 zrobić 10? ;) Quote
Luna_wro Posted May 13, 2011 Author Posted May 13, 2011 terierfanka napisał(a):A nie można tak delikatnie z 16 zrobić 10? ;) nie ma za bardzo jak:( coś wykombinujemy:) Quote
Recommended Posts