Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 846
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Luna_wro']to nie oni zrezygnowali, to ja:([/QUOTE]
na pewno słusznie, w końcu wiesz najlepiej czego mu trzeba :) opowiesz, jak się spotkamy na spacerku. Na pewno się znajdzie lepszy domek, trzymamy kciuki :)

Posted

Luna_wro jeżeli cos cie zaniepokoilo ze piesek miałby niezbyt dobre warunki ze ludzi niepodołaliby z opieką to wszystko w jak najlepszym porzadku jak dla mnie .

Posted

[quote name='terierfanka']na pewno słusznie, w końcu wiesz najlepiej czego mu trzeba :) opowiesz, jak się spotkamy na spacerku. Na pewno się znajdzie lepszy domek, trzymamy kciuki :)[/QUOTE]

opowiem, opowiem:) trzeba tylko ustalić jakiś pasujący dla wszystkich termin;)

Posted

Też popieram decyzję. Co nagle to po diable, jak się człowiek spieszy to się diabeł cieszy, i takie tam...
na spokojnie, szukajmy, wybierajmy, Vigo ma czas, jest pod doskonałą opieką i nikt go nie wygania.
Minimum socjalne Vigusia, z racji wieku i specyfiki rasy, jest na wysokim poziomie. Wymaga w przyszłości fryzjera, dentysty, lekarza, leków, karmy z najwyższej półki. To był zabiedzony porzucony dziadziuś, któremu należy się już tylko chuchanie, dmuchanie i inwestowanie ;)

Luna potrzebuje wsparcia w ogłaszaniu.

Posted

dzięki Diunko za zaproszenie:) ale niestety nie skorzystam dzisiaj:(

Ogłoszenia zrobione przez _ogonek_ są nadal aktualne - prawie do połowy czerwca;) a potem zobaczymy, co będzie dalej:)

Posted

AnkaG napisał(a):
Vigusiu co słychać u ciebie?

U Vigusia wszystko w porządku:) ranka na grzbiecie po wycięciu kaszak ładnie zarasta. Sierść na łapkach i brodzie też pomalutku, ale rośnie:) oczywiście teraz z niego jest fajny gość, ale będzie jeszcze fajniejszy sznup:)

Posted

[quote name='AnkaG']A co z domkiem w Krakowie?

W wolnej chwili prosze o fotkę Vigusia :)

Ponieważ w pierwszej chwili byłam pewna, że Vigo znalazł swój dom, domem w Krakowie zajęła się Malawaszka:) docelowo dla Majlo. Czy udało się umieścić Majlo, nie wiem. Szczerze mówiąc, wolałabym, aby Viguś znalazł swój domek troszeczkę bliżej:) a najlepiej we Wrocławiu:)

to nowa fotka ze spacerku ( z soboty)

Posted

Jesteśmy po wizycie u lekarza. Okazuje się, że ciągnięcie tylnej łapki, to nie kwestia wieku, ale niestety dysplazji i to bardzo zaawansowanej, zwłaszcza z prawej strony. Vigo dostał przeciwzapalny lek niesterydowy i mamy dzwonić w poniedziałek do ortopedy, czy będzie leczenie czy zabieg:( ze względu na duże zmiany sugerowany jest zabieg.

Poza tym lekarz wykonujący rtg stwierdził, że Vigo nawet nie ma 12 lat, a najwyżej 10 i to jest max:) i to jest dobra wiadomość:):):)

Posted

Luna_wro napisał(a):
Jesteśmy po wizycie u lekarza. Okazuje się, że ciągnięcie tylnej łapki, to nie kwestia wieku, ale niestety dysplazji i to bardzo zaawansowanej, zwłaszcza z prawej strony. Vigo dostał przeciwzapalny lek niesterydowy i mamy dzwonić w poniedziałek do ortopedy, czy będzie leczenie czy zabieg:( ze względu na duże zmiany sugerowany jest zabieg.

Poza tym lekarz wykonujący rtg stwierdził, że Vigo nawet nie ma 12 lat, a najwyżej 10 i to jest max:) i to jest dobra wiadomość:):):)

trzeba mu chyba założyć nową książeczkę, żeby te 16 lat wpisane przez schron nie straszyło... tylko nie wiem czy świadectwo szczepienia można "przepisać"

Posted

terierfanka napisał(a):
trzeba mu chyba założyć nową książeczkę, żeby te 16 lat wpisane przez schron nie straszyło... tylko nie wiem czy świadectwo szczepienia można "przepisać"

przepisać nie bardzo bo ważna jest naklejka - ale może można wyrwać stronę z książeczki i wpiąć do nowej bo ten wiek 16 lat rzeczywiście z kosmosu

Posted

Jasne, przekreśl i wpisz 2001. :)

Czekamy na ocenę ortopedy ale podobno dysplazja u miniatur to nie jest jakiś straszny problem. Ale to wet powie :)

Posted

No :) mówiłam od początku, że ten typ włosa to nie wskazuje na 16 lat i do tego długość ogona. Kiedyś cięło się krótko ogony a Vigo ma dłuższy.

Posted

Kurczę nie mam opisu:(, bo napisałabym dokładnie, jaki jest opis:( wszystko zostało do obejrzenia przez ortopedę. W poniedziałek mam dzwonić, jaka jest decyzja. Prawa strona jest jednak w kiepskim stanie:( dlatego ciągnie łapkę:(

Posted

AnkaG napisał(a):
Jasne, przekreśl i wpisz 2001. :)

Tak zrobię:) problem tylko z zaświadczeniem o szczepieniu przeciwko wściekliźnie, bo tam wpisane jest 16 lat:( ale mam nadzieję, że przez rok nikogo nie pokąsa:)

zapomniałam napisać, że za dzisiejsze rtg (opis i płytka), lekka narkoza (głupi jaś), konsultacja lekarska oraz zastrzyk przeciwzapalny nie zapłaciliśmy ani złotóweczki:) bardzo dziękuję lekarzom:loveu: