Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Jasza']Kociabando, radziłabym rady Pani Teresy kopiować i zapisywać w jakimś folderze albo pliku, bo na pewno się przydają!
Pani Teresa cuda czyni ze swoimi tymczasami, nie tylko z Promykiem!
Porady na wagę zlota![/QUOTE]
Ja wiem! :D Myślisz, że przypadkiem poprosiłam Panią Teresę o tę radę odnośnie biegunek? ;) :D Jej sława i do mnie dotarła :P Listę już zrobiłam i właśnie wychodzę z pracy prosto na szybkie zakupy :)

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A moim zdaniem ktoś powinien te wszystkie rady skrzętnie spisać, a następnie wydać i sprzedać na bazarku na grrrruuuuuuubą kasę! Lekko licząc, starczyłoby na roczne utrzymanie co najmniej jednego schronu! Plus oczywiście pokaźny procent dla Autorki :)

Posted

Jestem na zaproszenie Kociabanda2 i bardzo mi przykro z powodu Ciapka i tysięcy innych psów.Jak może zauważyłaś w moim podpisie, nie mogę wchodzić na nowe wątki.Nie wyrabiam pod każdym względem.Trzymam kciuki za chłopaka i pozdrawiam dzielne cioteczki.

Posted

[quote name='Nutusia']A moim zdaniem ktoś powinien te wszystkie rady skrzętnie spisać, a następnie wydać i sprzedać na bazarku na grrrruuuuuuubą kasę! Lekko licząc, starczyłoby na roczne utrzymanie co najmniej jednego schronu! Plus oczywiście pokaźny procent dla Autorki :)[/QUOTE]
Ja już kiedyś proponowałam Pani Teresie by założyła wątek z poradami :)

Posted

[quote name='Irvette']jestem , mogę tylko podnieść.................[/QUOTE]

[quote name='szafra']Jestem na zaproszenie Kociabandy. Zapisuję wątek Ciapulka. Trzymam kciuki za niego! Zobaczę jak z finansami w mojej skarbonce...[/QUOTE]

[quote name='leonarda']Ja też wpadłam z zaproszenia. Jutro doczytam wątek dokładniej..[/QUOTE]

Bardzo Wam dziękuję za reakcję i przyjście :)

[quote name='Poker']Jestem na zaproszenie Kociabanda2 i bardzo mi przykro z powodu Ciapka i tysięcy innych psów.Jak może zauważyłaś w moim podpisie, nie mogę wchodzić na nowe wątki.Nie wyrabiam pod każdym względem.Trzymam kciuki za chłopaka i pozdrawiam dzielne cioteczki.[/QUOTE]

doskonale rozumiem. Też już nie wyrabiam... Nawet z czytaniem wątków już nie nadążam :oops: Za dużo tych nieszczęść :-(:-(:-(:-(

Posted

[quote name='Kociabanda2']wet coś mówił, że to stary lek, ale lepszy od tych wszystkich nowych co to działają niby na wszystko :niewiem:[/QUOTE] Wet to mówił że Aniprazol to stary lek i podobno b.skuteczny. W sensie że to było o aniprazolu, a nie o advocacie. W sumie będziemy dawać jedno i drugie wg. zaleceń weta

Posted

[quote name='njangu']Wet to mówił że Aniprazol to stary lek i podobno b.skuteczny. W sensie że to było o aniprazolu, a nie o advocacie. W sumie będziemy dawać jedno i drugie wg. zaleceń weta[/QUOTE]
a no tak :) Racja :) Pomyliły mi się te leki

Posted

Ciapek zrobił wczoraj po południu i dziś rano siusiu. Ładnie je. Smakuje mu potrawka z buraczkami, marchewką i pietruchą :) Póki co jednak koopola nie było. Wszystko wskazuje na to, że biegunka ustąpiła.
Wczoraj zdjęłam mu obrożę do zakropienia tym advocatem i żeby mu ją zwęzić. Nie dał sobie skubaniec już założyć z powrotem :roll: Muszę go znowu z zaskoczenia zdybać :)

Posted

wpadam zapytać zdrówko Ciapińskiego, widać że coś sie dzieje dobrego, no i tak dalej, trzymam kciuki, grunt że ustapilo co miało ustapić, reszty poprawy spodziewjamy sie dzisiaj i to sporej!!!

Posted

[quote name='TERESA BORCZ']wpadam zapytać zdrówko Ciapińskiego, widać że coś sie dzieje dobrego, no i tak dalej, trzymam kciuki, grunt że ustapilo co miało ustapić, reszty poprawy spodziewjamy sie dzisiaj i to sporej!!![/QUOTE]
ok :D Dzięki za pomoc :)
Napisz jeszcze proszę coś więcej o tych pestkach z dyni kontra zarobaczenie. Czy u ludzi też to tak działa? I czy my musimy też jeść rozdrobnione czy normalnie? :D bo to rozdrabnianie to rozumiem tylko po to by psiaki zechciały zjeść?

Posted

[quote name='Kociabanda2']ok :D Dzięki za pomoc :)
Napisz jeszcze proszę coś więcej o tych pestkach z dyni kontra zarobaczenie. Czy u ludzi też to tak działa? I czy my musimy też jeść rozdrobnione czy normalnie? :D bo to rozdrabnianie to rozumiem tylko po to by psiaki zechciały zjeść?[/QUOTE]
Kamila a to nie zamierzałaś gryźć, tylko od razu połykać?:D A tak poważnie to pestki są super, to nieocenione źródło wartości odżywczych (ja wsuwam b.często do sałatek, musli itd) nie wiem jak z robakami, ale i tak przydadzą się na odstresowanie (Ciapka i Ciebie:)), bo zawierają dużo magnezu.

Posted

[quote name='ELMIKA']Kamila a to nie zamierzałaś gryźć, tylko od razu połykać?:D A tak poważnie to pestki są super, to nieocenione źródło wartości odżywczych (ja wsuwam b.często do sałatek, musli itd) nie wiem jak z robakami, ale i tak przydadzą się na odstresowanie (Ciapka i Ciebie:)), bo zawierają dużo magnezu.[/QUOTE]
Ty kurde masz rację :D :D Zupełnie nie myślę :splat::D Przecie jak pogryzę to będą rozdrobnione :) Tylko psom trza podrobić. O mamo! :splat: I dziwić się, że ja taka ofiara losu jestem w kuchni :D Przeca jak mi nie powiedzieć, że jajka mam ze skorupek wyjąć to sama na to nie wpadnę :D

[SIZE=1]Próby ugotowania czegokolwiek przeze mnie zawsze kończą się tragicznie :P Mąż może zaświadczyć :D Najczęściej chyba zapominam posolić :D Kanapki do pracy robi mi Dominik. Nawet kawę woli sobie sam robić :D Tylko pies lubi moje gotowanie :D[/SIZE]

Posted

[quote name='ELMIKA']Bo pieski i kotki to zawsze wszystko bardziej doceniają:) Ty poprostu gotujesz oryginalnie, a Dominik pewnie lubi kuchnię tradycyjną:D[/QUOTE]
tak, na pewno jest jak mówisz ;) :D

Ciapek nadal tylko siusia. Zatkał się chyba. Za to humorek mu dopisuje :) Dziś rano wypuszczony z klatki zamiast siusiać skakał i witał się. Próbował też trochę biegać, ale my dywanów nie mamy i się biedak strasznie ślizga :D Dawali sobie z Fąflem buziaki i generalnie jakieś małe szaleństwo odstawili z rańca. Potem zjedli śniadanko i wypuściłam go jeszcze raz, jak Fąfel z Njangu byli na spacerze, z nadzieją, że jednak zrobi siku (zazwyczaj robi rano i po południu, ale wczoraj wieczorem też zrobił i chyba rano jeszcze mu się nie chciało) to się poszwendał trochę i zaległ na kanapie. Jak go chciałam do klatki zaprosić to wariat zaczął się ze mną w berka jakiegoś bawić wielce z siebie zadowolony, że mnie w balona robi :D (u nas można ganiać dookoła przez kuchnię do przedpokoju i dużego pokoju z powrotem do kuchni). Musiałam poczęstować go masełkiem żeby skończyć tą zabawę i uprosić wejście do klatki :)
O założeniu z powrotem obroży mowy nie ma :/ Wczoraj trzy razy jak już już prawie zapięłam, dawał mi dyla wyrywając się. Będę próbować, aż do skutku...

Posted

heheh ma chłopak poczucie humory z rana i na figle mu się zbiera ;)
dobra taka gimnastyka poranna ,człowiek się rozrusza na cały dzień :D

Posted

[quote name='fochu']heheh ma chłopak poczucie humory z rana i na figle mu się zbiera ;)
dobra taka gimnastyka poranna ,człowiek się rozrusza na cały dzień :D[/QUOTE]
taaa :D Zgrywus się w nim obudził kurde :eviltong: