Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='RUDA ZUZIA']O nudzie nie ma mowy:evil_lol:

To też masz wesoło.
Piękna dziś pogoda.Chyba też pojedziemy na działkę.:bye:[/QUOTE]

U nas po deszczu więc ciepełka już nie będzie. Uważaj na Pciolę :splat:.......eeee czy można bardziej uważac?;):bye:

Posted

[quote name='andegawenka']U nas po deszczu więc ciepełka już nie będzie. Uważaj na Pciolę :splat:.......eeee czy można bardziej uważac?;):bye:[/QUOTE]

Melduję,że Pciółka cała i zdrowa wróciła do domu:lol:.
Dziewczynki jak zwykle,wybiegane i szczęśliwe.

Poznałam tego naszego nowego sąsiada.Jest uroczy.Faktycznie,tułów przegubowy,Ale mordka już nie jamnicza,taka...trudno porównać do jakiejś rasy, ale urocza,kufa czarna,kolor bardziej intensywnie brązowy niż Pszczółka,pod szyjką piękny,biały, szeroki krawat,białe skarpetki i końcówka ogona.Uszka sterczą do góry.
No i najlepsze,nóżki krótkie i baaaardzo masywne,takie jakby od baseta:loveu:.Mniejszy od mojej Zuzi.Wet powiedział,że to jakby mieszanka baseta z jamnikiem.Taki jeszcze dzieciaczek.Powieka jeszcze spuchnięta ale oczko całe.
Jeszcze trochę wycofany,trochę strachliwy ale już wpatrzony w swoich państwa jak w obraz.Boi się odgłosów miasta ale nie jakoś panicznie.Zaraz po przyjeździe poleciałam się z nim przywitać.
Moje dziewczynki za to się nie spisały ,bo go oszczekały na dzień dobry.Ale on,gdy podchodzi do płotu to całym ciałkiem pokazuje,że chciałby się bawić.Zero agresji.Będzie dobrze.

Mieliśmy iść później razem z psami na spacer aby się poznały na neutralnym terenie, ale.... Nikuś bardzo intensywnie uczestniczył w wypuszczaniu wody z basenu i w końcu klapnął pupką w kałużę:evil_lol:
No i nici ze spaceru ,bo nie miałam go w co przebrać i musieliśmy wrócić do domu.

Posted

[quote name='andegawenka']"Co ona tam gada do mnie" http://imageshack.us/a/img338/7182/2012090814.jpg

Oj,nadaję do niej cały dzień:lol:
Ona bardzo dużo rozumie.Dziś mówię do niej tak:
Teraz pańciunia idzie się ubrać i pójdziemy z Zuzią na spacerek a ty zostaniesz z ciocią.

Mała na to myk z kolanek i już puknęła do drzwi cioci:lol:

[quote name='Gosiapk']Codziennie czekam na te fluidy :)

Codziennie je wysyłam ,tylko nie zawsze piszę:lol:

[quote name='Chiquita&DeeDee']Pięknotka:loveu:

:bigcool:

• 2 weeks later...
Posted

Cześć dziewczynki:lol:
Ostatnio się opuściłam w robieniu zdjęć.Wklejam więc parę z września.
Słoneczko moje ukochane.

chcę opka

sama też umiem wskoczyć

u mamci najlepiej

Moje słonko coraz więcej rozumie.Dziś syn pyta mnie "są jeszcze te patyczki?"
Patrzę a Pciółka podbiega do szuflady w której je trzymam i wciska tam nosek.
Z radością obserwuję,że ona rozumie coraz więcej wyrazów.Rozumie nieraz bardzo długie zdania.Jest taka mądra:loveu:
Gdy mówię "idziemy do cioci sąsiadki" już stoi gotowa przy drzwiach.
Świadomie nazywam "ciociami" osoby ,do których może mieć zaufanie.
I ona już wie,że gdy kogoś tak nie nazywam to trzyma dystans.
Ostatnio otworzyli koło nas nowy psi sklepik.
Oczywiście zaraz go odwiedziłam i "zgrzeszyłam" na nowy ciepły sweterek.
Pani w sklepie poczęstowała ją małym przysmaczkiem a Pcioła go nie wzięła.
Zjadła dopiero z mojej ręki.

Posted

[quote name='andegawenka']Gdy tak Was czytam i ogladam, robi mi sie taka gulka w gardle i tak jakoś zaczynam siakac nosem. Zupełnie nie wiem dlaczego:razz:
Bo Ty masz złote serce:loveu:

Wiesz,też zaglądam do Zosi i Jeżyka i tak mi przykro,że na razie nic nie mogę pomóc.
Tylko ,że tam piekiełko się zrobiło.
Według mnie zupełnie niepotrzebne te ataki.
Nie rozumiem,że ludzie działający w tej samej sprawie tak atakują zamiast wzajemnie się wspierać:roll:.

Pciół

Posted

RUDA ZUZIA napisał(a):
Bo Ty masz złote serce:loveu:

Wiesz,też zaglądam do Zosi i Jeżyka i tak mi przykro,że na razie nic nie mogę pomóc.
Tylko ,że tam piekiełko się zrobiło.
Według mnie zupełnie niepotrzebne te ataki.
Nie rozumiem,że ludzie działający w tej samej sprawie tak atakują zamiast wzajemnie się wspierać:roll:.

Pciół

Coraz czesciej zdarzją sie ataki....chyba to wszystko przerosło mozliwości osób pomagających w realu. Handzia i Funia to są cudowne osoby...jedyna ich wadą to to ze są bardzo wrażliwe i delikatne a to trzeba być twardym na to co one oglądają...

Okropnie C zazdroszczę Pcioły. Chciałabym mieć taką przylepę. Napisałam do dzieci zeby wzięły sunie z Brwinowa (to obok) na razie do siebie. A tu czytam ze zgłosiła się kobieta lat 65 i jej nie dali bo za stara...Odwołałam bo co? mam to samo usłyszeć....:-(

Posted

andegawenka napisał(a):
Coraz czesciej zdarzją sie ataki....chyba to wszystko przerosło mozliwości osób pomagających w realu. Handzia i Funia to są cudowne osoby...jedyna ich wadą to to ze są bardzo wrażliwe i delikatne a to trzeba być twardym na to co one oglądają...

Okropnie C zazdroszczę Pcioły. Chciałabym mieć taką przylepę. Napisałam do dzieci zeby wzięły sunie z Brwinowa (to obok) na razie do siebie. A tu czytam ze zgłosiła się kobieta lat 65 i jej nie dali bo za stara...Odwołałam bo co? mam to samo usłyszeć....:-(

Czytając ich wpisy,tak właśnie pomyślałam,że są bardzo wrażliwe.
Tak już jest,że nie można pomóc wszystkim i natychmiast.
A takie ataki szkodzą tylko pieskom.

Sunia z Brwinowa to Zosia?

Nie martw się,znajdzie się w końcu i dla Ciebie jakaś przylepka:glaszcze:.
Jeszcze będziemy się śmiały,że tak miało być a stworek dla Ciebie przeznaczony będzie najnajpiękniejszy i najsłodszy na pewno:lol:

Posted

Przeczytałam.Tylko jedna osoba tak napisała,a z resztą Ty jesteś o wiele młodsza.
Super jej odpisałaś:evil_lol:
Jeśli Ci na niej(suni) zależy,to napisz gdzie trzeba i porozmawiaj.Nie musisz na wątku.Nie zrażaj się postem jednej osoby.
To właśnie o to chodzi,że musi zaiskrzyć i serce mocniej zabić.
A ona do Ciebie świetnie pasuje.Jest śliczna i taka przytulanka maleńka:lol:

Posted

RUDA ZUZIA napisał(a):
Przeczytałam.Tylko jedna osoba tak napisała,a z resztą Ty jesteś o wiele młodsza.
Super jej odpisałaś:evil_lol:
Jeśli Ci na niej(suni) zależy,to napisz gdzie trzeba i porozmawiaj.Nie musisz na wątku.Nie zrażaj się postem jednej osoby.
To właśnie o to chodzi,że musi zaiskrzyć i serce mocniej zabić.
A ona do Ciebie świetnie pasuje.Jest śliczna i taka przytulanka maleńka:lol:

Nie mogłam się powstrzymać:p i kropnęłam posta:D. Dzieki.

Jakoś zapał mi minął... nie dali tej kobiecie to nie dadzą i mnie . Dla smarkaczy to żadna róznica wieku.

Posted

andegawenka napisał(a):
Nie mogłam się powstrzymać:p i kropnęłam posta:D. Dzieki.

Jakoś zapał mi minął... nie dali tej kobiecie to nie dadzą i mnie . Dla smarkaczy to żadna róznica wieku.

No to trzymam kciuki tak mocno jak nigdy jeszcze:lol:

A jednak różnica jest.A gdybyś Ty miała nie dostać to już świat się kończy.
Kto jeśli nie Ty????

Posted

Nigdy nie zapomnę jak pierwszy raz zobaczyłam Pciółeczkę:loveu:
Gdy zadzwoniłam ,że jestem chętna to sama się sobie dziwiłam co mówię.
A gdy zapadła decyzja,że mogę po nią przyjechać to wpadłam w szał porządków i wyszukiwałam co jeszcze trzeba zabezpieczyć.Mąż fruwał po siatkę o DROBNYCH oczkach bo już widziałam,jak wypada przez balkon.Do dzisiaj są zabezpieczone siatką szpary pod meblami,drzwi mają hamulce bo może być przeciąg i inne takie.
Dzieci twierdzą,że mogłabym pisać horrory:lol:

Posted

RUDA ZUZIA napisał(a):
Nigdy nie zapomnę jak pierwszy raz zobaczyłam Pciółeczkę:loveu:
Gdy zadzwoniłam ,że jestem chętna to sama się sobie dziwiłam co mówię.
A gdy zapadła decyzja,że mogę po nią przyjechać to wpadłam w szał porządków i wyszukiwałam co jeszcze trzeba zabezpieczyć.Mąż fruwał po siatkę o DROBNYCH oczkach bo już widziałam,jak wypada przez balkon.Do dzisiaj są zabezpieczone siatką szpary pod meblami,drzwi mają hamulce bo może być przeciąg i inne takie.
Dzieci twierdzą,że mogłabym pisać horrory:lol:

Może zacznij pisać :cool3: Miałabym znajomą pisarkę :)