ChiqDeeWikiXenia Posted March 20, 2012 Posted March 20, 2012 P.s. Te serduszka pięknie tuszują talię:D:D:D Quote
RUDA ZUZIA Posted March 20, 2012 Posted March 20, 2012 [quote name='andegawenka'] http://www.iv.pl/images/57962557710450445142.jpg Prawda,że jest śliczna?:loveu: A do tego mądra:loveu:(ależ ja jestem skromna:evil_lol:) Zawsze gdy wychodzę ,zostaje pod opieką którejś "cioci"(synkowe) lub brata. Na początku płakała za mną i była nieszczęśliwa.A teraz wystarczy,że powiem"zostań z ciocią Darią" lub "Jagienką" to biegnie już sama do odpowiedniego pokoju i drapie łapką do ODPOWIEDNICH drzwi. Czuję się jak mama siedmiolatka ,który sam radośnie pobiegł do szkoły Quote
ChiqDeeWikiXenia Posted March 20, 2012 Posted March 20, 2012 Hehehehe, jaka Ty jesteś kochana:):):) Quote
RUDA ZUZIA Posted March 20, 2012 Posted March 20, 2012 Chiquita&DeeDee napisał(a):P.s. Te serduszka pięknie tuszują talię:D:D:D :megagrin::megagrin::megagrin: Jesteś Bebok ale Cię lubię:evil_lol: Quote
RUDA ZUZIA Posted March 20, 2012 Posted March 20, 2012 Chiquita&DeeDee napisał(a):Beboki są takie kochane;) heheheh Jeszcze razem urobimy Ninkę;) Nie sądzisz,że teraz Ninka potrzebuje więcej ruchu i świeżego powietrza? Quote
Gosiapk Posted March 20, 2012 Posted March 20, 2012 (edited) [quote name='Chiquita&DeeDee']Gosia...:roflt::roflt::roflt: To chyba z tych wycałowanych przez Zuzię stópek:evil_lol: tak ją uśliniła, że woda prawie brązowa:diabloti: Oj jak Zuzia wróci to chyba nam się oberwie:siara::siara: :roflt: :roflt: chyba bana na Zuziną stronę dostaniemy :roflt: [quote name='RUDA ZUZIA'](...) Rzeżucha okazuje się też pyszna:evil_lol: Rzeżucha mniam, mniam też lubię :) Jak ładnie Ci urosła! Chyba kupię nasiona i też posadzę. [quote name='RUDA ZUZIA']:megagrin::megagrin::megagrin: Jesteś Bebok ale Cię lubię:evil_lol: Kto/co to jest Bebok? :hmmmm: Edited March 20, 2012 by Gosiapk Quote
RUDA ZUZIA Posted March 20, 2012 Posted March 20, 2012 Gosiapk napisał(a)::roflt: :roflt: chyba bana na Zuziną stronę dostaniemy :roflt: Rzeżucha mniam, mniam też lubię :) Jak ładnie Ci urosła! Chyba kupię nasiona i też posadzę. Kto/co to jest Bebok? :hmmmm: Zaraz bana:diabloti::evil_lol: Ano obrodziła nam rzeżucha tej wiosny.:evil_lol:Już nie mogę się maja doczekać:lol: Później wkleję jeszcze parę zdjęć. A Bebok to-przeklejam z internetu: Postać z polskich legend (m.in. śląskich), istota nadprzyrodzona, zjawa, straszydło związane z ciemnością. Według opowiadań beboki zamieszkują lasy, moczary, ciemne piwnice i tym podobne miejsca. Podobne potwory występują również w innych kulturach, na przykład angielski bogeyman, rumuński bau-bau czy irański lulu. Quote
ChiqDeeWikiXenia Posted March 20, 2012 Posted March 20, 2012 No i mnie się podoba bycie Bebokiem:D A Pciółka to moja ulubienica - chciałam powiedzieć!!:loveu::loveu::loveu: (jaki podliz:diabloti:) Quote
RUDA ZUZIA Posted March 20, 2012 Posted March 20, 2012 [quote name='Chiquita&DeeDee']No i mnie się podoba bycie Bebokiem:D A Pciółka to moja ulubienica - chciałam powiedzieć!!:loveu::loveu::loveu: (jaki podliz:diabloti:) Wpadłam jeszcze aby wkleić to bo mi się strasznie podoba ten opis: Bobo (demon) Z Wikipedii, wolnej encyklopedii Skocz do: nawigacji, szukaj Bobo – nadprzyrodzona istota z polskiego folkloru, prawdopodobnie demon z wierzeń słowiańskich. Innymi nazwami tej istoty są: bobok (Wielkopolska, Małopolska), babok , bebok (Górny Śląsk). W polskich wierzeniach ludowych bobo był małą, brzydką i złośliwą istotą, którą straszono dzieci w celu ich zdyscyplinowania. Wzmianka o bobie znajduje się w pochodzącej z początku XVII wieku Peregrynacji dziadowskiej – według niej bobo miał bić dzieci i czynić w domu różne szkody. Można go było przebłagać ofiarą z żywności. Relikty tych wierzeń zachowały się jeszcze w XIX wieku (odnotował je m.in. Oskar Kolberg); w Wielkopolsce i Małopolsce straszono dzieci powiedzeniem: "cicho bądź, bo cię bobok weźmie"[1], albo "jak nie bedzies jot, to ciebie bobo zjy" Patrzę a tu Ty jesteś:lol: Pcioła ulubienica:laugh2_2::laugh2_2::laugh2_2::bigcool: Quote
RUDA ZUZIA Posted March 20, 2012 Posted March 20, 2012 (edited) I jeszcze parę zdjęć z serii "rzeżucha jest pyszna" Na tym zdjęciu widać jaka Pcioła jest duża.Rzeżucha sięga jej ponad kolanka. Edited March 20, 2012 by RUDA ZUZIA Quote
Gosiapk Posted March 20, 2012 Posted March 20, 2012 [quote name='Chiquita&DeeDee']No i mnie się podoba bycie Bebokiem:D A Pciółka to moja ulubienica - chciałam powiedzieć!!:loveu::loveu::loveu: (jaki podliz:diabloti:) To ciotka Romi jest Bebokiem? To niech no wyczaruje dom stały dla Jedyneczki, już! ;) A co do tego podlizu... to Ci Obca Babo aż ślina z brody skapuje. ;) Awww... do noska się przykleiła :) http://www.iv.pl/images/61667570859361400773.jpg Quote
ChiqDeeWikiXenia Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 [quote name='Gosiapk']To ciotka Romi jest Bebokiem? To niech no wyczaruje dom stały dla Jedyneczki, już! ;) A co do tego podlizu... to Ci Obca Babo aż ślina z brody skapuje. ;) Awww... do noska się przykleiła :) http://www.iv.pl/images/61667570859361400773.jpg Jestem, jestem:evil_lol: chciałabym... ciągle czaruje na coś i dooopa:placz: nie powiem co mi wychodzi:eviltong: Pięknie się podlizałam co???:diabloti: Głupio Ci teraz, bo pewnie mnie teraz Zuzia lubi bardziej:roflt::roflt: A co do noska... to .. "Mamo.. mamo.. ja nie jadłam tej rzeżuchy:diabloti: tylko mi nosek zazieleniał":roflt::roflt: [quote name='RUDA ZUZIA'] W polskich wierzeniach ludowych bobo był małą, brzydką i złośliwą istotą, którą straszono dzieci w celu ich zdyscyplinowania. Można go było przebłagać ofiarą z żywności.w Wielkopolsce i Małopolsce straszono dzieci powiedzeniem: "cicho bądź, bo cię bobok weźmie". Patrzę a tu Ty jesteś:lol: Pcioła ulubienica:laugh2_2::laugh2_2::laugh2_2::bigcool: Nie no... mała, brzydka, złośliwa istota:roflt: tylu komplementów na raz to chyba jeszcze nie słyszałam:evil_lol: Ja tak mówiłam do kuzynki którą się opiekowałam - Bebok przyjdzie i Cię zje jak nie pójdziesz spać:diabloti: Quote
RUDA ZUZIA Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 Pierwszy dzień wiosny:lol: nareszcie:multi: Pciółka wysyła ciepłe fluidy Moja mała Tilitrąbka potrafi mnie wywalić z łóżka:crazyeye: Już dawno nauczyła się "wykopywać" moją rękę spod kołdry,żeby ją drapciać.Specjalnie jej chowam,bo ona z takim zapałem tymi maleńkimi łapeńkami potrafi najpierw odsunąć kołdrę a potem ciągnie mnie za rękaw.No i dzisiaj tak mnie ciągnęła ,że musiałam wstać i podać śniadanko:loveu: A z innej beczki:czy wszyscy faceci tak mają z włączaniem pralki?:evil_lol: Po technicznych studiach ,elektrotechnik,fizyk,informatyk, potrafią rozebrać i poskładać komputer co więcej ,potrafią naprawić tą pralkę ale jej obsługa jest im nadal obca:diabloti: Wy też tak macie? Quote
RUDA ZUZIA Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 [quote name='Gosiapk']To ciotka Romi jest Bebokiem? To niech no wyczaruje dom stały dla Jedyneczki, już! ;) A co do tego podlizu... to Ci Obca Babo aż ślina z brody skapuje. ;) Awww... do noska się przykleiła :) http://www.iv.pl/images/61667570859361400773.jpg Oj przydałby się nam jakiś czarodziej na stałe:lol: Ślina z brody:roflt::roflt: [quote name='Chiquita&DeeDee']Jestem, jestem:evil_lol: chciałabym... ciągle czaruje na coś i dooopa:placz: nie powiem co mi wychodzi:eviltong: Pięknie się podlizałam co???:diabloti: Głupio Ci teraz, bo pewnie mnie teraz Zuzia lubi bardziej:roflt::roflt: A co do noska... to .. "Mamo.. mamo.. ja nie jadłam tej rzeżuchy:diabloti: tylko mi nosek zazieleniał":roflt::roflt: Nie no... mała, brzydka, złośliwa istota:roflt: tylu komplementów na raz to chyba jeszcze nie słyszałam:evil_lol: Ja tak mówiłam do kuzynki którą się opiekowałam - Bebok przyjdzie i Cię zje jak nie pójdziesz spać:diabloti: A zdradzisz co Ci wychodzi???:lol: Może ja też spróbuję jakieś małe czary mary:eviltong: Bebokami to mnie nie straszono ale ,że dziadek z Twoich stron to mi się o uszy obiły kiedyś.Uwielbiałam jako dziecko czytać bajki no a potem swoim też się naczytałam. A Pciółce cały dzień śpiewam różne rymowanki,które mi przyjdą do głowy:evil_lol::stupid: Quote
Gosiapk Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 Chiquita&DeeDee napisał(a):Jestem, jestem:evil_lol: chciałabym... ciągle czaruje na coś i dooopa:placz: nie powiem co mi wychodzi:eviltong: to trzymam kciuki, aby ci wreszcie coś pozytywnego z tych czarów wyszło :) Chiquita&DeeDee napisał(a): Pięknie się podlizałam co???:diabloti: Głupio Ci teraz, bo pewnie mnie teraz Zuzia lubi bardziej:roflt::roflt: Pewnie! Zazdroszę Ci ogromnie :D Może Zuzia nawet da Ci kiedyś pogłaskać Pciółkę szczęściaro ;) Chiquita&DeeDee napisał(a): A co do noska... to .. "Mamo.. mamo.. ja nie jadłam tej rzeżuchy:diabloti: tylko mi nosek zazieleniał":roflt::roflt: Sugerujesz, że Pciółka się nie myje i z brudu jej zazieleniał??? :mad: Chiquita&DeeDee napisał(a): (...) Ja tak mówiłam do kuzynki którą się opiekowałam - Bebok przyjdzie i Cię zje jak nie pójdziesz spać:diabloti: "kochana' ciotunia :diabloti: Quote
Gosiapk Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 [quote name='RUDA ZUZIA']Pierwszy dzień wiosny:lol: nareszcie:multi: Pciółka wysyła ciepłe fluidy Moja mała Tilitrąbka potrafi mnie wywalić z łóżka:crazyeye: Już dawno nauczyła się "wykopywać" moją rękę spod kołdry,żeby ją drapciać.Specjalnie jej chowam,bo ona z takim zapałem tymi maleńkimi łapeńkami potrafi najpierw odsunąć kołdrę a potem ciągnie mnie za rękaw.No i dzisiaj tak mnie ciągnęła ,że musiałam wstać i podać śniadanko:loveu: A z innej beczki:czy wszyscy faceci tak mają z włączaniem pralki?:evil_lol: Po technicznych studiach ,elektrotechnik,fizyk,informatyk, potrafią rozebrać i poskładać komputer co więcej ,potrafią naprawić tą pralkę ale jej obsługa jest im nadal obca:diabloti: Wy też tak macie? Słodzizna z tej Pciółki <3 Wiesz... do pralki to trzeba 'pomyślunku' :D Quote
andegawenka Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 Gosiapk napisał(a):Słodzizna z tej Pciółki <3 Wiesz... do pralki to trzeba 'pomyślunku' :D Dokładnie.... Wczoraj byłam w supermarkecie na zakupach miedzy innymi panalei. Pan pomagający (fachowiec od paneli) prawidłowo mnie ukierunkował co do kupienia karnisza nad drzwi do sypialni (miał rację, przez zemnie wybrany był za cienki) ,ale cóż z tego kiedy ten wybrany prawidłowy karnisz oparł o półke z leżakami (też mi dobry doradził już sprawdziłam, leżakuje się znakomicie, balsam na kręgosłup) i zostawił na zawsze:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
RUDA ZUZIA Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 Gosiapk napisał(a):Słodzizna z tej Pciółki <3 Wiesz... do pralki to trzeba 'pomyślunku' :D I to jakiego:diabloti::evil_lol: Quote
RUDA ZUZIA Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 andegawenka napisał(a):Dokładnie.... Wczoraj byłam w supermarkecie na zakupach miedzy innymi panalei. Pan pomagający (fachowiec od paneli) prawidłowo mnie ukierunkował co do kupienia karnisza nad drzwi do sypialni (miał rację, przez zemnie wybrany był za cienki) ,ale cóż z tego kiedy ten wybrany prawidłowy karnisz oparł o półke z leżakami (też mi dobry doradził już sprawdziłam, leżakuje się znakomicie, balsam na kręgosłup) i zostawił na zawsze:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Rozumiem ,że wróciłaś do domu bez lażaczka i karnisza?:megagrin::megagrin::megagrin: A chociaż z panelami?:evil_lol: Quote
Gosiapk Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 RUDA ZUZIA napisał(a):Rozumiem ,że wróciłaś do domu bez lażaczka i karnisza?:megagrin::megagrin::megagrin: A chociaż z panelami?:evil_lol: Panele pewnie pan sprzedawca odłożył na półkę ;) Quote
ChiqDeeWikiXenia Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 RUDA ZUZIA napisał(a): Moja mała Tilitrąbka potrafi mnie wywalić z łóżka:crazyeye: Już dawno nauczyła się "wykopywać" moją rękę spod kołdry,żeby ją drapciać.Specjalnie jej chowam,bo ona z takim zapałem tymi maleńkimi łapeńkami potrafi najpierw odsunąć kołdrę a potem ciągnie mnie za rękaw.No i dzisiaj tak mnie ciągnęła ,że musiałam wstać i podać śniadanko:loveu: A z innej beczki:czy wszyscy faceci tak mają z włączaniem pralki?:evil_lol: Po technicznych studiach ,elektrotechnik,fizyk,informatyk, potrafią rozebrać i poskładać komputer co więcej ,potrafią naprawić tą pralkę ale jej obsługa jest im nadal obca:diabloti: Wy też tak macie? Hehehe Tilitrąbka??:evil_lol: Mądra dziewczynka, umie zadbać o swój interesik:diabloti: Mój umie załączyć pralkę:multi: RUDA ZUZIA napisał(a): A zdradzisz co Ci wychodzi???:lol: Może ja też spróbuję jakieś małe czary mary:eviltong: Bebokami to mnie nie straszono ale ,że dziadek z Twoich stron to mi się o uszy obiły kiedyś.Uwielbiałam jako dziecko czytać bajki no a potem swoim też się naczytałam. A Pciółce cały dzień śpiewam różne rymowanki,które mi przyjdą do głowy:evil_lol::stupid: Nie, nie zdradzę:lol: A nam też zaśpiewasz? :loveu: Plissssssssss:evil_lol: Gosiapk napisał(a):to trzymam kciuki, aby ci wreszcie coś pozytywnego z tych czarów wyszło :) Pewnie! Zazdroszę Ci ogromnie :D Może Zuzia nawet da Ci kiedyś pogłaskać Pciółkę szczęściaro ;) Sugerujesz, że Pciółka się nie myje i z brudu jej zazieleniał??? :mad: "kochana' ciotunia :diabloti: Ty lepiej kciuków za moje czary nie trzymaj, bo aż się boję efektu:evil_lol: Jestem szczęściarą:multi::multi: (pomarzyć warto..:diabloti:) Hahahhahahaha:diabloti: RUDA ZUZIA napisał(a):Rozumiem ,że wróciłaś do domu bez lażaczka i karnisza?:megagrin::megagrin: A chociaż z panelami?:evil_lol: :roflt::roflt::roflt: Quote
RUDA ZUZIA Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 Gosiapk napisał(a):Panele pewnie pan sprzedawca odłożył na półkę ;) Pewnie się tak w Ninkę zapatrzył,że o Bożym świecie zapomniał:evil_lol: Quote
RUDA ZUZIA Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 Chiquita&DeeDee napisał(a):Hehehe Tilitrąbka??:evil_lol: Mądra dziewczynka, umie zadbać o swój interesik:diabloti: Mój umie załączyć pralkę:multi: Nie, nie zdradzę:lol: A nam też zaśpiewasz? :loveu: Plissssssssss:evil_lol: Ty lepiej kciuków za moje czary nie trzymaj, bo aż się boję efektu:evil_lol: Jestem szczęściarą:multi::multi: (pomarzyć warto..:diabloti:) Hahahhahahaha:diabloti: :roflt::roflt::roflt: Uprzedzałam ,że Pcioła ma wiele imion:p Twój umie włączyć pralkę?:crazyeye:Gratulacje:evil_lol: Nie zaśpiewam bo to moje tajniackie przyśpiewki:evil_lol: Śpiewam tylko pieseczkom no i wnusiowi.Jeszcze nie wołał "babciu nie śpiewaj" to sobie pozwalam:evil_lol: Quote
Recommended Posts