Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Foch:obrazic:Przytup:obrazic:
Za karę nie zobaczycie Pcioły kicającej w śniegu:loveu:
A było na co popatrzeć:lol:.Pcioła też dzisiaj nie zamierzała wracać do domu tylko ciągnęła w największy śnieg i kicała w nim radośnie jak zając.Zanurzona do połowy swojego małego ciałka:loveu:
Przewłóczyły mnie dziś wyjątkowo.
To znaczy na zmianę bo razem ich nie zabieram tylko po kolei.
Jak małe dzieci. A co ja jestem ,jakaś młódka,żeby latać w zaspach?
Ale mus to mus:evil_lol:

Posted

RUDA ZUZIA napisał(a):
Foch:obrazic:Przytup:obrazic:
Za karę nie zobaczycie Pcioły kicającej w śniegu:loveu:
A było na co popatrzeć:lol:.Pcioła też dzisiaj nie zamierzała wracać do domu tylko ciągnęła w największy śnieg i kicała w nim radośnie jak zając.Zanurzona do połowy swojego małego ciałka:loveu:
Przewłóczyły mnie dziś wyjątkowo.
To znaczy na zmianę bo razem ich nie zabieram tylko po kolei.
Jak małe dzieci. A co ja jestem ,jakaś młódka,żeby latać w zaspach?
Ale mus to mus:evil_lol:

A gdzie podziało się ciocine wewnętrzne dziecko? Saneczki, śnieżki i orzełka w śniegu robić, z Pciołą po śnieżku kicać, a nie fochy robić. ;) :D
Dawać to zdjęcia kicającej Pcioły i to raus! :razz:

Posted

RUDA ZUZIA napisał(a):
Foch z przytupem opiszę jutro:evil_lol:
I Gosi też odpowiem:evil_lol:
Ale jestem dziś na tym wątku i wklejam tu dla Was
http://www.dogomania.pl/threads/208974-Sako-z-dysplazj%C4%85-walczy-z-odle%C5%BCynami-i-pr%C3%B3buje-wsta%C4%87./page61
Warto poczytać zanim zostanie skasowany jak ten o Arktyce.

Widze tam osoby które rozrabiały na innych watkach. Jest też atak na Czarodziejkę a to juz lekka przesada. Mam o niej bardzo dobre zdanie i zdania nie zmienię.

Posted

Znam bardzo dobry hotelik zaadoptowany z obory...Ma psy które w schronisku umierały, w tym hoteliku są przeszczęsliwe i włascicielka jest nadopiekuńcza...

Gdzieś czytałam (nie mogę napisać gdzie) że wyadoptują bernardyny ale tylko z dostępem do domu....no wybaczcie to już jest przegięcie. .

Posted

andegawenka napisał(a):
Znam bardzo dobry hotelik zaadoptowany z obory...Ma psy które w schronisku umierały, w tym hoteliku są przeszczęsliwe i włascicielka jest nadopiekuńcza...

Gdzieś czytałam (nie mogę napisać gdzie) że wyadoptują bernardyny ale tylko z dostępem do domu....no wybaczcie to już jest przegięcie. .

W przypadku Arktyki zrozumiałam, że chodziło o to, iż oszukiwała, mówiąc, że trzyma psa/psy w domu, a one były w oborze. Czy obora była przystosowana do przetrzymywania psów jak bywa w hotelach? Na to pytanie musiałaby odpowiedzieć osoba, która zna temat.

Posted

Gosiapk napisał(a):
W przypadku Arktyki zrozumiałam, że chodziło o to, iż oszukiwała, mówiąc, że trzyma psa/psy w domu, a one były w oborze. Czy obora była przystosowana do przetrzymywania psów jak bywa w hotelach? Na to pytanie musiałaby odpowiedzieć osoba, która zna temat.

Też nie znam obu watków, ale żle sie dzieje jesli takie osoby skacza sobie do oczu a opis na FB to chyba komuś zabrakło nie tylko wyobraźni..

dogo chyba dogorywa....

Posted

andegawenka napisał(a):
Też nie znam obu watków, ale żle sie dzieje jesli takie osoby skacza sobie do oczu a opis na FB to chyba komuś zabrakło nie tylko wyobraźni..

dogo chyba dogorywa....

To się zdarza od czasu do czasu. Takie sytuacje są nieuniknione, w końcu gdzie dwóch Polaków tam trzy zdania ;) Naturalnym jest, że ludzie mają odmienne zdanie na różne tematy, a że komunikacja zachodzi przez słowo pisane, bez możliwości odebrania mimiki interlokutora, to i więcej przypadków braku zrozumienia wzajemnego.

Dziewczyny sobie pogadają, pogadają, a potem przypomną sobie o co tu na prawdę chodzi i będzie ok. :)

Posted

Gosiapk napisał(a):

O ile pamiętam,to psy siedziały zamknięte w oborze,Arktyka wyjechała gdzieś na jakiś czas i zostawiła te pieski niby pod opieką sąsiada.Dziewczyny,które miały tam swojego psa podjechały i odkryły ten fakt.
Sąsiad chodził karmić te psy i w czasie karmienia dwa uciekły.W tym ślepy Zygmuś,który teraz mieszka na stałe u Furciaczek(Chyba,że coś pomieszałam).

Posted

RUDA ZUZIA napisał(a):
O ile pamiętam,to psy siedziały zamknięte w oborze,Arktyka wyjechała gdzieś na jakiś czas i zostawiła te pieski niby pod opieką sąsiada.Dziewczyny,które miały tam swojego psa podjechały i odkryły ten fakt.
Sąsiad chodził karmić te psy i w czasie karmienia dwa uciekły.W tym ślepy Zygmuś,który teraz mieszka na stałe u Furciaczek(Chyba,że coś pomieszałam).

Zuziu, ale czemu cięgi zbiera Czarodziejka i Budrysek..Próbowałam to zrozumieć, ale dałam sobie spokój ze zrozumieniem czegokolwiek na tym watku. Że wyszło od tego owczarka to wiem.

To nie tylko przeniosło się FB ale też i tu http://www.dogomania.pl/threads/188887-Domy-tymczasowe-i-hoteliki-kt%C3%B3re-trzeba-omija%C4%87?p=18655989#post18655989

Posted

andegawenka napisał(a):

dogo chyba dogorywa....

Muszę powiedzieć,że jestem nie raz zdziwiona,gdy na dogo trafia przypadkowy człowiek "z ulicy",który przygarnął przybłędę i po prostu próbuje znaleźć mu dom.
Zakłada wątek ,widać,że ma jeden post i natychmiast zostaje zasypany pytaniami,czemu nie może sam trzymać psa, czy go już wykastrował,kiedy zamierza to zrobić itp.Niezbyt liczni udzielają naprawdę spokojnych i mądrych rad,podpowiedzi,gdzie można pieska zgłosić,gdzie napisać.
A reszta się po prostu wymądrza.

Posted

andegawenka napisał(a):
Zuziu, ale czemu cięgi zbiera Czarodziejka i Budrysek..Próbowałam to zrozumieć, ale dałam sobie spokój ze zrozumieniem czegokolwiek na tym watku. Że wyszło od tego owczarka to wiem.

To nie tylko przeniosło się FB ale też i tu http://www.dogomania.pl/threads/188887-Domy-tymczasowe-i-hoteliki-kt%C3%B3re-trzeba-omija%C4%87?p=18655989#post18655989

To dalej trwa? Jeszcze im nie przeszło?

RUDA ZUZIA napisał(a):
Muszę powiedzieć,że jestem nie raz zdziwiona,gdy na dogo trafia przypadkowy człowiek "z ulicy",który przygarnął przybłędę i po prostu próbuje znaleźć mu dom.
Zakłada wątek ,widać,że ma jeden post i natychmiast zostaje zasypany pytaniami,czemu nie może sam trzymać psa, czy go już wykastrował,kiedy zamierza to zrobić itp.Niezbyt liczni udzielają naprawdę spokojnych i mądrych rad,podpowiedzi,gdzie można pieska zgłosić,gdzie napisać.
A reszta się po prostu wymądrza.

Niestety to prawda :roll:

Posted

andegawenka napisał(a):

Bo ,jak napisała Gosia gdzie 2 Polaków tam trzy zdania.....

Posted

Gosiapk napisał(a):
To dalej trwa? Jeszcze im nie przeszło?
Niestety to prawda :roll:

Teraz więcej gadania na czarnych kwiatkach , ale tu tez juz ucicha na szczescie. Nie wiem jak na FB bo od razu uciekłam.
Niestety coraz czesciej słysze o odejsciu z dogo....