Jump to content
Dogomania

Pixie (teraz Luna) w DS, Dixie (teraz Sasza) ma dom, za który trzymamy kciuki!

Recommended Posts

• Replies 3.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='ania shirley']Jak roczne dziecko, to akurat zawsze ktoś w domu jest. A one na dzieci sprawdzone chyba? I chyba pozytywnie? Może by tam mogła iść jedna?[/QUOTE]
Dziewczyny nie wiem ,jakie macie doświadczenia z dziećmi rocznymi ,ale ja uwazam ,ze do rocznego dziecka ,suńka która mieszkała w domu tylko jako szczeniaczek to sie nie nadaje i to tam musiałaby zostac 6 godzin sama( czasami dziecko chodzi do żłobka ,albo inne rozwiazanie ) ,ale musiałaby zostawać sama ...

Posted

Dużo zależy od tego ile musiałaby być sama. Czy dziecko ma rok czy 4 lata - i tak nie można zostawić z psem bez kontroli. A ważniejsze wydaje mi się to,czy pies jest agresywny czy nie. Ale możemy przygladac sie takim domkom, gdy pobędą już trochę u chauwy. Wtedy będą się nadawały: lubia dzieci, będą socjalizowane, wesołe- psy marzenie!

Posted

[quote name='tekilla12']Dziewczynki przylaczam sie do poszukiwan domku dla was, szkrobanka dla was na dobranoc :-)[/QUOTE]

Witamy serdecznie na wątku i dziękujemy bardzo za pieniążki :)

Posted

[quote name='sylwiaso']ciociu edek ja już w tej chwili nie pamiętam co było w zestawie tych wirusówek,ale były z tej niższej półki![/QUOTE]

Ok dziękuje za wyjaśnienie ;)

Posted

[quote name='obraczus87']Jestem jestem i czytam ;) ale to tylko ja :)[/QUOTE]

Super! Nie jestem juz sama!! Bo już się zaczynałam bać. Pusto, cicho , za chwile ciemno bedzie...:ghost_2::ghost_2::candle::candle::ghost_2::ghost_2:

Posted

I ja jestem - pięknie witam nową Myszową Ciocię na wątku i również w pas się kłaniam w podzięce za finansowe wsparcie!
Co do domków, to uważam, że żadnego "na straty" spisywać nie trzeba. Warto porozmawiać, dowiedzieć się jakie są oczekiwania przyszłych opiekunów i uczciwie przedstawić sytuację. Nie należy z góry zakładać, że dziecko do żłobka chodzi ;) Choć niektórym się może wydawać, że małe dziecko plus psiak z ADHD to tandem nie do opanowania, może się on okazać całkiem... realny! :)

Posted

Ja mam dwójkę dzieci i psa Boksera, który ma ADHD jak dziesięć bokserów :P Są tacy co wolą do dzieciaków żywiołowego psa... Np golden by przy moich wymiękł a bokserka nie narzeka :P Poza tym p&d bardzo dobrze reaguja na dzieci :)

Posted

Nio... u mnie też przy noworodku była boksia-demolka ;) Cudo nie pies - wychowała Tomka jak najlepsza niania (tak zresztą o niej mówił). Teraz to wielki, dorosły chłop i znów mamy w domu... bokserkę z ADHD :)

Sylwia, właśnie poszedł przelew do Ciebie na 194 zł (92 zł morfologia, tarczyca minus 5 zł różnicy za transport + 102 zł za wirusówki) - za chwilę powinnaś mieć na koncie ;) Potwierdź proszę, że dotarło. Post rozliczeniowy uaktualniony - biegłych rewidentów proszę o "kontrol" ;)

Posted

Biegły rewident, po powrocie z pracy , w ramach rozrywki i odpoczynku, zajrzy na pierwsza stronę . :p:p

A wracaja do tematu psa przy rocznym dziecku, to moja fryzjerka opowiadała mi dziś , że karmiła psa , który przychodził pod blok przez wiosnę , lato i jesień. Nie planowała mieć psa, bo ma nie duże mieszkanie i, a synek dopiero raczkował. Ale nie mogła patrzyć , jak ten biedak się kuli z zimna i próbuje przytulić do muru. I zawołała go do domu. Psa bezdomnego, który ponad pół roku był na dworze. Pies nigdy nic nie zrobił dziecku, które go uwielbia w sposób nieco nachalny:evil_lol:

Posted

rzeczy niemozliwe czesto staja sie jak najbardziej realne... trzeba tylko uwolnic wlasciwa energie i pozwolic dzialac losowi....
dobre domki dla nich na pewno gdzies sa a [B]my[/B] [B]je[/B] [B]musimy[/B] [B]tylko odnalezc [/B]

Posted

Cioteczki co robimy z ogłoszeniami w grudniu. Z tego co słyszałam, grudzień jest kiepskim miesiącem na adopcje. Czy wyróżniamy te ogłoszenia na maxa ? Wypiszę ile co kosztuje:
Gumtree 100zł
allegro 53,20 zl
morusek 32 zł
tablica 39,98 zł
razem : 225,18 zł.
Ja nie mam doświadczenia w adopcjach i proszę o opinie osób, które się tym zajmują.
Niestety w grudniu i w styczniu nie będę mogła wyróżnić coś ekstra od siebie. I cala ta kwota szła by z kasy D&P. Mogę na tych portalach ( oprócz allegro bo nie umiem ) odnawiać co tydzień, żeby wskakiwało na wcześniejszą stronę.