sylwiaso Posted November 21, 2011 Posted November 21, 2011 ciociu edek ja już w tej chwili nie pamiętam co było w zestawie tych wirusówek,ale były z tej niższej półki! Quote
kasiek. Posted November 21, 2011 Posted November 21, 2011 [quote name='ania shirley']Jak roczne dziecko, to akurat zawsze ktoś w domu jest. A one na dzieci sprawdzone chyba? I chyba pozytywnie? Może by tam mogła iść jedna?[/QUOTE] Dziewczyny nie wiem ,jakie macie doświadczenia z dziećmi rocznymi ,ale ja uwazam ,ze do rocznego dziecka ,suńka która mieszkała w domu tylko jako szczeniaczek to sie nie nadaje i to tam musiałaby zostac 6 godzin sama( czasami dziecko chodzi do żłobka ,albo inne rozwiazanie ) ,ale musiałaby zostawać sama ... Quote
ania shirley Posted November 21, 2011 Posted November 21, 2011 Dużo zależy od tego ile musiałaby być sama. Czy dziecko ma rok czy 4 lata - i tak nie można zostawić z psem bez kontroli. A ważniejsze wydaje mi się to,czy pies jest agresywny czy nie. Ale możemy przygladac sie takim domkom, gdy pobędą już trochę u chauwy. Wtedy będą się nadawały: lubia dzieci, będą socjalizowane, wesołe- psy marzenie! Quote
ania shirley Posted November 22, 2011 Posted November 22, 2011 W górę!!! (sama do siebie piszę:shake:, nikogo tu nie ma:placz:, ) Quote
obraczus87 Posted November 22, 2011 Posted November 22, 2011 Jestem jestem i czytam ;) ale to tylko ja :) Quote
edek Posted November 22, 2011 Posted November 22, 2011 [quote name='tekilla12']Dziewczynki przylaczam sie do poszukiwan domku dla was, szkrobanka dla was na dobranoc :-)[/QUOTE] Witamy serdecznie na wątku i dziękujemy bardzo za pieniążki :) Quote
edek Posted November 22, 2011 Posted November 22, 2011 [quote name='sylwiaso']ciociu edek ja już w tej chwili nie pamiętam co było w zestawie tych wirusówek,ale były z tej niższej półki![/QUOTE] Ok dziękuje za wyjaśnienie ;) Quote
edek Posted November 22, 2011 Posted November 22, 2011 [quote name='ania shirley']W górę!!! (sama do siebie piszę:shake:, nikogo tu nie ma:placz:, )[/QUOTE] Jestem, jestem, miałam rano angielski ;) Quote
ania shirley Posted November 22, 2011 Posted November 22, 2011 [quote name='obraczus87']Jestem jestem i czytam ;) ale to tylko ja :)[/QUOTE] Super! Nie jestem juz sama!! Bo już się zaczynałam bać. Pusto, cicho , za chwile ciemno bedzie...:ghost_2::ghost_2::candle::candle::ghost_2::ghost_2: Quote
Nutusia Posted November 22, 2011 Author Posted November 22, 2011 I ja jestem - pięknie witam nową Myszową Ciocię na wątku i również w pas się kłaniam w podzięce za finansowe wsparcie! Co do domków, to uważam, że żadnego "na straty" spisywać nie trzeba. Warto porozmawiać, dowiedzieć się jakie są oczekiwania przyszłych opiekunów i uczciwie przedstawić sytuację. Nie należy z góry zakładać, że dziecko do żłobka chodzi ;) Choć niektórym się może wydawać, że małe dziecko plus psiak z ADHD to tandem nie do opanowania, może się on okazać całkiem... realny! :) Quote
AniaiJanek Posted November 22, 2011 Posted November 22, 2011 Ja mam dwójkę dzieci i psa Boksera, który ma ADHD jak dziesięć bokserów :P Są tacy co wolą do dzieciaków żywiołowego psa... Np golden by przy moich wymiękł a bokserka nie narzeka :P Poza tym p&d bardzo dobrze reaguja na dzieci :) Quote
Nutusia Posted November 22, 2011 Author Posted November 22, 2011 Nio... u mnie też przy noworodku była boksia-demolka ;) Cudo nie pies - wychowała Tomka jak najlepsza niania (tak zresztą o niej mówił). Teraz to wielki, dorosły chłop i znów mamy w domu... bokserkę z ADHD :) Sylwia, właśnie poszedł przelew do Ciebie na 194 zł (92 zł morfologia, tarczyca minus 5 zł różnicy za transport + 102 zł za wirusówki) - za chwilę powinnaś mieć na koncie ;) Potwierdź proszę, że dotarło. Post rozliczeniowy uaktualniony - biegłych rewidentów proszę o "kontrol" ;) Quote
ania shirley Posted November 22, 2011 Posted November 22, 2011 Biegły rewident, po powrocie z pracy , w ramach rozrywki i odpoczynku, zajrzy na pierwsza stronę . :p:p A wracaja do tematu psa przy rocznym dziecku, to moja fryzjerka opowiadała mi dziś , że karmiła psa , który przychodził pod blok przez wiosnę , lato i jesień. Nie planowała mieć psa, bo ma nie duże mieszkanie i, a synek dopiero raczkował. Ale nie mogła patrzyć , jak ten biedak się kuli z zimna i próbuje przytulić do muru. I zawołała go do domu. Psa bezdomnego, który ponad pół roku był na dworze. Pies nigdy nic nie zrobił dziecku, które go uwielbia w sposób nieco nachalny:evil_lol: Quote
tekilla12 Posted November 22, 2011 Posted November 22, 2011 rzeczy niemozliwe czesto staja sie jak najbardziej realne... trzeba tylko uwolnic wlasciwa energie i pozwolic dzialac losowi.... dobre domki dla nich na pewno gdzies sa a [B]my[/B] [B]je[/B] [B]musimy[/B] [B]tylko odnalezc [/B] Quote
ania shirley Posted November 22, 2011 Posted November 22, 2011 [quote name='tekilla12']dobre domki dla nich na pewno gdzies sa a [B]my[/B] [B]je[/B] [B]musimy[/B] [B]tylko odnalezc [/B][/QUOTE] O! I tej wersji będziemy się trzymać! Quote
edek Posted November 22, 2011 Posted November 22, 2011 [quote name='ania shirley']O! I tej wersji będziemy się trzymać![/QUOTE] Tak to bardzo dobry pomysł ;) Quote
sylwiaso Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 Nutusiu pieniążki dotarły 194zł bardzo Dziekuję!!!i dostałam 60zł na dług od Ani bardzo serdecznie Dziekuję!!! Quote
wawer Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 Sylwia, czy moja paczuszka już dotarła? Quote
edek Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 Cioteczki co robimy z ogłoszeniami w grudniu. Z tego co słyszałam, grudzień jest kiepskim miesiącem na adopcje. Czy wyróżniamy te ogłoszenia na maxa ? Wypiszę ile co kosztuje: Gumtree 100zł allegro 53,20 zl morusek 32 zł tablica 39,98 zł razem : 225,18 zł. Ja nie mam doświadczenia w adopcjach i proszę o opinie osób, które się tym zajmują. Niestety w grudniu i w styczniu nie będę mogła wyróżnić coś ekstra od siebie. I cala ta kwota szła by z kasy D&P. Mogę na tych portalach ( oprócz allegro bo nie umiem ) odnawiać co tydzień, żeby wskakiwało na wcześniejszą stronę. Quote
koosiek Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 Allegro podrożało, teraz wyróżnienie na dwa tygodnie kosztuje 19 zł, czyli razem 20,08 zł jedna aukcja. Quote
koosiek Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 Tak, tyle wychodzi miesięcznie za dwa allegra wyróżniane na 14 dni z miniaturkami - ew. można wyróżniać tylko na 10 dni, ale to oszczędność tylko 1 zł za aukcję... Quote
koosiek Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 Eh, jeszcze inaczej. Za miniaturkę teraz się nie płaci. Płaci się za: Wystawienie przedmiotu 0,08 zł Opłata za wyróżnienie 19,00 zł Opłata za 14 dni 1,00 zł Quote
Recommended Posts