Tiger Posted October 28, 2006 Posted October 28, 2006 Jaga chyba czeka ponad 5 lat......... wiecie co ? jakby dla niej znalazł się dom .....to chyba byłby cud..... Tak więc czekamy na cud !!!!;) Quote
Masza4 Posted October 30, 2006 Author Posted October 30, 2006 Jaguś wytrzymaj jeszcze troszkę... Quote
Czarodziejka Posted October 30, 2006 Posted October 30, 2006 Maszerujemy stokrotko...dalej samotnie przez ten wątek... Quote
Tiger Posted October 30, 2006 Posted October 30, 2006 Czyli w dalszym ciągu czekamy na cud .......... Quote
anula1959 Posted October 30, 2006 Posted October 30, 2006 Dopiero trafiłam na ten wątek i chciałam zapytać: Co wy dziewczyny ciągle z tą brzydką :crazyeye: !? Przecież ona jest śliczna ! Czy jest już na allegro? Może ją wstawić? Quote
Tiger Posted October 30, 2006 Posted October 30, 2006 Jagi nie ma na allegro... Tylko, że zdjęcia są nieaktualne........ Trzebaby nowe zrobić.. Te są z wiosny..... Jaga nie wygląda już tak dobrze....... Quote
Masza4 Posted October 30, 2006 Author Posted October 30, 2006 jeśli możesz, pokaż Jagę na allego, zawsze to jakieś dodatkowe ogłoszenie...pewnie jej teraz bardzo zimna, ciągle o niej myślę, ona jest coraz starsza, ostatnio była bardzo smutna...nawet na spacer nie może wyjść na te głupie 15 minut! te spacery były motywacją do przeżycia każdego kolejnego dnia :placz: Quote
anula1959 Posted October 30, 2006 Posted October 30, 2006 Na kogo podać namiary ? I czy mogę napisać , że w razie potrzeby pomoże się w transporcie suńki? W jakim mniej więcej jest wieku ? A dlaczego Wy dziewczyny właściwie nie możecie tak działać w schronie jak kiedyś? Czytałam już o tym coś niecoś na innych wąkach ale nie trafiłam jakoś na powód tego stanu rzeczy. Przecież to zwyczajnie działa na niekorzyść piesków! Quote
anula1959 Posted October 30, 2006 Posted October 30, 2006 Pozwoliłam sobie przerobić troszkę tekst z pierwszej strony i powiedzcie czy może tak być: Jaga to średniej wielkości, starsza już sunia. W schronisku znajduje się przynajmniej 3 lata... Nie rzuca się ona w oczy, bo nie jest psem zbyt wylewnym, który wyciąga pyszczek przez kraty i zagarnia człowieka łapką do środka. Jest zwyczajną suczką jakich wiele w schroniskach……………….. Jednak sunia ma coś w sobie! Gdy przystanie się przy jej boksie i włoży rękę przez kraty, to Jaga czeka aż współtowarzyszki odejdą i wtedy delikatnie kładzie łepek na dłoni...Wtula się bardzo mocno, a gdy trzeba już odejść od jej boksu patrzy za człowiekiem do samego końca, aż zniknie jej z widoku…………. Ta sunia była kiedyś kochana i sama mocno kochała. Bardzo brakuje jej bliskości osoby, która mogłaby jedynie pogłaskać ją i przytulić, zabrać na spacer, pobiegać z nią….. Kiedyś była wyprowadzana na spacery z przez wolontariuszki ze schroniska , które zastępowały jej prawdziwych właścicieli. Ona czekała tydzień, aż przyjdą ponownie. Gdy pojawiały się na wybiegach od razu szykowała się na spacerek, wiedziała, że zaraz wyjdzie chociaż na 15 minut. Teraz nie ma nawet tego……….. Możecie wierzyć lub nie, ale ona ma niesamowite spojrzenie. Spojrzenie, które zdawałoby się mówić 'proszę zabierz mnie z sobą...do domu...' Jaga ma jeszcze wiele do ofiarowania człowiekowi, być może komuś równie samotnemu jak ona , tylko pozwólmy jej to okazać! Dajmy jej szansę! Staruszki to najcudowniejsze psy... miłe, łagodne, mądre, wierne... A gdybyśmy tak spełnili największe marzenie jej życia? Jeżeli tak to jutro ją wstawię jak tylko podacie namiary. A teraz w górę śliczna Jaguniu! Quote
Masza4 Posted October 31, 2006 Author Posted October 31, 2006 Bardzo dobry tekst! dziękuję anula1959 :Rose: Namiary podam Ci na pw. Powód dla którego nie możemy wyprowadzać psów na spacery? Kierownice stwierdziły, że nie potrzeba im juz wolontariuszy-takich jak my przynajmniej, którzy patrzą na ręce, wypytują co stało się z psem, gdy w tajemniczych okolicznościach znikał. Historia bardzo długa i zawiła. Dobrze zauważyłaś, że to dla dobra psiaków. Na całym świecie różne organizacje, instytucje potrzebują wolontariuszy. A tu w lubelksiem schronie-nie! Podejrzane...Myśląc logicznie-kierownice boją się, że im zaszkodzimy, że zauważym za dużo. I tak widziałyśmy to czego nie powinnyśmy, ale to przedstawimy oficjalnie w stosownym czasie. Nie będą bezkarne. Przez tyle lat psiakom działa się krzywda, koniec z tym! Quote
Czarodziejka Posted October 31, 2006 Posted October 31, 2006 DziałAjcie dziewczyny!!! Nie dajcie się tak łatwo odwieść od pomocy psiątkom, dzięki wam wiele beznadziejnych przypadków zyskało kochający domek! Quote
anula1959 Posted October 31, 2006 Posted October 31, 2006 Jagusia na allegro: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=138684657 Quote
Masza4 Posted October 31, 2006 Author Posted October 31, 2006 Dzięku anula! :loveu: Jaguniu pokaż się! Quote
Tiger Posted November 1, 2006 Posted November 1, 2006 Zimno jej tam ........... kolejna zima ...... Czy ona to wytrzyma ?????????:placz: Quote
anula1959 Posted November 1, 2006 Posted November 1, 2006 Masza4 napisał(a):Dzięku anula! :loveu: Jaguniu pokaż się! :oops: W górę malenka! Quote
:: FiGa :: Posted November 1, 2006 Posted November 1, 2006 Dlaczego nikt jej nie chce :placz: Czy jest możliwośc żeby ktos wziął ją chociaż na tymczas? Nadchodzi zima... Quote
Recommended Posts