Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Najwiecej zaangażowane cioteczki:Martikia,Bela51 oraz Ada zrobily co tylko mogly,by wyrwać Nelsona z niewoli i zapewnic mu godziwe życie.Wlaścieciel obiecywal nalezyte psu warunki i opiekę.Ile z tego dotrzymal ,nie stwierdzimy teraz.J esli Nelson byl faktycznie chory na raka a operacja tylko przyspieszyla zakonczenie jego życia,to też nie nasza wina. Odpowiedzialny za leczenie Nelsona i opiekę nad nim byl nadal jego wlaściciel.Przy tak zaawansowanej chorobie pomoc weta byla już nieskuteczna i niewiele dala. Gdyby nie bylo proby pomocy Nelsonowi i interwencji ,pies by pewnie dluzej chorował i męczył się,nie wiadomo.Teraz niczego nie zmienimy już.I tak Nelson dożyl sędziwego,podeszlego wieku-12 lat,jak na tak dużego psa.

• Replies 757
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Nie zapominajcie w tym wszystkim o jednym, nie bylo podstaw prawnych do natychmiastowego odebrania psa. Nie mialysmy innej mozliwosci jak mu dac druga szanse. Martika jesli mozesz podjedz prosze do jego tesciow i sprawdz czy naprawde tam jest kojec z zadaszeniem jak on mowil. Zapytaj rowniez dlaczego po oeracji psa odwozl do matki a nie do siebie.

Posted

Ada-jeje napisał(a):
Nie zapominajcie w tym wszystkim o jednym, nie bylo podstaw prawnych do natychmiastowego odebrania psa. Nie mialysmy innej mozliwosci jak mu dac druga szanse. Martika jesli mozesz podjedz prosze do jego tesciow i sprawdz czy naprawde tam jest kojec z zadaszeniem jak on mowil.

Podjadę na pewno bez uprzedzenia .......poproszę aby bela51 pojechała ze mną. Obejrzę książeczkę zdrowia Nelsona ....

Posted

bela51 napisał(a):
OK. Mozemy pojechac, kiedy zechcesz. Jutro i w srode bede w Sosnowcu.

Możemy kochana jechać nawat jutro .....musimy się zastanowić jak to zrobić ...Pan Miłosz twierdzi że jest w domu dopiero po godzinie 19.30 a i teściów widocznie nie ma skoro Nelson po operacji został wywieziony do matki żeby nie siedział sam...nie wiem co o tym myśleć ....jechać kochana trzeba gdyż Pan Miłosz w sobotę bardzo ubolewał że nie widziałyśmy tego pięknego kojca "Borysa"

Posted

Nie ma już Nelsona ,a ja mam nadzieję.że jego "wlaścieciele" będą mieć choć czasem wyrzuty swych sumień,jeśli je w ogole posiadają.
Zawsze jednak będę zdania,że Nelsona należalo bezwględnie odebrac wtedy ,kiedy byla tam interwencja z policją i nikt nie powinien dać temu facetowi wiary w jego slowa i obietnice oraz uwierzyć w przedstawienie ,jakie tam zaprezentował. Tym bardziej,że w czasie poprzedniej wizyty i rozmowy z nim jego postawa była bezczelna i arogancka,co nie moglo rokować żadnej poprawy jego stosunku do Nelsona.
Ogromny stan zaniedbania oraz więzienie przez 3 lata tego psa w skandalicznych warunkach bylo dostateczną podstawą do natychmiastowego odebrania psa przez policję lub Straż Miejską oraz przekazania Nelsona pod opiekę ludzi,którzy chcieli zająć się psem i zapewnić nalezytą opiekę oraz pomoc/leczenie u weterynarza.
Cyniczny pokaz pseudowlasciel przy interwencji powodowany byl tylko i wylacznie uniknięciem kary za skandaliczne zaniedbywanie tego psa . Niestety,dano mu wiarę.

Posted

A ja takim ludziom życzę zazwyczaj,żeby już nie mieli okazji skrzywdzić żadnej żywej istoty,nawet siebie,bo wtedy będą problemem dla:"rodziny,sąsiadów,opieki społecznej-podatników-czyli NAS",niech odejdą w ciszy!Codziennie proszę o mniej cierpienia na tym Świecie,bo cierpienie,generuje cierpienie i chyba nie ma na to innego sposobu.
Nelsonku natura obdarowała Cię najhojniej jak umiała,a człowiek,ten któremu zaufałeś,odebrał Ci wszystko:Piękno,zdrowie i godność.Ostatnie Pożegnanie, Piękna Psia Duszyczko!

Posted

Felka z Bagien napisał(a):
A ja takim ludziom życzę zazwyczaj,żeby już nie mieli okazji skrzywdzić żadnej żywej istoty,nawet siebie,bo wtedy będą problemem dla:"rodziny,sąsiadów,opieki społecznej-podatników-czyli NAS",niech odejdą w ciszy!Codziennie proszę o mniej cierpienia na tym Świecie,bo cierpienie,generuje cierpienie i chyba nie ma na to innego sposobu.
Nelsonku natura obdarowała Cię najhojniej jak umiała,a człowiek,ten któremu zaufałeś,odebrał Ci wszystko:Piękno,zdrowie i godność.Ostatnie Pożegnanie, Piękna Psia Duszyczko!

Kochana to piękne co napisałaś ...trudno by było lepiej to ująć......
Czekam na orzeczenie lekarskie ......mam dostać pocztą ....rozmawiałam z Panią Edytą ....zadzwoniłam do gabinetu ....potwierdziła jeszcze raz zły stan psiaka :( Jedyny pocieszający fakt to taki że Nelson był na silnych środkach przeciwbólowych i według Pani weterynarz na koniec nie cierpiał .....

Posted

Cioteczki kochane choć to przykre bardzo proszę o określenie komu chcecie przekazać swoje deklaracje .....Nelson już ich nie potrzebuje :( mam nadzieję że tam gdzie jest nie liczą się pieniądze ...układy ....nie ma cierpienia...bólu ....nienawiści i zaniedbań ...jest szczęśliwy i wolny od bólu .....
Kochani proszę zajrzyjcie na wątek sunieczki która jest pod opieką Lilki i Nesci ....deklaracje się wykruszyły i sunia może trafić z powrotem do schroniska :-(:shake: To najgrosze rozwiązanie które może ją spotkać .....jeśli możecie ...PROSZĘ Pomóżcie ....
Link do wątku suni :
http://www.dogomania.pl/threads/194009-Czy-Szila-b%C4%99dzie-musia%C5%82a-wr%C3%B3ci%C4%87-do-schroniska-Brakuje-na-hotel/page19

Posted

Chciałem jeszcze podziękować:

- Martika, Bela, Ada, Nesca - za bezpośrednie zaangażowanie w pomocy Nelsonowi,
- Wam Kochani Wszystkim tu na wątku - za wspieranie, rady, obecność.

Posted

Trzeba pożegnać Nelsonka(*)(*)(*).... wiele razy zastanawiałam się czy On zaznał czegoś dobrego na tym świecie.... może kiedy był szczeniakiem?.... może wtedy Go jeszcze lubili.Myślę o tym ,że kiedyś trzeba będzie stanąć przed Tym Największym Sądzącym nas-ludzi.... i zastanawiam się co powie Mu taki "człowiek" -pan Nelsona..... Wiem ,że Nelson będzie stał przy boku Boga.... On będzie trzymał Mu rękę na Jego pieknej głowie..... i wiecie co? Nelson i tak zamerda ogonem na widok tego złego pana. Bo pies kocha nas -ludzi bezwarunkowo..... Boże -czemu Go takim stworzyłeś?..... Bądź inaczej zapytam.... dlaczego pozwoliłeś człowiekowi na takie bestalstwo wobec Zwierząt i siebie nawzajem?...... Ech..... życie. (*)(*)(*) ŻEGNAJ KOCHANY..... nigdy nie zapomnę Twojego spojrzenia zza tych krat.....żegnaj.....

Posted

[quote name='Martika@Aischa']Cioteczki kochane choć to przykre bardzo proszę o określenie komu chcecie przekazać swoje deklaracje .....Nelson już ich nie potrzebuje :( mam nadzieję że tam gdzie jest nie liczą się pieniądze ...układy ....nie ma cierpienia...bólu ....nienawiści i zaniedbań ...jest szczęśliwy i wolny od bólu .....
Kochani proszę zajrzyjcie na wątek sunieczki która jest pod opieką Lilki i Nesci ....deklaracje się wykruszyły i sunia może trafić z powrotem do schroniska :-(:shake: To najgrosze rozwiązanie które może ją spotkać .....jeśli możecie ...PROSZĘ Pomóżcie ....
Link do wątku suni :
http://www.dogomania.pl/threads/194009-Czy-Szila-b%C4%99dzie-musia%C5%82a-wr%C3%B3ci%C4%87-do-schroniska-Brakuje-na-hotel/page19
Dostałam PW od cioteczki piescofajnyjest która przekazuje swoją deklarację dla Szilusi ..........dziękujemy kochana w imieniu sunieczki :*
Nelson przepiękny psiaku ....Pamiętam o Tobie i NIGDY NIE zapomnę

• Posted

:sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb:Piescofajnyjest..... DZIĘKUJEMY W IMIENIU SZILI!!!!!:modla::modla: :modla:ZAPRASZAMY NA JEJ WĄTEK!!!:Rose::Rose::Rose:Może uda się dziewczynę utrzymać w hoteliku i nie będzie musiała wrócić do schroniska.......

Posted

Cioteczki czekamy na dalsze decyzje w sprawie przekazania deklaracji ......

wpłaty stałe
    Żabol 45(IV)
    Felka z bagien 10(IV)
    asiek.l-g 10(IV)
    Cantadorra 20(IV) 20(V) 20(VI) 20(VII) 20(VIII) 20(IX)
    Monikab 20(IV) 20(V)
    Piescofajnyjest 20(IV)
    Roland_de 75(V)

wpłaty jednorazowe
    Felka z bagien 20 zł
    What May nn 50 zł
    Romka 50 zł

440 zł tyle uzbieranych pieniązków czeka na koncie Nelsona

Posted

[quote name='bela51']Nie wplacałam na Nelsona, to nie powinnam sie odzywac. Ale moze nie widzialyscie tego wątku , to podsyłam... Moze dla tej ONki tez choc pare zlotych ?
    http://www.dogomania.pl/threads/206437-Sunia-ON-ka-pogryziona-i-pobita.Kuleje.Zbieramy-na-hotel-i-diagnostyk%C4%99!Do%C5%82%C3%B3%C5%BC-cho%C4%87-5z%C5%82
    Widziałam sunie ....biedna, skrzywdzona Oneczka :( Tyle potrzebujących psiaków jest dogomanii i nie tylko :( ech.....

Posted

OSTRZEŻENIE z FB.
    "Ostrzeżenie ze schroniska w Gaju, że jeździ po schroniskach facet z zamiarem adopcji szczeniąt. Psy podobno jadą do Niemiec jako przynęta dla amstafów szkolonych do walk !!! Ten facet to Ceglarek Lukasz lub zona Ewa z Krzywinia kolo Gostynia. Może kontaktować się ze schroniskami w całej Polsce.... uprzedź znajome schroniska !"

Posted

Niech ten smutny przyklad losu Nelsona będzie dla nas przestrogą ,iż nie można ufać takim ludziom ,jak jego "wlascieciel" -mlody, cyniczny facet o kamiennym sercu umiejący udawać skruszonego ,byle tylko ocalić wlasną skórę i swoj wypchany portfel .No i jeszcze urażoną ambicję wlasną.