motyleqq Posted October 6, 2013 Author Posted October 6, 2013 (edited) ponieważ Zosia bardzo spadła z wagi, wylądowałyśmy dziś w Wawie. pobrano krew i jutro się dowiem, co się z nią dzieje. wetka obstawia dwie możliwości: rozwalona wątroba przez te ogromne dawki imaverolu, albo po prostu stres, depresja po odejściu Tosi mam jeszcze foty z piątku ;) [IMG]https://scontent-a-lhr.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/1374938_578705745500540_2061264894_n.jpg[/IMG] [IMG]https://scontent-b-lhr.xx.fbcdn.net/hphotos-ash4/1391677_579131852124596_2042721554_n.jpg[/IMG] [IMG]https://scontent-a-lhr.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/1383419_578701255500989_1544171597_n.jpg[/IMG] jeszcze Carla :loveu: [IMG]https://scontent-b-lhr.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/1380611_579541562083625_1548335512_n.jpg[/IMG] Edited October 6, 2013 by motyleqq Quote
Martens Posted October 6, 2013 Posted October 6, 2013 Nie mówią Ci, że Timek to dziecko Etny? ;) Quote
motyleqq Posted October 7, 2013 Author Posted October 7, 2013 nie mówią, bo z reguły nie wyprowadzam ich razem ;) to był prezent z okazji dnia zwierząt :evil_lol: Quote
motyleqq Posted October 7, 2013 Author Posted October 7, 2013 nie dowiedziałam się dziś nic o wynikach :angryy: siedzę jak na szpilkach gotowa zrobić awanturę wetce w moim mieście o zatrucie mojej świnki :diabloti: mam jeszcze fotki ze spaceru w lesie ;) tak tak, skandal że latają luzem po lesie :eviltong: moja najpiękniejsza suka :loveu: wpatrzona w TŻ ;) [IMG]https://scontent-b-mad.xx.fbcdn.net/hphotos-ash4/1375874_579879562049825_171767601_n.jpg[/IMG] [IMG]https://scontent-b-mad.xx.fbcdn.net/hphotos-ash4/1379421_579837595387355_894093899_n.jpg[/IMG] dziś też odważyłam się wyjechać z Ti na rowerze poza podwórko :cool3: wylazł mi z szelek i poszedł się przywitać z pieskiem :mdleje: siostra mi powiedziała, że było mnie słychać w całej wsi :diabloti: ale poza tym już całkiem fajnie jeździł, trochę się rozglądał za kurami, no i oczywiście chciał wszystko obsikiwać i przez to prawie wylądowałam w rowie ;) ale dał się jakoś trzymać w ryzach głosem Quote
Beatrx Posted October 7, 2013 Posted October 7, 2013 e tam, nie było tak źle;) psisko musi zajarzyć, że jak jedziemy na smyczy to nie sikamy, nie rozglądamy się tylko pilnujemy roweru i będzie dobrze. z norwegów wylazł? Quote
motyleqq Posted October 7, 2013 Author Posted October 7, 2013 jakoś Etna od razu wiedziała :evil_lol: nie no, spoko, myślę że zajarzy. z guardów wylazł Quote
Fauka Posted October 7, 2013 Posted October 7, 2013 Faceci myślą wolniej i bardziej skupiają się na byciem bossem w okolicy, dlatego wolę suki :diabloti: Quote
evel Posted October 8, 2013 Posted October 8, 2013 [quote name='Fauka']Faceci myślą wolniej i bardziej skupiają się na byciem bossem w okolicy, dlatego wolę suki :diabloti:[/QUOTE] Suki są wredniejsze i często się rozglądają, komu by tu wpier..., więc nie wiem, nie wiem :evil_lol: Quote
rashelek Posted October 8, 2013 Posted October 8, 2013 [url]https://scontent-b-mad.xx.fbcdn.net/hphotos-ash4/1379421_579837595387355_894093899_n.jpg[/url] bajeranckie :loveu: Czemu nie wychodzisz z nimi razem na spacer? Quote
motyleqq Posted October 8, 2013 Author Posted October 8, 2013 ja jednak wolę suki, bo nie obsikują wszystkiego co się da :evil_lol: ale Etna ma swoje humorki, nastroje(im starsza, tym więcej), czasem chce jej się bawić z małym, czasem nie... a Timi to ma tylko dwa stany: spania i świrowania :evil_lol: [quote name='rashelek'][URL]https://scontent-b-mad.xx.fbcdn.net/hphotos-ash4/1379421_579837595387355_894093899_n.jpg[/URL] bajeranckie :loveu: Czemu nie wychodzisz z nimi razem na spacer?[/QUOTE] dzięki :) bo jak są na smyczach to Timi cofa się w pracy do samych początków i zachowuje się jak skończony kretyn ;) aż wstyd z nim iść. jak się już przeprowadzimy to się bardziej za to wezmę, bo teraz mi jakoś się nie składa :eviltong: Quote
rashelek Posted October 8, 2013 Posted October 8, 2013 Moja sucza jest bardzo psia, chyba ma za dużo testosteronu, także sama nie wiem czy następny pies będzie "kobietą" :lol: No tak, bo Wy razem nie mieszkacie :splat: Może to właśnie dlatego, że z nią nie chodzi to mu na mózg wali? Wypracujesz, to nie jest jakiś straszny problem myślę ;) Quote
evel Posted October 8, 2013 Posted October 8, 2013 Moja obsikuje wszystko, co się da, a nawet więcej :roll: Uroki bezmacicznej suki... Quote
motyleqq Posted October 8, 2013 Author Posted October 8, 2013 [quote name='rashelek']Moja sucza jest bardzo psia, chyba ma za dużo testosteronu, także sama nie wiem czy następny pies będzie "kobietą" :lol: No tak, bo Wy razem nie mieszkacie :splat: Może to właśnie dlatego, że z nią nie chodzi to mu na mózg wali? Wypracujesz, to nie jest jakiś straszny problem myślę ;)[/QUOTE] może tak być, bo na początku z nimi wychodziłam i nie było tak źle. a teraz w piątek to totalna masakra, ludzie się na nas patrzyli jakbyśmy katowali psa, a on sam się katował :mdleje: [quote name='evel']Moja obsikuje wszystko, co się da, a nawet więcej :roll: Uroki bezmacicznej suki...[/QUOTE] Etna jak jest luzem to też sika, znaczy każdy centymetr trawy, ale na smyczy nie ma trybu 'każdy słupek, każde drzewko' :evil_lol: w tym samym czasie co ona siknie dwa razy, to on już z 10 :diabloti: Quote
Unbelievable Posted October 8, 2013 Posted October 8, 2013 Brum sika na 2 razy (za to sra na 10...), Gram sika na 2 razy :loveu: i rowerkiem sobie z nimi jeżdżę bez żadnego problemu Quote
Illusion Posted October 8, 2013 Posted October 8, 2013 U mnie suki też ciągle sikają, przed zabiegiem i po tak samo :eviltong:. Quote
motyleqq Posted October 8, 2013 Author Posted October 8, 2013 [quote name='Unbelievable']Brum sika na 2 razy (za to sra na 10...), Gram sika na 2 razy :loveu: i rowerkiem sobie z nimi jeżdżę bez żadnego problemu[/QUOTE] znaczy jak są luzem na spacerze to też tak mało sikają? :crazyeye: Quote
a_niusia Posted October 8, 2013 Posted October 8, 2013 u mnie jak ktoras nasika to zaraz nie wiadomo skad zjawiaja sie dwie, aby po niej poprawic:))) wole suki i tak. mnie sie regularnie ktos pyta, czy mi sie nie gryza:))) a u nas sa juz pozawierane w stadzie przyjaznie na smierc i zycie i obserwowanie ich relacji jest strasznie ciekawe. Quote
Czekunia Posted October 8, 2013 Posted October 8, 2013 [quote name='Unbelievable']Brum sika na 2 razy (za to sra na 10...), Gram sika na 2 razy :loveu: i rowerkiem sobie z nimi jeżdżę bez żadnego problemu[/QUOTE] Moje też srają na kilka razy:diabloti:, bo przecież jest wiele ciekawszych rzeczy do zrobienia i szkoda czasu do stracenia:multi:. Co do siuśków to Zara jest idealna:loveu:, bo sika może ze dwa razy przez cały spacer, za to Sajan... Dramat:mdleje: - każdy krzaczek jego, więc jak idę z nim na smyczy to dostaję białej gorączki:evil_lol: Quote
Unbelievable Posted October 8, 2013 Posted October 8, 2013 [quote name='motyleqq']znaczy jak są luzem na spacerze to też tak mało sikają? :crazyeye:[/QUOTE] Gram czasem próbuje, ale już nie ma czym ;) Brum prędzej sra :diabloti: wiadomo, że jak spacer długi to w końcu się zbierze i na koniec jeszcze sobie sikną, ale nie robią tego miliona razy i tak. No i zwykle mają zajęcie jednak, nie lubimy bezmózgiego chodzenia :diabloti: Quote
motyleqq Posted October 8, 2013 Author Posted October 8, 2013 ja tam lubię bezmózgie chodzenie :diabloti: Quote
rashelek Posted October 8, 2013 Posted October 8, 2013 Borze, ja to bym chciała, żeby moja suka sikała na 2 razy. A takie dni są tylko jak leje deszcz (chociaż ostatnio się skubana zahartowała). Do tego jest jeszcze pies i na spacerach stajemy średnio co 5m, bo któreś musi się wylać. A jeszcze poczwar absolutnie MUSI poprawić po dziewoi siury, także w ogóle trwa to miesiąc :shake: :lol: Quote
A&L Posted October 8, 2013 Posted October 8, 2013 To ja mam sukę idealną :loveu: Sra i sika na raz. Znaczy się rano i wieczorem kiedy ma spacer tylko na potrzeby fizjologiczne, to o tym wie, zrobi co ma zrobić i jest gotowa żeby wracać do domu. Na dłuższych spacerach posikuje nieraz, ale nie jakoś nadmiernie. No a kupa to w ogole luks, bo na raz i prawie zawsze raz dziennie - rano. Za to co innego mnie wkurza - kopanie łapami po sraniu/sikaniu :angryy: I to najczęściej jest tak, że nasra czy naszcza a później to z impetem rozkopuje i już nieraz się zdarzyło, że akurat na nią nie patrzyłam i dostałam gównem spod jej łap :mdleje: Quote
motyleqq Posted October 8, 2013 Author Posted October 8, 2013 [quote name='A&L'] i już nieraz się zdarzyło, że akurat na nią nie patrzyłam i dostałam gównem spod jej łap :mdleje:[/QUOTE] :megagrin: Etna też kopie, ale nie aż tak :evil_lol: i często odchodzi i za chwilę jej się przypomina i kopie w innym miejscu :evil_lol: Quote
dog193 Posted October 8, 2013 Posted October 8, 2013 Ej, a mój piesek sika jeden raz tylko, od wielkiego dzwonu się mu zdarzy siknąć dwa razy, ale to jak na dłuższy spacer idziemy :D Ach te zajebiste foksy... :diabloti: Quote
Recommended Posts