Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzisiaj miałam przyjemność zapoznać się z moją nową podopieczną Cristal.:) Ma ona około 1,5 roku.
To cudowna sunia, taka miniaturka owczarka niemieckiego, ma 57 cm w kłębie. Jest niezwykle mądra, bo nauczyła się dzisiaj jak skakać przez płotki i pokonywać tunel, czyli załapała pięknie o co chodzi w agility:D
Bardzo lubi bawić się zabawkami, a szczególnie przypadł jej do gustu sznurek:cool3:
Wychodziła już wcześniej na spacerki, więc ktoś nauczył ją siad i waruj, dzisiaj próbowałam ją nauczyć daj łapę, ale jakoś się jej nie chciało totalnie mnie olała :D
Cristal jest bardzo łagodna, nie wykazuje wogóle agresji w stosunku do innych psów, raczej ze wszystkimi się chce bawić, no może poza tymi większym psami typu Tajfun, jego się trochę bała i nie dziwię się jej, bo psiak jest ogromny:D

Cristal jest bardzo wychudzona, ale myślę, że za kilka spacerków wróci do swojej prawidłowej wagi:)

Jej numer schroniskowy to 1256/10.

Sunia nie jest wysterylizowana, ale jest możliwość wręczenia bezpłatnego kuponu na sterylizację. Jest odrobaczona i zaszczepiona.

W razie pytań proszę dzwonić: 504 895 404

A poniżej zdjęcia kochanej Cristal:

Trzeba się pochwalić co umie, a więc mała potrafi już siad..^^

I waruj :)

Dzisiaj nawet się turlała, ale nie zrobiłam zdjęć, niezdążyłam :(

Dowód na to, że ciągle chciałaby się tylko bawić:lol:

Cristal to taki mały świrusek, próbowała dzisiaj na pleckach jeźdźić na rowerku, a przynajmniej tak to wyglądało:mdrmed:...ehh szkoda, że nie mam filmiku:(:(

Uwieżcie mi ona na tym zdjęciu wcale się nie turlała tylko tak zabawnie machała łapkami:)

No i po zabawie i świrowaniu czas na odpoczynek...^^

• Replies 107
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jestem u współlokatorki Szoguna :) Strasznie cieszę sie, że teraz będzie miała spacerki 2 razy w tyg. bo smutno mi było, jak brałam Szogunka, a ona zostawała sama... powodzenia! :D

Posted

Sunia bardzo szybko się uczy - siad i waruj opanowała podczas dni otwartych, kiedy to wyszłam z nią na spacer. Także myślę, że z podawaniem łapy także pójdzie łatwo - ważne tylko, by w zasięgu wzroku Cristal nie było innych psów, bo te najbardziej ją rozpraszają ;)

Posted

Nie jest tak źle przy innych psach nawet ładnie słuchała. Będę często pracować z nią przy inych psach żeby ładnie się skupiała wtedy kiedy ja chcę, a nie kiedy ona chce:D

Posted

banerki dla Crystal...w końcu...mój komputer przeprasza za opóźnienia ;)... znaczy on to ma gdzieś że ja się staram a ten współpracy odmawia...

jak zwykle w różnych kolorach by nie było że narzucam się z jakimś :roll:

i troszkę inny

a jak się nie podobają to pisać... zrobię inny:)

Posted

Cristal bardzo chudnie, potrzebuje szybko domu!
Sunia jest wspaniała, uczy się z szybkością błyskawicy, ale gdyby nie futro wyglądałaby jak upiór, anatomii na niej można się uczyć, wszystkie kości jej sterczą, chyba nawet więcej niż u Hoshiego, dziś gdy ja głaskałam przeraziłam się!!!
Na oko tak źle nie wygląda, bo futro zasłania, ale gdyby miała krótszą sierść - makabra...