kimiji Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 Dzisiaj miałam przyjemność zapoznać się z moją nową podopieczną Cristal.:) Ma ona około 1,5 roku. To cudowna sunia, taka miniaturka owczarka niemieckiego, ma 57 cm w kłębie. Jest niezwykle mądra, bo nauczyła się dzisiaj jak skakać przez płotki i pokonywać tunel, czyli załapała pięknie o co chodzi w agility:D Bardzo lubi bawić się zabawkami, a szczególnie przypadł jej do gustu sznurek:cool3: Wychodziła już wcześniej na spacerki, więc ktoś nauczył ją siad i waruj, dzisiaj próbowałam ją nauczyć daj łapę, ale jakoś się jej nie chciało totalnie mnie olała :D Cristal jest bardzo łagodna, nie wykazuje wogóle agresji w stosunku do innych psów, raczej ze wszystkimi się chce bawić, no może poza tymi większym psami typu Tajfun, jego się trochę bała i nie dziwię się jej, bo psiak jest ogromny:D Cristal jest bardzo wychudzona, ale myślę, że za kilka spacerków wróci do swojej prawidłowej wagi:) Jej numer schroniskowy to 1256/10. Sunia nie jest wysterylizowana, ale jest możliwość wręczenia bezpłatnego kuponu na sterylizację. Jest odrobaczona i zaszczepiona. W razie pytań proszę dzwonić: 504 895 404 A poniżej zdjęcia kochanej Cristal: Trzeba się pochwalić co umie, a więc mała potrafi już siad..^^ I waruj :) Dzisiaj nawet się turlała, ale nie zrobiłam zdjęć, niezdążyłam :( Dowód na to, że ciągle chciałaby się tylko bawić:lol: Cristal to taki mały świrusek, próbowała dzisiaj na pleckach jeźdźić na rowerku, a przynajmniej tak to wyglądało:mdrmed:...ehh szkoda, że nie mam filmiku:(:( Uwieżcie mi ona na tym zdjęciu wcale się nie turlała tylko tak zabawnie machała łapkami:) No i po zabawie i świrowaniu czas na odpoczynek...^^ Quote
pralinka94 Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 Jestem u współlokatorki Szoguna :) Strasznie cieszę sie, że teraz będzie miała spacerki 2 razy w tyg. bo smutno mi było, jak brałam Szogunka, a ona zostawała sama... powodzenia! :D Quote
Klucha Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 Jestem u Cristal, to Szoguna chyba trzeba przemianować na Blake'a ;) Quote
Zoskaa Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 Sunia bardzo szybko się uczy - siad i waruj opanowała podczas dni otwartych, kiedy to wyszłam z nią na spacer. Także myślę, że z podawaniem łapy także pójdzie łatwo - ważne tylko, by w zasięgu wzroku Cristal nie było innych psów, bo te najbardziej ją rozpraszają ;) Quote
kimiji Posted March 26, 2011 Author Posted March 26, 2011 Nie jest tak źle przy innych psach nawet ładnie słuchała. Będę często pracować z nią przy inych psach żeby ładnie się skupiała wtedy kiedy ja chcę, a nie kiedy ona chce:D Quote
maciaszek Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 Dodałam Cristal na watek katowickiego schroniska. Quote
kimiji Posted March 26, 2011 Author Posted March 26, 2011 Marzenko, mogę cię prosić o banerek?:) Proooszę... Quote
Istar19 Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 zamówienie na banerek zapisane ;) ale jutro ok? jeszcze muszę ten opis Sznapsa zrobić na allegro..a już mi się chce spaaaaać ^^ Quote
kimiji Posted March 26, 2011 Author Posted March 26, 2011 Jasne, poczekam, przecież nie trzeba na już:D Nie będę cię już tak męczyć...^^ Quote
ClaudiaAnna Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 Tak na dobranoc leć do góry śliczna :D i do domku ! :) Quote
Istar19 Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 banerki dla Crystal...w końcu...mój komputer przeprasza za opóźnienia ;)... znaczy on to ma gdzieś że ja się staram a ten współpracy odmawia... jak zwykle w różnych kolorach by nie było że narzucam się z jakimś :roll: i troszkę inny a jak się nie podobają to pisać... zrobię inny:) Quote
kimiji Posted March 27, 2011 Author Posted March 27, 2011 Śliczne...^^ Zaraz sobie wstawię :) tylko jest mały problem, bo nie wiem który wybrać:( Razem z Cristal bardzo ci dziękujemy :D Quote
pralinka94 Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 Świetna firmówka, przyciąga wzrok :) Cristal do domu!! Quote
soboz4 Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 Cristal bardzo chudnie, potrzebuje szybko domu! Sunia jest wspaniała, uczy się z szybkością błyskawicy, ale gdyby nie futro wyglądałaby jak upiór, anatomii na niej można się uczyć, wszystkie kości jej sterczą, chyba nawet więcej niż u Hoshiego, dziś gdy ja głaskałam przeraziłam się!!! Na oko tak źle nie wygląda, bo futro zasłania, ale gdyby miała krótszą sierść - makabra... Quote
Recommended Posts