Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Cristal, moja chudzinko, dla Ciebie filmik, mknij do domku, gdzie Cię podtuczą!
To taka miła i mądra suczka! Pewnie mogłaby należeć do Klubu MENSA dla psiaków!

[video=youtube;458e3fFE1xQ]http://www.youtube.com/watch?v=458e3fFE1xQ[/video]

• Replies 107
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Taka z niej mała wariatka:D
Na spacerze to ciągle by chciała biegać, a jak pójdziemy na agility to ze 3/4 razy przebiegnie tor i już nic się jej nie chce xD
Bardzo cwana jest, ale i tak ją kocham, moja mała kochana Cristal:loveu:

Posted

Ona zawsze z taką radością przebiega ten tor:D
Dla niektórych psów to naprawdę chociaż chwila frajdy, niech mają tą chwilę radości, te 15 minut....

Posted

raczej unikajcie takich określeń, ludzie wolą stateczne psy, a Cristal jest normalnym wesołym psem, wcale nie wariatką, uważam że jest całkiem zrównoważona i bardzo szybko się uczy!

Posted

Aaa wariatka to takie moje określenie do wesołych i żywiołowych psiaków, Habcia nie mogłam tak nazywać, bo do niego pasowało bardziej "mój ty agresorze":diabloti:, więc wykorzystuję zwrot "moja kochana wariatka" dla Cristal :)

Posted

Ale gdy kogoś zainteresuje Cristal i zrezygnuje z niej tylko z powodu takiej błahostki??? Szczególnie, że ona naprawdę wcale nie jest taka zwariowana, jak niektóre, nie będę wymieniać, by nie robić im złej reklamy...

Posted

a ja wprowadzam w życie znajomych słowa typu paskuda, wariatka, potwór w pozytywnym znaczeniu :P...np na moje psy mówię " wy małe paskudy" a te się do mnie jeszcze bardziej uśmiechają i "machają" ogonami^^

A Cristal mogła by dom znaleźć chudzina mała ;)

Posted

Już nie taka chuda, wytłumaczyłam jej, że nie ma dawać sobię w kaszę dmuchać tylko powiedzieć Szogunowi głośno i wyraźnie, że ona też chce coś zjeść, haha moja krew:D

Posted

No tak wiele od czwartku do soboty to nie przytyła, może teraz będzie widać różnicę, bo w sobotę na pewno nie!
I na szczęście, bo gdyby tyć w tak ekspresowy czas to byłoby straszne...
Ja moje pieszczotki nazywam królewny...
Ale zaręczam Wam, że większość dorosłych osób jak będzie miało wybrać miedzy psem ze schroniska nazywanym "wariatem" a "paskudą" wybierze paskudę, a jak będzie miał wybór jeszcze z "księżniczką" to wybierze księżniczkę...
Przynajmniej mnie od razu wariatka kojarzy się z zachowaniem trudnym do przewidzenia, kto to lubi u swojego pupila, a już szczególnie gdy nie zna się psa, co innego swoje domowe tak nazywać, to zupełnie inna bajka. Ale róbcie jak uważacie,

Posted

Cristal wygląda chyba troszkę lepiej :)
a oto dumna dziewczynka w chwilach spokoju

mądra sunia, uczy się cyrkowej komendy zdechł pies :)

ale jej nie w głowie zdychanie...całe życie ma przed sobą :d tylko gdzie jej dom?

i na koniec...przybij piątkę stary

Posted

ona dzisiaj chyba kilka komend się nauczyła, a każdej po dwóch razach... Kamila pokazała jej "zdechłego", a ona już wiedziała co ma robic... zdolna psina

Posted

Tak, czasem na prawdę szokuje mnie to w jak krótkim czasie pies potrafi czegoś się nauczyć:D

A chyba potwierdzeniem tego, że ma w sobie coś z ONka, jest ekspresowe załapanie dzisiaj 3 komen, czyli: zdechł pies, piątka i do mnie:lol:.

Co też mnie dzisiaj zszokowało, to to, że mała wyszczerzyła ząbki na Ejle, z którą jeszcze w tamtym tygodniu tak ładnie się bawiła:(