soboz4 Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 Cristal, moja chudzinko, dla Ciebie filmik, mknij do domku, gdzie Cię podtuczą! To taka miła i mądra suczka! Pewnie mogłaby należeć do Klubu MENSA dla psiaków! [video=youtube;458e3fFE1xQ]http://www.youtube.com/watch?v=458e3fFE1xQ[/video] Quote
Istar19 Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 Cristal i agillity:) rozbieg wybicie i lądowanie i jeszcze łapką :) Quote
Istar19 Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 i jeszcze tunel małpka za szybko odwracała się w stronę Kamili...i ciężko było ją złapać ^^ mały chochlik :) do domu Cristal! Quote
madzia.uje93 Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 Śliczne zdjęcia:)Cristal to taki mały pieszczoch:loveu: Quote
kimiji Posted April 2, 2011 Author Posted April 2, 2011 Taka z niej mała wariatka:D Na spacerze to ciągle by chciała biegać, a jak pójdziemy na agility to ze 3/4 razy przebiegnie tor i już nic się jej nie chce xD Bardzo cwana jest, ale i tak ją kocham, moja mała kochana Cristal:loveu: Quote
ClaudiaAnna Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 Widzę że agility jej się spodobało :D Fajnie wygląda w tym tunelu :D Quote
kimiji Posted April 2, 2011 Author Posted April 2, 2011 Ona zawsze z taką radością przebiega ten tor:D Dla niektórych psów to naprawdę chociaż chwila frajdy, niech mają tą chwilę radości, te 15 minut.... Quote
soboz4 Posted April 6, 2011 Posted April 6, 2011 raczej unikajcie takich określeń, ludzie wolą stateczne psy, a Cristal jest normalnym wesołym psem, wcale nie wariatką, uważam że jest całkiem zrównoważona i bardzo szybko się uczy! Quote
kimiji Posted April 6, 2011 Author Posted April 6, 2011 Aaa wariatka to takie moje określenie do wesołych i żywiołowych psiaków, Habcia nie mogłam tak nazywać, bo do niego pasowało bardziej "mój ty agresorze":diabloti:, więc wykorzystuję zwrot "moja kochana wariatka" dla Cristal :) Quote
soboz4 Posted April 6, 2011 Posted April 6, 2011 Ale gdy kogoś zainteresuje Cristal i zrezygnuje z niej tylko z powodu takiej błahostki??? Szczególnie, że ona naprawdę wcale nie jest taka zwariowana, jak niektóre, nie będę wymieniać, by nie robić im złej reklamy... Quote
Istar19 Posted April 6, 2011 Posted April 6, 2011 a ja wprowadzam w życie znajomych słowa typu paskuda, wariatka, potwór w pozytywnym znaczeniu :P...np na moje psy mówię " wy małe paskudy" a te się do mnie jeszcze bardziej uśmiechają i "machają" ogonami^^ A Cristal mogła by dom znaleźć chudzina mała ;) Quote
kimiji Posted April 6, 2011 Author Posted April 6, 2011 Już nie taka chuda, wytłumaczyłam jej, że nie ma dawać sobię w kaszę dmuchać tylko powiedzieć Szogunowi głośno i wyraźnie, że ona też chce coś zjeść, haha moja krew:D Quote
soboz4 Posted April 6, 2011 Posted April 6, 2011 No tak wiele od czwartku do soboty to nie przytyła, może teraz będzie widać różnicę, bo w sobotę na pewno nie! I na szczęście, bo gdyby tyć w tak ekspresowy czas to byłoby straszne... Ja moje pieszczotki nazywam królewny... Ale zaręczam Wam, że większość dorosłych osób jak będzie miało wybrać miedzy psem ze schroniska nazywanym "wariatem" a "paskudą" wybierze paskudę, a jak będzie miał wybór jeszcze z "księżniczką" to wybierze księżniczkę... Przynajmniej mnie od razu wariatka kojarzy się z zachowaniem trudnym do przewidzenia, kto to lubi u swojego pupila, a już szczególnie gdy nie zna się psa, co innego swoje domowe tak nazywać, to zupełnie inna bajka. Ale róbcie jak uważacie, Quote
Istar19 Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 Cristal wygląda chyba troszkę lepiej :) a oto dumna dziewczynka w chwilach spokoju mądra sunia, uczy się cyrkowej komendy zdechł pies :) ale jej nie w głowie zdychanie...całe życie ma przed sobą :d tylko gdzie jej dom? i na koniec...przybij piątkę stary Quote
pralinka94 Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 Cristal to naprawdę zdolna sunia! :D byłam światkiem, jak szybko załapała "zdechł pies" :D Quote
ewes Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 ona dzisiaj chyba kilka komend się nauczyła, a każdej po dwóch razach... Kamila pokazała jej "zdechłego", a ona już wiedziała co ma robic... zdolna psina Quote
kimiji Posted April 9, 2011 Author Posted April 9, 2011 Tak, czasem na prawdę szokuje mnie to w jak krótkim czasie pies potrafi czegoś się nauczyć:D A chyba potwierdzeniem tego, że ma w sobie coś z ONka, jest ekspresowe załapanie dzisiaj 3 komen, czyli: zdechł pies, piątka i do mnie:lol:. Co też mnie dzisiaj zszokowało, to to, że mała wyszczerzyła ząbki na Ejle, z którą jeszcze w tamtym tygodniu tak ładnie się bawiła:( Quote
Ojcik Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 To pewnie dlatego, że nie było Kamila. Może po prostu chciała ją zmusić żeby powiedziała jej gdzie go zgubiła. Quote
kimiji Posted April 13, 2011 Author Posted April 13, 2011 No kochana nareszcie jutro się zobaczymy:) Mam nadzieję, że wytrzymasz:D Quote
Recommended Posts