Uru Posted September 17, 2011 Author Posted September 17, 2011 Asiu dziekuje Ci za pomoc! Teraz wiemy jakiego profilowo domu musimy szukac dla naszego spaniela. diagnoza wydaje mi sie niesamowicie trafiona. Zaraz napisze kolejne ogloszenia pod katem rowniez szukania DT o takim charakterze. Asia&Ginger- zyjesz w świecie spanielowego forum -prosze jesli mozesz zamiesc tam rowniez na watku spaniela diagnoze postawiona przez Asie i napisz jakiego domu szukamy konkretnie. mozliwe,ze teraz kiedy wiemy jak powinno sie z nim pracowac szansa na znalezienie domu wzrasta. Quote
Asia & Ginger Posted September 18, 2011 Posted September 18, 2011 Uru napisał(a):Asiu dziekuje Ci za pomoc! Teraz wiemy jakiego profilowo domu musimy szukac dla naszego spaniela. diagnoza wydaje mi sie niesamowicie trafiona. Zaraz napisze kolejne ogloszenia pod katem rowniez szukania DT o takim charakterze. Asia&Ginger- zyjesz w świecie spanielowego forum -prosze jesli mozesz zamiesc tam rowniez na watku spaniela diagnoze postawiona przez Asie i napisz jakiego domu szukamy konkretnie. mozliwe,ze teraz kiedy wiemy jak powinno sie z nim pracowac szansa na znalezienie domu wzrasta. Ok, zaraz to zrobię. Co do diagnozy Asi to rzeczywiście wydaje mi się, że trafiła w sedno. I taka sama diagnoza pasowałaby chyba do Bregulca. W ostatnim domu non stop były dzieci siostry właścicielki. Przychodziły, chociaż prosiłam, żeby nie przychodzić z dziećmi do takiego psa, to olali i pies pogryzł dziecko w poczekalni u weta. Teraz u tych Zaklinaczy nie ma chyba kontaktu z dziećmi (nie słyszłam aby mieli dzieci), psy też mają stabilne, więc ugryzienia się nie zdarzają. Pies ma również zapewnioną odpowiednią ilość ruchu i wysiłek umysłowy. I to rzeczywiście działa! A tak często dostaję opieprz od przeciwników szkolenia pozytywnego, gdy piszę, żeby wobec spaniela wykazującego agresję (właśnie w takich dziwnych przypadkach jakby niezrozumiałych) nie używać korekt i nie wyżywać się na psie, tylko lepiej obłaskawiać je smakołykami. Podziękuj bardzo Asi, myślę, że jej rady mogą pomóc również innym spanielom dotkniętym podobnymi zaburzeniami. Quote
karmelcia Posted September 19, 2011 Posted September 19, 2011 no ja juz jakis czas temu na to wpadlam ze sila to sie u niego nic nie wskora i cokolwiek chcialam robic pokazywalam mu ze to jest fajne,zaczynajac od czesania a konczac na zakladaniu kaganca,a jak sasiedzi kreca sie po klatce to staram sie go odciagnac i tez go glaskam i mowie mu ze juz jest ok i takie tam,milym sciszonym glosem i on wtedy idzie sobie pod moje lozko,no ale nie zawsze sie to udaje bo niestety tych sasiadow tam mieszka sporo i kreca sie jak na sraczke,szczegolnie dzieciaki,lataja w te i we wte wiec popoludniu jest masakra bo on nie zdazy upokoic sie a juz jest na nowo nakrecony,bidulek moj....i zmoczylam tym aportowaniem no ale nie wiedzialam ze to go tak nakreca,no nic teraz bedziemy skupiac sie na innych zabawach a jak TROPIENIE bedzie mu sluzyc to wiecej bedziemy bawic sie w ten sposob.w domu jak mu kaze szukac zabawki tozasuwa po calym mieszkaniu i szuka,wiec sprobuje to robic na spacerze. Quote
Asia & Ginger Posted September 19, 2011 Posted September 19, 2011 Karmelciu świetną zabawą w tropienie jest tzw. zguba wsteczna. Trzymasz w ręku zabawkę (lub coś innego) tak żeby psiak nie widział, idziecie sobie z psem, rzucasz zabawkę, odchodzisz parę kroków (na początku tylko kilka, z czasem gdy psiak załapie o co chodzi możesz odchodzić coraz dalej), odwracasz się, wskazujesz palcem i zachęcasz psa do szukania po śladzie, którym szliście. Gdy znajdzie zabawkę, nagradzasz psiaka smakołykiem lub chwalisz. Możesz też ukryć smakołyk w zabawce. Zabawy w tropienie są świetne, ponieważ męczą psa nie tylko fizycznie, ale też psychicznie. Quote
karmelcia Posted September 19, 2011 Posted September 19, 2011 cos podobnego robimy w domu wiec mysle ze na spacerze zalapie szybko i bedzie mu sie podobalo.....bo jak sprzatam to chowam psia graty i on wszedzie je znajdzie....wiec bedziemy sie bawic,dzieki Asiu Quote
Uru Posted September 20, 2011 Author Posted September 20, 2011 Wysłałam historie naszego spaniela i diagnoze Asi do zaklinaczy, czekam na odzew. trzymajcie kciuki! Quote
Asia & Ginger Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 Uru napisał(a):Wysłałam historie naszego spaniela i diagnoze Asi do zaklinaczy, czekam na odzew. trzymajcie kciuki! Zaciskam! :kciuki: :kciuki: Quote
karmelcia Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 TRZYMAMY,TRZYMAMY ja trzymam az mnie paluchy bola,w ten weekend zaczynam zajecia i wyjatkowo sasiadka zgodzila sie przetrzymac Natalie,zeby nie zostala sama w domu z Jacksonem ale na nastepny weekend nie wiem co z nia zrobie..... Quote
Uru Posted September 20, 2011 Author Posted September 20, 2011 Karmelcia,wiesz co zrobisz... w zacisznym miejscu postawimy kenel,narzucimy an niego szmatke,zeby spanielowi bylo w srodku przytulnie, przesiedzi sobie zanim nie wrócisz. postaram sie przywiezc do tego czasu Quote
Uru Posted September 22, 2011 Author Posted September 22, 2011 Mam odpowiedz od Zaklinaczy!:) pozytywną! przyjma Browarka pod swoje skrzydła i beda z nim cwiczyc az wypracuja wszystko co najlepsze, bedzie mogl zostac u nich do czasu znalezienia domu . Spaniel mógłby do nich jechac pod koniec pazdziernika czyli ZA MIESIAC. jest jedno ale... ZAKLINACZOM TRZEBA ZAPŁACIC 1000 ZL jest to i tak mega korzystna cena gdyz normalnie terapia psa kosztuje 1500 zl a kolejne miesiace ok 1000 zl. u nas bedzie to jednorazowa oplata. czy jestesmy w stanie uzbierac taka kwote? czy ktoś mogłby sie zaangazowac w pozyskanie takich srodków: bazarki,zbiorki itd? to jest chyba jedyna szansa. Karmelciu co z oplata za pazdziernik? czy mogłabym jakos dług u ciebie rozlozyc na raty i spłacic w dluzszymc zasie tak by obecnie moc sie skupic tylko na uzbieraniu owego tysiaca ? Quote
Asia & Ginger Posted September 22, 2011 Posted September 22, 2011 No to do dzieła! Mamy miesiąc na uzbieranie pieniążków. Proponuję zrobienie Allegro cegiełkowego. Czy Fundacja 2+4 może zrobić na siebie, jako opp mogą zrobić za darmo. Poza tym będzie teraz wystawa we Wrocławiu, wybieram się na nią i zastanawiam się co wykombinować. Może jakąś zbiórkę? Tylko ja jako osoba prywatna chyba nie mam szansy na powodzenie. Ale przedstawiciele/wolontariusze fundacji mogliby chodzić z puszeczkami, rozdawać ulotki. Nie wiem, czy można to jakoś zorganizować w tak krótkim czasie, ale taki pomysł przyszedł mi na szybko do głowy. Quote
Uru Posted September 22, 2011 Author Posted September 22, 2011 kiedy jest wystawa? my czyli fundacja2plus4 1,2 pazdziernika mamy pokazy agility i pogadanke o adopcjach itd na terenie harley davidosn,maja tam swój zjazd. bedziemy mieli puszki, nie wiem czy tam uda sie duzo uzbierac ale oczywiscie postaram sie uzgodnic,ze co uzbieramy to na browarka. Quote
Basia1244 Posted September 22, 2011 Posted September 22, 2011 wystawa w ten weekend - 24 i 25 września na stadionie olimpijskim Quote
Asia & Ginger Posted September 22, 2011 Posted September 22, 2011 Basia1244 napisał(a):wystawa w ten weekend - 24 i 25 września na stadionie olimpijskim Tak, to już pojutrze. Czasu mało. Czy uda się coś zrobić? Quote
Uru Posted September 22, 2011 Author Posted September 22, 2011 wlasnie sie dowiedzialam,ze na terenie wystawy nie mozemy zbierac pieniedzy;/ Quote
Asia & Ginger Posted September 22, 2011 Posted September 22, 2011 Uru napisał(a):wlasnie sie dowiedzialam,ze na terenie wystawy nie mozemy zbierac pieniedzy;/ A pod? Pamiętam, że zawsze przed wejściem na wystawę były zbierane pieniądze na wrocławskie schronisko. Quote
Uru Posted September 22, 2011 Author Posted September 22, 2011 moge udostępnić puszki i ulotki! zatem... zbiórka na wolontariuszy! ktoś mógłby w sobote i w niedziele chociaz godz,dwie polazic z puchą? Quote
Asia & Ginger Posted September 22, 2011 Posted September 22, 2011 Uru napisał(a):moge udostępnić puszki i ulotki! zatem... zbiórka na wolontariuszy! ktoś mógłby w sobote i w niedziele chociaz godz,dwie polazic z puchą? Ja mogę w sobotę od około 12 do 13.30. Będę jeszcze z dwoma koleżankami, ale one nie działają w adopcjach. Trudno nauczą się! :evil_lol: Postaram się też pożulić trochę od spanielarzy na wystawie. ;) Quote
karmelcia Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 co do rozlozenia kaski na raty,nie ma sprawy,do konca pazdziernika to bedzie kwota750zl????tak????to ja ze swojej strony moge jeszcze 50z tej kwoty dorzucic dla zaklinaczy,moze byc???????a co z tymi gratami ktore dalam na Jacksona????z tego tez jakis grosz powinien byc!!! Quote
Basia1244 Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 a ja się nie mogę zebrać w sobie z tymi fantami, ehhh Quote
Asia & Ginger Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 Koniecznie trzeba zrobić Jacksonowi wydarzenie na FB. Quote
Uru Posted September 23, 2011 Author Posted September 23, 2011 asiu bede miala puszki dzis wieczorem . jak mozemy sie umowic na przejecie ich? moze tel. sie zdzwonmy pozniej ,teraz jade na wizyte pa Quote
Asia & Ginger Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 Uru napisał(a):asiu bede miala puszki dzis wieczorem . jak mozemy sie umowic na przejecie ich? moze tel. sie zdzwonmy pozniej ,teraz jade na wizyte pa Jak chcesz, to możemy jeszcze dzisiaj porozmawiać (nie śpię do 1 w nocy, więc możesz spokojnie dzwonić), albo już jutro. Jak wolisz. Quote
Uru Posted September 23, 2011 Author Posted September 23, 2011 zdzwonimy sie rano.daj mi na priv swoj nr Quote
terierfanka Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 Uru napisał(a):zdzwonimy sie rano.daj mi na priv swoj nr Asia ma nr w sygnaturze :) Quote
Recommended Posts