kakadu Posted December 7, 2011 Posted December 7, 2011 jasiu żegnaj... ['] ajlii - dziekuję i przytulam... Quote
magdyska25 Posted December 8, 2011 Posted December 8, 2011 Nie było mnie tutaj dawno z powodu choroby, jednak jak byłam w stanie rozmawiać- miałam kontakt z Ajlii. Do tej pory nie słyszałam o żadnych sprzeciwach odnośnie pieniędzy, które były wydawane na konkretnego psiaka- Jasia. Przedstawiłam wszystko w swoim poście rozliczeniowym, dodając jeszcze 4 op. ketokonazolu z XI i prócz leku na stawy, który był zamówiony przeze mnie na początku listopada- wszystkie wydatki związane z Jasiem uregulowałam. Jasio do tej pory miał 644,03 zł. (w tym u mnie 599,06 zł i u Ajlii 44,97 zł.). Po odjęciu 44,97 zł. do zapłaty było 566,39 zł., które przelałam Ajlii. W chwili obecnej na moim koncie zostało[B] 32,67 zł.[/B] (stan na dzień 8.12.2011), które chciałabym podarować jakiemuś innemu biedakowi (myślę teraz o Franku- koledze Jasia). Quote
ajlii Posted December 9, 2011 Author Posted December 9, 2011 Dziwnie bez Jasia... smutno, pusto... W domu już gwarno i wesoło - psy się bawią. Dużo pracy, bo choruje Franuś. Ale gdzieś w środku siedzi żal i smutek. Nie ma już Jasia... tęsknię za Nim... Dziś uświadomiłam sobie, że tylu rzeczy nie zdążyłam zrobić. Nie zdążyłam wystawić bazarku gwiazdkowego. Nie zdążyłam uszyć anioła... Ale to wszystko nie ważne. Ważne że Jaś zdążył. Zdążył przejść pod płotem, co sprawiło Mu wielką radość. Zdążył wygrzać swoje kości na letnim słońcu. Poleżeć na trawie. Poznać smak wątróbkowych ciasteczek i kosteczek z dziczyzny. Pobawić się świerzym chlebkiem, ponosić gryzaki. Zdążył wyleżeć się na kanapie, fotelach, wyspać w łóżku... Mieliśmy mało czasu, o wiele za mało. Ale cieszę się że mieliśmy te kilka wspólnych miesięcy... że mogliśmy być z Jasiem, tak po prostu... Quote
Wadercia Posted December 9, 2011 Posted December 9, 2011 To fakt, pusto tu bez Jasia. Ajli, nie warto byś rozmyslala nad tym czego dla Jasia NIE zrobilas. Najwazniejsze co zrobiliscie z Jubu dla jego szczescia. Niewiele schroniskowych biedulek dostaje taką szansę, jaką dostał Jaś. Jestem pewna, że czuwa nad Tobą, Jubu oraz kolegą Franiem i zajada się przysnymi ciasteczkami wątróbkowymi w niebie :) Quote
asiaf1 Posted December 9, 2011 Posted December 9, 2011 Wczoraj odszedł mój Murzynek :-( , zostało po nim trochę lekarstw;theospirex, enarenal,encorton i jeszcze jakieś, może przydadzą się jakiemuś Twojemu psiakowi Quote
ajlii Posted December 9, 2011 Author Posted December 9, 2011 Asiaf1... strasznie mi przykro... Napiszę do Ciebie jutro, ok? Przyjaciele Jasia - proszę Was o pomoc, wsparcie, radę... Właśnie wróciłam z ogrodu... ze szczeniakiem. Jakiś zwyrodnialec przerzucił przez płot ratlerowatą kilkumiesięczną sunieczkę. Cud że ją dzisiaj zobaczyłam - długo bawiłam się z psami w domu i obudzony Bochnar zażądał wyjścia na siku. Do rana by zamarzła... Jest przerażona i zziębnięta, uciekała po ogrodze i chowała się w krzakach. Już się ogrzewa, dostała pić i jedzenie. Quote
bea100 Posted December 10, 2011 Posted December 10, 2011 ...wstrząsnęło mną od rana...o rany... "Jaśminkowe gwiazdki..."...to ja na razie mam dla małej imię : Gwiazdka... Quote
ajlii Posted December 10, 2011 Author Posted December 10, 2011 Mała ma już wątek: [url]http://www.dogomania.pl/threads/219264-O-Gwiazdce-co-spadła-z-nieba...?p=18177561#post18177561[/url] Quote
majqa Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 Przytulam mocno Ajlii... :-( Żegnaj Jasieńku... Quote
ajlii Posted December 12, 2011 Author Posted December 12, 2011 Tęsknię za tym moim Jasiem... ubranko ma nadal Jego zapach... Choruje Franuś i Bochnar... znów mam dużo pracy, nie ma czasu na myślenie. Ale ciągle Jaś gdzieś tam jest, w myślach, wspomniach... Wczoraj skończył się Jaśminkowy bazarek... kolejny etap pożegniania z Jasiem... Quote
magdyska25 Posted December 15, 2011 Posted December 15, 2011 Chciałabym się zapytać, czy macie może jakieś konkretne psiaki/pomysły komu by można było podarować 32,67 zł., które zostało na moim koncie? Jakiś psiak mógłby z tego skorzystać... Może dla Gwiazdki, która z nieba spadła Ajlii? Kolejny psiak na bdt- przynajmniej trochę wspomóc można w np. szczepieniu? Quote
bea100 Posted December 15, 2011 Posted December 15, 2011 Dla Gwiazdki- koniecznie plizzz, zgódźcie się cioteczki Jaśminkowe (ona nic nie ma, biedula podrzutek, a u Ajlii krucho...siedem wypowiedzi wcześniej tutaj Ajlii prosiła o wsparcie dla małej...) http://www.dogomania.pl/threads/219264-O-Gwiazdce-co-spadła-z-nieba... Quote
magdyska25 Posted December 15, 2011 Posted December 15, 2011 To ja poczekam na decyzję....przynajmniej kilka ciotek mogłoby się wypowiedzieć.... Quote
wawer Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 Jeszcze ja mam do wpłaty 16 zł z bazarku http://www.dogomania.pl/threads/217912-ROZLICZAM-***Wybierasz-komu-gwiazdkę-podarujesz-do-północy-27.11.2011. Czy mogę je wpłacić do Ciebie, Magdysko? W poniedziałek będę robić przelew na Aresa, więc mogłabym razem. Quote
magdyska25 Posted December 19, 2011 Posted December 19, 2011 [quote name='wawer']Jeszcze ja mam do wpłaty 16 zł z bazarku http://www.dogomania.pl/threads/217912-ROZLICZAM-***Wybierasz-komu-gwiazdkę-podarujesz-do-północy-27.11.2011. Czy mogę je wpłacić do Ciebie, Magdysko? W poniedziałek będę robić przelew na Aresa, więc mogłabym razem. Ok. Tylko te pieniądze będą na Aresa i Jasia? bo już nieco się pogubiłam- możesz przelewać tylko w tytule napisz dla kogo i swój nick. Edit: Ok już przeczytałam- także przelej do mnie dla Areska i Jasia... Potem podsumuje Jasiowe i wyślę potrzebującej Gwiazdce już całość. Quote
wawer Posted December 19, 2011 Posted December 19, 2011 magdyska25 napisał(a):Ok. Tylko te pieniądze będą na Aresa i Jasia? bo już nieco się pogubiłam- możesz przelewać tylko w tytule napisz dla kogo i swój nick. Edit: Ok już przeczytałam- także przelej do mnie dla Areska i Jasia... Potem podsumuje Jasiowe i wyślę potrzebującej Gwiazdce już całość. Przelałam razem 85 zł z wyszczególnieniem. Quote
magdyska25 Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 Pięknie dziękuję. Napiszę jak pieniążki dojdą. Quote
magdyska25 Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 Pieniądze doszły. Dziękuję!!! 20 zł. dla Jasieczka, także w sumie u mnie jest 52,67 zł.- nie widziałam żadnych wpisów przeciw, temu aby tą sumę przeznaczyć na Gwiazdkę: http://www.dogomania.pl/threads/219264-O-Gwiazdce-co-spad%C5%82a-z-nieba... także ta suma, czyli 52,67 zł. przelewam dzisiaj na konto Ajlii. Bardzo proszę o potwierdzeniu na wątku jak dojdzie wpłata. Quote
ajlii Posted December 23, 2011 Author Posted December 23, 2011 Dotarła do mnie wpłata dla Gwiazdeczki... dziękuję serdecznie... Gwiazdka znalazła dom... i szybko z niego wróciła :/ Zrobiliśmy już szczepienie p/c wirusówkom i została zachipowana. Ale właśnie zaczęła się cieczka :((( Bardzo brakuje mi Jasia... Może i czas leczy rany, ale jakoś strata Jasia boli ciągle tak samo mocno. Dwa dni temu dołączył do Niego za TM jeszcze Franio - ulubiony kolega. Te dwa moje dziadki kochane... Quote
asiaf1 Posted December 23, 2011 Posted December 23, 2011 Bardzo mi przykro.wiem jak to boli:-(.tak strasznie pusto bez nich.bardzo Ci współczuje. Quote
ajlii Posted December 24, 2011 Author Posted December 24, 2011 Wiem, Asiu że wiesz... Dostałam od Ciebie przesyłkę z lekami - dziękuję w imieniu wszystkich psów i szczurów, które z nich skorzystają. I podziwiam, bo ja po stracie Jasia nie mogę się uporać do końca z posprzątaniem Jego szafki... a teraz i szafki Franusia... Quote
Recommended Posts