Wadercia Posted August 11, 2011 Posted August 11, 2011 [quote name='Noemi1']Waderciu jak dobrze, że jesteś, możesz mi wysłać tę rozpiskę z Allegro, to bym wkleiła na FB?[/QUOTE] mam wpisac wszystkich kupujacych allegro czy tych co wplacili do mnei pieniazki? :) Quote
Noemi1 Posted August 11, 2011 Posted August 11, 2011 [quote name='wadercia']mam wpisac wszystkich kupujacych allegro czy tych co wplacili do mnei pieniazki? :)[/QUOTE] Tych co do Ciebie, bo resztę wstawia Malibu :) Quote
Wadercia Posted August 11, 2011 Posted August 11, 2011 Proszę : Olga P. z Warszawy – 10 zł Kamila L. z Poznania – 10 zł Magdalena K z Poznania – 5 zł Monika B z Poznania – 5 zł Ewa K z Gliwic – 50 zł Ewa W z Wałcza – 5 zł Katarzyna K z Krakowa – 5 zł Ewa S z Poznania – 15 zł :) Quote
Noemi1 Posted August 11, 2011 Posted August 11, 2011 Pięknie dziękuję, już wpisuję na FB :) EDIT: Wyszło mi, że Jasiek w sumie ma na leczenie 1.309,77 zł :) Quote
ajlii Posted August 11, 2011 Author Posted August 11, 2011 [quote name='Noemi1'] Weta nie zdążyłam dziś zapytać o źródło, sorrki :( Ajlii a może udało Ci się skonsultować pomysły ze swoimi wetami? Myślę, że każde źródło informacji jest cenne, więc może jeszcze, któraś z cioteczek zapyta swojego weta? Rozmawiałam dziś z dr Sikorskim z Lecznicy pod Żabką (prowadzi Jasia razem z dr Rutkowskim). Też chętnie by się zapoznał z opracowaniami na temat autoszczepionki. Szczególnie że nie spotkał się z autoszczepionką w przypadku grzybicy układowej. Z powodzeniem stosowali natomiast szczepionkę w zakażeniach bakteryjnych. Może i to jest jakiś pomysł na pomoc Jasiowi... ja już nie wiem za co się złapać, które leczenie/wspomaganie wybrać. Napewno temat nadam jeszcze wetom z Warszawy, z którymi współpracuję od wielu lat. Dr Sikorski też mówił że ketakonazol można stosować dłużej niż 6 tygodni. I że jest to lek znany, powszechnie używany, a terapia nim może trwać wiele mięsiecy - szczególnie nie można ubić grzyba, ale można zaleczyć. Natomiast jeśli wskaźniki wątrobowe się bardzo pogorszą to proponuje zmianę na flukonazol... Noemi - co Twój wet sądzi wogóle o tych lekach? Jasiek oczywiście kiepsko je znowu... Dziś nakarmiłam go koktajlem od Malibo57 - zjadł ładną porcję, oczywiście łyżeczką prosto do paszczy ;) Myślę nad zamówieniem dla niego tych preparatów: http://www.zooplus.pl/shop/psy/karma_specjalistyczna_alternatywna/witaminy_dla_psa/189918#more (to dzisiaj jadł) http://www.denys-petshop.pl/produkty/produkty_vetfood/BB_Recovery_Balance_280_g/ (jako dodatek witaminowy) Quote
ajlii Posted August 11, 2011 Author Posted August 11, 2011 [quote name='Noemi1']Pięknie dziękuję, już wpisuję na FB :) EDIT: Wyszło mi, że Jasiek w sumie ma na leczenie 1.309,77 zł :)[/QUOTE] Czy w tym są obie wpłaty na moje PP? (bo nie wiem czy je doliczyć na razie do skarpety na Jaśkowe wydatki, skoro fizycznie są u mnie). Doszło też 34 zł z Bazarku Kociego (za rzeczy podarowane na bazarek przez Malibo57). Po jutrzejszych zakupach dla Jasia (preparaty odżywcze + ewentualnie steryd) wyślę rozliczenie kolejnych wydatków Jaśkowych do Magdyski. Quote
Noemi1 Posted August 11, 2011 Posted August 11, 2011 [quote name='ajlii']Czy w tym są obie wpłaty na moje PP? (bo nie wiem czy je doliczyć na razie do skarpety na Jaśkowe wydatki, skoro fizycznie są u mnie). Doszło też 34 zł z Bazarku Kociego (za rzeczy podarowane na bazarek przez Malibo57). Po jutrzejszych zakupach dla Jasia (preparaty odżywcze + ewentualnie steryd) wyślę rozliczenie kolejnych wydatków Jaśkowych do Magdyski.[/QUOTE] Od Cleo chyba możesz liczyć na Jaśkowe wydatki, ale Anna Z. chciała żeby to było na lek i tak wpisałam w rozliczeniu na FB. Wpłaty od Cleo nie dodawałam do tych pieniędzy tylko na lek. Z moim wetem kontakt telefoniczny jest raczej utrudniony, postram siępodjechać do niego w przyszłym tygodniu i go o wszystko wypytać. To ograniczenie czasowe w ketokonazalu jest chyba właśnie z powodu wątroby. Quote
Noemi1 Posted August 13, 2011 Posted August 13, 2011 Nikt do Jaśka nie zagląda????? Jasiek dostał (przez pw) pozdrowienia od Iwony Bonelli Z FB: "ciesze sie ze je ale prosze powiedz ze pies nie powinien jesc chleba, czekolady itp.. prosze niech ucaluja Jasiunka i miejmy nadzieje ze bedzie dobrze." Iwona martwiła się także o adopcję Jaśka, ale już jej odpisałam, że Jasiek nie jest do adopcji :) Quote
Marycha35 Posted August 13, 2011 Posted August 13, 2011 Hrrrrabiego miziam delikatnie po pysiu i buzia ślę:) Podjada???? Quote
jubu Posted August 13, 2011 Posted August 13, 2011 [quote name='Marycha35']Hrrrrabiego miziam delikatnie po pysiu i buzia ślę:) Podjada????[/QUOTE] Ech... żeby On chciał podjadać... :( Od kilku dni jest karmiony łyżeczką. I bardzo Mu się to nie podoba. Zaraz "odzyskuje" siły i stara się uciec jak tylko może. Quote
Marycha35 Posted August 13, 2011 Posted August 13, 2011 Cholerka, to Dzwoniec jeden! Jubu załatw to jak samiec z samcem;):):) Quote
jubu Posted August 14, 2011 Posted August 14, 2011 Jasiek sie chyba lepiej czuje po tym dokarmianiu łyżeczką :) Włazi we wszystkie możliwe strymy: pod krzesła, w grill, deskę do prasowania... Za to znów problem z oczami... kolejne zapalenie spojówek :( Quote
Noemi1 Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 Ach ten Jasiek.... Jaśku nie rób nam niespodzianek, jedz grzecznie i rozrabiaj umierkowanie, jesteś Szanownym Panem Jaśminem w słusznym wieku :) Quote
ajlii Posted August 15, 2011 Author Posted August 15, 2011 [quote name='Noemi1']Ach ten Jasiek.... Jaśku nie rób nam niespodzianek, jedz grzecznie i rozrabiaj umierkowanie, jesteś Szanownym Panem Jaśminem w słusznym wieku :)[/QUOTE] Jasieczek baaaardzo by się obraził za wytknięcie mu wieku ;) To przecież malutki piesek, który pakuje się na kolanka :))) Karmienie łyżeczką pomaga, ale jest bardzo czasochłonne. Zajmuje ok. 1-1,5 h dziennie, jednak efekty widać :) Dziś rano Jasiek nawet odpowiadał na zaczepki Lenki (szczeniorka). Zamówione dziś te koktajle, które dostał wcześniej od Malibo57 - bardzo ładnie to je, przynajmniej w porównianiu z suchą namoczoną i przemieloną karmą. Puszkami obecnie pluje dalej niż widzi... Koktajle póki co są w promocji (20 zł taniej na paczce) - cena za 2 opakowania zbiorcze to 118 zł. Bardzo przydałaby się nam pomoc w ułożeniu diety dla Jasia. Z jednej strony on bardzo potrzebuje energii, a najlepszym źródłem są węglowodany. Z drugiej strony przy leczeniu grzybic układowych powinno się je ograniczać... No i nadal czekamy... za dwa tygodnie powtarzamy badania krwi i posiew z mykogramem. Mam nadzieje że damy radę bez sterydu - fakt, stawia Jasia na nogi, ale nie pomaga w walce z grzybem. Quote
irenaka Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 [quote name='ajlii']Rozmawiałam dziś z dr Sikorskim z Lecznicy pod Żabką (prowadzi Jasia razem z dr Rutkowskim). Też chętnie by się zapoznał z opracowaniami na temat autoszczepionki. Szczególnie że nie spotkał się z autoszczepionką w przypadku grzybicy układowej. Z powodzeniem stosowali natomiast szczepionkę w zakażeniach bakteryjnych. Może i to jest jakiś pomysł na pomoc Jasiowi... ja już nie wiem za co się złapać, które leczenie/wspomaganie wybrać. Napewno temat nadam jeszcze wetom z Warszawy, z którymi współpracuję od wielu lat. Dr Sikorski też mówił że ketakonazol można stosować dłużej niż 6 tygodni. I że jest to lek znany, powszechnie używany, a terapia nim może trwać wiele mięsiecy - szczególnie nie można ubić grzyba, ale można zaleczyć. Natomiast jeśli wskaźniki wątrobowe się bardzo pogorszą to proponuje zmianę na flukonazol... Noemi - co Twój wet sądzi wogóle o tych lekach? Jasiek oczywiście kiepsko je znowu... Dziś nakarmiłam go koktajlem od Malibo57 - zjadł ładną porcję, oczywiście łyżeczką prosto do paszczy ;) Myślę nad zamówieniem dla niego tych preparatów: http://www.zooplus.pl/shop/psy/karma_specjalistyczna_alternatywna/witaminy_dla_psa/189918#more (to dzisiaj jadł) http://www.denys-petshop.pl/produkty/produkty_vetfood/BB_Recovery_Balance_280_g/ (jako dodatek witaminowy) Rozumiem z tego, że opinie wetów są rozbieżne?:shake: To fatalnie. Ajlii, Ty się nie dziw, że Jaśko chce tylko koktajl. Facet wyszedł ze schronu i byle czym się nie zadowoli;). A łyżeczka nie jest czasem srebrna?:evil_lol: Quote
Noemi1 Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 [quote name='ajlii']Jasieczek baaaardzo by się obraził za wytknięcie mu wieku ;) To przecież malutki piesek, który pakuje się na kolanka :))) [/QUOTE] Upss, przepraszam, myślałam, że skoro ma takie hrabiowskie nawyki to, że to idzie w parze z wiekiem, a tu mamy: Szczylka Hrabiego von Jaśka :) Trzymam kciuki, żeby Jasiek spokojnie wytrzymał do kolejnego badania bez niespodzianek. Mizianka dla Niego :) Quote
w deszczu rosnę Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 Co do wątroby - nie wiem, czy była o tym mowa, bo nie śledzę dokładnie wątku. Jeśli powtarzam informację, wybaczcie. Zapytajcie lekarza prowadzącego o podawanie we wlewach HEPA-MERZ-u. Lek do kupienia w aptece na receptę weterynaryjną. Jedna ampułka wystarczyła mojemu psu o wadze 32 kg na trzy podania. Czas trwania kuracji do uzgodnienia z wetem. Ratowaliśmy mu tym wątrobę i mimo, że przez cały czas przyjmowania sterydów brał i hepatil i essentiale forte, to tak naprawdę pomagał mu tylko HEPA-MERZ. Osłonowo brał też venter i bioprazol bio. Quote
jubu Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 [quote name='w deszczu rosnę']Co do wątroby - nie wiem, czy była o tym mowa, bo nie śledzę dokładnie wątku. Jeśli powtarzam informację, wybaczcie. Zapytajcie lekarza prowadzącego o podawanie we wlewach HEPA-MERZ-u. Lek do kupienia w aptece na receptę weterynaryjną. Jedna ampułka wystarczyła mojemu psu o wadze 32 kg na trzy podania. Czas trwania kuracji do uzgodnienia z wetem. Ratowaliśmy mu tym wątrobę i mimo, że przez cały czas przyjmowania sterydów brał i hepatil i essentiale forte, to tak naprawdę pomagał mu tylko HEPA-MERZ. Osłonowo brał też venter i bioprazol bio.[/QUOTE] Nie znam tych leków, ale dopytam lekarzy prowadzących Jasia. Dziękuję za wskazówkę :) Quote
Marycha35 Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 Ludkowie sorka za wcinę, ale jest prośba o podpisy pod petycją dla psiaka, żyjącego i dobrze się mającego, potraktowanego SIEKIERĄ przez debila totalnego! http://www.petycje.pl/petycja/7638/petycja_do_ssdu_w_boleslawcu_w_sprawie_surowego_ukarania_sprawcy_usilowania_zgladzenia_siekiers_psa.html Quote
ajlii Posted August 16, 2011 Author Posted August 16, 2011 Jasio dzisiaj sam trochę zjadł... głównie kosteczki z dziczyzny i trochę suchej karmy :) Przepraszam, ostatnie jestem mniej w sieci - więcej informacji przekazuje mój mąż Jubu. Wynika to z tego, że cały czas się dokształcam i obecnie piszę prace zaliczeniowe na kursie który ma nadzieje pozwoli mi na lepsze zrozumienie psiej psychiki. Sama mam niestety problem ze sztywnienie i bólem dłoni po starym zapalenie stawów, więc pracę na komputerze chwilowo ograniczam do minimum by spokojnie zakończyć kurs. Ale jestem cały czas, czuwam nad Jasieczkiem i resztą :) Quote
mysza 1 Posted August 16, 2011 Posted August 16, 2011 [quote name='wadercia']Proszę : Olga P. z Warszawy – 10 zł Kamila L. z Poznania – 10 zł Magdalena K z Poznania – 5 zł Monika B z Poznania – 5 zł Ewa K z Gliwic – 50 zł Ewa W z Wałcza – 5 zł Katarzyna K z Krakowa – 5 zł Ewa S z Poznania – 15 zł :)[/QUOTE] Waderciu, a moja wpłata nie poszła do Ciebie? Wybrałam płacę z allegro, karta płatnicza, Iwona P, Warszawa. Nie wiem, może już wcześniej to było na wątku podane, nie czytam regularnie ;) więc wybacz ;) Quote
Recommended Posts